Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Ushtar i larte Maska e Neteorm
    Anëtarësuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,334
    Postimet në Bllog
    8

Pse Shqipëria po bëhet një destinacion popullor ndërkombëtar

Emri:  alvania-saranta-696x464-1.jpg

Shikime: 241

Madhësia:  76.6 KB

Autoritetet e turizmit në Shqipëri presin deri në 10 milionë turistë ndërkombëtarë këtë vit. Udhëtarët nga jashtë zgjedhin vendin për plazhet e tij të mahnitshme dhe koston e ulët.
    Shqipëria pret një fluks të madh turistësh këtë vit, të tërhequr nga Riviera e saj bregdetare 450 km e gjatë.

Trendi ka qenë i dukshëm që në fillim të pranverës dhe operatorët turistikë presin që vizitorët të vijnë në numër në rritje.

Arben Cipa, kreu i Shoqatës së Agjentëve Turistë në Shën Sarandë, ka vënë re një rritje të ndjeshme, por edhe diversitet të vizitorëve.

Siç vlerëson ai, “këtë vit mund të arrijmë edhe 200% të klientelës në krahasim me vitin e kaluar”.

Me këtë pajtohet edhe Flora Xhamani Baba, drejtoreshë menaxhuese e Travel Magazine Balkan, e cila thekson se ka një rritje të vazhdueshme të kërkesës.

Ka një rritje progresive prej 20-30% çdo vit. Numri i turistëve rritet me 30% çdo vit dhe padyshim do të jetë edhe më i madh këtë vit”.

Emri:  alvania-paralia.jpg

Shikime: 180

Madhësia:  56.8 KB

Pse Shqipëria po bëhet një destinacion popullor ndërkombëtar
    Turistët tërhiqen nga bukuria natyrore e Shqipërisë, çmimet e përballueshme dhe mikpritja e njerëzve.

Kostoja mesatare në hotelet me ushqim të plotë për një ditë qëndrimi varion nga 30 deri në 300 euro.

Shqipëria kishte 7.5 milionë turistë në vitin 2022, por Instituti i Statistikave të vendit raporton se nga janari në prill, ka pasur 3.54 milionë vizitorë, që paraqet një rritje prej 35%.

BURIMI: tourismtoday

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Për: Pse Shqipëria po bëhet një destinacion popullor ndërkombëtar

Shqipëria po bëhet një destinacion popullor ndërkombëtar për shumë arsye. Këtu janë disa nga faktorët kryesorë që kanë ndikuar në rritjen e turizmit në Shqipëri:

1. Plazhet dhe bregdeti: Shqipëria ka bregdetin të gjatë në Adriatik dhe Jon, me plazhe të bukura dhe ujëra të kristalta. Kjo është një nga arsyet kryesore pse turistët zgjedhin Shqipërinë si destinacion turistik.

2. Historia dhe kultura: Shqipëria ka një histori dhe kulturë të pasur, me qytete të lashta dhe trashëgimi kulturore të ndryshme. Kjo bën që Shqipëria të jetë një destinacion interesant për turistët që dëshirojnë të eksplorojnë historinë dhe kulturën e vendeve të reja.

3. Aventure dhe sportet ekstreme: Shqipëria ofron shumë mundësi për sportet ekstreme dhe për aventura në natyrë, si rafting, trekking, dhe parashutizëm. Kjo bën që Shqipëria të jetë një destinacion i preferuar për turistët aventurierë.

4. Kuzhina dhe gastronomia: Kuzhina shqiptare është e pasur dhe shumë e shijshme, me pjata tradicionale dhe produkte lokale. Kjo bën që Shqipëria të jetë një destinacion interesant për turistët që dëshirojnë të provojnë ushqime të ndryshme dhe të eksplorojnë kuzhinat lokale.

5. Kosto më e ulët: Në krahasim me vende të tjera turistike në Evropë, Shqipëria ofron një kosto më të ulët për akomodim, ushqim dhe aktivitete të tjera turistike. Kjo bën që Shqipëria të jetë një destinacion i lirë dhe i aksesueshëm për turistët që kanë një buxhet të kufizuar.

Këta janë vetëm disa nga faktorët që kanë bërë që Shqipëria të jetë një destinacion popullor ndërkombëtar. Megjithatë, është e rëndësishme që Shqipëria të vazhdojë të investojë në infrastrukturën turistike dhe të promovojë destinacionin në mënyra të ndryshme, për të siguruar një rritje të qëndrueshme të turizmit në të ardhmen.

3. Anetarët më poshtë kanë falenderuar ATMAN për postimin:

Neteorm (11-07-2023)

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,755

Perveç çmimeve te ulta Shqiperia nuk ofron asgje per te qene nje vend turistik (hiq disa fshatra malor te izoluar) . Turizmi sot ne Shqiperi eshte thjesht produkt i çimit te ulet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga SERAFIM DILO : 11-07-2023 më 03:50

Ushtar i larte Maska e Neteorm
    Anëtarësuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,334
    Postimet në Bllog
    8

Nuk jam dakort Serafin, sot Shqiperia eshte ne nje nivel tjeter per sa i perket turizmit ku jugu preket edhe me shume nga te huajt si per cmimin klimen edhe per njerzellekun qe kemi..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Perveç çmimeve te ulta Shqiperia nuk ofron asgje per te qene nje vend turistik (hiq disa fshatra malor te izoluar) . Turizmi sot ne Shqiperi eshte thjesht produkt i çimit te ulet.
    Varet ,ka te huaj qe jane mahnitur nga shqiperia por ka te tjere qe thone se nuk do kthehen kurre ne shqiperi si turiste,gjithshka varet nga kendveshtrimi dhe nga pesha e portofolit qe kane ne xhep
    Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 11-07-2023 më 15:10

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,755

Citim Postuar më parë nga Neteorm Lexo Postimin
    Nuk jam dakort Serafin, sot Shqiperia eshte ne nje nivel tjeter per sa i perket turizmit ku jugu preket edhe me shume nga te huajt si per cmimin klimen edhe per njerzellekun qe kemi..
    Cfare ka ndryshuar nder vite qe Shqiperia sot te jete ne nje nivel tjeter ? -Asgje. E vetmja gje qe ka ndryshuar eshte shtimi i hoteleve ,banesave etj etj qe ka sjellur edhe uljen e çmimeve.

Tema të Ngjashme

1. Raporti ndërkombëtar, Shqipëria qendër e trafikut të kokainës
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-05-2021, 22:28
  2. Shqiperia ne konkurs nderkombetar
    Nga Grigor Basha në forumin Tema shoqërore
    Postimi i Fundit: 11-06-2015, 11:44
  3. Shqiperia ne Konkurs nderkombetar
    Nga Grigor Basha në forumin Mjeku për ju
    Postimi i Fundit: 11-06-2015, 11:37
  4. Shqiperia ne Konkurs nderkombetar
    Nga Grigor Basha në forumin Aktualitete shoqërore
    Postimi i Fundit: 11-06-2015, 11:27
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-06-2014, 18:10

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •