PO hap kete teme per te tere qofte ato qe jane ne ne emigrim qofte edhe ato qe jane ne shqiperi. Gjithsecili i shikon emigrantet si force shtytese ne shqiperi por a eshte ne te vertete e tille. Emigrantet e pare e kam fjalen ato qe dolen me shumice edhe qe i dhane nje shkundje sistemit komunist ishin 5 pjestaret e familjes, (nuk me kujtohet mbiemri) qe u futen ne ambasaden ITALIANE. Me vone erdhi 2 korriku. Qe nga ajo dite nga shqiperia rrjedhin e rrjedhin mijra te rinj e te reja , kush me studime e kush ilegalisht, kush per tu kthyer e kush per te mos u kthyer mbrapa me kurre. Tani dua te pyes keto emigrante po shtyjne edhe jo japin ndihmese ne zhvillimin e shqiperise apo po e fundosin thelle e me thelle. Kam parasysh faktin qe po futen jashtezakonisht shume para, ne shqiperi nderkohe qe atje nuk po punohet. Kjo para e debozituar neper banka edhe qe perdoret kryesisht per te blere apartamente troje banimi, vila ndihmon ekonomine apo e ka fundosur edhe po e fundos akoma me tej. Kam parasysh qe nje apartament ne TIRANE ka kushtuar 160.000 dollare , edhe ketu ku banoj une nje apartament kushton vetem £80.000 afersisht 160 milion leke shqiptare. Futja e valutes se huaj ne nje vend qe nuk po zhvillon ekonomi e industri e bujqesi, e zhyt me thelle ne inflacion e rrijte cmimesh.
Nga ana politike, cdo kush ka familje ne shqiperi , qe jeton atje edhe ne mundohemi ti ndihmojme sado pak. A nuk do te ishte mire qe ata atje te mos merrnin ndihme nga emigrantet qe po rropaten neper europe, edhe te shikojne te gjejne nje zgjidhje ne ate vend ? Qofte zgjidhje politike qofte ekonomike. Historia e ka treguar qe populli shqiptar reagon vetem kur i cenohet pasuria edhe parate.
Ju Faleminderit
mund te flisni pa paragjykimin me te vogel edhe me mendje te ftohte, duke arsyetuar edhe jo me pasion, sepse pasioni vret llogjiken ...
Krijoni Kontakt