Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Presidentit Biden i shket gjuha: "Do të kemi një rend të ri botëror"

Emri:  IMG_1368.jpg

Shikime: 1238

Madhësia:  22.6 KB

Biden: "Do të vendoset një rend i ri botëror dhe ne (amerikanët) duhet të jemi në krye"

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Rusia: Rendi i ri financiar botëror po vjen. SHBA dhe BE nuk kanë më kontroll mbi të

"Rendi i ri financiar botëror" po vjen - Moska

Emri:  624449fe20302753c37a8b5d.jpg

Shikime: 1226

Madhësia:  38.5 KB

SHBA dhe BE-ja kanë “njollosur reputacionin e tyre” duke ngrirë rezervat e bankës qendrore të Rusisë, ka thënë ish-presidenti Dmitry Medvedev.

Një rend i ri financiar do të negociohet në botë dhe Perëndimi nuk do të ketë më fjalën kryesore në të, ka pohuar ish-presidenti rus Dmitry Medvedev.

Sanksionet "djallëzore" të vendosura ndaj Rusisë nga SHBA, BE dhe aleatët e tyre për konfliktin në Ukrainë nuk kanë arritur të gjymtojnë vendin, por në vend të kësaj po "kthehen në Perëndim si një bumerang", tha Medvedev, ish-presidenti rus që tani është nënkryetar i Këshillit të Sigurimit të Rusisë, shkroi në Telegram. "Kjo është e dëmshme për 'miqtë' tanë në Evropë dhe jashtë saj."

Por ndërkohë që Perëndimi vazhdon “përpjekjet e tij të pafrytshme ” për të kufizuar Rusinë, “bota po shkon gradualisht drejt një logjike të re të marrëdhënieve ekonomike globale; drejt përmirësimit të sistemit financiar” , tha ai.

Sipas Medvedev, SHBA-ja dhe BE-ja kanë “njollosur reputacionin e tyre” duke bllokuar rezervat e bankës qendrore ruse. “Është e pamundur t'u besohet atyre që ngrijnë llogaritë e shteteve të tjera; vjedhin asetet e biznesit të njerëzve të tjerë dhe pasuritë personale, duke kompromentuar parimet e shenjtërisë së pronës private.”

Pas shpërthimit të konfliktit në Ukrainë në fund të shkurtit, SHBA dhe BE ngrinë gati gjysmën e rezervave valutore të Rusisë, me vlerë 300 miliardë dollarë. Uashingtoni krijoi një Task Forcë të posaçme, KleptoCapture, për të mbikëqyrur zbatimin e sanksioneve kundër Moskës dhe për të kapur asetet e individëve dhe subjekteve që i shkelin ato.

Besimi në monedhat rezervë po "venihet si mjegulla e mëngjesit" dhe perspektiva për të braktisur dollarin dhe euron në këtë rol nuk duket më si një perspektivë joreale, tha ai. "Epoka e monedhave rajonale po vjen."

Rusia tha se nga 31 marsi, ajo do të pranojë pagesa për gazin në rubla vetëm nga "vendet jomiqësore", të cilat përfshijnë SHBA-në dhe BE-në, ndërsa Kina dhe Arabia Saudite kanë diskutuar kalimin në juan në tregtinë e tyre të naftës.

"Pavarësisht nëse ata duan apo jo, ata do të duhet të negociojnë një rend të ri financiar," tha Medvedev. “Dhe zëri vendimtar do të jetë më pas me ato vende që kanë një ekonomi të fortë dhe të përparuar, financa publike të shëndetshme dhe një sistem monetar të besueshëm. Dhe jo me ata që fryjnë pafund borxhin e tyre publik, duke nxjerrë gjithnjë e më shumë copa letre në qarkullim, të cilat nuk mbështeten nga pasuria kombëtare.”

Burimi: RT

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Për: Rusia: Rendi i ri financiar botëror po vjen. SHBA dhe BE nuk kanë më kontroll mbi të

Intervista me ish-presidentin rus Medvedev (anglisht)

Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 30-03-2022 më 11:49

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,749

Për: Rusia: Rendi i ri financiar botëror po vjen. SHBA dhe BE nuk kanë më kontroll mbi të

Rendi i ri boteror vjen kur fillon e eksporton kulture-politik,kultura dhe politika sjellin me pas ekonomine. E sigurte eshte qe rendi i ri boteror nuk vjen dot me kishen ortodokse ruse qe i shpall lufte perendimit sepse jane gay. Ketu kemi te bejme me analfebitizem kultoror dhe injorance ekstremiste fetare e jo me nje rend te ri ...

Rusia kishte nje avantazh sepse imagjinohej si nje fuqi ushtarake e madhe,siç po duket nga lufta ne teren e ka humbur edhe kete avantazh imagjinar te ushterise qe kishte. Rusia tani nuk duhet te shikoj me, per nje Rendin e Ri por duhet te shikoje per llastik brekesh,se siç po duken bathet po i keputet edhe llastiku,se truri kulturor e ka lene me kohe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga SERAFIM DILO : 31-03-2022 më 07:00

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Rubla e mbështetur nga ari mund të ndryshojë lojën (INTERVISTË)

Emri:  6246c9eb85f54008ac03b8fe.jpg

Shikime: 1201

Madhësia:  20.9 KB

Lidhja e monedhës me arin dhe energjinë është një ndryshim paradigme për ekonominë globale, thotë një analist i metaleve të çmuara për RT.

Banka e Rusisë ka rifilluar blerjet e arit këtë javë, por më e rëndësishmja, rregullatori po e bën këtë me një çmim fiks prej 5,000 rubla (59 dollarë) për 1 gram midis 28 marsit dhe 30 qershorit, duke rritur mundësinë e kthimit të Rusisë në standardin e arit. për herë të parë në më shumë se një shekull.

Nëse vendi ndërmerr hapin tjetër, siç është propozuar këtë javë, për të shitur mallrat e tij me çmim në rubla, këto lëvizje të kombinuara mund të kenë implikime të mëdha për rublën, dollarin amerikan dhe ekonominë globale.

Për të marrë disa përgjigje, RT foli me analistin e metaleve të çmuara Ronan Manly në BullionStar Singapore.

— Pse është i rëndësishëm vendosja e një çmimi fiks për arin në rubla?

Duke ofruar blerjen e arit nga bankat ruse me një çmim fiks prej 5,000 rubla për gram, Banka e Rusisë e ka lidhur rublën me arin dhe, meqenëse ari tregtohet në dollarë amerikanë, ka vendosur një çmim bazë për rublën në terma të SHBA-së. dollar.

Ne mund ta shohim këtë lidhje në veprim që nga e premtja, 25 mars, kur Banka e Rusisë bëri njoftimin e çmimit fiks. Rubla tregtohej me rreth 100 për një dollar amerikan në atë kohë, por që atëherë është forcuar dhe është afër 80 për dollarin amerikan. Pse? Për shkak se ari është tregtuar në tregjet ndërkombëtare me rreth 62 dollarë amerikanë për gram që është e barabartë me (5000 / 62) = rreth 80.5, dhe tregjet dhe tregtarët e arbitrazhit tani e kanë marrë parasysh, duke e rritur kursin e këmbimit RUB/USD.

Pra, rubla tani ka një dysheme ndaj dollarëve amerikanë, për sa i përket arit. Por ari gjithashtu ka një dysheme, si të thuash, sepse 5,000 rubla për gram janë 155,500 rubla për ons troje ari, dhe me një dysheme RUB/USD prej rreth 80, ky është një çmim ari prej rreth 1,940 dollarë. Dhe nëse tregjet perëndimore të arit të letrës të LBMA/COMEX përpiqen të ulin çmimin e arit të dollarit amerikan, ata do të duhet të përpiqen të dobësojnë gjithashtu rublën ose përndryshe manipulimet e letrës do të jenë të hapura.

Për më tepër, me lidhjen e re ari me rubla, nëse rubla vazhdon të forcohet (për shembull për shkak të kërkesës së krijuar nga pagesat e detyrueshme të energjisë në rubla), kjo do të reflektohet gjithashtu në një çmim më të fortë të arit.

- Çfarë do të thotë për naftën?

Rusia është eksportuesi më i madh në botë i gazit natyror dhe eksportuesi i tretë më i madh në botë i naftës. Tani po shohim që Putini kërkon që blerësit e huaj (importuesit e gazit rus) të paguajnë për këtë gaz natyror duke përdorur rubla. Kjo lidh menjëherë çmimin e gazit natyror me rubla dhe (për shkak të lidhjes fikse me arin) me çmimin e arit. Pra, gazi natyror rus tani është i lidhur nëpërmjet rublës me arin.

E njëjta gjë mund të bëhet tani me naftën ruse. Nëse Rusia fillon të kërkojë pagesën për eksportet e naftës me rubla, do të ketë një lidhje të menjëhershme indirekte me arin (përmes çmimit fiks rubla - lidhja ari). Atëherë Rusia mund të fillojë të pranojë arin drejtpërdrejt në pagesë për eksportet e saj të naftës. Në fakt, kjo mund të zbatohet për çdo mall, jo vetëm për naftën dhe gazin natyror.

- Çfarë do të thotë kjo për çmimin e arit?

Duke luajtur të dyja anët e ekuacionit, dmth. duke lidhur rublën me arin dhe më pas duke lidhur pagesat e energjisë me rublën, Banka e Rusisë dhe Kremlini po ndryshojnë rrënjësisht të gjitha supozimet e punës të sistemit të tregtisë globale duke përshpejtuar ndryshimin në sistemin monetar global. . Ky mur blerësish në kërkim të arit fizik për të paguar mallrat e vërteta sigurisht që mund të silurojë dhe të hedhë në erë tregjet e arit të letrës të LBMA dhe COMEX.

Lidhja fikse midis rublës dhe arit vendos një dysheme në kursin RUB/USD, por gjithashtu një thuajse dysheme në çmimin e arit në dollarë amerikanë. Por përtej kësaj, lidhja e arit me pagesat e energjisë është ngjarja kryesore. Ndërsa rritja e kërkesës për rubla duhet të vazhdojë të forcojë normën RUB/USD dhe të shfaqet si një çmim më i lartë i arit, për shkak të lidhjes fikse rubla-ari, nëse Rusia fillon të pranojë arin drejtpërdrejt si pagesë për naftën, atëherë kjo do të ishte një ndryshimi i paradigmës së re për çmimin e arit pasi do të lidhte çmimin e naftës drejtpërdrejt me çmimin e arit.

Për shembull, Rusia mund të fillojë duke specifikuar se tani do të pranojë 1 gram ar për fuçi naftë. Nuk duhet të jetë 1 gram, por do të duhet të jetë një ofertë me zbritje për çmimin aktual bazë të naftës së papërpunuar, në mënyrë që të promovohet marrja, p.sh. 1.2 gram për fuçi. Blerësit më pas do të përpiqeshin të blinin arin fizik për të paguar eksportet e naftës ruse, gjë që nga ana tjetër do të krijonte tendosje të mëdha në tregjet e arit të letrës në Londër dhe Nju Jork, ku i gjithë zbulimi i 'çmimit të arit' bazohet në para sintetike dhe të mbështetura në mënyrë të pjesshme. shlyen 'arin' dhe 'derivativët e çmimit të arit' të paalokuara.

- Çfarë do të thotë për rublën?

Lidhja e rublës me arin nëpërmjet çmimit fiks të Bankës së Rusisë ka vendosur tani një nivel nën normën RUB/USD dhe në këtë mënyrë ka stabilizuar dhe forcuar rublën. Kërkesa që eksportet e gazit natyror të paguhen në rubla (dhe ndoshta nafta dhe mallra të tjera në linjë) do të veprojë përsëri si stabilizim dhe mbështetje. Nëse shumica e sistemit tregtar ndërkombëtar fillon t'i pranojë këto rubla për marrëveshjet e pagesave të mallrave, kjo mund ta shtyjë rublën ruse të bëhet një monedhë kryesore globale. Në të njëjtën kohë, çdo lëvizje e Rusisë për të pranuar arin direkt për pagesat e naftës do të bëjë që më shumë ari ndërkombëtar të rrjedhë në rezervat ruse, gjë që do të forconte gjithashtu bilancin e Bankës së Rusisë dhe nga ana tjetër do të forconte rublën.

Biseda për një standard zyrtar të arit për rublën mund të jetë e parakohshme, por një rubla e mbështetur nga ari duhet të jetë diçka që Banka e Rusisë ka marrë në konsideratë.

— Çfarë do të thotë për monedhat e tjera?

Peizazhi monetar global po ndryshon me shpejtësi dhe bankat qendrore në mbarë botën padyshim po e marrin parasysh. Sanksionet perëndimore të tilla si ngrirja e shumicës së rezervave valutore të Rusisë gjatë përpjekjes për të sanksionuar arin rus, tani e kanë bërë të qartë se të drejtat e pronësisë mbi rezervat FX të mbajtura jashtë vendit mund të mos respektohen, dhe po ashtu, se ari i bankës qendrore të huaj që mbahet në vende të kasaforta. si në Bankën e Anglisë dhe Fed të Nju Jorkut, nuk është përtej konfiskimit.

Për këtë arsye, qeveritë e tjera joperëndimore dhe bankat qendrore do të kenë një interes të madh që Rusia të lidhë rublën me arin dhe të lidhë pagesat e eksportit të mallrave me rublën. Me fjalë të tjera, nëse Rusia fillon të pranojë pagesën për naftën në ar, atëherë vendet e tjera mund të ndjejnë nevojën për të ndjekur shembullin.

Shikoni kush, përveç SHBA-së, janë prodhuesit më të mëdhenj të naftës dhe gazit natyror në botë - Irani, Kina, Arabia Saudite, Emiratet e Bashkuara Arabe, Katari. Natyrisht, të gjitha vendet e BRICS dhe vendet e Euroazisë po e ndjekin gjithashtu të gjithë këtë nga afër. Nëse rënia e dollarit amerikan është afër, të gjitha këto vende do të duan që monedhat e tyre të jenë përfituese të një rendi të ri monetar shumëpalësh.

— Çfarë do të thotë kjo për dollarin amerikan?

Që nga viti 1971, statusi i rezervës globale të dollarit amerikan është mbështetur nga nafta dhe epoka e petrodollarëve ka qenë e mundur vetëm për shkak të përdorimit të vazhdueshëm të dollarëve amerikanë në botë për tregtimin e naftës dhe aftësisë së SHBA-së për të parandaluar çdo konkurrent ndaj dollarit amerikan. .

Por ajo që po shohim tani duket si fillimi i fundit të atij sistemi 50-vjeçar dhe lindja e një sistemi të ri monetar shumëpalësh të mbështetur nga ari dhe mallrat. Ngrirja e rezervave valutore të Rusisë ka qenë shkas. Vendet gjigante të mallrave të forta të botës si Kina dhe vendet eksportuese të naftës tani mund të mendojnë se tani është koha për të kaluar në një sistem të ri monetar më të drejtë. Nuk është çudi, kanë vite që e diskutojnë.

Ndërsa është ende herët për të thënë se si do të ndikohet dollari amerikan, ai do të dalë nga kjo periudhë më i dobët dhe më pak me ndikim se më parë.

- Cilat janë pasojat?

Lëvizja e Bankës së Rusisë për të lidhur rublën me arin dhe për të lidhur pagesat e mallrave me rublën është një ndryshim paradigme që media perëndimore ende nuk e ka kuptuar. Ndërsa domino bien, këto ngjarje mund të jehojnë në mënyra të ndryshme. Rritja e kërkesës për ar fizik. Shpërthime në tregjet e arit të letrës. Një çmim ari i rivlerësuar. Një zhvendosje nga dollari amerikan. Rritja e tregtisë dypalëshe në mallra midis qarqeve joperëndimore në monedha të tjera përveç dollarit amerikan.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Rubla e ringjallur e kthen kohën pas

Monedha ruse është dyfishuar në vlerë që nga rrëzimi i muajit të kaluar

Emri:  6250396b2030276a207058af.jpg

Shikime: 1148

Madhësia:  20.6 KB

Monedha ruse u forcua në pak më pak se 72 rubla për dollarin amerikan dhe në 77 rubla kundrejt euros gjatë tregtimit në bursën e Moskës të premten.

Rubla tani ka arritur nivelin e saj më të fortë kundrejt dollarit që nga nëntori i kaluar dhe kundrejt euros duke u kthyer në qershor 2020.

Rubla ra në nivelet më të ulëta historike pasi Moska filloi operacionin e saj ushtarak në Ukrainë në shkurt, pas së cilës BE dhe SHBA së bashku me aleatët vendosën sanksione të paprecedentë që synonin sistemin financiar të vendit. Më 7 mars, monedha ruse ra në 150 rubla për dollar dhe 164 për euro.

Falë një sërë hapash të ndërmarrë nga qeveria ruse, duke përfshirë vendosjen e kontrolleve të kapitalit dhe kërkesën për pagesë për gazin natyror në monedhën vendase, rubla është dyfishuar në vlerë që atëherë.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Rusia po i afrohet standardit të arit – zyrtare

Moska po punon për lidhjen e çmimit të rublës me shufrat dhe mallrat e tjera, thotë Këshilli i Sigurimit

Ekspertët rusë po punojnë në një projekt për të krijuar një sistem monetar dhe financiar me dy unaza në vend, tha të martën Sekretari i Këshillit të Sigurimit, Nikolay Patrushev, në një intervistë për Rossiyskaya Gazeta.

Ai shpjegoi se projekti përfshin sigurimin e monedhës ruse me ar dhe një sërë mallrash që përfaqësojnë një vlerë të monedhës. Si rezultat, kursi i këmbimit të rublës do të korrespondonte me barazinë reale të fuqisë blerëse, tha ai.

Për të siguruar sovranitetin e çdo sistemi financiar kombëtar, është e nevojshme që mjetet e tij të pagesës të kenë vlerë të brendshme dhe stabilitet çmimesh dhe të mos jenë të lidhura me dollarin, tha Patrushev.

Një tjetër kusht i rëndësishëm për sigurinë ekonomike ruse është ristrukturimi i ekonomisë së saj bazuar në teknologjitë moderne, shtoi ai.

"Ne nuk jemi kundër një ekonomie tregu ... por ... Perëndimi lejon vendet e tjera të jenë partnerë të tij vetëm kur është e dobishme për të," theksoi Patrushev, duke vënë në dukje se zhvillimi i Rusisë duhet të bazohet në potencialin e saj të brendshëm.

Më 25 mars, Banka e Rusisë njoftoi një çmim fiks për blerjen e arit me rubla. Ai vendosi një çmim prej 5000 rubla (59 dollarë në atë kohë) për një gram ari.

Sekretari i sigurisë theksoi gjithashtu se Uashingtoni po përpiqej të zgjidhte problemet e tij në kurriz të pjesës tjetër të botës, duke krijuar kështu një "krizë globale të shkaktuar nga njeriu". Dhe aleatët e saj evropianë do të ishin të parët që do të vuanin nga ato veprime, tha Patrushev.

Ndërsa Shtëpia e Bardhë po diskuton një mospagim të mundshëm nga Rusia, situata është e tillë që “është koha që ata të deklarojnë falimentimin e tyre”, tha Patrushev, duke vënë në dukje se borxhi i jashtëm i SHBA-së ka tejkaluar 30 trilion dollarë.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,749

Rendi i ri financiar vertet po vjen ! Sidomos per rublin dhe Rusine. Kane filluar Ruset te investojne shume ne llastik brekesh ne rendin e ri financiar qe po vjen ... dhe qe do te vinte ....!!!

Mir rublin,mir edhe rendin e ri financiar etj etj, po kete dreq bomben atomike pse e permendin keta ruset nje dit po e diten tjeter po prap po ?! Kaq shume jane forcuar ekonomikisht dhe ushtarakisht vallle ?!

not exist Maska e skender76
    Anëtarësuar
    10-06-2003
    Vendndodhja
    Sa me larg Shqiperise...
    Postime
    4,787

Sero, si je me kinezçen?

Rendi i ri ka ardhe tashme, dhe flamurin e ka Kina. Duhet ca kohe qe masa ta kuptoje.
    Un i mshoj ides, se esht frut i evolucionit te sistemit shoqeror, ku perendimi esht me pare ne kohe persa i perket fazave, dhe kjo faze nuk ka asgje te mire….
    Lindja, veçanarisht Kina, jane ne pozicion me te favorshem, dobsimi i perendimit i jep shum hapsire…

I vetmi ilaç” mund te jete India, mund te frenoj Kinen duke kriju pak ekuiliber, por nese del jasht kontrollit mund te behet situate edhe me e rrezikshme..
    paqen, e sjell vetem drejtsia

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar skender76 për postimin:

SERAFIM DILO (16-11-2022)

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,749

Pershendetje Skender...Kinezçen dhe rusishten i kemi mesuar qe ne kohen e shokut Mao dhe shokut Stalin !

Te kalosh,ta superosh "dike" (nje shtet apo nje grup shtetesh si perendimi) duhet te ofrosh diçka "me shume" si nje sistem politik-ekonomik me te mire nga Ai -(Ato shtete ) qe ti pretendon se do ti kalosh. Kina,Rusia nuk ofrojne asgje me te mire se Perendimi. Edhe paqen apo stabilitetin qe keto potenca supozoheshin se e kryeninin me mire se Perendimi apo Amerika me luften ne Ukraine e humben edhe kete vantazh teorik qe kishin. Rendin e Ri do ta zoteroje Kina apo Rusia (kur ti-dhe une) te shikojme emigracionin te shkoje drejt Kines dhe Rusise,jo si sot qe kerkojne te shkojne drejt Amerikes dhe Europes. Kina ka shume probleme qe deri tani nuk duken se i mbulon sistemi nje partiak,me kalimin e kohes do dalin ne drite. India po mundohet te kopjoje Kinen te pakten ne thithjen e investimeve por eshte e veshtire,sepse Kina ka nje sistem tjeter politik dhe e dyta perfitoj nga ajo periudhe kohe qe bota e shikonte si nje vend ku mundet te investohej sepse nuk do krijonte probleme zhvillimi i saj,pra nuk mendonte qe do vinte nje dite qe do "varej" nga Kina,pra te pakten Perendimi gabimin qe beri me Kinen nuk do ta perserisi me Indine.

Pastaj te shikojme se çfar do ndodhi...por nje gje eshte e sigurte ; qe lufta e Ukraines ne qofte se nuk e zgjoi nga gjumi Perendimin te pakten i ka hapur syte.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kina dhe Rusia: SHBA ka ngritur 26 laboratorë biologjikë në Ukrainë
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-03-2022, 09:26
  2. SHBA-ja ndalon importet e naftës nga Rusia
    Nga Albo në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-03-2022, 22:11
  3. Rusia e Putinit përballë Gjeopolitikes së SHBA dhe BE për Shqipërinë
    Nga pirro10 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 25-03-2018, 06:35
  4. Shqipëria kërcënohet haptazi nga Rusia / SHBA e NATO në alarm
    Nga Darius në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 16-12-2014, 03:23
  5. Per cfare mendoni se kane ngelur mbrapa SHBA-te?
    Nga KlaraPink në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 20-09-2011, 16:49

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •