Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,158
    Postimet në Bllog
    22

Bombat e Izraelit dëmtojnë kishën më të vjetër orthodhokse në Gaza, me pleq, gra e fëmijë brenda

Kisha më e vjetër orthodhokse në Gaza është dëmtuar nga 'goditja izraelite' - zyrtarë

Autoritetet palestineze kanë fajësuar Izraelin për bombardimin e kishës së Shën Porfirit

Emri:  6531a61a85f5401ee823a383.jpg

Shikime: 566

Madhësia:  10.9 KB

Kisha më e vjetër e krishterë në Gaza u dëmtua në një sulm ajror izraelit të enjten në mbrëmje, sipas Patriarkanës Orthodhokse të Jerusalemit.

Raportet e pakonfirmuara nga vendi thanë se të paktën dy persona u vranë dhe të tjerë u varrosën nën rrënojat e sallës së mbledhjeve ngjitur. Një raport pasues nga zyra e medias në Gaza e përditësoi numrin e të vdekurve në të paktën 18.

Në një deklaratë të premten, zyrtarët shprehën "dënimin më të fortë të sulmit ajror izraelit [në] kompleksin e kishës së saj në qytetin e Gazës" dhe e quajtën shënjestrimin e kishave dhe strehimoreve që ato operojnë "një krim lufte që nuk mund të injorohet".

Ministria e Punëve të Jashtme Palestineze fajësoi "avionët luftarakë të okupimit" për shpërthimin, duke thënë se avionët izraelitë bombarduan kishën, e cila ndodhet në lagjen Zaytoun të qytetit të Gazës. Një grua dhe një vajzë vdiqën dhe "dhjetëra njerëz" u plagosën, tha ministria në një postim në X (ish-Twitter).

Një numër i panjohur njerëzish janë ende nën rrënojat e sallës së mbledhjeve, tha Kryepeshkopata Orthodhokse Greke e Jordanisë në Facebook, duke cituar një nga famullitarët.

“Nuk ka ende një informacion mjaft të saktë në dispozicion, por pritshmëritë janë se do të ketë një numër të madh martirësh”, shtoi Kryedioqeza.

“Arqipeshkvi Alexios duket se është gjetur dhe është gjallë, por ne nuk e dimë nëse ai është plagosur”, tha Urdhri Ortodoks i Shën Gjergjit në një deklaratë, duke shtuar se ata “nuk kanë asnjë fjalë për gjendjen e ndonjë personi tjetër. më shumë se 500 njerëz që strehohen në kishë dhe manastir.”

Sipas Urdhrit, “bombat goditën dy sallat e kishës ku flinin refugjatët, mes tyre fëmijë dhe foshnje. Aktualisht, të mbijetuarit po kërkojnë rrënojat për viktima të tjera.”

Wall Street Journal raportoi se Forcat e Mbrojtjes të Izraelit (IDF) po shqyrtonin incidentin. IDF nuk ka komentuar mbi këtë çështje, por ka akuzuar më parë Hamasin për përdorimin e faltoreve fetare si mbulesë për operativët e saj.

Shën Porfiri është kisha më e vjetër aktive në Gaza. Fillimisht e ndërtuar në shekullin e 5-të për të nderuar shenjtorin me të njëjtin emër, struktura aktuale u ngrit në mesin e viteve 1100, gjatë kryqëzatave dhe u rinovua në vitet 1800. Ndodhet në pjesën jugore të qytetit të Gazës.

Raportet kontradiktore nga Gaza flasin për rreth 800 palestinezë të strehuar brenda kompleksit të kishës përpara shpërthimit. Lokalet janë vetëm 250 metra larg spitalit Al-Ahli, ku palestinezët pretenduan se qindra ishin vrarë dhe plagosur në një shpërthim të martën në mbrëmje. Izraeli këmbënguli se kompleksi i spitalit u godit nga një raketë e lëshuar nga grupi militant Palestinez Xhihadi Islamik.

Kur Izraeli nisi sulmet ajrore kundër Gazës në përgjigje të inkursionit vdekjeprurës të 7 tetorit nga Hamasi, pati një raport se Shën Porfiri ishte bombarduar. Kisha lëshoi ​​shpejt një deklaratë duke e quajtur historinë lajm të rremë dhe duke siguruar të gjithë ata që kërkuan se gjithçka ishte në rregull. Faqja e saj në Facebook nuk është përditësuar që nga e marta.

Burimi: RT

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,158
    Postimet në Bllog
    22

Për: Bombat e Izraelit dëmtojnë kishën më të vjetër orthodhokse në Gaza, me pleq, gra e fëmijë brend

Tema të Ngjashme

1. 7 Miseret ne Kishen Orthodhokse.
    Nga Irenna në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-08-2014, 08:46
  2. Liturgjia Hyjnore në Kishën Orthodhokse
    Nga Irenna në forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 21-08-2014, 08:44
  3. Rabini izraelit thotë se vrasja e civilëve në Gaza është e lejuar
    Nga Mexhid Yvejsi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 02-08-2014, 17:11
  4. Novacionet në Kishën Orthodhokse
    Nga malo666 në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 07-03-2008, 12:17
  5. Vandalët dëmtojnë Kishën e Shën Gjergjit në Libofshë
    Nga Korcar-L1 në forumin Komuniteti orthodhoks
    Postimi i Fundit: 25-10-2006, 12:05

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •