Përbërësit toksikë të pamohueshëm në vaksinat HPV
Vaksinat HPV përmbajnë një version "të përmirësuar" të një toksine që është përdorur në vaksina për 90 vitet e fundit. Dëmet e tij janë mbuluar nga studime joetike.
Nga Yuhong Dong
11 tetor 2023
Në serinë, "Vaksina HPV: Një shpatë me dy tehe?" ne do të ofrojmë dëshmi të dokumentuara të vdekjes dhe lëndimeve të rënda të lidhura me Gardasil, do të analizojmë shkakun rrënjësor të dëmtimit të tij dhe do të ofrojmë zgjidhje.
Vaksina e papillomavirusit të njeriut Gardasil (HPV) është e lidhur me vdekje të pamohueshme dhe lëndime të rënda të pamohueshme siç është raportuar më parë në këtë seri raportesh. Një përbërës në Gardasil mund të kontribuojë në këto dëmtime.
Le të zhvendosim objektivin te Pirenejtë e bukur në Evropë, ku delet ishin të dashura për leshin, ushqimin dhe shoqërinë e tyre. Megjithatë, një sëmundje misterioze e deleve ndodhi rreth një dekadë më parë.
Sëmundja misterioze e deleve pas vaksinës
Në gusht 2006, një shpërthim i sëmundjes së gjuhës blu u përhap shpejt në vendet evropiane duke shkaktuar një gjendje të jashtëzakonshme.
Sëmundja e gjuhës blu, e shkaktuar nga virusi i gjuhës blu (BTV), prek ripërtypësit, kryesisht delet, me simptoma të etheve, hemorragjive, depresionit, edemave dhe cianozës së përgjithësuar, që vërehen lehtësisht në gjuhë, gjë që shpjegon edhe emrin e sëmundjes.
Shpërthimi krejtësisht i papritur i shkaktuar nga një serotip i sapo shfaqur BTV çoi në një fushatë masive të vaksinimit të detyrueshëm evropian, të zbatuar midis 2007 dhe 2010. Vaksina e administruar përmbante një përbërës të ri që nuk përdoret në vaksinat e mëparshme BTV-alumin (Al) - me 2.8 mililitër perlitër. adjuvanti, përveç BTV të inaktivizuar.
Fushata e vaksinimit të gjuhës blu e administruar në një fermë delesh në Normandi, Francë, 2008. (Leitenberger Photography/Shutterstock)
Fushata dukej se ndaloi në mënyrë efektive përhapjen virale, megjithatë, gjatë së njëjtës periudhë vaksinimi, një seri sëmundjesh të rënda të paraportuara më parë u shfaqën në Francë, Gjermani, Zvicër, MB dhe Spanjë, duke shfaqur dobësi dhe simptoma të ndryshme neurologjike. Veterinerët u penguan, pasi asnjë sëmundje e njohur nuk e shpjegoi tragjedinë.
Studimi i deleve identifikon problemin
Dr. Lluis Lujan, një profesor i asociuar i patologjisë veterinare në Universitetin e Zaragozës në Spanjë, kreu një studim të deleve për të përcaktuar shkakun e sëmundjeve të pazakonta.
Gjithsej 21 dele u ndanë në tre grupe (të kuqe, të verdha dhe jeshile) me shtatë në secilin grup si më poshtë:
1. Grupi i kuq mori vaksina komerciale të deleve që përmbanin hidroksid alumini.
2. Grupi i verdhë mori dozën ekuivalente të aluminit të tretur në ujë (Alhydrogel®, një adjuvant me bazë alumini).
3. Grupit të gjelbër iu dha një zgjidhje neutrale e ujit të kripur.
Çuditërisht, të dy kafshët nga grupi i kuq dhe i verdhë u bënë dukshëm më agresivë dhe treguan më shumë stereotipe dhe stres më të lartë.
Delet nga grupet e kuqe dhe të verdhë u bënë dukshëm më agresive. (Ilustrim nga The Epoch Times, Shutterstock)
Niveli i zbuluar i aluminit i gjetur në nyjet limfatike në palcën kurrizore lumbare ishte shumë më i lartë si në grupin vetëm me alumin (e verdhë) ashtu edhe në grupin e vaksinës (e kuqe) krahasuar me grupin e kontrollit, duke treguar se alumini krijoi një ngarkesë shtesë që duhej të të përpunuara nga delet.
Kjo shpjegoi fenomenin që sëmundja e deleve ndodhi vetëm pasi vaksinës iu shtua alumini si ndihmës. "Pra, për mua, po, arsyeja pse kafshët sëmuren pas vaksinimit është se si trupi merret me aluminin," tha Dr. Lujan në një film dokumentar "Nën lëkurë", i disponueshëm në Epoch TV.
Dr.Lluis Lujan në dokumentarin "Nën lëkurë" HPV. (Pamja e ekranit nëpërmjet The Epoch Times, me mirësjellje të Ehgartner & Moll Filmproduktion GmbH & Co.)
Ideja nuk ka të bëjë vetëm me delet. Ne po kërkojmë diçka që mund të ndodhë te njerëzit.
Pjesëmarrësi i provës "Placebo" kishte mbi 40 simptoma
Prova klinike e Fazës 3 për Gardasil (studimi FUTURE II) filloi në 2002. Një numër veçanërisht i madh pjesëmarrësish u rekrutuan në Danimarkë.
Pjesëmarrësja e provës klinike të Gardasil, Sesilje Petersen, zhvilloi lodhje të rëndë dhe gjithsej 40 simptoma pas injektimit të dytë dhe të tretë.
"Ishte problemi më i madh sepse isha studente në universitet dhe ishte shumë e vështirë për mua të ndiqja mësimet pasi më zinte gjumi pothuajse çdo ditë," tha Sesilje.
"Kam shkruar një listë me të gjitha simptomat e mia - kishte më shumë se 40 simptoma, dhe disa prej tyre kishin qenë të rënda. Unë kisha një tumor në gjëndrën e hipofizës sime."
"Unë mora një letër dhe u ftova në këtë studim dhe më dukej shumë interesante. Kështu që vendosa të marr pjesë", kujton Sesilje.
Sesilje mbajti broshurën informative që pjesëmarrësit morën në fillim të studimit. Ai tha se vaksinimi tashmë ishte testuar me kujdes për sigurinë dhe nuk kishte ndonjë efekt anësor serioz.
Informacioni për placebo doli të ishte një gënjeshtër. "Këtu thotë se placebo ishte i kripur - fjala daneze për ujë të kripur," tha ajo.
Broshurën e studimit pjesëmarrësit e morën në fillim të studimit Gardasil FUTURE II (L). Informacioni i placebo-s tregoi përdorimin e kripës (R). (Pamja e ekranit nëpërmjet The Epoch Times, me mirësjellje nga Ehgartner & Moll Filmproduktion GmbH & Co.)
Alumini: Një toksinë në vaksinat për 90 vjet
Placebo "kripur" e Sesilje përmbante diçka shumë të pazakontë - alumin (Al), një ndihmës që përdoret zakonisht në vaksinat moderne.
Ajo ishte padyshim e keqinformuar për dizajnin e studimit dhe nuk ishte në dijeni të asaj që merrte. Para se të merrte pjesë në studimin e Gardasil, Sesilje e dinte se nuk mund të toleronte deodorantët që përmbajnë alumin.
"Ne nuk jemi informuar për përdorimin e aluminit. Fjala alumin nuk na është dhënë as në procedurë dhe as në formularin e pëlqimit të tyre telefonik". ka thënë Sesilje.
Pjesëmarrësja e provës klinike Gardasil, Sesilje Petersen, zhvilloi lodhje të rëndë dhe gjithsej 40 simptoma pas injektimit të dytë dhe të tretë. (Pamja e ekranit nëpërmjet The Epoch Times, me mirësjellje të Ehgartner & Moll Filmproduktion GmbH & Co.)
Në fakt, një studim i Doshi et al. zbuloi se pjesëmarrësit në provat Gardasil nuk ishin të informuar siç duhet se placebo ishte sulfat amorf hidroksifosfat alumini (AAHS). Pjesëmarrësve të provës iu tha se mund të merrnin një "placebo" pa u informuar për përbërësit joinertë (AAHS). Kjo ngre shqetësime serioze etike në lidhje me sjelljen e gjykimit.
Alumini u përdor për herë të parë në vaksinat njerëzore në vitin 1932 dhe ishte i vetmi ndihmës i përdorur në vaksinat e licencuara për rreth 70 vjet. Ky përbërës i diskutueshëm përdoret ende si një ndihmës në vaksina, megjithatë, cili është roli i tij aktual?
Alumini është metali i tretë më i bollshëm në koren e tokës dhe është gjerësisht i pranishëm në mjedis - në bimë, tokë, ujë, ajër, ushqim dhe farmaceutikë. Është i pranishëm në formë jonike si Al3+.
Thithja e aluminit varet nga disa faktorë si pH dhe prania e acideve organike (citrat, laktat). Përthithet në një proporcion prej vetëm 0,1 deri në 0,3 për qind nga trakti gastrointestinal në pjesën e sipërme të zorrëve.
Megjithatë, kur alumini injektohet në muskujt tanë në formulimin e një vaksine, ai absorbohet pothuajse 100 për qind. Më pas ai udhëton dhe kalon pengesën gjak-tru dhe grumbullohet në trurin tonë dhe organet e tjera.
Alumini është një vrasës i njohur i qelizave. Krijon molekula të dëmshme të quajtura specie reaktive të oksigjenit, mashtron sistemin imunitar që të bëhet tepër reaktiv ndaj komponentëve të trupit tonë, dëmton zinxhirin e furnizimit me energji dhe është toksik për ADN-në tonë.
Alumini është veçanërisht i dëmshëm për trurin dhe nervat tanë, pasi luan role të shumta në grumbullimin e substancave të dëmshme (β-amiloide, proteina tau) në tru, çon në vdekjen e qelizave mbrojtëse të trurit të quajtura astrocite dhe prish "mbrojtjen" mur" rreth trurit duke rezultuar në më shumë cenueshmëri ndaj substancave të dëmshme.
(L) Alumini është metali i tretë më i bollshëm në koren e tokës. (R) Boksiti, një shkëmb sedimentar, është burimi kryesor i aluminit. (magnetix, RHJPhtotos/Shutterstock)
Christopher Exley, një profesor anglez i kimisë bioiorganike, është një nga studiuesit më të ditur dhe më të cituar të aluminit në botë, me mbi 200 punime shkencore të rishikuara nga kolegët e botuar mbi aluminin dhe mbi 12,000 citate.
Hulumtimet e tij 35-vjeçare kanë treguar një lidhje të fortë midis ekspozimit të aluminit dhe sëmundjeve të tilla si sëmundja e Alzheimerit, autizmi, skleroza e shumëfishtë dhe sëmundja e Parkinsonit.
Pacientët me insuficiencë renale të dializuar kanë zhvilluar encefalit të lidhur me akumulimin e tepërt të aluminit në tru. Ata që vdiqën kishin një nivel dhjetëfish më të lartë të aluminit në lëndën gri, duke çuar në sëmundje fatale të trurit në 30 deri në 50 për qind të rasteve. Simptomat e trurit të tyre ishin të lidhura me nivelet e tyre të aluminit në gjak, duke përfshirë çështjet e të folurit, koordinimit, njohjes dhe konfiskimeve fatale.
Si një toksinë e fuqishme, alumini mund të dëmtojë rëndë shumë sisteme të trupit të njeriut. Efektet toksike të aluminit në nervat, mushkëritë, muskujt, zorrët, veshkat dhe mëlçinë tonë janë dokumentuar mirë.
Alumini jonik i zhytur në dietë mund të largohet nga trupi ynë përmes veshkave, megjithatë, shumica e përzierjeve antigjen-alumin në vaksina janë shumë të mëdha për veshkat për t'i nxjerrë jashtë trupit tonë. Prandaj, ekspozimi ndaj aluminit të vaksinës paraqet një rrezik sigurie shumë më të lartë sesa alumini dietik.
Sipas Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA), një placebo përkufizohet si "një pilulë, lëng ose pluhur joaktive që nuk ka vlerë trajtimi". Prandaj, vetitë toksike të aluminit të vërtetuara mirë sugjerojnë që alumini nuk mund të përbëjë një placebo të vlefshme.
Toksiciteti e bën aluminin një ndihmës
Pothuajse të gjitha sëmundjet moderne e kanë origjinën në një sistem imunitar të shqetësuar. Asnjë ilaç tjetër nuk ndërhyn në sistemin imunitar aq intensivisht sa vaksinat. Roli i përbërësve të vaksinës në imunitetin njerëzor diskutohet pa tabu në komunitetin shkencor.
Standardi i artë për të vlerësuar efektivitetin e një vaksine bazohet në nivelin e antitrupave të krijuar. Në fillim, njerëzit nuk ishin të kënaqur me një virus të pastër të inaktivizuar për të provokuar një përgjigje imune dhe donin të gjenin një substancë për të ndihmuar në rritjen e imunitetit dhe për të gjeneruar një përgjigje më të fortë me antitrupa që qëndrojnë më gjatë - ky është adjuvanti.
Alumini u zbulua se ishte një ndihmës i fortë.
Një pediatër përgatit një dozë të vaksinës HPV në Karakas, Venezuelë më 28 prill 2023. (Yuri Cortez/AFP nëpërmjet Getty Images)
Sipas z. Exley, "Toksiciteti i njohur i aluminit është pothuajse me siguri një kontribues në suksesin e kripërave me bazë alumini si ndihmës."
Një studim Nature i vitit 2016 dha një pasqyrë të toksicitetit qelizor të shkaktuar nga alumini i përdorur si një ndihmës në vaksinat njerëzore të miratuara klinikisht.
Kur injektojmë një vaksinë me alumin në muskul, mund të imagjinojmë vetëm se çfarë reaksionesh fizike dhe kimike do të shkaktohen. Në fillim, mund të ketë pak përgjigje në vendin e injektimit. Reagimi i vetëm mund të jetë për shkak të dëmtimit të shkaktuar nga gjilpëra.
“Kur vaksina injektohet thellë në indin muskulor, jonet e aluminit fillojnë të shpërndahen dhe fillojnë të sulmojnë qelizat përreth”, deklaroi z. Exley në dokumentarin “Under the Skin”.
"Pra, në varësi të asaj shpejtësie të shpërbërjes, ju do të merrni shkallën e citotoksicitetit - toksicitetit të qelizave," tha ai.
Jonet e aluminit vrasin qelizat tona normale të shëndetshme dhe ndërsa ato qeliza vdesin, ato lëshojnë lajmëtarë kimikë, të cilët kërkojnë ndihmë nga qelizat e tjera imune.
Qelizat imune reagojnë menjëherë dhe fillojnë të sulmojnë çdo gjë të dyshimtë në vendin e vaksinimit. Zhvillohet një betejë e ashpër.
Është vetëm gjatë rrjedhës së këtij inflamacioni të shkaktuar nga alumini që antigjenet e heshtur tani gjithashtu merren seriozisht dhe transportohen larg nga qelizat e specializuara imune. Këto proteina virale të heshtura identifikohen gjithashtu nga qelizat imune si armiq dhe prodhohen antitrupa specifikë për t'i lidhur ato.
Si rezultat, shkencëtarët po përdorin efektet toksike të aluminit që mund të shkaktojnë inflamacion për të filluar një betejë kundër një antigjeni joaktiv. Niveli i toksicitetit të aluminit është një term alternativ që përdoret për të përshkruar aftësinë e tij për të prodhuar antitrupa në një vaksinë.
Studim i manipuluar dhe joetik
Përvoja e Sesilje-s për marrjen e një placebo që përmban alumin në vend të kripur ilustron se si mund të projektohet një provë klinike për të manipuluar rezultatet e studimit duke mashtruar pjesëmarrësit e studimit. Dokumenti i botuar i New England Journal of Medicine (NEJM) të dhënat e provës klinike Gardasil FUTURE II thonë qartë se subjektet po merrnin ose Gardasil katërvalent ose "një placebo vizualisht të padallueshëm që përmban alumin".
Pse provat klinike Gardasil zgjodhën përdorimin e aluminit si krahasues në vend të kripës?
Bazuar në hulumtimet standarde klinike farmaceutike, një dizajn normal i studimit të vaksinës duhet të përdorë një placebo të vërtetë (p.sh. fizioterapi) si një grup krahasues. Në vend të kësaj, grupi placebo në studimin Gardasil FUTURE II përdori një pseudo placebo, që do të thotë se nuk është një placebo e vërtetë, por përmban një përbërës farmakologjikisht aktiv - në këtë rast, është alumini. Kjo nuk është normale.
"Nëse disa nga këto vajza zhvillojnë të njëjtat dëmtime të rralla, atëherë nuk mund ta shihni ndryshimin. Është magji. Ju e maskoni atë, është magji. Kjo nuk duhet lejuar," tha Dr. Peter Gøtzsche në dokumentarin "Under the Skin". ."
Dr. Gøtzsche është një mjek danez, profesor i dizajnit dhe analizës së kërkimit klinik dhe ish-udhëheqës i Qendrës Nordic Cochrane në Kopenhagë, Danimarkë. Ai është gjithashtu një bashkëthemelues i Cochrane Colaboration dhe ka botuar më shumë se 70 punime në të ashtuquajturat revista "Big Five": New England Journal of Medicine, The Lancet, Annals of Internal Medicine, British Medical Journal dhe Journal of Shoqata Mjekësore Amerikane. Punimet e tij shkencore janë cituar mbi 30,000 herë.
Dr. Peter Gøtzsche në dokumentarin "Under the Skin". (Pamja e ekranit nëpërmjet The Epoch Times, me mirësjellje të Ehgartner & Moll Filmproduktion GmbH & Co.)
Në punimin e tij, "Adjuvantet me bazë alumini nuk duhet të përdoren si placebo në provat klinike," z. Exley deklaroi:
"Është e nevojshme të bëhet një arsye shumë e fortë shkencore për përdorimin e një placebo, i cili vetë dihet se rezulton me efekte anësore, dhe unë nuk kam gjetur ndonjë justifikim shkencor për të tillë në literaturën e fundit të vaksinimit njerëzor. Ndërsa efektet e rënda anësore pas vaksinimit janë të rralla. , nuk duhet të pranohet të injorohen ose të anulohen ato efekte, të cilat janë për shkak të adjuvantit me bazë alumini që vepron vetëm ose në kombinim me antigjenin. Për ta bërë këtë, mund të rrezikohen individët e ndjeshëm."
Duke përdorur një dizajn të tillë studimi të qëllimshëm, 2.3 për qind e pjesëmarrësve në grupin Gardasil zhvilluan çrregullime sistemike autoimune që ndodhën saktësisht në të njëjtin ritëm si ato në grupin "placebo" të aluminit. Megjithatë, 2.3 përqind e vajzave dhe grave të dëmtuara në grupin e trajtuar me alumin konsiderohet joetike dhe nuk duhet të kishte ndodhur kurrë.
Qëllimi i vërtetë i dozimit të një modeli të tillë studimi joetik duket se ka qenë fshehja e aftësisë së Gardasil për të dëmtuar duke e mbajtur atë nën sfondin e errët të manipuluar.
Në Pjesët 1 dhe 2 të kësaj serie, ne kemi paraqitur vdekje të pamohueshme dhe lëndime të rënda pas vaksinimit kundër HPV. Këto dëme shpesh injoroheshin nga mjekët dhe shkencëtarët, pasi ato ishin fshehur taktikisht nga një projekt i kujdesshëm i studimit për të treguar se grupi placebo kishte të njëjtën shkallë të efekteve negative si grupi i vaksinës. Kjo bëri që të dukej sikur dëmet ishin për shkaqe natyrore në popullatën e pavaksinuar.
Shumë janë mashtruar nga kjo gënjeshtër e hapur.
Vlerësim i pavlefshëm rrezik-përfitim
Dr. Enrica Alteri, ish-shefe e menaxhimit të rrezikut dhe epidemiologjisë në Merck-Serono në Gjenevë, u emërua si drejtuese e Sigurisë dhe Efikasitetit të Barnave të EMA-s më 2 korrik 2012. Kalimi i saj nga industria private në një pozicion në sektorin publik është një shembull i politikës rregullatore të "derës rrotulluese", duke ngritur shqetësime serioze për mundësinë e paragjykimeve pro industrisë në vendimmarrjen kombëtare të kujdesit shëndetësor.
Gardasil u zhvillua nga Merck.
Mjekja Alteri shpalli shfajësimin e plotë të vaksinimit kundër HPV, sipas deklaratës së saj, siç raportohet në dokumentarin “Nën lëkurë”.
"Ne mund të konfirmojmë sot sigurinë e vaksinës HPV. Nuk ka asnjë arsye për të ndryshuar mënyrën e përdorimit të vaksinave ose për të ndryshuar informacionin aktual të produktit," tha ajo.
Në një raport prej 40 faqesh, Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) zbriti ankesat e ngjashme me ato të Elizabeth dhe Marika (Pjesa 2) duke mos qenë në asnjë mënyrë të lidhura me vaksinën HPV.
Ne shohim se etika mjekësore u injorua dukshëm në gjyqin Gardasil. Shëndeti dhe mirëqenia e subjekteve janë rrezikuar pa ndonjë pëlqim të informuar.
Gardasil u zhvillua nga Merck. (Russell Kirk/Merck & Co nëpërmjet Getty Images)
Pra, magjia funksionoi - jo vetëm që autoritetet shëndetësore arritën në përfundimin se Gardasil është plotësisht i sigurt, por edhe komuniteti shkencor është mashtruar nga dizajni i provës Gardasil.
Për shembull, autorët e një rishikimi të vitit 2018 të Cochrane të provës klinike të vaksinës HPV pretenduan se nuk gjetën dëme serioze ose të përgjithshme të lidhura me vaksinat HPV.
Pse nuk mund ta shihnin të vërtetën me dizajnin e grupit placebo? A ishin ata lehtësisht të mashtruar apo bashkëfajtorë?
Për të zbuluar më shumë të vërtetën pas studimeve, tre shkencëtarë, duke përfshirë dy nga Qendra Nordic Cochrane në Kopenhagë, Demark - Lars Jørgensen dhe Tom Jefferson, së bashku me Dr. Peter Gøtzsche, një bashkëthemelues i mëparshëm i Cochrane, kryen një studim rigoroz rishikim i pavarur sistematik i 24 raporteve të studimit klinik të vaksinës HPV. Rishikimi përfshiu 95,670 pjesëmarrës (83 përqind femra) të moshës 8 deri në 72 vjeç, të cilët u ndoqën për një mesatare prej 49 muajsh.
Një nga gjetjet më tronditëse, bazuar në të dhënat e burimit, ishte se 96.3 përqind e pjesëmarrësve në grupet e kontrollit të atyre studimeve morën adjuvantë me bazë alumini. Kjo shtrembëroi (në një masë të panjohur) një vlerësim të saktë të dëmeve të shkaktuara nga vaksina HPV.
96.3 përqind e pjesëmarrësve në grupin e kontrollit të provave klinike të vaksinës HPV morën adjuvantë me bazë alumini. (Ilustrim nga The Epoch Times, Shutterstock)
Autorët vlerësuan se "të 24 studimet janë në rrezik të lartë të paragjykimit" për shkak të dizajnit të tyre të studimit. Provat e përfshira ishin krijuar kryesisht për të vlerësuar përfitimet dhe nuk ishin të dizajnuara siç duhet për të vlerësuar dëmet duke përdorur alumin, një toksinë, si krahasues, duke e bërë të pamundur përcaktimin e dëmeve aktuale të shkaktuara nga vaksinat HPV.
Vlerësimi aktual rrezik-përfitim për Gardasil është i pavlefshëm, pasi ata nuk e krahasuan vaksinën Gardasil me diçka beninje (kripur), por në vend të kësaj e krahasuan atë me një përbërës kryesor të vaksinës (alumin).
Një tezë doktorature e vitit 2018 nga Dr. Lars Jørgensen arriti në përfundimin se është e pamundur të kryhet një analizë rrezik-përfitim i vaksinës Gardasil, pasi shumica e studimeve të Gardasil kanë përdorur AAHS si një krahasues, i cili dihet se shkakton dëm.
Alumini në vaksinat Gardasil është një problem serioz. Alumini në çdo vaksinë mund të ketë pasoja të tmerrshme, veçanërisht kur administrohet tek foshnjat, siç shohim në vdekjen e një foshnjeje.
Foshnja vdes pas vaksinimit
Më 28 tetor 2022, një foshnjë 62-ditore, Sawyer, vdiq 34 orë pasi mori vaksinat e planifikuara të fëmijërisë. Ndërsa jetonte në Maine, prindërit e tij kishin kërkuar një shpjegim për shkakun e vdekjes së djalit të tyre për gati një vit. Së fundi, një raport toksikologjik tregoi se gjaku i Sawyer përmbante 95 μg/L alumini, një nivel që konsiderohet toksik për të rriturit. Shenjat e neurotoksicitetit vërehen me nivele të aluminit në gjak mbi 60 μg/L.
Një çift në Maine me djalin e tyre 62-ditor, Sawyer, i cili vdiq më 28 tetor 2022, vetëm 34 orë pas marrjes së vaksinave të planifikuara të fëmijërisë. (Me mirësjellje të Health Choice Maine me lejen e familjes)
Në fakt, në vitin 2005, foshnjat filluan të marrin 4925 μg alumini në 18 muajt e parë të vaksinimit, pa llogaritur burimet e tjera të ekspozimit si ushqimi, lëkura dhe qumështi.
Në vitin 2005, foshnjat filluan të merrnin 4925 μg alumini në 18 muajt e parë, një rritje prej 25 për qind që nga viti 2000. (Ilustrim nga The Epoch Times, Shutterstock)
Alumini në vaksina 'Një llotari'
Shumë vaksina në orarin e fëmijërisë në Shtetet e Bashkuara përmbajnë adjuvantë alumini. Për më tepër, përmbajtja e aluminit në vaksina nuk është nën kontroll të rreptë nga autoritetet rregullatore.
Një studim i botuar në Journal of Trace Elements in Medicine and Biology zbuloi se sasia e aluminit që një foshnjë merr në një vaksinë është larg nga të qenit e parashikueshme apo e kontrolluar dhe duket se është "e ngjashme me një lotari".
Sasia e aluminit në 13 marka të ndryshme vaksinash ndryshon shumë. (Ilustrim nga The Epoch Times, Shutterstock)
Në 10 nga 13 vaksinat, sasia e matur e aluminit nuk arriti të përputhej me sasinë e aluminit të raportuar nga prodhuesit në fletëpalosjet e informacionit për pacientët, sipas studimit.
Analiza midis vaksinave dhe grupeve të vaksinave zbuloi sa vijon:
Gjashtë nga vaksinat, duke përfshirë Prevnar 13 të Pfizer, përmbanin një sasi statistikisht domethënëse më të madhe alumini sesa deklaroi prodhuesi.
Katër nga vaksinat përmbanin dukshëm më pak alumin sesa deklaroi prodhuesi.
Për çdo markë të vetme vaksine, diapazoni i përmbajtjes së aluminit "ndryshonte në mënyrë të konsiderueshme".
As EMA dhe as FDA nuk mund të konfirmonin se ata matin në mënyrë të pavarur ose rutinore përmbajtjen e aluminit të vaksinave për foshnjat, në vend të kësaj duke treguar se ato mbështeten në të dhënat (me të meta) të prodhuesve.
Burimet e ekspozimit të aluminit
Ata që argumentojnë se alumini i kufizuar në vaksinat e fëmijërisë nuk mund të çojë në probleme shëndetësore, shpesh anashkalojnë ekspozimin e akumuluar të aluminit ("barrën e plotë të trupit") nga burime të ndryshme në mjedisin tonë.
Alumini gjendet gjerësisht në mjedisin tonë, jo vetëm si ndihmës vaksine, por edhe në ujë, ushqime të përpunuara, pako ushqimore, enë gatimi, kozmetikë, medikamente dhe pajisje mjekësore.
Ushqimi dhe uji:
- Formula për foshnjat ose qumështi i gjirit nga nënat që kanë qenë të ekspozuara ndaj aluminit.
- Enë gatimi, ambalazhe si fletë metalike dhe kanaçe alumini.
- Kripërat e aluminit në shumë ushqime të përgatitura.
- Sulfat alumini që përdoret për të bërë bukë të bardhë.
- Ndotja e ushqimit përmes përpunimit të ushqimit duke përdorur makineri alumini.
- Peshku i ekspozuar ndaj ndotësve të aluminit.
- Ndotja e çajit, kafesë, duhanit, marihuanës, sojës dhe produkteve të tjera të ngrënshme bimore nga alumini në tokë acide, që rezulton nga praktikat e këqija bujqësore. (Toka acide është më e aftë të marrë alumin, dhe glifosati është një lidhës i fortë alumini në nivele të ulëta pH.)
- Kripërat e aluminit përdoren zakonisht si koagulantë në procesin e trajtimit të ujit për të hequr papastërtitë dhe grimcat.
Pajisje mjekësore:
- Medikamente të tilla si antacidet, lidhësit e fosfatit të përdorur për dializën e veshkave, tamponët e pranishëm në shumë qetësues kundër dhimbjeve dhe preparate intravenoze për foshnjat dhe të rriturit e shtruar në spital.
- Lëngu i transfuzuar si aparate për ngrohjen e gjakut.
- Pajisjet protetike për zëvendësimin e ijeve dhe produkte dentare.
- Kozmetika dhe deodorantët mund të përmbajnë gjithashtu alumin.
Sëmundjet që lidhen me aluminin në vaksina
Ndërsa vaksinat e vjetra përmbajnë antigjene pa adjuvantë, një gjeneratë e re vaksinash zakonisht kërkon shtimin e adjuvantëve, një substancë siç u përmend më lart që ndez sistemin imunitar për të prodhuar antitrupa ndaj antigjenit.
Vetëm adjuvantet e aluminit janë shoqëruar me një sërë efektesh negative. Shenjat lokale të inflamacionit (dhimbja dhe ndjeshmëria në vendin e injektimit dhe dermatiti i kontaktit) shpjegojnë toksicitetin e aluminit dhe aftësinë për të shkatërruar qelizat.
Përveç kësaj, efektet toksike të kripërave të aluminit për të nxitur vdekjen dhe inflamacionin e qelizave mund të shpjegojnë gjithashtu pse disa subjekte zhvillojnë gunga dhe granuloma të vazhdueshme në vendin e injektimit.
Adjuvantet e aluminit në vaksina mund të prodhojnë një përgjigje imune të pabalancuar, duke u anuar shumë drejt një përgjigjeje të njëanshme ndaj Th2, një qelizë që potencialisht shkakton më shumë alergji dhe reaksione të rënda. Është veçanërisht shqetësuese për fëmijët që tashmë janë të prirur ndaj alergjive. Në disa raste, vaksinat ndihmëse të aluminit janë lidhur me probleme të mushkërive kur personi më vonë ndeshet me virusin nga i cili ishte menduar të mbronte vaksina. Kjo mund të ndihmojë në shpjegimin pse më shumë fëmijë dhe të rritur janë alergjikë ndaj një numri më të madh substancash në ditët e sotme.
Për më tepër, janë ngritur më shumë shqetësime për sigurinë në lidhje me efektet afatgjata të hidroksidit të aluminit të përdorur në vaksina.
Kripërat e aluminit gjithashtu mund të shkaktojnë efekte të rënda negative, si miofasciiti makrofagjik (MMF), një gjendje me origjinë të panjohur, e gjetur në pacientët që përjetojnë dhimbje muskulore dhe lodhje. Në një studim të botuar në revistën Brain, të gjithë pacientët me MMF kishin marrë vaksina që përmbanin hidroksid alumini, si ato për hepatitin B, hepatitin A ose tetanozin, përpara se të shfaqnin simptoma. Studimi sugjeron që MMF është i lidhur me injektimin e vaksinave që përmbajnë hidroksid alumini dhe tregon inflamacion të vazhdueshëm në vendin e injektimit.
Si te qentë ashtu edhe te delet, adjuvantet e aluminit shkaktojnë lezione granulomatoze kronike lokale, të cilat mund të përparojnë në fibrosarkoma malinje.
Vaksinat Tdap, HepA dhe Pneumokokale. Shumë vaksina të zakonshme të fëmijërisë përmbajnë alumin, duke përfshirë disa vaksina të hepatitit A dhe B, pneumokokale, DTaP dhe Tdap. (Getty Images)
Sindroma autoimune
Një efekt anësor i rëndësishëm i aluminit është "sindroma autoimune/inflamatore e shkaktuar nga adjuvantët". Kjo ndodh sepse alumini mund të ngjitet fort në qeliza dhe proteina, të cilat mund të modifikojnë formën tredimensionale të proteinës sonë, duke i bërë ato të duken ndryshe. Qelizat T mund t'i gabojnë këto proteina të ndryshuara si "jo vetvetja", duke çuar në një përgjigje autoimune.
Për më tepër, proteina e virusit HPV ka struktura të mbivendosura me proteinat njerëzore, e cila quhet ndër-reaktivitet. Një studim i vitit 2019 nga shkencëtarët italianë dhe izraelitë ekzaminoi proteinat e përdorura në vaksinën HPV dhe arriti në përfundimin se ato mbivendosen me disa proteina njerëzore.
Kjo është veçanërisht e dëmshme sepse nëse një person i vaksinuar zhvillon antitrupa ndaj proteinave të vaksinës Gardasil, mund të trajnojë sistemin e tyre imunitar për të sulmuar disa nga qelizat e tyre, duke çuar në një sërë sëmundjesh autoimune.
Si rezultat, një person i vaksinuar me Gardasil ka një përgjigje të sistemit imunitar që gjeneron jo vetëm antitrupa ndaj antigjenit HPV, por gjithashtu sulmon komponentët e nervave të tyre dhe mitokondritë, substanca brenda bërthamës së qelizës.
Edhe pse autoritetet shëndetësore dhe Merck kanë mohuar në mënyrë të përsëritur ndonjë dëmtim serioz nga Gardasil, mjekët dhe shkencëtarët hulumtues janë kontaktuar nga pacientët, duke nxitur kërkime për të ekzaminuar nëse këto vaksina shkaktojnë dëm dhe nëse bëjnë, për të përcaktuar shkakun.
Jesper Mehlsen, një mjek në Danimarkë me më shumë se 35 vjet përvojë në çrregullimet e sistemit nervor autonom, e diagnostikoi Marikën me një reaksion autoimun që mund të shkaktohet nga vaksina HPV, që do të thotë se sistemi imunitar i Marikës sulmoi nervat e saj, siç u raportua më parë në Pjesë. 2 të kësaj serie.
Jo vetëm Marika, por edhe Paula dhe Sara (nga Pjesa 2) mund të kenë përjetuar gjithashtu lëndime të rënda të shkaktuara nga autoimuni. Disa nga këto vajza nuk mund të ecin më dhe as të qëndrojnë në këmbë, dhe të gjitha kanë humbur aftësinë e tyre për të bërë jetë normale.
Një nxënëse merr një injeksion vaksine gjatë një fushate vaksinimi HPV në Le Bouscat, Franca jugperëndimore, më 5 tetor 2023. (Philippe Lopez/AFP nëpërmjet Getty Images)
Biologu Gerd Wallukat, një ekspert i testimit të autoantitrupave të lidhura me vaksinën HPV, deklaroi në dokumentarin "Under the Skin", "Për shumë sëmundje, mjekët nuk e kanë kuptuar ende se ky mund të jetë një çrregullim autoimun".
Zoti Wallukat ka krijuar një metodë të veçantë për të zbuluar antitrupat e dyshimtë duke përdorur qelizat e zemrës për të rrahur në një frekuencë specifike. Kjo normë rrahjeje matet dhe përdoret si bazë për përcaktimin e pranisë së antitrupave në gjak. Një rritje në shkallën e rrahjeve do të thotë që antitrupat janë të pranishëm, gjë që tregon një çrregullim autoimun.
Sulmi imunitar në fabrikën e energjisë së qelizave tona (mitokondritë) shpjegon qartë lodhjen e rëndë të përjetuar nga Sesilje dhe Elizabeth. Të dy kanë rezultuar pozitivë për tre lloje autoantitrupash.
Merck ka 'përmirësuar' toksicitetin e aluminit
Sipas z. Exley, "Ne mund të blejmë të gjithë adjuvantin e zakonshëm të aluminit të përdorur në vaksinat klinike, por nuk mund ta kapim atë të veçantë që përdoret në Gardasil. Askush nuk do ta ndajë atë me ne." (Dokumentari "Nën lëkurë")
Çfarë e bën Merck's Gardasil kaq unik? AAHS u patentua nga Merck në 2012. Megjithatë, mund të ketë sekrete të tjera tregtare që nuk zbulohen në patentë.
Për të stimuluar një përgjigje të përmirësuar imune që synohet të zgjasë për 50 vjet, Merck shtoi adjuvantin e ri veçanërisht toksik me bazë alumini, AAHS, si një formë pronësore e aluminit në vaksinën Gardasil.
Krahasuar me aluminin tradicional, AAHS ka një madhësi më të vogël grimcash, kohë shpërbërjeje më të shpejtë, thithje më të lartë nga qelizat imune dhe thith më shumë antigjene, duke rezultuar në një toksicitet më të madh për sistemin tonë imunitar.
Adjuvantet më të vjetër me bazë alumini, duke përfshirë hidroksidin e aluminit, janë rreth 100 nanometra në madhësi, por grumbullohen së bashku në ujë për të formuar grimca më të mëdha në madhësi në mikroshkallë që variojnë nga 1 deri në 20 μm. Megjithatë, AAHS-i i ri i Merck-ut është ende në përmasa nano, madje edhe në solucione vaksinash, duke e bërë atë të shpërndahet më shpejt.
Për më tepër, sa më e vogël të jetë madhësia, aq më shpejt qelizat imune mund t'i gëlltisin ato. Më pas, sa më shpejt të vdesin qelizat imune, aq më shumë toksicitet do të gjenerojë vaksina.
Z. Exley komentoi mbi arsyetimin kimik të përdorimit të AAHS: "Ajo që duket të jetë, është një formë e hidroksi-fosfatit të aluminit, në të cilën disa nga grupet e fosfatit janë zëvendësuar nga grupet sulfate. Ne nuk e dimë pse dhe fituam Nuk e merr me mend pse ky mund të jetë një ndihmës më efektiv në këtë rast se një tjetër. Grupi sulfate është një grup më acid se grupi i fosfatit." (Dokumentari 'Under the Skin')
AAHS mund të thithë më shumë antigjene në krahasim me adjuvantet tradicionale me bazë alumini dhe AAHS është më i fuqishëm në gjenerimin e antitrupave sesa mikrogrimcat e vjetra të aluminit.
Për më tepër, Gardasil 9 kishte 27 për qind më shumë dëmtime serioze, sipas një rishikimi sistematik, sesa versioni origjinal i Merck që doli në 2006.
...vijon më poshtë
Krijoni Kontakt