Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,265
    Postimet në Bllog
    22

Covid-19 është operacioni më i madh, më i sofistikuar i propagandës në histori

Teknikat psikologjike u përdorën gjerësisht gjatë vitit 2020 për të nxitur frikën dhe panikun në popullatë, ndërsa strategji të tjera bindjeje u përdorën për t'i bërë njerëzit të mbështesin dhe mbrojnë masat e COVID-it si maskimi, izolimi, distancimi social, bllokimet dhe mandatet e goditjes.

Emri:  Propaganda-810x500.jpg

Shikime: 387

Madhësia:  32.2 KB

PËRMBLEDHJE ME NJË VËSHTRIM

- COVID-19 është operacioni më i madh, më i sofistikuar i propagandës në histori. Teknikat psikologjike janë përdorur gjerësisht gjatë vitit 2020 për të nxitur frikën dhe panikun në popullatë
    - Strategjitë e propagandës u përdorën gjithashtu për t'i bërë njerëzit të mbështesin dhe mbrojnë masat irracionale të COVID, si maskimi, izolimi, distancimi social, bllokimet dhe mandatet e goditjes.
    - Ajo që e bëri propagandën e COVID shumë më efektive se çdo operacion i mëparshëm propagandistik është fakti se një virus është armiku i përsosur. Është e padukshme, mund të mbahet nga kushdo, duke përfshirë ata që i doni më shumë dhe mund t'ju "çojë" kudo.
    - Retorika klasike ka të bëjë me bindjen përmes argumentit. I bën thirrje logjikës. Propaganda, nga ana tjetër, është një lloj manipulimi sub-racional që u bën thirrje instinkteve tona më themelore, siç është frika. Një përkufizim jozyrtar i propagandës është "një përpjekje e organizuar për t'i bërë njerëzit të mendojnë ose të bëjnë diçka - ose të mos mendojnë ose të bëjnë diçka".
    - Gënjeshtra e Madhe është e mundur sepse sa më e ndarë një gënjeshtër nga realiteti, aq më shumë ka të ngjarë të ketë sukses, pasi shumica e njerëzve hezitojnë të mendojnë se figurat e autoritetit do të gënjejnë dhe do ta injorojnë plotësisht realitetin.

(Mercola) — Në videon më poshtë, e publikuar fillimisht në gusht 2021, profesori Piers Robinson, Ph.D. — bashkëdrejtor i Organizatës për Studime të Propagandës, specialiteti kërkimor i së cilës është komunikimi bindës i organizuar dhe propaganda bashkëkohore — flet për Asia Pacific Today për propagandën në epokën e COVID.

Siç vërehet nga Robinson, COVID-19 është padyshim operacioni më i madh, më i sofistikuar i propagandës në histori. Teknikat psikologjike u përdorën gjerësisht gjatë vitit 2020 për të nxitur frikën dhe panikun në popullatë, ndërsa strategji të tjera bindjeje u përdorën për t'i bërë njerëzit të mbështesin dhe mbrojnë masat e COVID-it si maskimi, izolimi, distancimi social, bllokimet dhe mandatet e goditjes.

Lufta propagandistike
    Në të vërtetë, propaganda është ajo që lejoi që në radhë të parë të zbatoheshin masa drakoniane dhe joshkencore për COVID. Pa propagandë dhe censurë të njëkohshme të pikëpamjeve të kundërta, pak nga ajo që kemi kaluar do të ishte e mundur.

Siç vërehet nga Robinson, ndërsa përdorimi i propagandës shtetërore fillimisht mund të justifikohej si një mjet i domosdoshëm për të arritur një objektiv të shëndetit publik - mbrojtjen e njerëzve nga sëmundja dhe vdekja e lidhur me COVID - u bë shpejt e qartë se ky nuk ishte rasti, dhe ka të ngjarë kurrë. ishte.

Sot, tre vjet më vonë, është mjaft e qartë se COVID është një operacion psikologjik. Për shembull, më së voni që nga viti 2022, COVID nuk ka qenë gjë tjetër veçse një tjetër infeksion endemik i frymëmarrjes, njëlloj si ftohja e zakonshme, megjithatë pandemia nuk është shpallur “e mbaruar”.

Ne tani kemi gjithashtu prova të qarta se infektimet me COVID-19 nuk parandalojnë infeksionin ose përhapjen e virusit, gjë që mohon të gjithë premisën për pasaportat e vaksinave, por gjithsesi ato po shtyhen. Me pak fjalë, COVID-19 ishte (dhe është ende) një mjet për një qëllim; për të na pezulluar dhe zhveshur nga të drejtat kushtetuese dhe liritë civile dhe për të çuar më tej objektivat e ristrukturimit social, politik dhe financiar jashtë proceseve demokratike.

Një kryevepër propagandistike

Një tjetër ekspert i propagandës që ka folur për përdorimin e hapur të propagandës për të krijuar dhe mbajtur pandeminë është profesori Mark Crispin Miller, Ph.D., të cilin e intervistova në qershor 2021 për censurën akademike që ai përjetoi në Universitetin e Nju Jorkut.

Ironikisht, ishte mësimi i studentëve të tij se si të dyshonin dhe t'i rezistonin propagandës që solli pakësimin e lirisë së tij akademike, pasi kishte dhënë këtë lëndë të rëndësishme për më shumë se 20 vjet. Ashtu si Robinson, Miller beson se ajo që kemi përjetuar gjatë tre viteve të fundit është një "kryevepër" propagandistike me përmasa dhe sofistikim të pakrahasueshëm.

Filloi me shpërthimin e një patogjeni të panjohur në Kinë. Mediat treguan imazhe të njerëzve që dyshohet se bien të vdekur në rrugë. Kjo nuk ka ndodhur kurrë askund tjetër që nga ajo kohë, gjë që sugjeron fuqimisht se ato imazhe u përvetësuan për një qëllim - për të përhapur frikë.

Sipas Miller, lloji i nxitjes së frikës që përdoret për të përhapur besimin se COVID-19 ishte një kërcënim vdekjeprurës ishte më shkatërruesi i përdorur ndonjëherë në historinë e propagandës. Ajo që e bëri propagandën e COVID shumë më efektive se çdo operacion i mëparshëm propagandistik ishte fakti se një virus është armiku i përsosur.

Është e padukshme, mund të mbahet nga kushdo, duke përfshirë ata që i doni më shumë, dhe mund t'ju "marrë" kudo. Siç shpjegohet nga Miller, në operacionet e mëparshme propagandistike, armiku zakonisht portretizohej se kishte aftësinë për të "infektuar" njerëzit dhe kombin me të keqen e tij.

Kështu ndodhi si me propagandën antikomuniste ashtu edhe me "luftën kundër terrorit". Komunizmi u krahasua me një sëmundje infektive që do të shkatërronte kombin dhe terroristët u krahasuan me një pandemi që duhej të kontrollohej dhe luftohej. Me COVID-in, propaganda u zhvendos në vetë çështjen e frikës - një virus aktual.

Pavarësisht një kuptimi të gjatë se infeksioni asimptomatik nuk ekziston, propaganduesit madje arritën të bindin publikun se njerëzit krejtësisht të shëndetshëm mund të përhapin virusin. Ishte një trillim i plotë, një gënjeshtër shkencore, e cila është mënyra se si ne e dimë se rrëfimi i pandemisë ishte një operacion psikologjik, megjithatë njerëzit ishin aq të frikësuar sa nuk e vinin në dyshim.

Çfarë është propaganda?

Siç vëren nga blogeri dhe analisti i propagandës Klark Barnes, nëse duam të jemi të lirë, duhet të dimë se çfarë është propaganda dhe si funksionon. Retorika klasike ka të bëjë me bindjen përmes argumentit. I bën thirrje logjikës. Propaganda, nga ana tjetër, është një lloj manipulimi subracional që tërheq instinktet tona më themelore.

Një përkufizim jozyrtar i propagandës është "një përpjekje e organizuar për t'i bërë njerëzit të mendojnë ose të bëjnë diçka - ose të mos mendojnë ose të bëjnë diçka". Propaganda mund të jetë e vërtetë ose e rreme, ose diku në mes, dhe mund të përdoret si për të mirë ashtu edhe për keq. Reklamat e shërbimit publik që ju inkurajojnë të mos pini duhan, për shembull, janë një formë propagande dashamirës.

Problemi me propagandën është se ajo është në thelb e njëanshme dhe e njëanshme, e cila mund të bëhet krejtësisht e rrezikshme nëse pala tjetër censurohet.

Kjo është veçanërisht e vërtetë kur bëhet fjalë për mjekësinë dhe shëndetin, dhe censurimi i informacionit për trajtimin e COVID-19 dhe rreziqet e mundshme të injektimit të COVID-19 është një shembull i përsosur i kësaj. Propaganda shtetërore dhe propaganda e luftës gjithashtu mbështeten shumë në nxitjen e frikës dhe zemërimit, gjë që i bën njerëzit të sillen në mënyra që normalisht nuk do të bënin.

Ata duhet të trazojnë vazhdimisht tenxheren për të mbajtur zierjen e frikës

Siç vërehet nga Barnes, parashikimet e medias për "sprova të tjera të afërta" janë gjithashtu një mënyrë "për të mbajtur frikën dhe zemërimin e përhapur të ziejë":

Veprimet e ardhshme të mundshme përfshijnë një sulm kibernetik ('nga Rusia'); një prishje e zinxhirit të furnizimit botëror, dhe si pasojë mungesa e ushqimit, ose uria (ka gjasa të fajësohet Rusisë); një 'krizë klimatike' e shtuar, që kërkon bllokime të mëtejshme…

Sulmet '[T]terroriste, nga 'supremacistët e bardhë' dhe zezakët e zemëruar (duke paralajmëruar luftë midis racave); një 'sulm alienësh' në planetin Tokë, si në Luftën e Botëve ose Ditën e Pavarësisë; dhe — sigurisht — një tjetër murtajë ose dy, ose tre, e shkaktuar nga ndonjë 'variant' i mëtejshëm i COVID, lija … virusi Marburg dhe/ose çfarëdo patogjen tjetër, real ose imagjinar, mund t'i shërbejë të njëjtit qëllim të vjetër…

Vazhdime të tilla të afërta të propagandës së COVID … do t'i shkaktonin gjithashtu njerëzimit një sasi të madhe vuajtjesh të mëtejshme - dhe kështu ata prej nesh që studiojnë propagandën në mënyrë kritike, si intelektualë publikë, duhet të flasin me zë të lartë dhe qartë, për t'i rregulluar gjërat.
    Sipas Barnes, rregullimi i gjërave përfshin, para së gjithash, ndarjen e së vërtetës. Rrëfimet propagandistike që duhen kundërshtuar me analizë të kujdesshme dhe të plotë përfshijnë, por nuk kufizohen në:

- Origjina e SARS-CoV-2
    - Vdekshmëria aktuale e SARS-CoV-2
    - Si u shtuan me mashtrim 'rastet' e COVID duke përdorur teste PCR me të meta që nuk mund të identifikojnë infeksionin aktiv
    - Kotësia e bllokimeve dhe dëmet e tyre katastrofike
    - 'Ndikimi vrasës' i trajtimit standard të COVID
    - Disponueshmëria dhe efektiviteti i protokolleve të hershme të trajtimit
    - Si u ripërcaktuan termat kyç si 'pandemi', 'rastet', 'imuniteti i tufës', 'vaksina' dhe 'plotësisht e vaksinuar' për të mundësuar narrativën e pandemisë
    - Motivet e mundshme prapa krizës së supozuar
    - Numri gjithnjë në rritje i programit eksperimental të 'vaksinimit'

Gjatë tre viteve të fundit, unë kam shkruar shumë artikuj duke detajuar të gjitha këto. Por vendosja e rekordit drejt temave individuale të propagandës nuk mjafton. Nëse duam të ruajmë liritë tona, Barnes beson se publiku gjithashtu duhet të jetë më i zgjuar rreth propagandës në përgjithësi.

Shtypi i lirë është kthyer në një mashtrues propagande

Për dekada, ne kishim një shtyp të lirë që ndihmoi në mbajtjen nën kontroll të gënjeshtrave reklamuese pro-industri. Gazetarët investigativë profesionistë që punojnë për revista, gazeta dhe media do të shkruanin ekspozime të thella, duke nxjerrë në pah të vërtetën pas reklamave mashtruese dhe duke kundërshtuar propagandën e industrisë me shkencë, statistika dhe fakte të tjera të dokumentuara.

Si rezultat i kryerjes së punës së shtypit të lirë, produktet joefektive ose toksike shpesh nxirreshin nga tregu. Përgjigja që doli industria për këtë problem ishte kontrolli i shtypit me dollarë reklamues. Duke u bërë një rrjedhë kryesore e të ardhurave, reklamuesit pak a shumë përfunduan automatikisht duke kontrolluar përmbajtjen.

Edhe pse menaxhimi i medias dhe redaktorët do ta mohojnë atë, nëse reklamuesit nuk duan që ju të flisni për disa çështje që mund të ndikojnë negativisht në biznesin e tyre, gjithçka që duhet të bëjnë është të kërcënojnë se do të tërheqin reklamat e tyre.

Në atë pikë, ju duhet të merrni një vendim: Hiqni të vërtetën ose hiqni të ardhurat tuaja. Shumica e organizatave të lajmeve do të heqin dorë nga e vërteta për pagesë dhe thjesht nuk do të transmetojnë raporte që mund të dëmtojnë linjën përfundimtare të reklamuesve të tyre. Siç shpjegohet nga Barnes:

Ajo Ministri e së Vërtetës në jetën reale nuk u krijua ex nihilo nga ndonjë fraksion i hekurt i oligarkëve totalitarë, por gradualisht mori formë nga një kartel mediatik korporativ me borde të ndërlidhura, shumë të varura nga të ardhurat nga reklamat e Amazon, Big Pharma ... dhe vetë medias. kompanitë mëmë … me asetet e saj të menaxhuara ngushtë nga BlackRock, Vanguard dhe UBS…

[Ndërsa] ai sistem i madh tregtar është bërë më i unifikuar, ai gjithashtu ka ruajtur, apo edhe forcuar, marrëdhëniet e tij të fshehta me ushtrinë dhe 'komunitetin e inteligjencës'…

Dhe ndërsa sistemi i medias komerciale është korruptuar kështu nga lart poshtë … media “publike” dhe shtypi “alternativ” – nga NPR, PBS, BBC dhe CBC … deri në pothuajse çdo media të vetme në “të majtën” – janë zhytur gjithashtu. në mashtrues kryesisht nga financimi i tyre nëpërmjet përçuesve të tillë të fuqishëm të CIA-s si Fondacioni Ford, Fondacioni Rockefeller dhe Instituti i Shoqërisë së Hapur

[Shtypi i lirë' … është shndërruar në një makinë frike biofashiste, shërbimet e tij propagandistike të garantuara nga 'partneritetet strategjike mediatike' të Bill Gates dhe operacioni shoqërues i 'kontrollit të fakteve' që ai gjithashtu financon kryesisht.

Propaganda që shpërthen çdo ditë, çdo orë, nga ai sistem është varur gjithashtu nga mençuria e firmave të tilla globale të PR si Weber Shandwick, Edelman dhe Hill+Knowlton Strategies … dhe, brenda Pasurisë së Katërt, ngritja … e 'gazetarëve' të përgatitur, në universitet. , për t'u shqetësuar shumë më pak për gazetarinë e ndershme sesa për ... shërbimin e 'drejtësisë sociale'.
    Rrjeti i lojtarëve që heshtin të vërtetën

Në të vërtetë, siç vëren Barnes, kompanitë e reklamave ka të ngjarë të kenë luajtur një rol të rëndësishëm organizativ në propagandën e COVID. Një tjetër i madh, për të cilin dyshoj se mund të ketë pasur një rol qendror, është Publicis Groupe. I detajova disa nga lidhjet e tij të shumta në "Rrjeti i lojtarëve që përpiqen të heshtin të vërtetën".

Në përmbledhje, Publicis përfaqëson një listë të gjatë të kompanive kryesore në industrinë teknologjike, farmaceutike dhe bankare në më shumë se 100 vende. Këto kompani, nga ana tjetër, kanë partneritete të ndryshme me qeverinë amerikane dhe organizatat joqeveritare globale (OJQ).

Publicis ka lidhje me NewsGuard/HealthGuard, institucionet arsimore, kompanitë e mëdha të teknologjisë si Google, Microsoft dhe Bing, Departamentin e Shtetit dhe Departamentin e Mbrojtjes të SHBA-së, institucione globale teknokrate si Organizata Botërore e Shëndetësisë, OJQ kombëtare dhe globale si Qendra për Kundër urrejtjes Dixhitale. Dhe, ajo dominon faqet e internetit të shëndetit si WebMD dhe Medscape.

Të marra së bashku, kjo shpjegon se si disa pikëpamje mund të fshihen në mënyrë kaq efektive. Vetë Publicis është gjithashtu një partner i Forumit Ekonomik Botëror, i cili po udhëheq thirrjen për një "rivendosje" të ekonomisë globale dhe mënyrës sonë të jetesës. Si i tillë, Publicis duket se po koordinon shtypjen e informacionit që bie ndesh me narrativën teknokratike.

Arti i 'gënjeshtrës së madhe'

Marshall McLuhan tha një herë: “Gënjeshtrat e vogla nuk kanë nevojë të mbrohen. Por gënjeshtrat e mëdha mbrohen nga mosbesimi publik.” Në thelb, njerëzit do të mohojnë gënjeshtrat vërtet të mëdha duke thënë "Hajde, je i çmendur, ata nuk do ta bënin këtë." Është shumë më e lehtë t'i quash njerëzit "teoricienët e konspiracionit" sesa të përballesh me mundësinë që ajo që ata thonë është e vërtetë.

Në një artikull të 4 nëntorit 2022, mjeku klinik dhe i shëndetit publik, Dr. David Bell, vuri në dukje se sa më e divorcuar të jetë një gënjeshtër nga realiteti, aq më shumë ka të ngjarë të ketë sukses, falë veçorive të natyrës njerëzore dhe psikologjisë normale:

Në një rol të mëparshëm kam pasur një shef që gënjeu shumë. Gënjeshtrat ishin fantazi e pastër, por masive në shtrirje dhe të shprehura me sinqeritet. Ata ishin shumë të suksesshëm.

Ky sukses bazohej në hezitimin e shumicës së njerëzve për të konsideruar se dikush në një pozicion autoriteti në një organizatë humanitare do të injoronte plotësisht çdo pamje të realitetit. Njerëzit supozuan se pretendimet duhet të ishin të vërteta pasi fabrikimi i informacionit në atë masë në ato rrethana dukej se kundërshtonte logjikën.

Parimi i Gënjeshtrave Really Big bazohet në faktin se gënjeshtrat janë aq të shkëputura nga realiteti, saqë dëgjuesi do të supozojë se perceptimi i tyre duhet të jetë me të meta, në vend që të dyshojë në pretendimet e personit që thotë gënjeshtrat. Vetëm një person i çmendur ose qesharak do të bënte pretendime të tilla të çuditshme dhe një institucion i besueshëm nuk do të punësonte një person të tillë.

Prandaj, duke qenë se institucioni në dukje është i besueshëm, deklaratat duhet të jenë gjithashtu të besueshme, dhe perceptimi i mëparshëm i realitetit nga dëgjuesi ishte i gabuar. Gënjeshtrat më të vogla, në të kundërt, ka të ngjarë të perceptohen si mjaftueshëm afër realitetit të njohur për të qenë dukshëm të gabuara. Shpikja e së vërtetës mund të jetë më efektive sesa përkulja e saj.
    Besoj se kjo është pikërisht strategjia e përdorur nga Big Pharma, agjencitë shëndetësore, zyrtarët e qeverisë dhe krahu i propagandës së thellë të shtetit gjatë tre viteve të fundit. Pretendimet e tyre kanë qenë aq larg nga çdo pamje e realitetit, kushdo që është në dijeni të fakteve është lënë të ndihet më shumë se paksa i çmendur.

Fatkeqësisht, ndërsa shumica e njerëzve kanë një busull moral dhe etik, pak përfundojnë duke e ndjekur atë kur përballen me psikopatët me autoritet dhe presionin e kolegëve për t'u përshtatur. Siç vërehet nga Bell, lojtarët e mirë të ekipit pothuajse gjithmonë përfundojnë duke mbështetur narrativa të rreme, dhe ata që refuzojnë të shkojnë së bashku me ato që janë qartazi gënjeshtra, priren të jenë vetëm një pakicë e vogël.

Refuzimi i tregimeve të rreme ka pasoja reale

Siç thekson saktë Bell, gjatë tre viteve të fundit, punonjësit e kujdesit shëndetësor, pacientët, studiuesit, akademikët dhe punonjësit e shëndetit publik janë detyruar të përqafojnë një listë të gjatë dogmash të bazuara në fantazi, të cilat kundërshtohen nga ortodoksia e mëparshme e shëndetit publik.

Por është shkëputja e mprehtë nga realiteti faktik që e bën të pamundur vënien në dyshim të tyre sepse, nëse e bëni, tani po vini në dyshim "të gjithë hierarkinë aktuale të shëndetit publik", thotë Bell. Për të cituar Dr. Anthony Fauci, ju nuk po e sulmoni atë kur vini në dyshim rrokullisjen e tij irracionale, ju po vini në dyshim vetë shkencën.

Nëse i vëni në dyshim këto besime të bazuara në fantazi, ju jeni mohues i shkencës dhe jeni duke vënë në rrezik punësimin dhe reputacionin tuaj. Dhe, për fat të keq, këto rreziqe nuk janë imagjinare. Shumë mjekëve dhe shkencëtarëve, reputacioni dhe kontributet e të cilëve në shëndetin publik kanë qenë të paqortueshme për dekada, u janë hequr licencat e tyre mjekësore dhe kanë humbur punën e tyre për të folur kundër narrativave mbizotëruese të COVID.

Transparenca dhe e vërteta janë ilaçi

Pra, ku të shkojmë nga këtu? Si t'i japim fund çmendurisë dhe t'i kthehemi shëndetit publik të bazuar në realitet? Bell beson se profesionistët e shëndetit publik që kanë mashtruar publikun në mënyrë të pashmangshme do të paguajnë një çmim të rëndë për tradhtinë e tyre. Ai shkruan:

Ndërsa rritin financat e industrisë së tyre, profesionistët e shëndetit publik po degradojnë veten e tyre dhe po tradhtojnë shoqërinë. Tradhtia, e bazuar në gënjeshtrën e pandërprerë, është diçka për të cilën ata në mënyrë të pashmangshme do të përballen me pasoja…

Përfundimisht, edhe ndjekësit më të përkushtuar do të fillojnë të vënë në dyshim sensin e vendosjes së një maske në derën e një restoranti vetëm për ta hequr atë 10 hapa më vonë, ose për të vaksinuar një popullsi të madhe kundër një sëmundjeje ndaj së cilës ata tashmë janë imun, ndërkohë që ata vdesin nga të tjera lehtësisht të parandalueshme. sëmundjet.

Rruga për të dalë nga kjo është thjesht të refuzosh të gënjesh, ose të mbulosh gënjeshtrat e të tjerëve… [E vërteta] do të arrijë, një ditë, me ata që nuk e bëjnë këtë… Është shumë më mirë të largohesh herët dhe të jetosh me dinjitet.
    Ribotuar me leje nga Mercola.

Burimi: LifeSiteNews
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 10-01-2023 më 14:51

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-12-2022, 17:51
  2. “Sulm kibernetik i sinkronizuar dhe i sofistikuar”,
    Nga ATMAN në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 18-07-2022, 15:43
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-03-2021, 22:59
  4. A është holokausti gjenocidi më i madh në histori?
    Nga Kryeplaku në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-08-2015, 15:20
  5. Konstandini i Madh, iliri më i shquar në histori
    Nga ALBA në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 108
    Postimi i Fundit: 26-10-2011, 15:03

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •