Modelja vdes nga vetëvrasja e asistuar pasi luftoi me lëndimet përforcuese të Covid-19
Vitin e kaluar, një aktore dhe modele e quajtur Katerina Pavelek mori një vaksinë përforcuese. Ajo luftoi me një sëmundje neurologjike që mbeti e pashërueshme. Duke e ndjerë se nuk kishte asnjë mënyrë tjetër për t'i dhënë fund vuajtjeve të saj, Pavelek zgjodhi vetëvrasjen e asistuar në një klinikë zvicerane.
Modelja dhe aktorja Katerina Pavelek, 41 vjeç, mori një injeksion përforcues për Covid-19 më shumë se një vit më parë. Ashtu si shumica e njerëzve, Pavelek mendoi se gjilpëra do të përmirësonte sistemin e saj imunitar - në vend të kësaj, ajo bëri të kundërtën, dhe ajo vuajti shumë si rezultat.
Pavelek u diagnostikua me një sëmundje neurologjike kronike të pashërueshme të njohur si encefalomieliti mialgjik/sindroma e lodhjes kronike (ME/CFS), një sëmundje afatgjatë me një gamë të gjerë simptomash që prek aktivitetet e përditshme. Ndonjëherë, kjo gjendje mund t'i kufizojë njerëzit në shtretërit e tyre. ME/CFS mund të përkeqësohet nëse individët me këtë sëmundje punojnë shumë. Modelja dyshohej gjithashtu se kishte ALS të frymëmarrjes, një çrregullim neurodegjenerativ që dobëson muskujt e përfshirë në frymëmarrje dhe gëlltitje.
Më 1 qershor 2023, Pavelek ndau një njoftim shqetësues në faqen e saj në Instagram. Ajo u tha ndjekësve të saj se do t'i jepte fund jetës së saj përmes vetëvrasjes së asistuar. “Përshëndetje djema, gjatë 10 ditëve të fundit u sëmura rëndë përsëri në shtëpi, në pamundësi për të bërë shumë”, shkroi ajo. "Trupi im është shumë i dobët për të luftuar këtë sëmundje dhe nuk kam më forcë, kështu që mora vendimin për t'i dhënë fund jetës sime në shoqatën Pegasos në Zvicër. U diagnostikova me [një] sëmundje neurologjike kronike të patrajtueshme ME/CFS të shkaktuar nga përforcuesi. goditje mbi të paturit e dyshuar ALS të frymëmarrjes."
Aktorja vazhdoi: "Kjo sëmundje më bëri të paaftë, të paaftë për të punuar ose të kem një jetë shoqërore dhe të paaftë për të shijuar jetën të gjithë së bashku. Frymëmarrja është bërë gjithnjë e më e vështirë dhe më e dhimbshme për mua dhe funksioni im i mushkërive ka rënë. Faleminderit për të gjithë miqësinë dhe mbështetjen tuaj gjatë vitit të kaluar. Sulmi përforcues që mora mbi [një] vit më parë shkatërroi plotësisht shëndetin tim, trupin dhe jetën time. Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për t'i dhënë fund vuajtjes sime përveç vendimit që mora ."
Më 30 maj, Pavelek postoi një paragraf dëshpërues për sëmundjen kronike. “Askush nuk ju thotë se do të hidhëroheni kur të bëheni të paaftë ose të sëmureni kronikisht”, shkruhej në mbishkrim. “Pritet kur vdes një i dashur, por nuk e prisni kur përjetoni sëmundje kronike ose paaftësi”.
"Procesi është i njëjtë. Ndjenjat janë të njëjta. I vetmi ndryshim është se në vend që të vdesë një i dashur, është sikur të kesh vdekur. Jeta jote, shpresat, ëndrrat, planet e tua. Kush ishe dhe kush ti doja të isha. Gjithçka. Gjithçka ndryshuan përgjithmonë."
Historia tragjike e Pavelek vjen disa ditë pasi basketbollisti profesionist Oscar Cabrera vdiq papritur nga një atak në zemër gjatë një testi stresi. Përdoruesit e mediave sociale gjetën një koment të vjetër në Facebook nga Cabrera, ku ai fajësonte miokarditin e tij për goditjen e Pfizer. Këtë javë, u njoftua gjithashtu se një nënë e dy fëmijëve ishte lënë "e lidhur në karrige me rrota " dhe tani "po humbet në mënyrë progresive funksionin" në gjymtyrët e saj. Dyshohet se këto reagime kanë ardhur nga vaksina Pfizer.
Këto dëmtime nga vaksinat duket se po rriten në numër. Një nga pikat kryesore të Instagramit të Pavelek në llogarinë e saj tregon një sërë individësh të lënduar nga vaksina dhe përvojat e tyre të tmerrshme me efektet anësore. Pavarësisht postimeve të shumta që ajo ndau që duket se vërtetojnë se sa të zakonshme janë këto lëndime, CDC ende pohon se vaksinat janë "të sigurta dhe efektive" dhe se efektet anësore negative janë "të rralla". E njëjta agjenci që betohet të mbrojë njerëzit dhe të përmirësojë shëndetin e tyre duket se ka bërë të kundërtën.
Burimi: Evie Magazine
Krijoni Kontakt