Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,178
    Postimet në Bllog
    22

Çudia e Madhe: Sa më shumë padi gjyqësore ngrihen ndaj Trump, aq më shumë i rritet popullariteti!

Sondazhi i CBS News zbulon se epërsia e madhe e Trump rritet, ndërsa votuesit GOP hedhin poshtë paditë

NGA ANTHONY SALVANTO, KABIR KHANNA, JENNIFER DE PINTO, FRED BACKUS

PËRDITËSUAR MË: 20 GUSHT 2023 / 19:35 / CBS NEWS

Epo, nuk ka asnjë debat për këtë: Tani për tani, Partia Republikane do ta rikandonte lehtësisht Donald Trumpin për vitin 2024. Dhe nuk është afër.

Ish-presidenti tani mban epërsinë e tij më të madhe ndaj rivalëve të tij në sondazhin tonë mes problemeve të tij të fundit ligjore. Në fakt, shumica e votuesve të tij i përmendin ato telashe si një arsye më shumë për t'i treguar mbështetje.

Rivali i tij më i afërt - por jo shumë i afërt - Ron DeSantis ka rënë edhe më mbrapa. Të gjithë të tjerët janë njëshifror.

Emri:  gop-horse-race.jpg

Shikime: 346

Madhësia:  41.9 KB

Afiniteti i votuesve të Trump për të duket se e izolon ish-presidentin nga sulmet pavarësisht nëse ai debaton apo jo këtë javë, sepse votuesit në thelb thonë se nuk janë të pranueshëm ndaj kritikave të tilla.

Në vend të kësaj, nëntë në 10 votues primar të GOP duan që kandidatët e tjerë të fokusohen në ngritjen e çështjes për veten e tyre, por jo kundër Trump.

(Në intervistat e bëra përpara se të kishte raporte se Trump ka vendosur të anashkalojë debatin, votuesit e tij kishin më shumë gjasa se të tjerët të thoshin se ai duhet të merrte pjesë në ngjarje dhe se ata synonin ta shikonin.)

Emri:  debate-focus.jpg

Shikime: 301

Madhësia:  25.6 KB

Shpjegimi i dominimit të Trump pas aktakuzave

Së pari, siç ishte rasti me paditë e mëparshme të Trump, shqetësimi dërrmues i votuesve kryesorë republikanë për akuzat e Gjeorgjisë është se ata janë të motivuar politikisht.

Ata hedhin poshtë premisën e akuzave: pjesa më e madhe e tyre mendojnë se Trump u përpoq të qëndronte në detyrë, por për ta, ishte ligjore dhe kushtetuese, sepse këta votues republikanë primar mendojnë se Joe Biden nuk fitoi në mënyrë legjitime.

Emri:  indictment-poli-motivated.jpg

Shikime: 294

Madhësia:  28.8 KB

Mund të ketë një efekt tubimi: tre të katërtat e votuesve të Trump përfshijnë ata që "tregojnë mbështetje për problemet e tij ligjore" si një arsyetim, ndër të tjera, për ta konsideruar atë në radhë të parë.

Emri:  why-trump.jpg

Shikime: 288

Madhësia:  35.1 KB

Emri:  support-legal-fights.jpg

Shikime: 266

Madhësia:  25.2 KB

Së dyti, informacioni në aktakuza nuk ka ndikim, pjesërisht, sepse ata përgjithësisht besojnë se është Trump ai që u thotë të vërtetën.

Trump drejton shumë larg fushës së GOP në mesin e votuesve që i kushtojnë rëndësi të madhe një kandidati të qenit "i sinqertë dhe i besueshëm".

Emri:  vote-among-honest.jpg

Shikime: 282

Madhësia:  25.9 KB

Konteksti këtu është se votuesit kryesorë republikanë besojnë se sistemi politik është i korruptuar në një shkallë edhe më të lartë se sa amerikanët në përgjithësi. Kjo mund të nënkuptojë perceptimin e Trump si kundërshtues - ose i ndjekur penalisht nga - ai sistem mund ta bëjë atë të duket, nga këndvështrimi i tyre, si ai që tregon një të vërtetë më të madhe.

Në përgjithësi, votuesit e Trump e konsiderojnë atë si një burim informacioni të vërtetë, madje më shumë se burimet e tjera, duke përfshirë figura konservatore të medias, udhëheqësit fetarë, madje edhe miqtë dhe familjen e tyre.

Emri:  trump-truth.jpg

Shikime: 273

Madhësia:  32.5 KB

Së treti, Trump shihet se po merr të gjithë oksigjenin politik në fushatë.

Gjysma e elektoratit primar thotë se ka pasur shumë mbulim të Trump. Është e qartë se shumë nga kjo lidhet me historitë negative rreth aktakuzave të tij.

Votuesit kryesorë të GOP thonë se kanë dëgjuar kandidatët republikanë të flasin për tema të lidhura me Trumpin, po aq sa, nëse jo më shumë se, për çështjet ekonomike në përgjithësi ose çështjet sociale dhe kulturore.

Emri:  campaign-about.jpg

Shikime: 267

Madhësia:  30.4 KB

Emri:  too-much-trump.jpg

Shikime: 245

Madhësia:  28.0 KB

Së katërti, Trump "kontrollon kutitë" në të gjitha mënyrat se si zgjedhësit në përgjithësi bëjnë zgjedhje.

Të dhënat e tij tregojnë se ata që e konsiderojnë pothuajse të gjithë mendojnë se gjërat ishin më mirë në vend nën presidencën e tij. Dhe shumica dërrmuese thonë se ata "kanë qenë gjithmonë një mbështetës". Së bashku, këto duket se kontribuojnë në një "përparësi në detyrë" të fuqishme për Trump.

Mund të jetë strategjik: votuesit republikanë mendojnë se Trump ka mundësi më të mirë për të mposhtur Biden-in – mbani mend, shumë mendojnë se ai tashmë e ka bërë. Dhe kjo është me të vërtetë e rëndësishme për ta, duke tejkaluar edhe disa mosmarrëveshje mbi politikën. (Shënim: Ron DeSantis ka rënë në këtë masë të zgjedhshmërisë që në fillim të verës, së bashku me mbështetjen e tij.)

Emri:  beat-biden-all.jpg

Shikime: 227

Madhësia:  26.2 KB

Emri:  beat-biden-destantis.jpg

Shikime: 238

Madhësia:  29.3 KB

Ekziston edhe lidhja personale e Trump: Pothuajse të gjithë votuesit e tij thonë se ai "lufton për njerëz si unë".

Dhe pastaj, në veçanti, një shumicë e madhe e votuesve primar do të dëshironin një kandidat të ngjashëm me Trump, nëse nuk do të ishte ai. Pra, ata po zgjedhin origjinalin, si të thuash.

Pra, çfarë mund të ndodhë në një debat: A ka një rrugë përpara për të tjerët?

Nëse ka, ajo rrugë duket mjaft e ngushtë. Por ja çfarë shohim:

Koha mund ta ndihmojë fushën. Është herët. Dhe votuesit e dinë këtë.

Për votuesit që të paktën në mënyrë aktive konsiderojnë dikë tjetër së bashku me Trump, arsyetimi i tyre më shpesh është se ata thjesht po i mbajnë të hapura opsionet e tyre. Rreth gjysma e tyre gjithashtu thonë se "po presin të shohin debatin". Ky mund të jetë lajmi më shpresëdhënës për ata kandidatë që hyjnë në javë.

(Është gjithashtu një kujtesë se janë edhe gjashtë apo shtatë muaj të tjerë para se pjesa më e madhe e votuesve të votojnë.)

Një numër i konsiderueshëm katër në 10 prej këtyre votuesve përmendin se Trump është "i diskutueshëm" si një arsye tjetër për të marrë në konsideratë të tjerët, ndoshta duke reflektuar pasigurinë për atë që ka të ardhmen e tij dhe se kjo është një pikë diskutimi për kandidatët e tjerë. Pothuajse pak njerëz aktualisht thonë se kjo është për shkak se ata mendojnë se Trump mund të humbasë nga Biden.

Emri:  trump-vtrs-consider-others.jpg

Shikime: 240

Madhësia:  36.9 KB

A do të trajtojë dikush çështjet për të cilat votuesit në të vërtetë duan të dëgjojnë? (Trump nuk është një nga ato çështje.)

Artikujt e librit të xhepit kanë rëndësi në të gjithë elektoratin.

Votuesit kryesorë republikanë dhe vëzhguesit e debatit duan të dëgjojnë planet e kandidatëve për uljen e inflacionit, midis synimeve të tjera të politikës – veçanërisht pasi shumica e tyre mendojnë se ekonomia do të jetë në recesion vitin e ardhshëm. (Megjithatë, lentet partizane i ngjyrosin thellësisht ato pamje.)

Por dëshira për të dëgjuar për inflacionin tejkalon shumë çështje si ndalimi i abortit ose vendosja e kufijve në programet e diversitetit.

Dhe në këtë drejtim, ndjenja rreptësisht anti-Trump nuk është e mjaftueshme për të fituar tani.

Emri:  debate-issues.jpg

Shikime: 239

Madhësia:  30.8 KB

Duke parë se çfarë mund të mësojmë nga njerëzit që nuk votojnë për Trumpin, për ta, është se partia "duhet të konsiderojë dikë të ri" dhe për këtë segment shumë më të vogël votuesish, ekziston shqetësimi për zgjedhjen e tij dhe çfarë mund të sjellin luftimet e tij ligjore. . Pyetja është nëse kjo ndjenjë mund të zgjerohet.

Po Mike Pence, të cilin Trump thuhet se e quajti "shumë të ndershëm?"
    Votuesit primar priren të mendojnë, në ekuilibër, se është pozitive për Mike Pence nëse ai etiketohet "shumë i sinqertë", por kjo nuk është një ndjenjë dërrmuese. Dhe shumë nuk janë të sigurt.

Dhe në lidhje me 6 janar 2021, konkretisht, dy me një, identifikuesit e MAGA thonë se Pence bëri gjënë e gabuar duke numëruar votat elektorale në atë ditë, në vend të gjësë së duhur (megjithëse shumë janë të pasigurt). Republikanët jo-MAGA kanë më shumë gjasa të mendojnë se Pence bëri gjënë e duhur.

Emri:  pence-right-thing.jpg

Shikime: 236

Madhësia:  31.7 KB

Ky sondazh i CBS News/YouGov u krye me një kampion përfaqësues kombëtar prej 2,061 banorësh të rritur të SHBA-së të intervistuar midis 16-18 gushtit 2023, duke përfshirë 538 votues të mundshëm republikanë primar. Mostra u peshua sipas gjinisë, moshës, racës dhe arsimit bazuar në Anketën e Komunitetit Amerikan të Regjistrimit në SHBA dhe Anketën aktuale të Popullsisë, si dhe në votat e kaluara. Marzhi i gabimit është ±3.0 pikë për kampionin e përgjithshëm dhe ±5.7 pikë për votuesit e mundshëm republikanë primar.

Burimi: CBS NEWS

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,178
    Postimet në Bllog
    22

Për: Çudia e Madhe: Sa më shumë padi gjyqësore ngrihen ndaj Trump, aq më shumë i rritet popullaritet

Intervista e presidentit Trump me Tucker Carlson merr 231 milion shikime në më pak se 24 ore:

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-05-2023, 15:42
  2. Rritet çmimi i miellit, qytetarët: Buka 20 lekë më shumë
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-09-2021, 15:12
  3. Tjetër padi për Donald Trump
    Nga Neteorm në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 14:12
  4. Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 18:00
  5. Kosovë: Ngrihen padi kundër 5 shqiptarëve
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-09-2004, 12:44

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •