Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,400
    Postimet në Bllog
    22

Ekonomisti Stephen Moore: Shtatë hapat se si po na e shkatërrojnë Amerikën

Emri:  DSC09156-Steve-Moore-copy-700x420.jpg

Shikime: 2924

Madhësia:  29.4 KB
    Stephen Moore, ish-këshilltar i lartë ekonomik i Presidentit Donald Trump dhe ekonomist i lartë në FreedomWorks, ishte folësi kryesor në një banket të Freedom Festival në restorantin Rusty Rudder, në Dewey Beach, De., më 7 tetor 2022. (Lily Sun/ Kohët e Epokës)

Stephen Moore, ekonomisti i lartë në FreedomWorks dhe ish-këshilltar i lartë ekonomik i Presidentit Donald Trump, mbajti një fjalim kryesor gjysmë ore në banketin e Freedom Festival të mbajtur në restorantin Rusty Rudder më 7 tetor, në Dewey Beach, Delaware. Ngjarja u organizua nga Partia Republikane e Delaware. Gjatë fjalimit të tij, Moore renditi shtatë hapat në të cilat ai beson se Shtetet e Bashkuara po shkatërrohen.

Me rreth 100 mbështetës të FreedomWorks të pranishëm, Moore tha: "Më lejoni të jem serioz për atë që po ndodh në këtë vend." Më pas Moore tha se nuk ka rëndësi nëse administrata Biden po përpiqet apo jo qëllimisht të shkatërrojë vendin tonë, dhe më pas ai renditi shtatë strategji që mund të shkatërrojnë një vend, të cilat ai e sheh Shtëpinë e Bardhë duke i zbatuar.

"Hapi i parë, shkatërrimi i financava tuaja."
    “Ju merrni hua dhe shpenzoni si të çmendur derisa vendi ishte në prag të falimentimit. Presidenti Joe Biden e ka bërë këtë. Në 20 muaj, ky president ka shpenzuar 4.2 trilion dollarë. Tani, këto shifra janë të pakuptueshme të mëdha.

Pra, ai ka shkatërruar financat e vendit. Ne do të kalojmë dekada – fëmijët tuaj, fëmijët e mi, fëmijët tuaj, nipërit tanë, do të paguajnë për atë që ka bërë Joe Biden. Është e turpshme. Dhe ne duhet ta drejtojmë çdo person që e ka shkruar atë, ka votuar për këto politika, jashtë qytetit. Ne duhet të heqim qafe njerëzit që e bënë këtë.”

"Hapi i dytë, shkatërrimi i monedhës tuaj."
    “Monedha është mjet këmbimi. Vendet që shkojnë poshtë kanë monedha që bëhen të pavlera. Ata zhvlerësojnë monedhën. Inflacioni është vetëm një mënyrë për të zhvlerësuar monedhën. Dhe pikërisht kjo ka ndodhur. Pra, ne kemi parë në 20 apo më shumë muaj, ndërsa Joe Biden ka qenë president, çmimet janë rritur me rreth 16 për qind në vetëm 20 muaj. Dhe ajo që po ndodh është se pagat dhe rrogat e njerëzve po bien shumë prapa inflacionit.

“Sot morëm numrat e rinj për atë që ndodhi me pagat dhe mëditjet. Lajmi i mirë për punëtorët amerikanë është se pagat dhe rrogat e njerëzve gjatë vitit të kaluar u rritën me 4.9 për qind. Kjo është shumë mirë. E dini se cili ishte numri i Indeksit të Çmimeve të Konsumit gjatë asaj periudhe? 8.4 për qind. Pra, çfarë ka ndodhur çdo muaj që Joe Biden ka qenë president? Amerikanët po varfërohen. Ne po varfërohemi muaj pas muaji.”

“Miqtë e mi në Fondacionin Heritage kanë llogaritur se familja mesatare, familja me të ardhura mesatare në Amerikë sot, ka humbur 4000 dollarë në fuqinë blerëse në 20 muaj. Është si një ulje page prej 300 dollarë në muaj. Kjo po u shkakton vështirësi reale familjeve me të ardhura mesatare.”

"Hapi i tretë, shkatërrimi i furnizimit me energji."
    “Ju i hiqni energjinë. Sepse energjia është zotëruesi i universit. Nëse nuk keni energji, nuk mund të bëni asgjë.

"Dhe kështu një nga gjërat që mbaj mend herën e parë që fola me Donald Trump, kur e takova në fund të vitit 2015, kur ai po kandidonte për president, i thashë: "Nëse e kuptoni mirë këtë me energjinë amerikane, Shtetet e Bashkuara mund të të jemi vendi i pavarur nga energjia për herë të parë në jetët tona.' Nuk do ta harroj kurrë atë që tha Trump: "Steve, unë nuk dua pavarësi energjetike, dua që Amerika të jetë dominuese energjetike!"

“Në katër vjet nën drejtimin e Trump, në kohën kur ai la detyrën, ne ishim prodhuesi numër një i naftës dhe gazit në botë. Pra, në thelb, ajo që bëri Trump ... ai ishte në të gjitha burimet tona. Ai tha: 'Të prodhojmë qymyr, le të prodhojmë naftë, le të prodhojmë gaz. Le të ndërtojmë centrale bërthamore në këtë vend.'

“A mund të më shpjegojë dikush pse e majta e urren energjinë bërthamore? Pse e urrejnë gazin natyror? Gazi natyror është një lëndë djegëse me djegie të pastër.”

"Hapi i katërt, t'iu bësh para armiqve tanë."
    “Politika e keqe e energjisë që thotë se do të shkojmë nga 70 për qind e lëndëve djegëse fosile në zero gjatë 13 viteve të ardhshme – kush përfiton nga kjo? Kina, Rusia, Irani dhe Venezuela.

“Biden thotë se nuk duhet ta marrim energjinë tonë nga Teksasi. Ne nuk duhet të marrim energjinë tonë nga Alaska. Ne nuk duhet të marrim energjinë tonë, naftën dhe gazin nga Dakota e Veriut. Le ta marrim nga Irani, Venezuela dhe Rusia.”

"Hapi i pestë, përçarja e kombit."
    “Ju do ta ndani: do të vendosnit grupe kundër njëri-tjetrit. A nuk është pikërisht kjo ajo që ka bërë Biden? Është e zezë kundrejt të bardhës. Është hispanike kundrejt të bardhës, kundër të zezës. Po i ndan njerëzit sipas klasave të të ardhurave. Po i ndan njerëzit sipas gjinisë. Të gjitha këto gjëra janë ndarje.”

"Hapi i gjashtë, shkatërrimi i tregut të aksioneve dhe kursimeve të jetës së njerëzve."
    “Nëse po jetoni me planin tuaj 401 (k) ose kursimet e daljes në pension, ato janë varfëruar shumë nga Biden. Jo vetëm që tregu i aksioneve është ulur 5 për qind, që nuk është aq shumë. Në terma nominalë, këto aksione janë ulur me 5 për qind që kur Biden erdhi në detyrë. Por kur përshtateni për inflacionin, stoqet bien me rreth 20 për qind. Kjo është aq e madhe sa triliona e triliona dollarë humbje. Dhe kështu ne jemi kundër një armiku të fuqishëm tani. Dhe ne duhet të kundërpërgjigjemi tani.

“Ne jemi në një telash të thellë tani. Nuk dua të të dëshpëroj. Dhe ne mund ta kthejmë këtë gjë. Por unë jam vërtet shumë, shumë nervoz për gjendjen e ekonomisë sonë sot. Tregu humbi edhe 600 pikë të tjera sot.”

"Hapi i shtatë, armatosja e agjencive qeveritare duke burgosur ose ndëshkuar armiqtë politikë."
    “Mendoj se kjo është gjëja më e frikshme, ndoshta më e rrezikshme nga të gjitha. Absolutisht. Është kaq e frikshme. Më duhet t'ju them, kam frikë. Unë personalisht kam frikë. Unë jam një djalë Trump. Ata duan të vijnë pas meje. Unë kam një objektiv të madh në gjoks. Jam nervoz. Një nga këto ditë, FBI-ja do të më trokasë në derë me barinjtë gjermanë dhe automatikët.

“Një nga abuzimet më të egra të pushtetit në historinë amerikane është se ata po përdorin pushtetin dhe cilat agjenci të qeverisë kanë armatosur? FBI, Departamenti i Drejtësisë, Departamenti i Shtetit dhe IRS. Më duhet të them që Joe Biden dhe demokratët kanë shumë nerva për të thirrur 80,000 agjentë të rinj të IRS.”

Misioni i Moore
    Në fund të fjalës së tij, Moore theksoi: “ Mendoj se një valë e kuqe po vjen. Por këto zgjedhje nuk kanë të bëjnë me zgjedhjen e republikanëve. Misioni im është të gjej secilin demokrat që e bëri këtë me vendin tonë dhe t'i largoj ata nga detyra.”

Ai beson se viti 2022 do të jetë një vit i mrekullueshëm dhe 2024 do të jetë një vit edhe më i mirë. Moore inkurajon njerëzit të kandidojnë për postin: "Ju kujdeseni thellësisht për vendin tuaj, ka të ngjarë të kandidoni për diçka, të kandidoni për diçka, edhe nëse është bordi i shkollës ose zyrtari lokal i qarkut ose diçka e tillë, ata njerëz kanë fuqi të jashtëzakonshme."

Moore përmendi shembullin e Guvernatorit të Virxhinias, Glenn Youngkin, i cili fitoi garën për guvernator vitin e kaluar. Moore tha se edhe prindërit që ishin të regjistruar demokratë ishin të zemëruar sepse "demokratët thanë se prindërit nuk duhet të kishin asnjë lidhje me shkollat". Youngkin nënshkroi 11 veprime ekzekutive, duke përfshirë një ndalim të teorisë kritike të racës dhe shfuqizoi rregulloret e COVID-19 pas inaugurimit të tij.

Moore i tha një gazetari të Epoch Times pas fjalimit të tij, “Unë me të vërtetë doja të tregoja mbështetjen time jo vetëm për republikanët, por gjithashtu duhet që amerikanët të bëjnë vërtet një deklaratë me zë të lartë dhe të qartë për administratën e Biden se ata nuk e miratojnë atë që ka Joe Biden. bërë për vendin tonë.”

“Unë mendoj se njerëzit janë kaq të ndezur tani. Unë e shoh këtë në të gjithë vendin. Unë kam qenë në Delaware, kam qenë në Pensilvani, kam qenë në Michigan, kam qenë në Arizona, kam qenë në Gjeorgji. E njëjta gjë kudo. Njerëzit janë djegur. Ata duan ndryshim. Dhe ata nuk e miratojnë fuqishëm atë që ka bërë Joe Biden, "tha Moore.

Zërat e mbështetjes
    Rick Jensen, një prezantues i radios WDEL Delaware, e prezantoi Steven Moore si "një nga njerëzit më me ndikim në botën time dhe unë e ndaj atë që shkruani me dëgjuesit e mi". Jensen falënderoi Moore "që ishte kaq ndikues dhe që kurseu paratë e mia të pensionit duke shkruar".

Emri:  Rick-Jensen2-600x338.jpeg

Shikime: 5754

Madhësia:  62.6 KB
    Rick Jensen, prezantues i emisionit radiofonik WDEL Delaware, në banketin e Freedom Festival, më 7 tetor 2022. (William Huang/The Epoch Times)

Jensen tha se analizat nga Moore dhe disa ekonomistë të tjerë e ndihmuan atë të vendoste të shiste 80 për qind të investimeve dhe aksioneve të tij në pension gjatë javës së parë të 2022. Ai tha se nuk u mashtrua nga Sekretarja e Thesarit Janet Yellen, e cila tha se shtypte shuma masive e monedhës nuk do të shkaktonte inflacion.

Emri:  Hylton-Phillips-Page-copy-600x338.jpg

Shikime: 5694

Madhësia:  50.9 KB
    Hylton Phillips-Page, arkëtar i Komitetit Republikan të Qarkut Sussex, në banketin e Festivalit të Lirisë, më 7 tetor 2022. (William Huang/The Epoch Times)

Hylton Phillips-Page, Arkëtar i Komitetit Republikan të Qarkut Sussex, tha: "Unë mendoj se nuk duhet të kemi frikë. Dhe ne duhet të jemi atje dhe të sfidojmë.”

Philips-Page tha se ngjarja do t'i japë energji njerëzve për zgjedhjet. “Kjo do t'u dërgojë një mesazh njerëzve, sinqerisht, se ne nuk fshihemi në bodrumet tona. Ne jemi atje. Dhe ne planifikojmë ta rimarrim këtë vend.”

Burimi: Epoch Times
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 10-10-2022 më 15:56

Tema të Ngjashme

1. Ekonomisti: Telashe ne Tirane/Shqiperia ne prag humnere
    Nga Sofi _ në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 20-05-2011, 16:36
  2. Shtate dite dhe shtate qiejt (dokumentar)
    Nga _Mersin_ në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-02-2011, 03:44
  3. Vdiq Gary Moore!
    Nga KILI MERTURI në forumin Muzika botërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-02-2011, 01:11
  4. Moore: Ndarja e Kosovës, recetë për rindezje të konflikteve
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 26-04-2006, 23:53
  5. Ekonomisti për Kosovën
    Nga qyfyri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 23-02-2003, 17:37

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •