Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 53 prej 53
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,964
    Postimet në Bllog
    22

Për: Aktiviteti kriminal i familjes Dumani

Serial-killeri Nuredin Dumani ballafaqim me Erion Alibejn dhe Henrik Hoxhajn në SPAK

I penduari i drejtësisë, serial-killeri Nuredin Dumani është paraqitur këtë të premte të 17 qershorit në ambientet e Prokurorisë së Posaçme SPAK.

“Panorama” ka mësuar se Nuredin Dumani është duke u ballafaquar me Erion Alibejn dhe Henrik Hoxhajn, edhe këta të dy të arrestuar.

Siç mëson Panorama, kjo është faza përmbyllëse e hetimit nga prokurorët e SPAK dhe do bëhet një ballafaqim për dëshmitë e dhëna deri më tani.

Kjo është hera e parë që Dumani paraqitet në SPAK, që pas arrestimit të tij, ku mbeti i plagosur në një atentat me armë zjarri.

Panorama

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,964
    Postimet në Bllog
    22

Për: Krimineli i penduar Nuredin Dumani rrëfen gjithë krimet e kryera dhe lidhjet me pushtetarët

Nuredin Dumani, një nga tre bashkëpunëtorët e SPAK, ka treguar momentin më të diskutueshëm të operacionit “Plumbi i Artë”.

Bëhet fjalë për mometin kur ai është plagosur në zonën e Papërit në Elbasan. 29 mars 2022. Dumani thotë se i vetmi njeri që ka identifikuar në këtë ngjarje është pikërisht, Talo Çela.

Sipas tij, Talo Çela ka organizuar pritën në Papër pasi ka arritur ta shikojë fytyrën e Talos teksa ndodhej në timonin e një benzi me targa greke, nga është qëlluar me dy armë automatike.

Por megjithëse. Dumani i ka treguar prokurorëve se është qëlluar pikërisht nga Talo Çela, për këtë ngjarje SPAK nuk ka ngritur asnjë akuzë për Çelën.

Dumani tregon se goditja e tij, është kryer vetëm pak minuta pasi ishte rrethuar nga tre makina, ku tek njëra prej tyre ka dorëzuar një automatik tip “Kallashnikov”.

“… Teksa qëndroja në rrugën kur ikën në Cërrik, më janë afruar tre makina të tipit “Audi”, “Benz CLS” dhe një “BMW”.

Nga makina “BMW”, ka zbritur një person dhe më është afruar drejt vendit, ku unë po qëndroja i parkuar.

Këtij personi i kam dhënë një automatik kallashnikov, të cilin ja kisha sjellë si suvenir.

Të treja makinat më shikonin mua dhe aty kam pasur një parandjenjë të keqe.

Unë fillova të lëviz me mjet, duke hyrë tek kryqëzimi i Papërit, në rrugën që të çon në Cërrik. Pasi pashë që të treja makinat ikën në drejtim të Cërrikut, lëviza direkt dhe unë. Por papritur më zuri rrugën një Benz me targa greke i vjetër “C Class” pa xhama të zinj…”. Dumani, ka treguar se pikërisht ky automjet i ka dalë përpara duke e bllokuar për gati 5 minuta.

“…Nuk jam afruar fare në drejtim të Benzit, pasi e kuptova që nuk ishte mirë puna. Personat që ishin në makinë më bënë dhe foto me telefon dhe ikën. Sapo fillova të lëviz, për të ikur tek kthesa e Papërit dhe të largohesha në Fier, më ka dalë para një kamion dhe unë duhet të qëndroja STOP. Unë po shikoja gjithmonë djathtas, pasi doja të shikoja nësë kishte makina të tjera aty në parkim si dhe nëse ishin makinat e tjera që po më vezhgonin. Por e humba vëmendjen nga krahu i majtë. Në sekondë dëgjova xhamat dhe breshëri automatiku. Kam kthyer kokën instiktivisht. Pashë që ndaluan krismat. Kur ktheva kokën, pashë një makinë ngjyrë vishnjë “E Class”, nuk e pashë targën dhe pas shoferit ishin 2 gjuajtës që kishin kallashnikov në dorë, të cilët nuk kishin zbritur por kishin dritare të hapur. Nuk i identifikova dot ata që kishin kallashnikovin, se kishin maskë. Por identifikova shumë mirë shoferin, ishte fiks ai që po kërkoja unë, Talo Çela. Duke e njohur strukturën e tij dhe mënyrën se si rrinte, jam i bindur që ishte ai.

Pastaj filluan breshëri, jam shtyrë nga krahu i djathtë dhe barkas kam prerë timonin për Peqin. Jam përplas 2 herë, ato prap me vinin mbrapa në mënyrë të ç’rregullt. Makinës, ju çan gomat dhe i ikte drejtimi sa majtas dhe djathtas. Nga vendi i ngjarjes deri ku kam qëndruar është një distancë 150 deri në 200 metra. Kapa kallashnikovin dhe zbrita, pasi e mbusha jam pozicionuar për të gjuajtur me armë gjuajtësit. Ata e panë këtë gjë, por nuk u afruan dhe unë s’kam qëlluar…”-ka rrëfyer Dumani. Mes Talo Çelës dhe Nuredin Dumanit prej vitesh ka një luftë të hapur, ku secili prej tyre kërkon eleminimin fizik të njëri-tjetrit.

Në muajin Mars 2022, Dumani kishte udhëtuar nga Kosova në Shqipëri, pikërisht për të ekzekutuar Talo Çelën dhe Elton Kilën në Elbasan. Plani i tij për të bërë një rrugë e dy punë, nuk ka funksionuar sipas parashikimeve të shumëkërkuarit. Pasi në dijeni të lëvizjeve të Dumanit, ishte vënë dhe Talo Çela.

Përmes dokumenteve zyrtare sesi Talo dhe Nuredin Dumani, ndiqnin lëvizjet e njëri-tjetrit, me shpresën e goditjes me armë, shkruan Oranews.al.

Përmes informacioneve të siguruara në policinë e Elbasanit, Dumani kishte mundur ti afrohej bazës së Talo Çelës. Por teksa ai është afruar të vëzhgonte shtëpinë ku fshihej Çela, aty ka ndjerë një zhurmë të ngjashme me shulin e automatikut dhe është larguar. Ndërsa vetëm pak ditë pas vizitës së Dumanit, në bazën ku fshihej Talo Çela në Fushë-Mbret, Dumani është sulmuar me armë pikërisht nga njerëzit e Talo Çelës.

ORA NEWS

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,964
    Postimet në Bllog
    22

Për: Krimineli i penduar Nuredin Dumani rrëfen gjithë krimet e kryera dhe lidhjet me pushtetarët

Po gjykohet si porositës i vrasjes së Emiljano Ramazanit dhe Regis Runajt, SPAK tërheq aktet për Erion Alibejn. Çfarë thuhej në dëshminë e Dumanit

SPAK tërheq aktet për Erion Alibejn, i cili po gjykohet si porositës i vrasjes së Emiljano Ramazanit dhe Regis Runajt.

Emri:  Erion-alibej.jpg

Shikime: 236

Madhësia:  15.2 KB

Ngjarja ndodhi në muajin korrik të 2020-ës.

Tërheqja vjen pas dëshmisë së marrë nga i penduari i drejtësisë, Nuredin Dumani.

Referuar dosjes së SPAK, bëhet me dije se Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka regjistruar procedim penal ndaj Erion Alibej, Xhulian Hoxha e Euglen Halili të akuzuar për krimin e vrasjes në dëm të viktimës Emiljano Ramazani më datë 20 Korrik 2020 në lagjen “28 Nëntori”, Elbasan.

Ndërkohë Emiljano Ramazani gjet i pajetë në oborrin e një pallati në Elbasan, dhe kishte gjashtë plagë të shkaktuara me armë zjarri.

DETAJE NGA DOSJA:

“Lidhur me faktin penal të vrasjes së shtetasit Emiljano Ramazani, ngjarje e ndodhur në datën 20.07.2020. Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka regjistruar procedimin penal nr. 238 të vitit 2021, në ngarkim të të pandehurve Erion Alibej, Xhulian Hoxha e Euglen Halili të akuzuar për krimin e vrasjes në dëm të viktimës Emiljano Ramazani më datë 20 Korrik 2020 në lagjen “28 Nëntori”, Elbasan, parashikuar si “Vrasja me paramendim” dhe “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit” parashikuar nga nenet 78/2, 278/3 të Kodit Penal; për krimin e vrasjes së Regis Runaj më datë 29 Korrik 2020 në lagjen “Emin Matraxhiu”, në afërsi të varrezave të qytetit Elbasan, parashikuar nga neni 78/2 të Kodit Penal dhe në të dy krimet duke bashkëvepruar dhe me të tjerë persona nën hetim në formën e veçantë të bashkëpunimit “Grup i strukturuar kriminal” dhe “Pjesëmarrje në grup të strukturuar kriminal” të parashikuara nga nenet 28/4, 333/a e 334 të Kodit Penal.” thuhet në dosje.

Ndërkohë në vijim Prokuroria e Posaçme ka ndarë çështjet në ngarkim të të pandehurve Erion Alibej, Xhulian Hoxha dhe Euglen Halili duke i dërguar ata për gjykim sipas akuzave respektive dhe në të njëjtën kohë ka vazhduar hetimet po në kuadër të procedimit penal nr.238/2021, me qëllim zbulimin e bashkëpunëtorëve të tjerë në këto dy krime.

HETIMI:

Nga hetimi ka rezultuar se më datë 20 Korrik 2020 dhe rreth orës 16:00, në Elbasan, në lagjen “28 Nëntori”, në oborrin e një pallati u gjet i pajetë, vrarë me armë zjarri shtetasi i identifikuar si Emiljano Durim Ramazani.

Viktima u gjet në bordin e automjetit tip “Ford Focus” me targa AA945DG ngjyrë gri, në vendin e shoferit.

Tek kufoma e Emiljano Ramazanit u këqyrën 6 (gjashtë) plagë tejshpuese me vrimë hyrje nga e djathta e viktimës dhe dalje nga e majta e tij dhe të shkaktuara nga qitja me armë zjarri. Janë gjetur dhe u sekuestruar 5 gëzhoja (katër predha dhe një këmishë predhe), të cilat më pas janë nënshtruar ekspertimit.

Në automjetin e viktimës u sekuestruan ndër të tjera dhe dy aparate celularë.

Rreth orës 16:44 të po kësaj pasditeje në fshatin Vidhas, Elbasan u gjet tërësisht i djegur automjeti “Volsvagen Pasat” ngjyrë blu e me targë AA819 KX; brenda tij janë gjetur 2 armë zjarri automatike AK 47, model 556, prodhim kinez, me numra përkatësisht 8413729 dhe 4228207; armët janë gjetur pa fishekë; njëra është gjetur në vendin e parë të pasagjerit dhe tjetra në vendin e pasagjerit pas sediljes së shoferit; ekspertiza nxori se dy armët e zjarrit me numrat 8413729 dhe 4228207 janë automatikë luftarakë të modelit 56, kalibër 7.62 mm. Nga organi procedues është verifikuar, dhe numri i shasisë së automjetit të djegur doli +AE551810; targat e vërteta të automjetit “Volkzvagen Pasat” ishin AA952XH dhe pronësia e tij dilte në emër të Erton Nexhdet Çeço, banues në Babrru, Tiranë dhe ky automjet kërkohej nga policia që më 24.11.2019.

Sipas prokurorisë, targat AA819 KX ishin denoncuar të vjedhura dhjetë ditë para ngjarjes.

Sipas organit procedues viktima ishte marrë me aktivitet të shitblerjes së automjeteve, gjithashtu familjarisht kishte poseduar dhe një lokal në Elbasan, të emërtuar “Marlon”; një i njohur i viktimës deklaroi se frekuentonte palestër, ku kalonte disa orë dhe ditën e ngjarjes kishte qenë në palestër.

ÇFARË U EVIDENTUA NGA KAMERAT E SIGURISË

Nga këqyrja e pamjeve filmike të kamerave të sigurisë të sekuestruara në rrugicën ku ndodhi ngjarja në rrugën nga kishte mbërritur automjeti i viktimës është evidentuar një person që del nga dera e pasme e krahut të pasagjerit të një automjeti në dukje si Volksvagen Passat që ndalon në rrugë kryesore nga aty del një person i paidentifikuar, ky person shkon në drejtim të viktimës (ishte i veshur me rrobë ngjyrë të errët, me kapele dhe me maskë të zezë anticovid) i afrohet xhamit të pasagjerit të automjetit të viktimës duke mbajtur me të dyja duart një armë zjarri të shkurtër dhe i qëllon 6 (gjashtë) herë drejtuesit të automjetit. Pasi qëllon ai largohet me vrap në drejtim të automjetit, ku një i paidentifikuar e pret brenda në automjet. Më pas janë larguar në drejtim të paditur.

Janë këqyrur regjistrimet filmike të kamerave të palestrës në lagjen “Qemal Stafa” (këqyrur më datë 5.8.2020) në lidhje me ngjarjen e datës 20 Korrik 2020 (vrasja e Emiljano Ramazanit), nga vihej re se rreth orës 12:00 deri ora 15:45, në këtë rrugë para palestrës kanë kaluar disa herë me një motor të zi në dukje, dy persona të rinj në dukje (këta janë identifikuar më pas si Xhuljano Hoxha e Euglent Halili).

Në verifikim të një informacioni të siguruar nga burime policore, më datë 27.07.2020 është kryer kontroll në një servis makinash në pronësi të Albert Manahasa, në qytet të Peqinit, nga ku pranë disa pllakave, në tokë, mbuluar me një serbator makine u gjet një armë zjarri tip TT me numër të palexueshëm më sy të lirë dhe një krëhër me një fishek.

Nga ekzaminimi i armës së zjarrit pistoletë, krehër dhe 1 fishek gjetur në pikën e servisit te Seit Manahasa më datë 27.07.2020, identifikimit të numrit të stampuar në tytë “7498”, arma rezultoi pistoletë me tytë të shkurtër, e kalibrit 7.62 x 25 mm dhe e modelit 57, gjysmë automatike; ajo është e prodhimit standard luftarak dhe e fabrikuar dhe e përshtatshme për qitje; predha kalibër 7.62 x25 mm e gjetur në vendin ku u vra Emiljano Ramazani, është qitur nga arma e zjarrit model 57 kalibër 7.62 x 25mm me numër të stampuar në tytë 7498 e modelit 57 dhe kalibrit 7.62mm; 6 (gjashtë) gëzhojat model 54 kalibër 7.62mm të fiksuara në vendngjarjen e vrasjes së Emiljano Ramazanit janë qitur nga pistoleta pa numër në trup e me numër në tytë “7498” e që ka të stampuar “7.62 mm model 57” (shih akt ekspertim teknik balistik nr. 6852 datë 30.07.2020 dhe akt ekspertimi nr.6778 date 28.07.2020 teknik arme e fisheku e balistik gëzhojash që nxorën se arma e sekuestruar në Pikën e Servisit ishte e njëjta me atë të përdorur nga ekzekutori në vrasjen e Emiljano Ramazanit); në armë nuk u gjetën gjurmë daktiloskopike të vlefshme për identifikim.

DËSHMIA DHE DETAJE TRONDITËSE RRETH EKZEKUTORIT:

-Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar pasi ka kryer veprimet hetimore të çmuara të nevojshme ka dërguar për gjykim të pandehurit Erion Alibej, Euglen Halili dhe Xhuliano Hoxha, ndërsa ka vijuar hetimet në lidhje me zbulimin e bashkëpunëtorëve të tjerë të veprës/veprave penale.

Në kuadër të procedimit penal nr.75 të vitit 2022 është administruar deklarimi i shtetasit Henrik Hoxhaj, nga ana e Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.

Në këtë deklarim ai jep detaje shumë të rëndësishme në lidhje me porositësin, ekzekutorin si dhe rolin e tij në kryerjen e kësaj vepre penale.

Ndërmjet të tjerave ky shtetas deklaron se ai ka qenë në rolin e ndihmësit në kryerjen e këtij krimi ku ka qenë personi i cili shfaqet si drejtuesi i automjetit tip Volsvagen që ka vajtur në vendin e ngjarjes dhe me të cilin janë larguar po nga vendi i ngjarjes.

Gjithashtu ky deklarues identifikon ekzekutorin e veprës penale i cili është Skerdi Tasi (personi i cili afrohet tek automjeti i viktimës dhe qëllon me armë zjarri ndaj viktimës Ramazani).

Gjithashtu Henriku shpjegon se këtë vrasje e ka bërë me pagesë pasi këtë ia ka kërkuar i dyshuari tjetër në krim Nuredin Dumani.

Në lidhje me këtë vrasje ka dhënë shpjegime edhe shtetasi Nuredin Dumani, i cili ndër të tjera ka shpjeguar se ka marrë porosi për vrasjen e shtetasit Emiljano Ramazani nga shtetasit Erion Alibej dhe Arjan Spahiu.

Në këto rrethana të dyshuarit Nuredin Dumani, Henrik Hoxhaj dhe Skerdi Tasi dyshohet se kanë konsumuar elementë të veprave penale “Vrasje me paramendim” dhe “Mbajtja pa leje dhe prodhimi i armëve, armëve shpërthyese dhe i municionit”, “Grup i strukturuar kriminal” dhe “Pjesëmarrje në grup të strukturuar kriminal” të parashikuara nga nenet 78/2, 278/1, 28/4, 333/a e 334 të Kodit Penal (vrasja në dëm të viktimës Emiljano Ramazani më datë 20 Korrik 2020 në lagje 28 Nëntori, Elbasan).

(BalkanWeb)

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Davos: World Economic Forum shkëput gjithë lidhjet me Rusinë
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2022, 10:07
  2. Përse nuk dënohën krimet e kryera ndaj Fesë në1967?
    Nga pirro10 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 04-12-2013, 12:25
  3. Përse nuk dënohën krimet e kryera ndaj Fesë në 1967?
    Nga pirro10 në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-11-2013, 07:11
  4. Ymer Ymeri rrëfen në TVMITROVICA për krimet e pasluftës në Kosovë
    Nga Vardari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 51
    Postimi i Fundit: 15-02-2012, 15:39
  5. Aida Dumani-Modelja dhe Aktorja
    Nga dodoni në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-05-2006, 09:04

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •