Dëshmia e Devon Archer tregon se "kuid pro quo i vërtetë" në Ukrainë ishte Joe Biden, thotë Comer
Demokratët në Kongres në vitin 2019 argumentuan se Trump nuk kishte bazë për t'i kërkuar presidentit të Ukrainës të hetonte Hunter Biden
Dëshmia shpërthyese e Devon Archer në Kongres mund të zbulojë më tej një narrativë rreth korrupsionit në Ukrainë që u çimentua për herë të parë gjatë çështjes së fajësimit kundër ish-presidentit Trump në vitin 2019, thotë Kryetari i Komitetit të Mbikëqyrjes së Dhomës së Përfaqësuesve, James Comer për Just the News.
Archer, ish-partneri i biznesit i Hunter Biden, thuhet se zbuloi në dëshminë me dyer të mbyllura të hënën se Hunter Biden ishte nën presion në dhjetor 2015 për të bërë diçka në lidhje me Viktor Shokin, prokurorin ukrainas që po hetonte Burisma.
Në të njëjtin muaj, babai i Hunterit, Joe Biden, kishte ndihmuar në shkarkimin e prokurorit ukrainas ndërsa Biden shërbente si zëvendëspresident. Archer tha gjithashtu se Burisma nuk do të kishte mbijetuar nëse nuk do të ishte për ndikimin e familjes Biden.
"Është thjesht e pabesueshme," tha Comer të hënën, pasi Archer dëshmoi, në programin televiziv "Vetëm lajmet, pa zhurmë".
"Ne kemi sjellë përpara, disa javë më parë, një dokument të FBI-së që pretendon se Joe Biden ishte përfshirë në një skemë ryshfeti pikërisht për këtë skenar," tha ai gjithashtu. "Tani ne e dimë, pavarësisht se Joe Biden tha se ai kurrë nuk kishte njohuri për ndonjë nga këto, se ai foli rregullisht në telefon me pronarët e këtyre kompanive."
Comer tha gjithashtu: "Kur në historinë amerikane një nënkryetar ka marrë ndonjëherë një rol aktiv dhe ka kërkuar që një prokuror të shkarkohet në një vend të huaj për thjesht hetimin e një biznesi që kishte vendbanimin në atë vend të huaj? Asnjëherë. Provat vazhdojnë të shtohen se pro quo-ja e vërtetë që i përket Ukrainës në Burisma ishte Joe Biden."
Comer argumentoi se Biden ndihmoi në shkarkimin e prokurorit sepse "ai po i afrohej djalit të tij".
"Unë mendoj se kjo ishte në thelb ajo që mësuam sot dhe, e dini, gjithnjë e më shumë njerëz do të dalin përpara tani," tha ai.
Biden tha në gjurmët e fushatës gjatë zgjedhjeve të 2020 se ai kurrë nuk diskutoi marrëdhëniet e biznesit të huaj me djalin Hunter.
Archer dëshmoi se Presidenti Biden, nënkryetari në administratën e Obamës, ishte në telefon rreth 20 herë me individë me të cilët Hunter po bënte biznes në atë kohë, sipas një ligjvënësi në dhomë.
Demokratët në Kongres në vitin 2019 argumentuan se Trump nuk kishte asnjë bazë për t'i kërkuar presidentit të Ukrainës të hetonte Hunter Biden për lidhjet e tij me Burisma dhe shkarkimin e prokurorit.
"Presidenti Trump, ai u fajësua për atë që Bidenët po bënin në të vërtetë," tha zëdhënësja e Trump, Liz Harrington, ndërsa u shfaq gjithashtu në "Just the News, No Noise".
"Vetëm mendoni për këtë: një telefonatë perfekte dhe këtu kemi 20 telefonata, të paktën, të Joe Biden të përfshirë në, padyshim, marrëdhëniet e biznesit të djalit të tij, sepse Hunter, me pranimin e tij, nuk kishte punë të ishte në bordin e Burisma."
Harrington parashikoi se Trump përfundimisht do të "shfajësohej plotësisht".
Deputeti demokrat i Nju Jorkut, Dan Goldman, i cili dëgjoi dëshminë e Archer, u tha gazetarëve se Archer kujtonte Hunterin duke folur me babain e tij "çdo ditë" në telefon.
“Ai përafroi se rreth 20 herë gjatë marrëdhënies së tij 10-vjeçare të biznesit që kishte me Hunter Biden, që do të ishte rreth dy herë në vit, që Hunter e vinte babanë e tij në altoparlant me këdo që ishte në darkë – dhe nuk kishte asnjë tregues se ai kishte ndonjë ide se kush ishte në darkë me ta," sipas rrëfimit të Goldman të dëshmisë së Archer.
Comer argumentoi se këto biseda telefonike janë dëshmi e "përdorimit të ndikimit".
"Ata po i shisnin aksesin Joe dhe mendoj se shumica e njerëzve në Amerikë do të kishin një problem me këtë," tha ai. "Kjo është arsyeja pse ne po hetojmë Joe Biden. Ne e dimë se familja e tij ka shitur akses tek ai për vite me rradhë. Problemi është se ne mund të kemi një president të kompromentuar."
"U përmend gjithashtu se Joe Biden u takua me atë oligark rus," tha gjithashtu Comer. "Unë nuk e di se ne e dinim këtë. E megjithatë, ai oligark rus ishte një nga të paktët oligarkë, i vetmi oligark që nuk u sanksionua nga Joe Biden.
"Dhe pastaj ju shikoni vendimin si zëvendëspresident ku ai doli në TV dhe pranoi dhe mburrej për shkarkimin e prokurorit. Këto janë dy vendime që mori Joe Biden si president dhe zëvendëspresident që ishin në kundërshtim me interesat më të mira të popullit amerikan, por ku ai vendosi familjen Biden të parën dhe amerikanin të fundit”.
Burimi: JustTheNews
Krijoni Kontakt