Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Itali: Ndërron jetë ish-kryeministri i Italisë, Silvio Berlusconi

Berlusconi u diagnostikua me leuçemi

Ish-kryeministri italian u shtrua në një spital të Milanos të mërkurën pasi pati vështirësi në frymëmarrje

Emri:  642eb170203027013a42ece9.jpg

Shikime: 2818

Madhësia:  15.9 KB

Silvio Berlusconi, një kryeministër në katër qeveritë italiane dhe një nga figurat më dominuese të biznesit dhe politikës në vend, është diagnostikuar me leuçemi dhe është pranuar në kujdesin intensiv, konfirmuan mjekët e tij të enjten. 86-vjeçari u shtrua në spital në Milano të mërkurën pasi u ankua për probleme me frymëmarrjen.

“Silvio Berlusconi aktualisht është në kujdesin intensiv për të trajtuar një infeksion të mushkërive”, tha një deklaratë e lëshuar nga ekipi i tij mjekësor në spitalin San Raffaele të Milanos të enjten, nëpërmjet agjencisë së lajmeve ANSA. Ata gjithashtu konfirmuan se ai ishte diagnostikuar me leuçemi kronike mielomonocitare, e cila ka kontribuar në gjendjen e mushkërive.

“Ngjarja infektive është përshtatur në kontekstin e një gjendjeje kronike të gjakut, bartës i së cilës ai ka qenë prej disa kohësh”, shtohet aty. Ekipi mjekësor, i cili drejtohet nga mjeku personal i Berlusconit, Alberto Zangrillo, tha se do të zbatohej një "strategji terapeutike" për të kufizuar "efektet negative" të gjendjes së tij.

“Berlusconi kaloi një natë të qetë, gjendja e tij është e qëndrueshme”, tha zëvendëskryeministri italian Antonio Tajani, i cili gjithashtu shërben si ministër i Jashtëm, për televizionin RAI më herët të enjten. “Të gjithë duam të jemi optimistë dhe shpresojmë që luani të kthehet së shpejti për të marrë drejtimin e partisë. Ai është lideri ynë politik dhe sigurisht që nuk dorëzohet kurrë.”

Berlusconi kryeson partinë Forza Italia, e cila është pjesë e koalicionit të krahut të djathtë të udhëhequr nga kryeministri Giorgia Meloni, megjithëse ai nuk ka një rol në qeveri.

Ish-kryeministri filloi një kurs kimioterapie të mërkurën, njoftoi agjencia e lajmeve ANSA, duke shtuar se ai mbetet në një gjendje të qëndrueshme që nga e enjtja.

Partia Forza Italia lëshoi ​​një deklaratë gjithashtu të enjten duke theksuar se Berlusconi kishte bërë thirrje për "angazhim maksimal" në parlament pas shtrimit të tij në spital.

Berlusconi shpesh i diskutueshëm ka qenë një personazh gjysmë i përhershëm në politikën italiane për dekada. Ai shërbeu si kryeministër nga 1994 në 1995, 2001 në 2006 dhe 2008 në 2011. Ai u pezullua nga politika për gjashtë vjet pas një dënimi për mashtrim tatimor, por u kthye në senatin e Italisë vitin e kaluar pas zgjedhjeve kombëtare.

Ish-majati i medias është përballur me disa skandale gjatë mandatit të tij në samitin e legjislaturës italiane. Ai ka qenë në gjyq më shumë se 30 herë për krime të dyshuara duke filluar nga shpërdorimi i detyrës, shpifja dhe shoqërimi me mafian.

Në vitin 2011, ai u hetua për dyshohet se kishte kryer marrëdhënie seksuale me një prostitutë të mitur në një nga festat e tij famëkeqe 'bunga bunga', por më vonë u shpall i pafajshëm pasi një gjykatës zbuloi se Berlusconi nuk ishte në dijeni që vajza ishte e mitur. Berlusconi mohoi pretendimet kundër tij.

Jashtë politikës, Berlusconi është i njohur për punën e tij në ndërtimin e rrjetit më të madh televiziv të Italisë, si dhe ish-pronësinë e tij të ekipit të futbollit AC Milan. Ai ka vuajtur probleme të ndryshme shëndetësore vitet e fundit, duke kërkuar një operacion në zemër në vitin 2016, si dhe është prekur nga kanceri i prostatës. Ai u diagnostikua me Covid-19 në vitin 2020, gjë që rezultoi në disa vizita spitalore.

Burimi: RT

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Për: Ish-kryeministri italian Silvio Berlusconi u shtrua në spital, vuan nga leuçemia

Fundi i një epoke, kush ishte Silvio Berlusconi: Një jetë mes skandaleve dhe triumfeve politike

Emri:  Capture-84.jpg

Shikime: 151

Madhësia:  24.9 KB

Ndahet nga jeta ish-kryeministri i Italisë Silvio Berlusconi. Berlusconi vdiq në spitalin San Raffaele në Milano, ku ka kaluar shumicën e kohës dy muajt e fundit. Lideri i Forza Italia dhe themeluesi i Mediaset ishte 86 vjeç.

Berlusconi u kthye në San Raffaele të premten e kaluar, pas një shtrimi të gjatë, 45 ditë, i cili përfundoi disa javë më parë, për shkak të pneumonisë dhe një forme leuçemie. Në mëngjes, vëllai i tij Paolo dhe fëmijët e tij kishin shkuar me urgjencë në spital, ku tashmë ndodhej Marta Fascina.

Është e vështirë të imagjinohet një Itali pa Silvio Berlusconin. Në pesëdhjetë vitet e fundit nuk ka pasur asnjë ditë që emri i tij të mos përmendet, në TV, në gazeta, në Parlament, në lokale, në stadium; “il Berlusca” ka përçarë opinionin publik si një mollë sherri.

Kontraktor ndërtimi, manjati televiziv, president i Milanit dhe më pas i Monzas, themelues i një partie të quajtur Forza Italia, tre herë kryeministër, i pandehur në gjyqe të bujshme. Gjithçka tek ai ishte e tepruar, biri i teprimit. Në një moment, popullariteti i tij ishte i tillë që në botë identifikohej me gjykatën italiane.

La Repubblica shkruan në një profil të gjatë për Berluconin se të përmbledhësh jetën e tij në një shkrim është shumë e vështirë.

Ai ishte njeriu më i pasur në vend, fillimisht. Një pasuri e shfaqur me gëzim, por ai nuk kishte lindur i pasur, ai kishte ndërtuar pasurinë e tij të madhe, fillimisht si një kontraktues ndërtimi, pastaj si një vizionar katodik.

Shkrimtari Giuseppe Fiori i cili i kushtoi një nga biografitë e para në vitin 1995 e titulloi “Shitësi”. Bindja, joshja, kënaqja e të tjerëve: kjo ka qenë gjithmonë karakteristikë e Silvio Berlusconit, i cili nuk e kapërceu dot faktin se në vend të kësaj mund të kishte një pjesë të madhe qytetarësh që i shihnin televizionet e tij të dëmshëm dhe tejet të papranueshëm.

Kishte nga ata që mendonin se Berlusconi ishte oportunizmi i një njeriu që zgjedh politikën jo për vokacion, por për vetëmbrojtje cinike. Është vënë në dukje se virusi i populizmit, i cili në një moment infektoi botën, u përhap pikërisht nga Kalorësi politik.

Berlusconi i vitit 1994, ato të zgjedhjeve të para, sjell me vete të gjitha kurthët e demagogëve të ardhshëm që do të shkelin më vonë në skenë: refuzimin e partive dhe të “atyre që ishin më parë”, disponimet antiparlamentare, retorika e njeriut të vetëm në komandë, përbuzja e shfaqur për kulturën, shkatërrimi i çdo kujtese. Në fund të fundit, gjithçka filloi me “Silvio”.

Ai ishte vogëlushi borgjez i ardhur nga askund. Kjo i pëlqeu italianit mesatar, i bindur se do t’i bënte të pasur, ashtu siç i kishte bërë kompanitë e tij jashtëzakonisht të begata. Me kalimin e kohës ai e rrethoi veten me një grup ndjekësish besnikë, për të cilët Kalorësi – siç u mbiquajt falë një titulli të marrë në 1977 – ishte një lloj hyjnie imun ndaj çdo kritike: “Një grup besimtarësh që ofrojnë vetëm legjenda rozë”, siç vuri re Corrado Stajano.

Ky popull këndonte në mitingjet e tij “falë Zotit Silvio është këtu”; nga ana tjetër qëndronin kundërshtarët e tij, “komunistët”, Italia tjetër për të cilën Silvio ishte grabitës dhe i përfshirë në konfliktin e interesave.

Ai fliste me gjuhën e një njeriu të zakonshëm. Tregonte afërsi me njerëzit e thjeshtë, me amvisen që ndiqte programet e televizionevetë tij duke rregulluar shtëpinë. I falën gjithçka, gafat, buliminë seksuale, paqartësinë politike. Në filmin e Sabina Guzzantit, Draquila, i xhiruar në mes të skandalit Olgettine, një grua nga L’Aquila thotë: “Dhe çfarë të keqe ka ai nëse i pëlqejnë gratë? Ai është burrë!”

Koment i BBC:

Pak italianë kanë pasur më shumë ndikim dhe kanë tërhequr më shumë polemika se Silvio Berlusconi- biznesmeni miliarder dhe katër herë kryeministër i vendit.

I lindur në vitin 1936 në Milano, Berlusconi e filloi karrierën e tij duke shitur fshesa më korrent, përpara se të krijonte një kompani ndërtimi.

Ai arriti të bëhej një nga njerëzit më të pasur në Itlai, duke e bërë pasurinë e tij përmes kanaleve të tij televizive dhe duke fituar njohje ndërkombëtare si pronar i klubit legjendar të futbollit AC Milan përpara se të hynte në politikë.

Ai themeloi partinë e tij, Forza Italia në vitin 1993 dhe mbeti një figurë e fuqishme politike për dy dekadat e ardhshme- brenda dhe jashtë pushtetit- duke shuar me sukses skandalet seksuale dhe akuzat për korrupsion.

Si një manjat dhe politikan, Berlusconi ndihmoi në formësimin e imazhit të Italisë për dekada.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Për: Ish-kryeministri italian Silvio Berlusconi u shtrua në spital, vuan nga leuçemia

U martua me Berlusconin vetëm një vit më parë, kush është vejusha 35-vjeçare e ish-kryeministrit italian

Emri:  vejuasha.jpg

Shikime: 164

Madhësia:  35.9 KB

Ish-kryeministri italian Silvio Berlusconi ndërroi jetë në orët e para të mëngjesi të ditës së sotme në Milano.

Në momentet e tij të fundit u gjendën vëllai i tij, Paolo Berlusconi dhe fëmijët e tij Marina, Eleonora, Barbara dhe Pier, aty ku po kurohej prej disa kohësh me infeksionin në mushkëri dhe leuceminë.

Berlusconi ishte një nga politikanët më të shquar të Italisë, duke bërë një rikthim politik në vitin 2017, pavarësisht nga një karrierë e njollosur nga skandalet seksuale, akuzat e panumërta për korrupsion dhe një dënim për mashtrim tatimor.

Por, i ndjeri Berlusconi njihet edhe për jetën e tij aktive romantike dhe seksuale, teksa kujtojmë se vetëm pak më shumë se një vit më parë, ai kurorëzoi në martesë lidhjen e tij me deputeten italiane 54 vjet më të re, Marta Fascina.

Romanca me deputeten 54 vite më te re

Marta Fascina nisi një romancë me 85-vjeçarin pranverën e 2020-s, pasi ky i fundit u nda nga partnerja e tij, Francesca Pascale, me të cilin po ashtu kishte 49 vite diferencë. Pasi lidhja e tyre u bë publike, 31-vjeçarja nuk ka reshtur së treguari dashurinë që ndjen për Berlusconin.

Gushtin e kaluar, ajo bëri tatuash inicialet e tij, S. B., në gishtin e unazës ( të njëjtën gjë bënë në të kaluarën edhe ish-të dashurat e Berluskonit, Sabina Began dhe Francesca Pascale).

Duket se kjo është një shenjë adhurimi për njeriun i cili, pavarësisht diferencës së madhe në moshë, i ka vjedhur zemrën dhe “meriton gjithë dashurinë e saj”.

Martesa madhështore e çiftit

Çifti e kurorëzoi lidhjen e dashurisë me një ceremoni madhështore martese, ku kujtojmë se vetë “Festa e dashurisë” e organizuar nga Silvio Berlusconi llogaritet të ketë kushtuar rreth 400 mijë euro. Kjo për t’i vërtetuar botës se sa seriozisht e merr marrëdhënien me të dashurën e tij 32-vjeçare, Marta Fasina.

Ceremonia u zhvillua në vilën historike Gernetto në qytetin Lesmos, në veri të Milanos. Ish-kryeministri i Italisë zgjodhi ta vuloste lidhjen me të renë e partisë ‘Forza Italia’, partnere e tij që nga fillimi i vitit 2020, me një “ceremoni” që të kujton një dasmë: 32-vjeçarja kishte veshur një fustan nusërie me vello, kishte një tortë dasme dhe çifti hynë në një kishë, por nuk respektuan ritualin zyrtar kishtar.

Arsyeja pse çifti nuk u martuan zyrtarisht ishte një mosmarrëveshje me fëmijët e Berlusconit për pronën e tij. Pesë fëmijët e rritur të Silvio Berlusconit besohet se janë indinjuar nga qëllimi i babait të tyre për t’u martuar me Fassina-n ligjërisht, pasi nëse kjo do të ndodhte, atëherë 32-vjeçarja më vonë mund të pretendonte një pjesë të respektueshme të pasurisë së ish-kryeministrit 85-vjeçar.

Sipas mediave italiane, Marta ishte “e ofenduar dhe shumë e inatosur që nuk kishte një martesë normale”. Mirëpo, duket se më në fund ajo i kapërceu këto ndjenja hidhërimi, pasi ditën e martesës së saj një makijazh i bardhë shkëlqente nga lumturia në “fustanin e saj të nusërisë” mbresëlënës.

Antonio Riva, prej dantelle franceze me bisht 3.5 metra të gjatë, me koston e fustani vlerësohet në rreth 20.000 euro. Nga ana e tij, Berlusconi zgjodhi një kostum elegant blu Armani.
    Pas “dasmës simbolike”, çifti organizoi një pritje me meny të kuruar nga restoranti ‘Da Vittorio’. Ndër të tjera, të ftuarit shijuan mondeghili viçi me limon, njoki me rikota dhe patate me shafran dhe viçi të gatuar në verë të kuqe me krem karrote të aromatizuar me kanellë.

Sipas organizatorit të dasmës, Illy Goodall, buxheti total i dasmës mund të arrijë në 400.000 euro.

Kush është Marta Antonia Fascina?

Marta Antonia Fascina, e lindur në Kalabri, e rritur në Campania, e diplomuar për Letërsi dhe Filozofi në Universitetin La Sapienza të Romës.

Ajo kandidoi me partinë Forza Italia dhe u zgjodh deputete në vitin 2018 duke i zënë vendin Nunzia De Girolamo. La Fascina pasi u diplomua punoi në zyrën e shtypit dhe marrëdhënieve me publikun në Milano.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Për: Itali: Ndërron jetë ish-kryeministri i Italisë, Silvio Berlusconi

Perandoria e Silvio Berlusconit! Pronat, supervilat, makinat dhe kasaforta e Fininvest. Gjithçka në 6.8 miliardë euro

Emri:  132806069-c0c6872a-069f-40f1-b04e-46a34cecf63a.jpg

Shikime: 153

Madhësia:  50.5 KB

Trashëgimia e Silvio Berlusconit vlerësohen në 6.8 miliardë euro. Pasuri të paluajtshme dhe kompani të mëdha të krijuara nga e para (Mediaset dhe Mediolanum me Ennio Doris). Më pas ai shtoi Mondadorin dhe pasionin e tij për sportin ndër vite, fillimisht me Milanin dhe tani me Monzën. Fininvest me vlerën e saj neto prej 4.9 miliardë euro në pasqyrat e fundit financiare që njihen, të cilat janë të vitit 2021 dhe divitentët e shpërndarë për familjen vitin e kaluar në rreth 150 milionë euro. Berlusconi ka 61%, pjesa tjetër është në duart e 5 fëmijëve të tij.

Pronat e Berlusconit

Supervilat nga Certosa di Porto Rotondo, me vlerë 259 milionë euro, te “Lampara” në Kanë. 170,000 euro të ardhura në ditë, të llogaritura në 2,000 ditët e fundit falë aktiviteteve të Fininvest. Një Audi A6 i vjetër i vitit 2006 dhe të drejtat për njëqind filma historikë duke përfshirë “Peppone-Don Camillo” dhe “Tre Ditët e Kondorit”.

Prona në Porto Rotondo që i përkiste themeluesit të Playmen dhe tani është “inkorporuar” në kompleksin Villa Certosa. Cinema Fiamma në Romë u shit për 3.1 milionë euro vitin e kaluar një fondacioni që buron nga Ministria e Kulturës.

Nga këta shembuj është e qartë se perandoria ka një mijë derivate. Deklaratat në Parlament janë mjaft të përgjithshme. Ato na tregojnë se të ardhurat e tij në 2021 ishin në shifrën rekord prej 50 milionë euro.

Në moshën pothuajse 86-vjeçare më 29 shtator ai u rikthye në garën elektorale, me 93.7 milionë euro që iu depozituan në llogarinë e tij bankare në formë dividenti dhe 63 milionë të tjera iu kthyen Arcore nga një kredi e dhënë në një filial, shifra që së bashku bëjnë 156 milionë euro. Tre degët e perandorisë së kalorësit ndahen në shtëpitë e banimit që kapin një vlerë nga 100 deri në 150 milionë euro.

Dega e dytë është ajo e vilave të pushimit dhe investimeve të tjera në prona të paluajtshme, që vlerësohen në 500 milionë euro dhe janë menaxhuar në dekada nga katër profesionistë absolutisht të besuar nëpërmjet një sërë kompanish që përfshihen te Dolcedrago.

Dega e tretë, e vetmja që nuk djeg cash por prodhon sasi të mëdha, është Fininvest, kompania me dividente të arta falë aksioneve në Mediaset, Mondadori, Mediolanum etj… 61% e kontrolluar nga Berluskoni, me pjesën e mbetur të ndarë në mënyrë të barabartë midis pesë fëmijëve.

Kasaforta e Fininvest

Aty ku bashkohen dy brezat e familjes është pikërisht kasaforta e Fininvest, ose e njohur si motori i perandorisë. Ish-gratë dhe shoqërueset nuk kanë hyrë kurrë atje, vetëm Silvio dhe fëmijët e tij. Dikur, shumë vite më parë, edhe vëllai i tij Paolo, i cili më vonë u largua. Ishte epoka e 22 kompanive të mbrojtura nga të besuarit. Sot struktura e kontrollit është tërësisht italiane. Presidentja për shumë vite ka qenë Marina Berlusconi dhe bordi i drejtorëve është një përzierje e familjes dhe menaxherëve, duke përfshirë besnikët Adriano Galliani dhe Salvatore Sciascia. Themeluesi sigurisht ka planifikuar balancat e ardhshme në detaje. Marina dhe Pier Silvio kanë nga 7.65% secili përmes pronave të tyre personale, ndërsa Barbara, Luigi dhe Eleonora kanë mbledhur aksionet e tyre (21.4%) në një kompani të përbashkët. Fininvest ka pasuri të patundshme, kontrollon kompaninë Alba e cila menaxhon avionët dhe helikopterët, klubin e futbollit Monza, Teatrin Manzoni por mbi të gjitha mban investime të konsiderueshme kapitali në tre kompanitë e listuara MediaForEurope-Mediaset (50%) selia e regjistruar e të cilave u transferua në Holandë në 2021, Banca Mediolanum (30%) dhe Mondadori (53%). Nga dy të parat vjen, në formë kuponësh, një pjesë e madhe e ‘benzinës’ që ushqen sistemin. Kjo është arsyeja pse këtu luhet loja e vërtetë e trashëgimisë. Në vitin 2021 Fininvest kishte një xhiro prej 3.8 miliardë eurosh me një fitim prej 360 milion euro.

Trashëgimia e Silvios

Para së gjithash, Villa San Martino në Arcore, rezidenca e tij për gati 50 vjet, e cila ka sipërfaqe 3500 metra katrorë, e blerë nga Cavaliere në vitet 1970 nga njëzet e tre vjeçarja Anna Maria Casati Stampa (pronare e pronës pas vetëvrasjes së nënës dhe babait të saj), i ndihmuar në transaksion nga avokati Cesare Previti. 6 km larg, ende afër parkut dhe hipodromit të Monzës, ndodhet Villa Belvedere (Macherio), e blerë në një ankand në 1988 nga Provinca e Milanos. Atje në Macherio, ish-gruaja e tij Miriam Bartolini jetoi për një kohë të gjatë para divorcit të tyre. Një nga strehimoret e preferuara të Berlusconit jashtë Brianza është Villa Campari në liqenin Maggiore, në Lesa, jo shumë larg shtëpisë që dikur i përkiste Mike Bongiorno. Vila ka 30 dhoma, një park të mrekullueshëm, bar të krehur mirë dhe një marinë private. Vila u ndërtua në fund të shekullit të 19-të nga patrioti Risorgimento dhe senatori i Mbretërisë së Italisë Cesare Correnti, i cili vdiq pikërisht brenda atyre mureve në vitin 1888. Më pas, Vila e atëhershme Correnti u ble nga familja e të famshmit që u riemërua Villa Campari. Berlusconi e shtoi atë në koleksionin e tij në vitin 2008. Në mars 2011, pasi zbarkoi në Lampedusa e rrethuar nga emigrantët, kryeministri i atëhershëm, mes premtimeve të ndryshme (një fushë golfi dhe kazino “e domosdoshme” në ishull) njoftoi marrëveshjen e tij të re të pasurive të paluajtshme. Çmimi? Top sekret edhe nëse vila e stilit të viteve ‘70, e ndërtuar nga një aristokrat sicilian, ofrohet në internet për 1.5 milion (250 metra katrorë, tetë dhoma, kopsht i madh). Në fillim të gushtit, kreu i Lega Nord Matteo Salvini ishte i ftuar për disa ditë në Villa Due Palme. Në Antigua, në Karaibe, Berlusconi ka dy prona të tjera të patundshme. Të regjistruara direkt në emrin e tij janë gjithashtu një Audi A6 dhe tre jahtet Magnum 70 «Sweet Dragon» i vitit 1990, «San Maurizio» i vitit 1977 dhe varka me vela «Principessa Vai Via» e vitit 1965. Pjesa tjetër e portofolit të Berlusconit është investime në kapital në disa kompani.

Vilat e Dolcedrago

Mund të vlerësohet se më shumë se gjysmë miliardë asete menaxhohen nën ombrellën e Dolcedrago, një kompani mbajtëse e investimeve në pasuri të paluajtshme ku bëjnë pjesë Essebi Real Estate, Immobiliare Dueville, Brianzadue dhe Immobiliare Idra. Kjo është baza e “operacioneve konfidenciale”, ku profesionistët e besuar me bazë në Segrate kujdesen për punët personale të Kavalierit. Berlusconi zotëron 99.5% të Dolcedrago, thërrimet i përkasin Pier Silvio dhe Marina Berlusconi, fëmijë që ai pati në martesën e tij të parë me Carla Dall’Oglio. Marina ka një vilë të mrekullueshme në Châteauneuf-de-Grasse, në brendësi të Bregut Azur midis Antibes dhe Kanës dhe nëna e saj zotëron një pjesë të vogël. Në Mars 2020, me valën e parë të Covid-it, Berluskoni u strehua pikërisht atje për disa javë.

La Lampara e Kanës

Në Kanë del sërish portofoli i Dolcedrago dhe ka një tjetër vilë luksoze. Vila “La Lampara” është një xhevahir prej 500 metrash katrorë plus 2 mijë metër katror kopsht me pishinë dhe pamje nga deti. Ajo u ndërtua nga Marquis George De Cueves, bashkëshorti i Margaret Rockefeller dhe që atëherë ka ndryshuar pronar disa herë. Një nga kompanitë e pasurive të paluajtshme të kontrolluara nga Dolcedrago e liderit të Forza Italia bleu “La Lampara” për 3.55 milionë euro. Sot vila ka dalë në shitje dhe vlera e tregut është 8.1 milionë euro.

Vila Certosa

“Qershia mbi tortë” megjithatë është padiskutim Villa Certosa në Sardenjë. Vila në Porto Rotondo është vendstrehimi i Silvio Berluskonit në zemër të Costa Smeralda. Ajo u ble në vitet shtatëdhjetë, më pas u rindërtua plotësisht dhe u zgjerua. Në kohën e kryeministrit Berlusconi klasifikohej si “vend alternativ i sigurisë maksimale për sigurinë e kryeministrit”. Këtu kanë kaluar të ftuar të shquar, nga Vladimir Putin e deri te George W. Bush. Një vlerësim teknik i datës janar 2021 tregonte një vlerë prej 259,373,950 euro. Një dokument absolutisht i besueshëm sepse është i nënshkruar nga Francesco Magnano, topografi i besuar i Kavalierit. Vila Certosa vështirë se do të ndahet mes të gjithë fëmijëve edhe pse ka hapësirë të bollshme: 68 dhoma, 181 metra katrorë vetëm garazh dhe 174 vende parkimi. Në vitin 2009 u fol për një ofertë nga Emiratet e Bashkuara Arabe në vlerën e 450 milionë dollarëve për Villa Certosa, ndërsa vitin e ardhshëm sipas shtypit spanjoll thuajse u krye shitja e saj te një sipërmarrës iberik për 400 milionë euro dhe më pas në 2015 do të ishte vetë Berluskoni që do t’i tregonte bukuritë e rezidencës djalit të mbretit të Arabisë duke i kërkuar 500 milionë euro për vilën.

Prona të tjera të paluajtshme

Duke rrëmuar në arkipelagun Dolcedrago, dikush identifikon edhe “16 njësi të pasurive të paluajtshme” të tjera në zonën e Milanos, të cilat, përfshirë tokën, janë të regjistruara në një vlerë prej 16 milionë euro. Dhe deri tani pronat janë 100% të Dolcedrago, ose më mirë le të themi në emrin e Silvios. Por më pas është rasti unik i kompanisë Brianzadue ku arkitekti Ivo Redaelli (40%) ndan një portofol të pasurive të paluajtshme me vlerë rreth tridhjetë milionë me Berlusconi (60%) ku spikat Villa Sottocasa në Monza, e ndërtuar në fund të shekullit të 18-të dhe e blerë në 2018 për 2.5 milionë euro.

Jo shumë larg, në Lesmo, një tjetër pronë e mrekullueshme përfundoi në portofolin e kavalierit. Villa Gernetto, ku shpesh organizohen takime institucionale. Pikërisht aty përballë ish-bashkëshortes së tij Veronica Lario bleu Villa Sada.

Në Romë, Berlusconi bleu në 2001 dhe më pas rinovoi Villa Zeffirelli në Appia Antica e cila vitet e fundit ishte bërë selia e tij romake. Por shpirti i ndërtuesit dhe zhvilluesit të pasurive të paluajtshme e bëri që të blinte toka në Olbia dhe Brianza, dhjetëra prona midis Romës dhe zonës së Milanos dhe mbi të gjitha 116 hapësira parkimi në Milano Due, qendër në Segrate, ku gjithçka filloi me Edilnord në vitet ’70.

Koha Jone
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Nga zemra, menisku, Covid-i dhe operacionet plastike. Kalvari i gjatë i Berlusconit në dyert e spitaleve

Emri:  121026073151-07-berlusconi-1026.jpg

Shikime: 160

Madhësia:  32.9 KB

Që nga maji i vitit 1997, kur u operua për kancerin e prostatës, presidenti i Forza Italia ka kryer operacione të shumta. Shtrimi i Silvio Berlusconit në terapi intensive në spitalin San Raffaele në Milano për shkak të një infeksioni në mushkëri, është vetëm i fundit në një seri të gjatë. Ish-kryeministri 86-vjeçar ishte shtruar në spital në vitin 2022 për një infeksion që ishte trajtuar me antibiotikë ndërsa në vitin 2016 iu nënshtrua një operacioni për zëvendësimin e valvulës së aortës. Por fillimi i vizitave në spital të ish-kryeministrit daton shumë kohë më parë.

Ishte maji i vitit 1997 kur Silvio Berlusconi iu nënshtrua një operacioni për kancerin e prostatës në San Raffaele, të cilin ai vetë ndihmoi në krijimin, në periferi të Milanos, jo shumë larg studiove Mediaset dhe Milano 2. Një problem shëndetësor për të cilin presidenti i Forza Italia foli vetëm disa vite më vonë me djemtë e një komuniteti të rimëkëmbjes në Veneto. Që nga ai operacion, ish-kryeministri i është nënshtruar shumë operacioneve të tjera. Në vitin 2006 në Antwerp ai iu nënshtrua një operacioni për të hequr një fragment nga menisku. Në fund të nëntorit të po atij viti, ai u shtrua sërish në spital pas sëmundjes që e goditi gjatë një eventi të Forza Italia në Montecatini. Muajin pasardhës ai u nis për në Cleveland, Ohio, ku iu implantua një stimulues kardiak.

Ai u shtrua gjithashtu në spital në San Raffaele më 13 dhjetor 2009, pasi u godit në fytyrë nga një statujë nga katedralja e hedhur nga Massimo Tartaglia në një tubim elektoral në Piazza Duomo. Disa herë më vonë, për shkak të dëmtimit të shkaktuar nga sulmi, “kavalierit” iu desh t’i nënshtrohej trajtimeve dhe operacioneve, përfshirë atë në nofull në vitin 2011. Në vitin 2010 ishte radha e ndërhyrjes në Humanitas në Rozzano për tendinitin në dorën e majtë; në vitin 2013 lind problemi i uveitit, një sëmundje e syrit, e cila e detyroi të shtrohet sërish në spitalin San Raffaele. Në prill të vitit 2014, Berlusconi u përball me një inflamacion të gjurit dhe në dhjetor të po atij viti një përsëritje të uveitit.

Në vitin 2015 Berlusconi iu nënshtrua zëvendësimit të stimuluesit kardiak, një vit më pas ish-kryeministri iu nënshtrua operacionit të kataraktit dhe më pas zëvendësimit të valvulës së aortës. Një rrugëtim me etapa, me aksidente të shumta rrugore që kreu i Forza Italia është përballur deri më sot, gjithmonë me besim të plotë te mjekët. Në vitin 2019 ai u operua për një pengesë të zorrëve. Në shtator 2020 një ndalesë e re me shtrimin në spital, sërish në San Raffaele, për shkak të Covid-it të cilin ai e përcaktoi si një “sëmundje djallëzore”.

I dorëhequr pas rreth dhjetë ditësh, iu desh të përballej me pasojat e sëmundjes për një kohë të gjatë, gjë që e çoi në qëndrime të tjera të shkurtra në spital. Në janar 2021, ai kalon disa ditë në qendrën kardiotorakale në Mynih. Shtrimi i fundit në spital marsin e kaluar: katër ditë shtrimi ende në San Raffaele, të justifikuara si kontrolle rutinë.

Për të ardhur me shtrimin e tij të fundit po në spitalin San Raffaele të Milanos, ku ndërroi jetë krah vëllait të tij, Paolo Berlusconi dhe fëmijëve Marina, Eleonora, Barbara dhe Pier, duke mos arritur që të fitonte betejën me infeksionin në mushkëri dhe leuceminë. Berlusconi është sulmuar jo pak herë edhe në mediat vendase për ndërhyrjet e tij të shumta estetike, të kryera ndër vite, e sidomos vitet e fundit, të cilat kapin vlera marramendëse, duke pasur parasysh moshën e ish-kryeministrit të ndjerë dhe pamjes së tij të jashtme.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Kryeministrja italiane mesazh për Berlusconin: Luftëtar i guximshëm, ndër njerëzit më me ndikim në Itali

Emri:  berlus.jpg

Shikime: 152

Madhësia:  29.8 KB

Kryeministrja italiane, Giorgia Meloni ka ndarë një videomesazh ku shpreh ngushëllimet për vdekjen e ish kryeministrit italian, Silvio Berlusconi.

“Silvio Berlusconi ishte mbi të gjitha një luftëtar, një njeri që kurrë nuk kishte frikë të ngrihej për bindjet e tij

Ishte pikërisht ai guxim dhe vendosmëri që e bëri atë një nga njerëzit më me ndikim në historinë e Italisë”, thuhet në videomesazhin e Melonit.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Për: Itali: Ndërron jetë ish-kryeministri i Italisë, Silvio Berlusconi

“Pranojmë vetëm vajzat e bukura”, batuta e Berlusconit gjatë takimit me Berishën

Emri:  brr.jpg

Shikime: 171

Madhësia:  53.5 KB

Ish-kryeministri i Italisë, Silvio Berlusconi, i cili ndërroi jetë këtë të hënë shquhej për batutat e tij pikante, dhe tipin humoristik.

Një ndër batutat është regjistruar në vitin 2010 kur asokohe qeveriste Partia Demokratike, ku Berlusconi ishte në një takim me Berishën dhe kanë biseduar lidhur me moratoriumin e skafeve.

Berisha sapo i kishte premtuar se deri në fund të qeverisjes së tij nuk do të hiqej ligji i moratoriumit të skafeve. “Unë nuk dua që trafikantët të mbysin shqiptarët në det”, tha Berisha.

Berlusconi i kthehet me shaka: “Mund të bëjmë një përjashtim, lejohen vetëm ata që sjellin vajza të bukura”.

Berlusconi ndërroi jetë në spitalin San Raffaele në Milano. Ai ishte shtruar në spital për shkak të pneumonisë dhe leucemisë.

Berlusconi, ka qenë 3 herë kryeministër, themelues i Forza Italia dhe i një perandorie televizive që ka formësuar imagjinatën kombëtare për më shumë se njëzet vjet.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Video e Berlusconit në lot pas tragjedisë në kanalin e Otrantos që nuk duhet humbur

Emri:  berlusconioii.jpg

Shikime: 164

Madhësia:  19.3 KB

Ish-kryeministri Silvio Berlusconi, në një video të publikuar shihet i përlotur për tragjedinë në Kanalin e Otrantos, që ndodhi më 28 mars 1997, njohur ndryshe edhe si përmbytja e Katerit të Radës.

Anija shqiptare me 142 persona në bord, u përmbys nga forcat detare italiane në Ngushticën e Otrantos, duke shkaktuar humbjen e jetës së 57 personave, të moshave nga 3 deri në 69 vjeç.

Në atë kohë, Berlusconi në opozitë është shprehur: Unë besoj se Italia nuk mund të pranojë t’i japë botës imazhin e dikujt që hedh në det dikë që po arratiset nga një vend fqinj, duke pasur frikë për jetën e tij, duke kërkuar shpëtim dhe arratisje në një vend ku ai e konsideron mik.

Detyra jonë është t’i pranojmë ata që gjenden në këto kushte. Duhet ta lajmë këtë njollë që ka ardhur nga një vendim që nuk duhej marrë.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Berlusconi dhe At Zef Pllumi, lidhja me shkrimtarin e madh shqiptar

Emri:  11241623_979300302104075_7069632640130005630_n.jpg

Shikime: 159

Madhësia:  64.8 KB

Silvio Berlusconi edhe pas largimit nga postet zyrtare, kontributi i tij për marrëdhëniet me Shqipërinë vijoi në të njëjtën mënyrë.

Në vitin 2013 së bashku me përkthyesen Keda Kaceli ai bëri të mundur botimin në italisht të librit të At Zef Pllumit “Rrno për me tregue”. Libri i titulluar “Gjaku i Abelit” në gjuhën italiane u publikua jo vetëm me kujdesin e tij, por edhe me një parathënie të veçantë.

Në parathënien e librit, Berluskoni shprehet se ky botim duhet të lexohet në shkollat italiane. “Ky vëllim, thyen vite heshtje dhe vdekje mbi gulagun shqiptar dhe tregon guximin e atyre që e duan lirinë dhe luftojnë në emër të saj. Ky libër duhet të shpërndahet jo vetëm në të gjitha bibliotekat dhe të shndërrohet në një dokumentar televiziv, por të lexohet në shkollat italiane, për t’i bërë të rinjtë të kuptojnë disa të vërteta të hidhura të historisë së fundit”.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,035
    Postimet në Bllog
    22

Liderët e BE-së deri tek Putin, mesazhe ngushëllimi për Berlusconin: Bota humbi një njeri të madh

Emri:  MB-REAGIME-NE-BOTE_frame_0-1280x720-1.jpg

Shikime: 162

Madhësia:  53.5 KB

Bota politike e ka pritur me mjaft pikëllim lajmin e humbjes së personazhit të njohur Italian, Silvio Berlusconi.

Kryeministrja Giorgia Meloni dhe presidenti Sergio Mattarella theksuan se kavalieri ishte ndër njerëzit që shënuan historinë e republikës, ndërsa e mbarë politika italiane u bë bashkë në dërgimin e ngushëllimeve për familjarët.

Pikëllimi për lajmin e hidhur preku dhe institucionet e Bashkimit Europian, me presidenten e parlamentit të Unionit, Roberta Metsola, që tha se Berlusconi ka lënë shenjë në politikë italiane dhe europiane.

Një mesazh ngushëllimi dërgoi dhe presidenti rus, Vladimir Putin, që vlerësoi mikun e tij duke theksuar se ishte një politikan i pazakontë, i cili ka thënë atë që mendonte.

Koha Jone

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-08-2022, 01:48
  2. Silvio Berlusconi së shpejti vizitë zyrtare ne Shqipëri
    Nga Davius në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-07-2008, 08:04
  3. Berlusconi jep dorëheqjen si kryeministër i Italisë
    Nga Davius në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 03-05-2006, 06:03
  4. Kryeministri italian Silvio Berluskoni jep doreheqjen
    Nga zeus në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 18:55
  5. Kryeministri italian Berlusconi ne Shqiperi
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 28-10-2002, 13:16

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •