Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Kriza bankare: Banka First Republic falimenton. Shteti ndërhyn. JPMorgan Chase blen depozitat.

JPMorgan Chase merr nën kontroll bankën First Republic pas konfiskimit të bankës së sëmurë nga shteti amerikan

Nga Hugh Son

- JPMorgan bleu të gjitha depozitat e First Republic dhe një “shumicë të konsiderueshme të aktiveve”.

- Blerja erdhi pasi rregullatorët morën në zotërim First Republic, duke rezultuar në dështimin e tretë të një banke amerikane që nga marsi.

- First Republic shkaktoi një valë të re shqetësimesh muajin e kaluar me zbulimin se humbi më shumë depozita sesa pritej në mars.

Emri:  107233319-1682947995761-gettyimages-1252467272-AFP_33E873F.jpg

Shikime: 1145

Madhësia:  27.0 KB
    Kjo foto ilustrimi tregon një ekran të telefonit inteligjent që shfaq logon e First Republic Bank, me një ekran që tregon logon e JP Morgan Chase në sfond në Uashington, DC më 01 maj 2023.
    Olivier Douliery | AFP | Getty Images

Rregullatorët morën në zotërim Republikën e Parë
    të hënën, duke rezultuar në dështimin e tretë të një banke amerikane që nga marsi, pasi dështoi një përpjekje e fundit për të bindur huadhënësit rivalë për të mbajtur në këmbë bankën e sëmurë.

JPMorgan Chase, tashmë banka më e madhe amerikane për disa masa, doli fituese e ankandit të fundjavës për Republikën e Parë. Ajo do të marrë të gjitha depozitat e bankës së sëmurë dhe një “shumicë të konsiderueshme të aktiveve”, tha banka me bazë në Nju Jork .

JPMorgan po merr rreth 92 miliardë dollarë depozita në marrëveshje, e cila përfshin 30 miliardë dollarë që ajo dhe bankat e tjera të mëdha vendosën në First Republic muajin e kaluar. Banka po merr 173 miliardë dollarë kredi dhe 30 miliardë dollarë gjithashtu në letra me vlerë.

Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave ra dakord të ndajë humbjet në hipotekat dhe huatë tregtare që JPMorgan mori në transaksion, dhe gjithashtu i siguroi asaj një linjë kredie prej 50 miliardë dollarësh.

JPMorgan tha se po bënte një pagesë prej 10.6 miliardë dollarësh për FDIC.

Që nga kolapsi i papritur i Silicon Valley Bank në mars, vëmendja është përqendruar te First Republic si hallka më e dobët në sistemin bankar amerikan. Ashtu si SVB, e cila kujdesej për komunitetin e startup-eve të teknologjisë, First Republic ishte gjithashtu një lloj huadhënës i specializuar me bazë në Kaliforni. Ai u fokusua në shërbimin e amerikanëve të pasur të bregdetit, duke i joshur ata me hipoteka me norma të ulëta në këmbim të lënies së parave të gatshme në bankë.

Por ky model u shpërbë pas rënies së SVB-së, pasi klientët e Republikës së Parë tërhoqën më shumë se 100 miliardë dollarë në depozita, zbuloi banka në raportin e saj të të ardhurave më 24 prill. Institucionet me një përqindje të lartë të depozitave të pasiguruara si SVB dhe First Republic e gjetën veten vulnerabël sepse klientët kishin frikë se do të humbnin kursimet në një afat bankar.

Aksionet e First Republic kishin humbur 97% që nga mbyllja e së premtes.

Goditja prej 13 miliardë dollarësh
    Ankandi i fundjavës, i cili tërhoqi oferta nga JPMorgan Chase dhe PNC, si dhe interesa nga banka të tjera, ishte një “proces ofertimi shumë konkurrues”, sipas FDIC.

Transaksioni do t’i kushtojë Fondit të Sigurimit të Depozitave të FDIC rreth 13 miliardë dollarë, sipas rregullatorit. Për krahasim, procesi SVB i kushtoi fondit rreth 20 miliardë dollarë.

Departamenti i Mbrojtjes Financiare dhe Inovacionit në Kaliforni tha të hënën se kishte marrë në zotërim Republikën e Parë dhe emëroi FDIC si marrës. FDIC pranoi ofertën e JPMorgan për asetet e bankës.

“Si pjesë e transaksionit, 84 zyrat e First Republic Bank në tetë shtete do të rihapen si degë të JPMorgan Chase Bank, National Association, sot gjatë orarit normal të punës,” tha FDIC në një deklaratë . “Të gjithë depozituesit e First Republic Bank do të bëhen depozitues të JPMorgan Chase Bank, National Association, dhe do të kenë akses të plotë në të gjitha depozitat e tyre.”

CEO i JPMorgan, Jamie Dimon, promovoi blerjen në një deklaratë herët në mëngjes të hënën.

“Qeveria jonë na ftoi ne dhe të tjerët të rritemi, dhe ne e bëmë,” tha ai. “Kjo blerje përfiton modestisht kompaninë tonë në përgjithësi, është tërheqëse për aksionerët, ndihmon në avancimin e mëtejshëm të strategjisë sonë të pasurisë dhe është plotësuese me ekskluzivitetin tonë ekzistues.”

Në vazhdën e marrjes së kontrollit të hënën në mëngjes, Departamenti i Thesarit u përpoq të siguronte amerikanët për sistemin financiar të vendit.

“Sistemi bankar mbetet i shëndoshë dhe elastik dhe amerikanët duhet të ndihen të sigurt në sigurinë e depozitave të tyre dhe aftësinë e sistemit bankar për të përmbushur funksionin e tij thelbësor për të ofruar kredi për bizneset dhe familjet,” tha një zëdhënës i Thesarit.

Lidhje e dobët
    Shkarkimi i depozitave të Republikës së Parë në tremujorin e parë e detyroi atë të merrte shumë hua nga objektet e Rezervës Federale për të ruajtur operacionet, gjë që ushtroi presion mbi marzhet e kompanisë, sepse kostoja e saj e financimit është shumë më e lartë tani. Republika e Parë përbënte 72% të të gjithë huamarrjes nga dritarja e skontimit të Fed kohët e fundit, sipas shefit të strategut të BCA Research, Doug Peta.

Më 24 prill, CEO i First Republic Michael Roffler u përpoq të portretizonte një imazh të stabilitetit pas ngjarjeve të marsit. Daljet e depozitave janë ngadalësuar javët e fundit, tha ai. Por aksionet ranë pasi kompania hodhi poshtë udhëzimet e saj të mëparshme financiare dhe Roffler zgjodhi të mos merrte pyetje pas një telefonate konference jashtëzakonisht të shkurtër.

Këshilltarët e bankës kishin shpresuar të bindnin bankat më të mëdha amerikane që të ndihmonin edhe një herë First Republic. Një version i planit që qarkulloi kohët e fundit përfshinte kërkesën që bankat të paguanin norma mbi tregun për obligacionet në bilancin e Republikës së Parë, gjë që do t’i mundësonte asaj të rriste kapitalin nga burime të tjera.

Por në fund bankat, të cilat ishin bashkuar në mars për të injektuar 30 miliardë dollarë depozita në Republikën e Parë, nuk mundën të bien dakord për planin e shpëtimit dhe rregullatorët morën masa, duke i dhënë fund afatit 38-vjeçar të bankës.

Burimi: CNBC

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Për: Kriza bankare: Banka First Republic falimenton. Shteti ndërhyn. JPMorgan Chase blen depozitat.

Rënia e Bankës First Republic nxit frikën për sistemin bankar, ekonominë e më gjerë

NGA KARL EVERS-HILLSTROM

Shkatërrimi i First Republic Bank ngre pikëpyetje në lidhje me fuqinë e sistemit bankar amerikan dhe ekonomisë më të gjerë që mbështetet në të.

Mbyllja e së hënës shënon dështimin e dytë më të madh të bankës në vend – First Republic Bank kishte pothuajse 230 miliardë dollarë aktive muajin e kaluar – duke eklipsuar kolapsin e Silicon Valley Bank. Tre nga katër dështimet më të mëdha të bankave në historinë e SHBA-së kanë ndodhur gjatë dy muajve të fundit.

Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave (FDIC) të hënën mori kontrollin e bankës rajonale me bazë në San Francisko dhe ndërmjetësoi shitjen e saj te JPMorgan Chase. Marrëveshja do të mbrojë depozitat, ka të ngjarë të fshijë aksionerët dhe do ta bëjë bankën më të madhe të vendit edhe më të madhe.

Fati i First Republic u vendos kur banka zbuloi se humbi 100 miliardë dollarë në depozita pasi kolapsi i SVB çoi në panik midis klientëve të pasur. Aksionet e saj ranë me 75 për qind javën e kaluar.

Është e paqartë nëse First Republic Bank është domino e fundit që do të bjerë në krizën e fundit bankare. Kjo mund të varet nga fakti nëse depozituesit do t'i tërheqin paratë e tyre nga institucionet e tjera.

"Kjo pjesë e krizës ka përfunduar," tha të hënën CEO i JPMorgan Chase, Jamie Dimon , duke shtuar se ai beson se sistemi financiar është i fortë, por është e mundur që një bankë më e vogël mund të dështojë.

A do të kalojnë më shumë banka?
    Një person kalon pranë selisë së First Republic Bank më 13 mars në San Francisko, Kaliforni (Foto nga Justin Sullivan/Getty Images)

First Republic mbështetej shumë te klientët e pasur, me më shumë se dy të tretat e depozitave të saj që tejkalonin kufirin e sigurimit prej 250,000 dollarësh të FDIC. Ndërsa ky ishte një raport më i ulët se në SVB, ai ishte më i lartë se bankat e tjera rajonale, duke i shtyrë depozituesit të tërheqin paratë e tyre nga frika e humbjes së tyre.

Banka u përball me humbje të mëdha të parealizuara në bonot afatgjata të thesarit, të cilat panë vlerën e tyre në rënie pasi Rezerva Federale rriti normat e interesit, duke dëmtuar aftësinë e saj për të mbledhur para për të mbuluar daljet e depozitave.

Ndërsa bankat e tjera nuk kanë aq shumë depozita të pasiguruara dhe dalje të ngadalësuara pasi rregullatorët morën masa për të mbrojtur të gjithë depozituesit e pasiguruar, sektori bankar është i mbushur me të njëjtat lloj humbjesh letrash nga investimet.

Bankat amerikane kishin 620 miliardë dollarë humbje të parealizuara nga letrat me vlerë në fund të vitit 2022, sipas FDIC. Një studim i marsit nga profesorë në Universitetin e Nju Jorkut dhe Wharton vlerësoi se humbjet e tyre të parealizuara janë më afër 1.7 trilion dollarë kur llogariten të gjitha kreditë dhe letrat me vlerë.

Sektori mban rreth 3.1 trilion dollarë në hipoteka komerciale, me bankat e vogla dhe rajonale që përbëjnë 80 për qind të këtyre kredive, sipas analistëve të Goldman Sachs. Ndërsa puna në distancë mbetet e popullarizuar, ndërtesat e zyrave kanë humbur vlerën, duke rritur mundësinë e mospagimit.

Bankat zakonisht mund të përballojnë këto humbje, përveç nëse përballen me një rënie bankare ose shitje në treg.

Një fond i tregtuar në këmbim për bankat rajonale si Republika e Parë ra me 2.4 për qind të hënën. Fondi ka rënë rreth 30 për qind që nga fillimi i marsit. Aksionet e JPMorgan u rritën me 2.3 për qind të hënën.

CEO i Shoqatës Amerikane të Bankierëve, Rob Nichols, tha se shitja e së hënës do të "rrisë besimin në sistemin bankar të vendit".

Rebeca Romero Rainey, CEO e Independent Community Bankers of America, u bëri thirrje politikëbërësve të hënën që të dallojnë bankat rajonale nga bankat më të vogla të komunitetit, të cilat nuk mbështeten në depozitat e pasiguruara.

Një tjetër kërcënim për një ekonomi të ngadalësuar

Emri:  bedbathbeyond.jpg

Shikime: 1008

Madhësia:  42.4 KB
    Karrocat e blerjeve Bed Bath & Beyond lihen në një koral në Flowood, Miss., më 24 prill. Një nga shitësit origjinalë me pakicë, kompania kërkoi mbrojtje nga falimentimi më 23 prill pas viteve të shitjeve dhe humbjeve të mjera. (AP Photo/Rogelio V. Solis)

Shumica e kryeekonomistëve panë që SHBA-ja të binte në një recesion në vitin 2023 përpara se disa banka të mëdha të rrëzoheshin këtë vit. Shpenzimet konsumatore po bien pas viteve të inflacionit të lartë dhe rritjes së normave të interesit që synojnë ngadalësimin e kërkesës për mallra dhe shërbime.

Parashikimi është edhe më i zymtë tani që bankat e mëdha po tërhiqen nga kreditimi për të zvogëluar rrezikun në bilancet e tyre. Qasja e reduktuar në kredi do të ngadalësojë rritjen e bizneseve të reja dhe do të dëmtojë aftësinë e punëdhënësve për të investuar në kompaninë e tyre dhe për të punësuar më shumë punëtorë, thanë ekspertët.

“Sistemi bankar prek shumë fusha të jetës sonë, nga paratë tona te paratë e kompanive që na punësojnë dhe stabiliteti ekonomik i atyre kompanive,” tha Callie Cox, analiste investimesh në eToro, në një email.

“Problemet e vogla mund të bëhen probleme të mëdha menjëherë. Është dobësia e një sistemi financiar të centralizuar.”

Biden shpreh besimin tek bankat

Emri:  bidenjoe_050123gn08_w.jpg

Shikime: 1028

Madhësia:  24.3 KB
    Presidenti Biden flet gjatë një ngjarjeje për të nënvizuar Javën Kombëtare të Biznesit të Vogël në Kopshtin e Trëndafilave të Shtëpisë së Bardhë në Uashington, DC, më 1 maj. Biden diskutoi gjithashtu ligjin Limit, Save, Grow të Kryetarit Kevin McCarthy (R-Calif.) i miratuar javën e kaluar . (Associated Press)

Presidenti Biden tha të hënën se sistemi financiar i SHBA është "i sigurt dhe i shëndoshë" falë veprimeve të rregullatorëve federalë. Ai gjithashtu i bëri thirrje Kongresit që të mbajë përgjegjës drejtuesit e bankave dhe u kërkoi rregullatorëve të forcojnë rregulloret për bankat e mëdha.

"Njerëz, ne duhet të sigurohemi që nuk do të kthehemi përsëri në këtë pozicion dhe mendoj se jemi në rrugën tonë të mirë për të qenë në gjendje ta bëjmë atë garanci," tha Biden.

Në një raport të së premtes që shqyrtonte shkakun e dështimeve të bankave në mars, zyrtarët e Rezervës Federale vunë në dukje një ligj të vitit 2018 që lehtësoi kërkesat e kapitalit dhe testet e stresit për bankat me aktive midis 100 miliardë dhe 250 miliardë dollarë. Fed po shqyrton rregulla më të ashpra si pjesë e autoritetit të saj sipas ligjit.

Republikanët kryesorë në komitetet financiare këmbëngulën të hënën se sistemi bankar i SHBA-së është në baza të qëndrueshme dhe duartrokitën FDIC për gjetjen e një blerësi privat për Republikën e Parë, diçka që nuk arriti ta bënte me SVB.

"Amerikanët duhet të mbeten të sigurt në sigurinë e depozitave të tyre në bankat amerikane," tha në një deklaratë Kryetari i Komitetit të Shërbimeve Financiare të Dhomës së Përfaqësuesve, Patrick McHenry (RN.C.).

Zgjidhja e FDIC shkakton reagime

Emri:  643f1c10718dc4.03868836-e1682969050903.jpg

Shikime: 1036

Madhësia:  26.7 KB
    Kryetari dhe CEO i JPMorgan Chase & Company, Jamie Dimon, dëshmon në seancën vjetore të mbikëqyrjes së Komitetit Bankar të Senatit në Wall Street, më 22 shtator 2022, në Capitol Hill në Uashington. (AP Photo/Jacquelyn Martin, File)

FDIC u përball me reagime të ashpra të hënën për autorizimin e një marrëveshjeje që lejonte në mënyrë efektive JPMorgan Chase të blinte aktivet e një banke të madhe me një zbritje të subvencionuar nga qeveria.

Kritikët thanë se rregullatorët duhet të zhvillojnë udhëzime efektive dhe të drejta për të zgjidhur dështimet e bankave, duke argumentuar se FDIC nuk ishte plotësisht e përgatitur për kolapsin e Republikës së Parë.

"Ne duhet të planifikojmë për ato dështime bankare duke u fokusuar në kërkesat e forta kapitale dhe një kornizë efektive zgjidhjeje si shpresa jonë më e mirë për t'i dhënë fund përfundimisht kulturës së shpëtimit të vendit tonë që privatizon fitimet duke socializuar humbjet," tha Jonathan McKernan, një anëtar bordi republikan i FDIC. deklaratë të hënën.

Karen Petrou, partnere menaxhuese në firmën e kërkimit të politikave Federale Financial Analytics, shkroi në një memorandum se FDIC po inkurajon "rrezikun moral që mundëson menaxhimin e interesave vetjake, bordet e lira, mbikëqyrjen e pamjaftueshme dhe rrezikun sistemik".

Për të mbrojtur depozituesit e Republikës së Parë, FDIC po përdor rreth 13 miliardë dollarë nga fondi i saj i sigurimit të depozitave, i cili paguhet nga tarifat në banka.

Ekspertë të tjerë argumentuan se marrëveshja mund të çimentonte idenë se vetëm bankat “shumë të mëdha për të falimentuar” janë të sigurta, duke kërcënuar depozitat në institucionet më të vogla.

Robert Hockett, profesor i së drejtës dhe financave publike në Shkollën Juridike Cornell, tha në një email se Kongresi duhet të heqë kufirin e sigurimit FDIC ose rrezikon të lejojë "bankat e financuara të Wall Street-it të marrin të gjitha".

Burimi: The Hill
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 02-05-2023 më 11:12

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Kriza bankare: Gjysma e amerikanëve të shqetësuar se paratë e tyre nuk janë të sigurta në bankë

Rreth gjysma e njerëzve në SHBA shqetësohen për sigurinë e parave të tyre në banka

NGA MEGAN BRENAN

Emri:  pcyol37qc0-5kxygamwbaq.jpg

Shikime: 1190

Madhësia:  29.8 KB

PIKAT KRYESORE TË HISTORISË

- 19% “shumë” dhe 29% “mesatarisht” të shqetësuar për sigurinë e parave të tyre

- Niveli i shqetësimit është i ngjashëm me leximet gjatë krizës financiare të vitit 2008

- Demokratët, të rriturit me të ardhura të larta, të diplomuarit e kolegjit më pak të shqetësuar

UASHINGTON, DC -- Mes turbullirave në sistemin bankar të SHBA, gati gjysma e amerikanëve janë të shqetësuar për sigurinë e parave që kanë në llogaritë në banka ose institucione të tjera financiare. Një total prej 48% e të rriturve amerikanë thonë se janë të shqetësuar për paratë e tyre, duke përfshirë 19% të cilët janë "shumë" dhe 29% që janë "mesatarisht" të shqetësuar. Në të njëjtën kohë, 30% janë “jo shumë të shqetësuar” dhe 20% janë “aspak të shqetësuar”.

Emri:  Screenshot 2023-05-04 at 10.47.28 AM.jpg

Shikime: 1140

Madhësia:  18.6 KB

Këto gjetje janë nga një sondazh i Gallup i kryer nga 3-25 Prill, muaji pas rënies së Silicon Valley Bank dhe Signature Bank. Lajmet për dështimin e një banke të tretë, Republika e Parë, erdhën pas përfundimit të sondazhit. Shumica e dështimeve të bankave në SHBA gjatë dy dekadave të fundit kanë qenë të lidhura me krizën financiare të vitit 2008, e cila ishte hera e fundit që Gallup vlerësoi nivelin e shqetësimit të amerikanëve për paratë e tyre të mbajtura në banka ose institucione të tjera financiare.

Leximet e fundit janë të ngjashme me ato të vitit 2008. Në shtator të atij viti, pak pas rënies së Lehman Brothers, e cila mbetet deklarimi më i madh i falimentimit në historinë e SHBA, 45% e të rriturve amerikanë thanë se ishin shumë ose mesatarisht të shqetësuar për sigurinë e paratë e tyre. Disa muaj më vonë, në dhjetor, pasi Programi i Ndihmës për Asetet e Trazuara të Kongresit (TARP) shpëtoi bankat e tjera në rrezik dështimi, amerikanët ishin pak më pak të shqetësuar për sigurinë e llogarive të tyre personale financiare, pasi 41% thanë se ishin shumë ose mesatarisht të shqetësuar. .

Shqetësimi për bankat më i lartë midis republikanëve dhe të pavarurve

Republikanët, të pavarurit, të rriturit me të ardhura të mesme dhe të ulëta dhe ata pa diplomë kolegji janë më të shqetësuar se sa homologët e tyre për sigurinë e parave të tyre.

Ndërsa shumica e republikanëve (55%) dhe të pavarurve (51%) thonë se janë të paktën mesatarisht të shqetësuar, një pakicë prej 36% e demokratëve janë të shqetësuar. Në mënyrë të ngjashme, 54% e të rriturve në SHBA pa diplomë kolegji janë shumë ose mesatarisht të shqetësuar, ndërsa 36% e të diplomuarve janë të shqetësuar. Rreth gjysma e amerikanëve me të ardhura vjetore familjare nën 100,000 dollarë shprehin shqetësim për paratë e tyre, ndërsa 40% e atyre me të ardhura më të larta e bëjnë këtë.

Emri:  Screenshot 2023-05-04 at 10.48.46 AM.jpg

Shikime: 1136

Madhësia:  37.3 KB

Nivelet e shqetësimit të partizanëve për sigurinë e parave të tyre në sistemin bankar ndryshuan gjithashtu në shtator 2008, por në të kundërtën. Presidenti republikan Xhorxh W. Bush ishte në Shtëpinë e Bardhë kur u shpalos kriza financiare dhe pikëpamjet e partive ishin pothuajse të kundërta nga ato sot. Në atë kohë, 55% e demokratëve ishin shumë ose mesatarisht të shqetësuar kundrejt 34% të republikanëve.

Një tregues tjetër se partishmëria është një shtytës i rëndësishëm i opinionit për këtë çështje është se pas ndihmës së qeverisë në 2008 dhe fitores së zgjedhjeve të Barack Obama kundër John McCain, nivelet e shqetësimit të demokratëve dhe të pavarurve ranë, ndërsa republikanët u rritën tetë pikë përqindje.

Emri:  Screenshot 2023-05-04 at 10.49.17 AM.jpg

Shikime: 1122

Madhësia:  20.2 KB

Ndërsa nuk kishte dallime sipas nivelit të arsimit në shtator 2008, shqetësimi midis të rriturve me të ardhura të ulëta dhe të mesme ishte më i lartë se ai midis të rriturve me të ardhura më të larta.

Përfundimisht
    Pas disa dështimeve të fundit të bankave të profilit të lartë në SHBA, rreth gjysma e amerikanëve janë të shqetësuar për sigurinë e parave që kanë në banka ose institucione të tjera financiare. Kjo është në të njëjtin nivel me nivelin e shqetësimit të matur gjatë krizës financiare në vitin 2008, kur institucionet financiare që më parë besohej se ishin "shumë të mëdha për të dështuar" u shembën. Dhe ndërsa Gallup nuk e ka matur këtë gjatë kohërave më të qeta për industrinë bankare, leximi i dhjetorit 2008 tregoi shqetësime paksa të zvogëluara pas adresimit të krizës, duke sugjeruar që shqetësimi i lartë për sigurinë e depozitave mund të mos jetë normë për amerikanët.

Kur bankat dështojnë, është gjithashtu e paqartë nëse shqetësimi i shtuar i amerikanëve për depozitat e tyre reflekton mungesën e ndërgjegjësimit për mbrojtjen e llogarive të vogla të ofruara nga sigurimi i depozitave federale ose frikën e tyre nga një efekt topi bore që mund të rrëzojë gjithashtu sigurimin federal. Korporata Federale e Sigurimit të Depozitave (FDIC), një agjenci federale e qeverisë amerikane, siguron 250,000 dollarë për depozitues, për bankë të siguruar, për secilën kategori të pronësisë së llogarisë. Megjithatë, të rriturit me të ardhura më të ulëta, ata pa diplomë kolegji dhe republikanët janë më të shqetësuar se homologët e tyre. Shqetësimi në mesin e këtyre grupeve mund të jetë më i lartë sepse ata nuk dinë për sigurimin FDIC, ose mund të lidhet me pakënaqësinë e tyre me administratën presidenciale aktuale dhe situatën ekonomike të SHBA-së .

Burimi: Gallup

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-04-2023, 14:01
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-04-2021, 11:34
  3. Fullani: Paratë mbajini në banka, janë të sigurta
    Nga white-knight në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-11-2008, 15:30
  4. Sa të sigurta janë paratë në bankat shqiptare?
    Nga Davius në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-07-2006, 17:17
  5. A janë të sigurta paratë e Shqiptarëve ?
    Nga Hyllien në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-05-2004, 17:20

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •