Shefi i ri i doktrinës së Vatikanit përpiqet të sigurojë katolikët se ai nuk është një mason apo një spiun i Sorosit
Katolikët besnikë janë të shqetësuar se axhenda e Kryepeshkopit Victor Manuel Fernandez për shtyrjen e kufijve në mësimet e kishës mbi moralin seksual do të thotë se emërimi i tij nga Papa Françesku në zyrën doktrinore të Vatikanit mund të rezultojë në përpjekje për të minuar atë mësim.
VATIKAN - Kryepeshkopi Victor Manuel Fernández, të cilin Papa Françesku e emëroi kreun e Dikasterit për Doktrinën e Besimit, e ka ndjerë të nevojshme të pohojë publikisht se ai nuk është as mason, as spiun i miliarderit globalist George Soros.
Në një intervistë me Crux , Fernandez u përpoq të shmangte akuzat e ngritura kundër tij për shkak të pozicioneve të tij heterodokse mbi mësimet seksuale katolike, siç është mëkati i rëndë i të gjitha akteve seksuale jashtë martesës.
“Unë nuk jam Frimason, as aleat i Rendit të Ri Botëror, as spiun i Sorosit i infiltruar në Kishë. Këto janë fantazi të pastra”, tha Fernandez për Crux , duke hedhur poshtë shqetësimet e katolikëve në lidhje me minimin e Kishës nga brenda nëpërmjet herezisë.
“Përpiqem të jem një person i ndershëm, e rrëfej shpesh, e dua Kishën dhe doktrinën e saj, shumica e shkrimeve të mia kanë të bëjnë me spiritualitetin dhe lutjen,” pohoi ai. “Nuk mund ta konceptoj jetën time pa Zotin. Kështu që [ata] mund të kenë besim dhe është më mirë [për ta] të kërkojnë armiq të besimit diku tjetër.”
Për katolikët besnikë, megjithatë, axhenda e Fernandez për të shtyrë kufijtë në mësimet e Kishës mbi moralin seksual do të thotë se emërimi i tij nga Papa Françesku në zyrën doktrinore të Vatikanit mund të rezultojë në përpjekjen për të minuar atë mësim, në konfuzion dhe humbje të shumë shpirtrave.
As këmbëngulja e Fernandez-it që ai të kujdeset që të gjitha zyrat kuriale romake "të pranojnë Magisterium-in e fundit" nuk i qetëson ata që kundërshtojnë largimet nga tradita apostolike dhe mësimet dhe disiplinën e gjatë të Kishës për çështjet morale.
Duke iu referuar letrës së emërimit nga Papa Françesku, Fernandez tha: “Unë e marr shumë seriozisht gjënë e fundit që thotë letra: se duhet të siguroj që si dokumentet e dikasterit ashtu edhe ato të të tjerëve 'pranojnë Magisteriumin e fundit'. Kjo është thelbësore për koherencën e brendshme të mendimit në Kurinë Romake. Sepse mund të ndodhë që për disa çështje teologjike të jepen përgjigje pa pranuar atë që ka thënë Françesku që është e re për ato çështje. Dhe nuk është vetëm futja e një fraze nga Papa Françesku, por lejimi i mendimit të shpërfytyrohet me kriteret e tij. Kjo është veçanërisht e vërtetë për teologjinë morale dhe baritore.”
Mjafton të shikohet dokumenti më i ri për Sinodin e ardhshëm të Ipeshkvijve mbi Sinodalitetin, i cili është parë nga Papa, për të kuptuar se sa larg nga doktrina katolike janë endur prelatët e lartë në Vatikan.
Nëse të sigurohet që të gjitha dikasterët romake 'pranojnë Magisteriumin e fundit' do të thotë se askush nuk mund të kundërshtojë më gjëra të tilla si dhënia e kungimit të të divorcuarve dhe të rimartuarve pa kërkesën që ata të pendohen për tradhtinë bashkëshortore dhe të përmbahen nga marrëdhëniet bashkëshortore - një pozicion i miratuar zyrtarisht nga Papa Françesku në Amoris Laetitia, i cili u shkrua nga Fernandez, dhe tani po shtyhet në Sinodin mbi Sinodalitetin - atëherë mund të ketë ardhur koha brenda Vatikanit në të cilën të gjithë kundërshtimet ndaj një "revolucioni të ri seksual" brenda Kishës po shkelen me këmbë. nga lart poshtë.
Këmbëngulja e Fernandez se ai nuk është mason është kurioz, pasi dihet prej kohësh se masonët kanë depërtuar në muret e Vatikanit në një plan afatgjatë për të minuar Kishën nga brenda përmes korrupsionit dhe herezisë. Duke qenë se ky duket të jetë pikërisht qëllimi i Fernadez-it, akuza dhe kundërmohimi mund të ia vlen të rishikohet.
Në vitin 1978, një shekull pas publikimit të dokumentit masonik Alta Vendita – i cili parashtroi një plan për të shkatërruar Kishën nga brenda – dhe dy dekada pasi Frimasonët filluan një komplot për të pushtuar seminaret e Italisë, avokatja dhe gazetarja investigative italiane Carmine Minor Pecorelli. , publikoi një listë të kardinalëve, peshkopëve dhe priftërinjve të rangut të lartë të Vatikanit, të cilët ai i identifikoi si anëtarë të lozhave masonike. Lista e përpiluar nga Pecorelli, drejtor i një agjencie lajmesh dhe reviste e specializuar në skandalet dhe krimet politike, L'Osservatorio Politico , u bë e njohur si "Lista e Pecorellit" dhe përfshinte emrat, datat e hyrjes në Masonerinë, numrat e koduar dhe akronimet e 120 zyrtarëve të Vatikanit.
Duke përdorur listën, policia italiane bastisi shtëpinë e Mjeshtrit të Madh të një lozhe masonike shumë sekrete në Romë, e cila ishte angazhuar në përpjekje për të depërtuar në Vatikan dhe për ta shkatërruar atë financiarisht.
Kryepeshkopi Edouard Gagnon u konfirmoi gjithashtu tre Papëve pas kryerjes së një hetimi të gjerë që përfshinte marrjen e informacionit përmes Interpolit se masonët me të vërtetë kishin depërtuar në Vatikan duke u bërë priftërinj dhe ishin ngritur në nivelet më të larta të Kurisë Romake. Disa burra të Curia Romake të përmendur në listën e Pecorelli janë ende gjallë dhe kanë mbajtur poste të fundit në Vatikan.
Nëse një peshkop i dyshuar dëshiron të vërtetojë me të vërtetë se nuk është as nga Masoneria dhe as i ndikuar nga Lozha, nuk mund të ketë mënyrë më të sigurt për ta bërë këtë sesa të mbështesë dhe mbrojë me zell mësimet dhe praktikën e Kishës. Të minosh ose të sulmosh doktrinën, moralin dhe praktikën katolike, pavarësisht nga të gjitha pretendimet për të kundërtën, ngre pyetje legjitime për infiltrimin brenda hierarkisë, pasi kjo ishte pikërisht ajo që masonët parashtruan si planin e tyre një shekull e gjysmë më parë, dhe është ajo që ata dihet se kanë bërë për të paktën 50 vitet e fundit. Nëse minimi i besimit nuk kërkon që një njeri të jetë mason, sigurisht që do të thotë se ai po kryen punën e masonëve për ta.
Burimi: Lifesitenews
Krijoni Kontakt