Trump paralajmëron ata që mbështesin një grusht shteti rus
Ish-presidenti amerikan ka paralajmëruar se rrëzimi i Vladimir Putin mund t'i përkeqësojë gjërat
Ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ka hedhur ujë të ftohtë mbi shpresat perëndimore se konflikti i kësaj jave midis kontraktorit ushtarak Wagner Group dhe gjeneralëve të lartë të Rusisë mund të çojë në rrëzimin e qeverisë së Moskës, duke paralajmëruar se rrëzimi i Presidentit Vladimir Putin mund të ketë pasoja të padëshiruara.
"Një rrëmujë e madhe në Rusi, por kini kujdes se çfarë dëshironi," tha ish-presidenti të shtunën në një postim të Truth Social . "Të ardhshmi mund të jetë shumë më keq!"
Trump reagoi ndaj trazirave në Rusi pak para se të dilte lajmi se themeluesi i Wagner, Evgeny Prigozhin kishte rënë dakord t'i jepte fund rebelimit të tij dhe të ndalonte avancimin e grupit të tij drejt Moskës. Sipas një marrëveshjeje me Kremlinin, ish-aleati i Putinit do të largohet nga Rusia dhe do të kursehet nga ndjekja penale.
Presidenti ukrainas Vladimir Zelensky brohoriti kryengritjen jetëshkurtër të Wagner-it, por mbështetësit e tij perëndimorë u përmbajtën nga rrënjët e hapura për një përmbysje të qeverisë së Putinit. Presidenti i SHBA Joe Biden, i cili më parë ka bërë thirrje për ndryshimin e regjimit në Rusi, u raportua se po "konsultohet me aleatët dhe partnerët" për situatën në Moskë.
Mediat perëndimore ishin më pak të përmbajtura në shpalljen e revoltës së Wagnerit si një krizë ekzistenciale për qeverinë ruse. Kurt Volker, ish-ambasador i SHBA-së në NATO, i tha CNN se trazirat shënuan "fundin për Putinin" dhe "fillimin e fundit të luftës së Rusisë në Ukrainë".
Trump sulmoi pasardhësin e tij, duke thënë se Biden "do të bënte për Rusinë çfarëdo që Presidenti Xi [Jinping] i Kinës dëshiron që ai të bëjë". Duke aluduar në akuzat se familja Biden merrte ryshfet nga kontaktet e biznesit me lidhjet me Partinë Komuniste Kineze, ai sugjeroi se presidenti i SHBA-së ishte në shërbim të Xi.
“Kina dhe Rusia, derisa erdhi Biden, kanë qenë gjithmonë armiq të natyrshëm, me Kinën që dëshironte që pjesë të mëdha të tokës ruse kryesisht të papopulluar të kishte për popullsinë e tyre shumë më të madhe”, tha Trump. “Kjo është mundësia e paimagjinueshme e Kinës deri më tani – shumë më e madhe se Tajvani, të cilën presidenti Xi mund ta presë.”
Burimi: RT
Krijoni Kontakt