Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,968
    Postimet në Bllog
    22

Fotoja e Donald Trump nga burgu, frikëson kundërshtarët e tij politikë

Fotoja e ish-presidentit Trump nga burgu i rrethit Fulton në shtetin e Gjeorgjisë, u ka futur frikën kundërshtarëve të tij politikë që duan ta ndalin me çdo çmim marshin e tij drejt rikthimit në pushtet në krye të ekzekutivit amerikan.

Donald Trump nuk ka frikë nga kundërshtarët e tij politikë. Përse kundërshtarët e tij i ka pushtuar frika e madhe?!

Emri:  Trump-Mugshot-Final.jpg

Shikime: 493

Madhësia:  29.4 KB

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,968
    Postimet në Bllog
    22

Për: Fotoja e Donald Trump nga burgu, frikëson kundërshtarët e tij politikë

Ky është një paralajmërim

Fotoja e prenotimit të Donald Trump supozohej të ishte një ushtrim përulësie. E ktheu në kërcënim.

Nga Megan Garber

Emri:  original.jpg

Shikime: 468

Madhësia:  18.4 KB

Miti grek i Medusës merr shumë forma, por më e zakonshme është kjo: Medusa ishte një grua që, pasi zemëroi perëndeshën Athena, u shndërrua në një përbindësh. Athena e ndëshkoi Meduzën duke i kthyer flokët e saj në një lëmsh gjarpërinjsh të përdredhur dhe më pas duke u siguruar që kushdo që shikonte në sytë e Medusës do të kthehej në gur. Në formësimin e historisë së tyre të një vështrimi të bërë të dhunshëm, krijuesit e asaj demokracie të hershme ishin parashikues për njeriun që është përpjekur të shkatërrojë tonën. Koka e Donald Trump mund të jetë e mbuluar me sprej dhe jo me gjarpërinj, por ai është një Medusa gjithsesi, i rikonfiguruar për epokën e masmedias: Sapo ta shikoni atë, fati juaj tashmë është vulosur.

Mbrëmë, presidenti i 45-të u bë i burgosuri me numrin P01135809 të burgut të kontesë Fulton të Gjeorgjisë. Trump u regjistrua në burg ku bëri një foto. Është ndarë me publikun. Ne shikuam, sigurisht. Dhe ai ishte i përgatitur për shikimin tonë: flokët, grimin, këndin, pozën. Në portret—është një portret, në fund të fundit—Trump vështron drejtpërdrejt në kamerë. Ai zihet. Ai shkëlqen. Ai kthehet në një shfaqje të studiuar. Fotografitë si kjo janë zakonisht ushtrime të përulësisë së detyruar. Ai i Trump është një shfaqje e fuqisë së vazhdueshme. Ai e trajton goditjen e tij me turi si kërcënimin tonë.

Publiku e imagjinoi foton shumë kohë përpara se ta shihnim, duke kaluar muaj para dje duke e diskutuar dhe parashikuar. Vëmendja parandaluese u nxit nga fakti se presidenti i parë që u padit gjithashtu është paditur, në këtë pikë, katër herë. Çdo proces i ri ligjor ka frymëzuar më shumë diskutime për imazhin: A do të kishte një shkrepje me turi? Si do të dukej? Si do të ishte ta shihje atë? Sherifi i Qarkut Fulton premtoi se zyra e tij do të bënte pjesën e saj për të dhënë përgjigjet. "Ne do të kemi një gotë turi gati për ju," tha ai, si një paparac që jep garancitë e tij për TMZ.

Pasi u bë e qartë se oficeri do ta përmbushte premtimin, spekulimet u kthyen në marramendje. Natën e kaluar, CNN udhëhoqi një numërim mbrapsht për paraqitjen e Trump në burgun e zonës së Atlantës, chirons e tij duke njoftuar se kur avioni i Trump ishte nisur për në Gjeorgji, kur ishte ulur në aeroport dhe kur pasagjerët e tij ishin depozituar në automjetet që do t'i merrnin ata. tek objekti. Trump iu dha një autokolonë, e cila kaloi nëpër qytet si një paradë dritash dhe sirenash. MSNBC i shkrepi të gjitha nga lart, duke përdorur pamjet si B-roll, ndërsa komentuesit e tij diskutuan mbi kënaqësitë e vonuara të drejtësisë.

Edhe pse Trump u mbajt përgjegjës, atëherë - edhe pse teorikisht u ul - ai u ngrit. Mbrëmë, si shumë herë më parë, shikimet e shikuesve u drejtuan nga Trump. Mallkimi i Meduzës është gjithashtu mallkimi i kujtdo që është në rrugën e saj: Cilatdo qofshin pasojat, ajo na detyron të shikojmë.

Në këtë proces, megjithatë, ngjarja që duhej të ishte një shfaqje e përgjegjësisë për Trump u bë një akt koncesioni për të. Fotoja tipike me turi, e realizuar zakonisht pas arrestimit të papritur të subjektit, ia jep fuqinë e saj njerëzve në anën tjetër të kamerës. Krimineli i supozuar, në të, priret të jetë i zhveshur, i zhvendosur, i vogël. Por Trump, i ndjekur nga kamerat e lajmeve që japin kudogjendjen e tij, gjeti një mënyrë për ta kthyer kuptimin historik të momentit - një ish-president, i goditur nga turi - në një mundësi më shumë për ndërtimin e markës. Ai mund të ketë buzëqeshur, siç bënë disa nga bashkëpunëtorët e tij të supozuar, duke e lehtësuar rrezikun e tij ligjor. Ai mund të kishte marrë një shprehje indinjate, aq më mirë të kanalizonte një nga personazhet e tij të preferuar: njeriun e pafajshëm, të viktimizuar.

Por ai nuk bëri asnjërën. Në vend të kësaj, ai shikon drejt shikuesin, në dukje i ndezur me inat, duke marrë këshillat që thuhet se u ka dhënë të tjerëve: Kryeni zemërimin tuaj. Kthejeni atë në skenarin tuaj. Bëjeni atë në kërcënimin tuaj. Shkëlqimi i tij kërcënues u jep një drejtim skenik të ngjashëm njerëzve që e ndjekin dhe bëjnë porosinë e tij – pavarësisht mungesës së respektit për proceset demokratike dhe për shkak të tij.

Mirë se vini, pra, në epokën e sundimit të gjuajtjes. Trump, dukshëm i kënaqur me portretin e tij, e transmetoi atë në rrjetet sociale. (Platformat që ai përdori përfshinin X, i njohur më parë si Twitter, i cili dikur e kishte ndaluar atë për përhapjen e gënjeshtrave të dhunshme për përdoruesit e tij.) Imazhi që ai ndau është i përpunuar, natyrisht. Sfondi i tij është i zhveshur nga vula e Qarkut Fulton, sikur të ishte thjesht një goditje me kokë për një aktor që kërkon rolin e "autokratit". Titulli që Trump i bashkëngjiti fotografisë sugjeron se, në këtë dokument themelor ligjor, çështjet e ligjshmërisë janë jashtë çështjes. Dhe përpiqet të kthejë gjuhën e akuzës kundër vetvetes. (“ndërhyrje në zgjedhje”, thotë ai, duke sugjeruar pa bazë se aktakuza është përpjekje e saj për të ndërhyrë në rezultatet e zgjedhjeve të 2020. “kurrë mos u dorëzo!” shton ai, duke aplikuar të njëjtën taktikë për foton që ekzistonte pikërisht për shkak të dorëzimit të Trump .)

Fotot me turi janë përdorur prej kohësh për të bërë mesazhe politike: Shih, për shembull, imazhet e rezervimit të John Lewis, të Jane Fonda, të Tom DeLay. Versioni i Trump, megjithatë, është më pak një pjesë e retorikës pa fjalë sesa është një kujtesë për të gjithë ata që e shohin atë për kërcënimin e mishëruar nga një Trump hakmarrës. Një nga qëllimet logjistike të goditjes me turi është krijimi i një regjistrimi vizual të personit të arrestuar nëse ai akuzohet për kryerjen e një krimi tjetër më vonë. Fotoja e prenotimit të Trump është, në atë mënyrë, një gjest simbolik – nuk kishim nevojë për dokumentacion të mëtejshëm të fytyrës më të pashmangshme në botë – por edhe diçka si një ogur. Kjo nuk do të përfundojë kurrë, sugjeron. Kjo fytyrë, me të gjitha rreziqet e saj, do të bëhet më e vështirë për t'u shmangur. Trump, thuhet se ka orkestruar logjistikën e dorëzimit të mbrëmshëm, në mënyrë që melodramat e tij të shfaqen në kohën kryesore.

Ndërsa imazhi ra mbrëmë - pak para orës 21:00 - prezantuesi i Fox-it, Jesse Watters, i kërkoi të ftuarit të tij, Ned Ryun nga organizata konservatore e trajnimit politik American Majority, të komentonte mbi kuptimin e tij. Ryun u pajtua, duke diskutuar foton si provë të persekutimit politik të Trump nga shteti administrativ dhe duke reduktuar faktet e mbledhura në aktakuzë në thjesht lojëra politike. E vetmja përgjigje e përshtatshme, sugjeroi ai, do të ishte që republikanët të kundërshtonin me aktakuzat e tyre.

“Ju po thoni se republikanët duhet t'u premtojnë demokratëve,” tha Watters.

"Njëqind për qind," erdhi përgjigja.

Sean Hannity filloi shfaqjen e tij në Fox me të njëjtën ide, teksa transmetoi portretin e Trump për shikuesit e tij. “Ju po shikoni Joe Biden – oh, më vjen keq, xhirimi zyrtar i Donald Trump-it”, tha prezantuesi. Ai ndaloi për efekt dramatik përpara se të sqaronte çështjen: "Joe Biden do të jetë gjithsesi mjaft shpejt".

Burimi: The Atlantic

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-03-2023, 23:08
  2. Ramadan Kllogjri - Këngë për presidentin Donald Trump
    Nga Albo në forumin Muzika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2021, 16:24
  3. Washington Times: Rama po zhduk kundërshtarët politikë përmes Vettingut
    Nga Neteorm në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-08-2018, 14:14
  4. Tjetër padi për Donald Trump
    Nga Neteorm në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 14:12
  5. Donald Trump, pritet të investojë në Shqipëri dhe Kosovë
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 21-01-2012, 11:48

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •