Si ishin njerëzit kaq të dobët në vitet 1950, 60 dhe 70?
A i keni parë ndonjëherë fotot tuaja të vjetra dhe keni menduar me vete: "Pse të gjithë duken kaq të dobët?"
Nëse shikoni ndonjë "të shtënë në turmë" nga disa dekada më parë, të gjithë duket se duken shumë më të shëndetshëm se sa janë sot.
Pse kështu?
Epo, një përdorues i Twitter me emrin Brian Sanders beson se e di pse, dhe ka të bëjë shumë më tepër sesa thjesht "ushqim".
Nga tema e Brian në Twitter:
Si ishin njerëzit pa mundim të dobët në vitet 1950, 60 dhe 70?
– Nuk bënin dieta të çmendura
– Nuk kishin aplikacione për numërimin e kalorive
– Nuk duhej të agjëronin
– Nuk kishin anëtarësim në palestër
… madje hanin ëmbëlsira
Gjithçka ka të bëjë me kontrollin e porcioneve.
– Ata hanin ushqim të gatuar nga e para
– Ata hanin proteina shtazore
– Ata hanin yndyrë të plotë
– Ata hanin jashtë vetëm ushqim
– Ata nuk hanin ushqime me lista të gjata përbërësish
… kështu që ata ishin të ngopur siç duhet nga ushqimet e tyre, kështu që ata hëngrën natyrshëm sasinë e duhur afatgjatë
Dhe më pas erdhën vitet '80, dhe atëherë gjithçka filloi të ndryshonte.
Dhe kjo është kur na lindi edhe "e ngrëna emocionale".Cfare ndodhi?
– U prezantuan udhëzimet dietike të SHBA
– Industria ushqimore krijoi një mori produktesh me pak yndyrnë
– Rritje e madhe e vajit të farës, drithërave të rafinuara, sheqerit të shtuar që zëvendëson ushqimet e vërteta
– Rritja e aditivëve dhe pesticideve
– Normat shoqërore ndryshuan në të ngrënit jashtë
Ushqimet e përpunuara janë të mbushura me sheqer, kimikate, yndyrna të pashëndetshme dhe mbushës që shumë njerëz dëshirojnë dhe i përdorin si një "mekanizëm përballues" për problemet e tyre.Njerëzit tani hanë për kënaqësi, sepse janë të trishtuar, ose nga mërzia
Sepse këto ushqime u tregtohen vazhdimisht atyre dhe janë të lira dhe të përshtatshme
Dhe ata kurrë nuk janë të ngopur sepse proteinat dhe lëndët ushqyese janë hequr nga furnizimi me ushqim
Pothuajse nuk ka zgjidhje tjetër veçse të hahet tepër
Disa do të argumentonin se këto lloj ushqimesh shkaktojnë varësi dhe se çdo ushqim i shpejtë dhe korridori i pashëndetshëm i dyqaneve ushqimore janë tregtarët e "drogave".
Burimi: Revolver News
Krijoni Kontakt