Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 41
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Për: Shqiptarët janë popull më i madh se sa spanjollët, rumunët, hungarezët, grekët dhe serbët

Citim Postuar më parë nga Iliria Etnike Lexo Postimin
    ATMAN, ti ke shkruajtur gabim qe sikur lufta mes Shqiperise edhe Greqise zgjati gjoja nga 1946 deri ne 1949. Sepse luftimet u zhvilluan vetem ne muajin Gusht te 1949 edhe ushtria shqiptare e shparalloi ushtrine greke duke vrare afersisht 300 ushtare greke edhe duke zene robe lufte 605 ushtare greke. Edhe keta ushtare greke robe lufte Enver Hoxha i mbajti 8 vjet ne burg edhe pasi vuajten denimin ia dha Greqise keta ushtare greke robe lufte.

Edhe per minoritetet ke shkruajtur gabim ti ATMAN sepse Shqiperia ka vetem minoritetin greqishtfoles te Dropullit edhe ate minoritetin e vogel fare te fshatit Liqenas afer Liqenit te Prespes. Keto fshatare nuk u detyruan te shpernguleshin nga Enver Hoxha por aty ndejten gjithe kohen.
    Lufta mes Shqipërisë dhe Greqisë, e njohur ndryshe si Lufta Greko-Shqiptare, ishte një konflikt i armatosur që zgjati nga viti 1945 deri në vitin 1949. Lufta u shpërfill në periudhën pas Luftës së Dytë Botërore dhe ishte një përplasje midis forcave komuniste të Shqipërisë, të udhëhequra nga Enver Hoxha, dhe forcave mbretërore greke, të mbështetura nga fuqitë perëndimore.

Konflikti u ngrit për shkak të pretendimeve territoriale dhe sfidave ideologjike midis dy vendeve. Forcat komuniste shqiptare tentuan të përhapnin revolucionin komunist në Greqi, ndërsa forcat greke kërkuan të kufizonin influencën komuniste në rajon. Lufta përfshiu beteja të ashpra dhe operacione guerrile në kufirin e dy vendeve, me sulme dhe kundërsulme të shpeshta.

Në vitin 1949, forcat komuniste shqiptare arritën sukses në luftë dhe i detyruan forcat greke të tërhiqeshin. Në këtë pikë, shumë prej forcave mbretërore greke ishin përqendruar në luftën e tyre me forcave komuniste brenda Greqisë, në kontekstin e Luftës Civile Greke. Pasi shpërtheu Lufta Civile Greke në vitin 1946, fokusi i përpjekjeve të forcave greke u përqendrua kryesisht brenda vendit të tyre.

Lufta mes Shqipërisë dhe Greqisë ishte një konflikt i rëndësishëm rajonal me pasoja të mëdha politike dhe ushtarake. Ajo shënoi një moment kritik në historinë e dy vendeve dhe u lidh ngushtë me zhvillimet ideologjike dhe politike të kohës.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2022
    Postime
    202

Për: Shqiptarët janë popull më i madh se sa spanjollët, rumunët, hungarezët, grekët dhe serbët

ATMAN, ke nje gabim sepse ti ke shkruajtur Lufta Greko-Shqiptare por duhet shkruajtur Lufta Shqiptaro-Greke sepse Shqiperia e fitoi ate lufte edhe fituesi shkruhet gjithemone ne fillim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

ATMAN, ke nje gabim sepse ti ke shkruajtur Lufta Greko-Shqiptare por duhet shkruajtur Lufta Shqiptaro-Greke sepse Shqiperia e fitoi ate lufte edhe fituesi shkruhet gjithemone ne fillim.
    Lufta ka filluar qe nga momenti kur italia fashiste sulmoi greqine nga kufiri shqiptar aty u vendos ligji I luftes me shqiperine nga ana e greqise dhe ky ligj akoma nuk eshte hequr mesa di une

https://sq.m.wikipedia.org/wiki/Ligj...3Shqip%C3%ABri
    Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 25-05-2023 më 17:51

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2022
    Postime
    202

Shqiperia e fitoi ate lufte edhe kjo ka rendesi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Shqiperia e fitoi ate lufte edhe kjo ka rendesi.
    Zyrtarisht je ne lufte me greqine sepse akoma nuk e ka shfuqizuar ligjin e luftes me shqiperine

Deri më sot, dekreti i gjendjes së luftës me Shqipërinë dhe ligji i sekuestros për pronat e shqiptarëve nuk janë shfuqizuar.

lexoje mire dhe me kujdes ==> ketu <==
    Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 27-05-2023 më 15:32

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2022
    Postime
    202

Shqiperia e fitoi atehere luften.

Prandaj Shqiperia arriti ta mbante kufirin te pandryshuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Shqiperia e fitoi atehere luften.

Prandaj Shqiperia arriti ta mbante kufirin te pandryshuar.
    zyrtarisht je ne lufte me greqine per sa kohe qe nuk e heq zyrtarsht ligjin e luftes me shqiperine,ndersa per sa i perket provokacioneve greke te viteve 1946/49 eshte e vertete qe ushtria shqiptare hyri brenda teritorit grek por ajo gje ishte kurth i pregatitur mire nga anglo/amerikanet te cilet kerkonin pretekst per te nderhyre ne shqipweri dhe per te hedhur pushtetin e komunisteve shqiptare te asaj kohe ,enver hoxha e dinte mire kete gje dhe per kete arsye i dha urdher mehmet shehut qe te terhiqej brenda teritorit te shqiperise ,thjesht donte te ruante pushtetin e vet ne shqiperi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2022
    Postime
    202

Eshte e rendesishme te theksohet qe Enver Hoxha ishte shume nacionalist.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,029

Eshte e rendesishme te theksohet qe Enver Hoxha ishte shume nacionalist.
    Enver qoftelargu e perdori nacionalizmin per ruajtur pushtetin e vet ,dhe ishte edhe shume i vetedijshem qe duhet ti mbante anglo amerikanet larg sepse e dinte mire qe ata e rrezonin nga pushteti nese do kishin mundesi te hynin ne shqiperi

Po te ishte nacionalisht nuk ndertonte kampe perqendrimi si ai I tepelenes dhe burgje si ai I spacit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-11-2022
    Postime
    202

Enver Hoxha i beri kampin e internimit ne Tepelene edhe burgun e Spacit per ata maskarenj qe adhuronin Serbine edhe Greqine. Spiunuave te Serbise edhe te Greqise ua beri mire Enveri.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Shqiptarët popull më i madh se sa 32 popuj të Europës
    Nga Iliria Etnike në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-12-2022, 16:28
  2. A jane shqiptaret popull me identitet?
    Nga Shkoder Maj1478 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 03-07-2013, 07:30
  3. Me cilin popull janë më të ngjashëm shqiptarët?
    Nga GL_Branch në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 444
    Postimi i Fundit: 29-11-2012, 20:44
  4. A jane Shqiptaret nje popull me tendenca rracizmi
    Nga iktuus në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 216
    Postimi i Fundit: 07-07-2011, 15:55
  5. A jane Shqiptaret Popull Pesimist ?
    Nga Moltisanti në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2006, 14:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •