Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet në Bllog
    22

Parlamenti Evropian i pret fondet Polonisë dhe Hungarisë se nuk pranojnë "vlerat e BE-së"

Vendet konservatore evropiane që përballen me presionin për t'u kthyer ne "woke"

Emri:  ukraine-hungary.jpg

Shikime: 219

Madhësia:  51.1 KB
    Një oficer policie hungarez që ndihmon një familje refugjatësh ukrainas pasi mbërritën në stacionin e trenit Zahony më 12 mars 2022.
    Foto nga Christopher Furlong/Getty Images

Nëse keni dyshuar ndonjëherë se ideologët e "woke" janë hipokritë të pashpirt, shikoni atë që Bashkimi Evropian liberal sapo i bëri Polonisë dhe Hungarisë, edhe pse ato vende konservatore po bënin çmos për të akomoduar 1.7 milionë refugjatë ukrainas që kalonin përtej kufijve të tyre .

Është e vështirë të besohet në mes të krizës më të madhe humanitare në Evropë që nga Lufta e Dytë Botërore, por Parlamenti Evropian votoi javën e kaluar për të goditur me miliona dollarë sanksione ekonomike ndaj vendeve ish-komuniste, duke përfshirë ngrirjen e kredive pandemike, si ndëshkim për refuzimin. për të shkuar së bashku me të ashtuquajturat “vlera” të BE-së.

Mëkati i tyre është që kanë qeveri konservatore populiste që refuzuan politikat e hapura të kufirit dhe LGBTQ të imponuara nga Brukseli. Ashtu si Florida dhe Teksasi, Polonia dhe Hungaria kanë miratuar ligje që ndalojnë shkollat ​​të indoktrinojnë fëmijët e vegjël mbi ideologjinë gjinore dhe orientimin seksual . Dhe kombet refuzuan të lejojnë migrantët e paligjshëm nga Lindja e Mesme të kapërcejnë kufijtë e tyre pasi Angela Merkel e Gjermanisë futi në mënyrë të njëanshme miliona të rinj kryesisht myslimanë në Evropë në vitin 2015 gjatë krizës siriane.

“Paratë e taksapaguesve duhet të mbrohen kundër atyre që minojnë vlerat e BE-së”, deklaroi Parlamenti Evropian në një deklaratë për shtyp të enjten.

Duke ardhur vetëm tre javë përpara se kryeministri konservator nacionalist i Hungarisë Viktor Orbán t'u kërkojë votuesve një mandat të pestë , ndërhyrja e BE-së nuk është asgjë më pak se ndërhyrje në zgjedhje, thotë këshilltari i tij kryesor politik, Balázs Orbán (nuk ka lidhje).

Balázs Orbán, 36 vjeç, thotë se qeveria e Hungarisë ka qenë nën "presion qesharak për vite me radhë" nga Brukseli për shkak të politikave të saj konservatore, në radhë të parë familjare.

“Politikat liberale u bënë shumë të njohura në disa nga institucionet e Brukselit, veçanërisht në Parlamentin Evropian,” tha Balázs Orbán në telefon nga Budapesti të dielën.

Emri:  ukraine-poland.jpg

Shikime: 179

Madhësia:  33.9 KB
    Refugjatët ukrainas rreshtohen në një pikë kontrolli kufitar në Medyka, Poloni, më 13 mars 2022.
    REUTERS/Zohra Bensemra

“Ata politikanë, shumica janë të majtë, liberalë, progresistë të gjelbër. Politikisht, ata janë në një anë tjetër. Problemi është se ata mendojnë për bashkëpunimin evropian nga një këndvështrim ideologjik, kur fillimisht nuk kishte të bënte me homogjenitetin ideologjik [por] me prosperitetin ekonomik.”

Sa i përket sigurisë kufitare, politikës energjetike, arsimit dhe vlerave familjare, thotë ai, sundimtarët liberalë të Brukselit po përpiqen të imponojnë vullnetin e tyre ndaj qeverisë së zgjedhur në mënyrë demokratike të Hungarisë.

"Ne po i mirëpresim me zemër refugjatët ukrainas," thotë Orbán, duke theksuar se Hungaria ka pranuar "rreth 400,000" refugjatë që nga pushtimi rus, një barrë e rëndësishme për një vend me 10 milionë banorë.

Por Hungaria dëshiron të ruajë të drejtën për të bërë dallimin midis emigrantëve të paligjshëm nga gjysma e botës larg dhe refugjatëve që ikin nga një zonë lufte në vendin fqinj.

Tejkalimi i Brukselit

BE-ja po përpiqet të “shkatërrojë të gjithë mekanizmat ligjorë që janë të nevojshëm për të siguruar kufijtë tanë, strukturat që kemi shpikur, gardhin, kufijtë fizikë dhe mekanizmat ligjorë… Ata duan të bëjnë të pamundur [ndalimin] e migrantëve të paligjshëm”.

Në mënyrë të ngjashme, BE-ja po përpiqet të detyrojë Hungarinë të rrëzojë ligjet e miratuara nga parlamenti i saj që ndalojnë indoktrinimin e fëmijëve në pikat më të holla të rrjedhshmërisë gjinore.

“Ata thonë se është kundër homoseksualitetit dhe pakicave seksuale . Kjo eshte genjeshter. Hungaria është një vend i lirë. Çdokush mund të bëjë çfarë të dojë pas moshës 18 vjeçare, por ne po i mbrojmë fëmijët tanë dhe po i shpëtojmë nga propaganda gjinore duke filluar nga kopshti dhe ata po e sulmojnë këtë.”

Për sa i përket energjisë, Hungaria është nën presion nga Gjermania dhe Austria për të mbyllur termocentralet e saj bërthamore , të cilat ofrojnë pothuajse gjysmën e energjisë elektrike dhe ndihmojnë në mbajtjen e emetimeve të gazeve serrë të Hungarisë ndër më të ulëtat në Evropë. Pa energjinë bërthamore, Hungaria do të ishte edhe më e varur nga gazi rus, i cili siguron 80% të ngrohjes shtëpiake.

Emri:  viktor-orban.jpg

Shikime: 177

Madhësia:  23.8 KB
    REUTERS/Sarah Meyssonnier

Kryekëshilltari politik i kryeministrit hungarez Viktor Orbán akuzoi BE-në për ndërhyrje në zgjedhje pasi sanksionoi Hungarinë pesë javë përpara zgjedhjeve në vend.

Kryeministri Orbán, i cili i ka quajtur planet e BE-së për klimën "fantazi utopike" dhe i ka fajësuar ato për rritjen e çmimeve të energjisë në Evropë, përfundimisht ra dakord me objektivin e Brukselit për emetimet neto zero deri në vitin 2050.

Por Hungaria ka kufizuar çmimet e shërbimeve në vend për të mbrojtur familjet nga rritja e kostove të energjisë. Kjo ra në kundërshtim edhe me BE-në, thotë Balázs Orbán.

“Tani për tani, ka një kufi çmimi në kostot e shërbimeve dhe kjo është arsyeja pse populli hungarez paguan faturat më të ulëta të shërbimeve në Evropë. Nga pikëpamja e liberalizimit të tregut, [BE] vazhdon të sulmojë këtë kufi të çmimeve.”

Hungaria shpenzon 6.2% të prodhimit të saj të brendshëm bruto në programet e mbështetjes së familjes, dy herë më shumë se mesatarja e OECD, duke inkurajuar çiftet të kenë më shumë fëmijë. Një program i ri jashtëzakonisht bujar i Ndihmës për Strehimin Familjar ofron 130,000 dollarë, plus një hua prej 220,000 dollarësh, për familjet që premtojnë të kenë të paktën tre fëmijë, në mënyrë që të mund të ndërtojnë një shtëpi të re të gjelbër.

Gratë hungareze të martuara marrin një "hua për fëmijë" me interes të ulët 30,000 dollarë, e cila bëhet pa interes pas fëmijës së parë dhe nuk duhet të shlyhet pas të tretit.

Përsëri, liberalët e Brukselit nuk e miratojnë. “Problemi ynë është se nga njëra anë ata nuk po i mbështesin këto ide dhe nga ana tjetër … gjithmonë në dokumentet e Brukselit ka të bëjë me dhënien e parave për migrantët e paligjshëm dhe jo mbështetjen e familjeve hungareze.”

Tejkalimi autoritar nga Brukseli e detyroi "Brexit" të MB të largohej nga BE. Por Orbán thotë se një "Hexit" nuk është në letra.

Emri:  viktor-orban-0.jpg

Shikime: 177

Madhësia:  32.2 KB
    Foto nga ATTILA KISBENEDEK/AFP nëpërmjet Getty Images

Qeveria e Orbanit përmban disa politika pro-familjes, si huatë për prindërit.

“Hungarezët janë shumë pro-evropianë… Vjen nga historia mesjetare kur ne ishim kufiri i fundit, mbrojtësit e Evropës së krishterë. Ne duam të jemi anëtarë të klubit, por votuesit në bazë mund të bëjnë dallimin midis të qenit pro-Evropës dhe kritik ndaj Brukselit.”

Blloku i majtë i Evropës
    Për të kuptuar gjendjen e vështirë të Hungarisë, imagjinoni se Uashingtoni, DC, ishte Brukseli dhe administrata e Bidenit ishte në sundim të përhershëm. Një mendim i tmerrshëm.

Aktualisht, katër nga pesë shtetet më të mëdha anëtare të BE-së – Italia, Spanja, Franca dhe Gjermania – udhëhiqen nga qeveri progresive, të gjelbra ose liberale. Vetëm Polonia është shumicë konservatore.

Balázs Orbán i kërkon BE-së të imagjinojë nëse situata do të përmbyset dhe konservatorët do të bëhen blloku i shumicës dhe do të vendosin të mos respektojnë sovranitetin kombëtar të vendeve më të vogla. Si do të pëlqente Suedia dhe Holanda nëse do t'u bëhej presion për të anuluar martesat e të njëjtit seks, për shembull?

Të majtët e vetëkënaqur duhet të kujtojnë se krimbi gjithmonë kthehet, kështu që është më mirë t'i trajtoni kundërshtarët tuaj ashtu siç dëshironi të trajtoheni.

Autoria: Miranda Devine

Marre nga New York Post

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    180

Për: Parlamenti Evropian i pret fondet Polonisë dhe Hungarisë se nuk pranojnë "vlerat e BE-së"

Diatriba ne fjale midis Poland/Hungari - BE eshte e lidhur me ceshtje ligjore dhe traktatet qe keto dy vende kane nenshkruar per te hyre ne BE.
    Ne detaj, keto vende kur hyne ne BE pranuan qe ne ceshtjet ligjore juridike, ligjet e miratuara nga parlamenti Europian kane avantazh/perparesi ndaj ligjeve te miratuara nga parlamenti nacional.

Polonia dhe Hungaria 20 e e ca vjet me pas hyrjes ne BE, duan ta cbejne kete rregull, ne menyre te njeanshme.
    Gjykata kushtetuese e PL vitin e kaluar miratoi nje ligj ku deklaron perparesin e ligjeve nacinale ndaj ligjeve the BE.
    Kjo shkaktoi qe BE filloi nje procedim ndaj tyre.
    Keto diskutime kane filluar vitin e kaluar, mos edhe me pare dhe BE i cili eshte i njohur per traditen e tij per te diskutuar e diskutuar ......... para se te vendose ( le ta quajme burokraci) provoi shume here te gjente konsens.
    Qeverite me spikatje nacionaliste ( PL+H) nuk pranuan me llafe te respektojne ate cka keto vende kane nenshkruar 20+ vjet me pare, por keot qeveri kur vjen fjala per te marre fonde nga Brukseli jane ne vije te pare.

Te gjithe neve qe kemi udhetuar 20+ vjet me perpara dhe se fundmi ne keto vende, (PL+H) i kemi pare mire ndryshimet rrenjesore dhe mireqenien ekonomike te krijuar ne keto vende ne keto 20+ vjet, fale ( ne menyre te rendesishme) edhe fondeve the BE.

Ka shume mundesi qe momenti i programuar (kohe me perpara) per kete votim, qelloi me situaten e re te krijuar nga lufta ne Ukraine, te cilin askush nuk e parashikoi.
    Po ashtu, burokracia tradicionale e BE nuk e lejoi "ndryshimin e rendit te dites". Dicka jo e kendshme.

BE eshte nje institucion demokratik, traktatet jane te ndryshueshem, PL+H nese munden te bejne nje maxhorance ne parlamentin e BE mund ta rishkruajne/shfuqizojne traktatin,
    por ato nuk munden ne menyre te njeanshme te vendosin te bejne cte duan, kur kane vendosur te bejne pjese ne BE, ashtu sic nuk mund te vendosin te jene pjese e BE vec per te marre fonde,
    por jo per te respektuat parimet mbi te cilat BE eshte themeluar.

Kaq per ceshtjen ne fjale.

Per te dale nga tema,
    BE po mbeshtet fuqimisht PL, H, Rumani., Moldav. ne krizen ne Ucraine. Shtypi i perditshem europian po e dokumenton mire kete mbeshtetje (financiare, materiale), por jo vetem. Eshte shume e rendesishme dhe kjo tjetra:
    Plus kesaj, trena dhe autobuze, karavana me makina private, po niset perdite nga keto vende drejt shteteve te BE per te trasportuar refugjatet e luftes, ne menyre per te ulur presionin mbi shtetet e mesiperme.
    Dhe kjo eshte dicka e admirueshme.

Kush jeton ne Evrope,e kujton 2-3 vjet me perpara kur krizat e refugjateve vinin nga Afrika/Siria dhe benin presion mbi vendet jugore te BE: Ita, Greqia Spanja, te cilat kerkonin mbeshtetjen e BE ne krizen e refugjateve,
    PL+H me qeverite e tyre nacionaliste ishin ata qe benin "betejat" me te ashpra ne parlamentin e BE per te mos e ndare problmemin e refugjateve me tere vendet e BE, por tua linin kete vetem vendeve te perfshira Ita, Spanje, Greqi.
    Me kujtohet mire termi i lajkuar: "Vendi i pare ne te cilin refugjati shkel ...."

Eshte interesante se si historia ( megjithe flasim vec per 2-3 vjet me pare) xhiron si nje rrote dhe ben "qe ata qe donin pavaresi" te kerkojne tani "varesi" nga BE per problemin e refugjateve te luftes ( flasim per te nejtat fytyra dhe parti ).
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shaboni : 15-03-2022 më 04:18

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet në Bllog
    22

Për: Parlamenti Evropian i pret fondet Polonisë dhe Hungarisë se nuk pranojnë "vlerat e BE-së"

Shabon,

Ceshtja eshte e thjeshte:

- A kane te drejte popullsite e vendeve anetare te BE qe te shprehin vullnetin e tyre me voten e tyre te lire se cilet njerez i qeverisin dhe perfaqesojne ne parlament?

- A kane te drejte popullsite e vendeve anetare te BE qe te kontrollojne se kush hyn e kush del ne kufijte e tyre nga bota a jashtme?

- A kane te drejte popullsite e vendeve anetare te BE qe te zgjedhin te jetojne jeten e tyre ashtu sic duan ata, me besimin, moralin dhe virtytet e tyre?

- Kush ka te drejten qe ti marri keto vendimet me lart, vete popullsia qe jeton ne keto vende, apo burokratet e pazgjedhur me vote dhe qe nuk jetojne ne keto vende ne Bruksel?

Nje grusht burokratesh te pazgjedhur me vote ne Bruksel, nuk mund t'iu imponojne qindra milione qytetareve qe jetojne ne ate territor moralin dhe vlerat e tyre. Eshte padegjuar ne historine e njerezimit qe nje mbreteri apo shtet, t'iu diktoje njerezve edhe ate me te shenjten, boten shpirterore dhe vlerat e virtytet e popujve. Popujt i zgjedhin e trashegojne vete besimet e traditat e tyre fetare, dhe vlerat e virtytet qe ata duan te ruajne e trashegojne. Dhe te gjithe ata qe u imponohen me force njerezve duke perdorur qesen e parave te BE si kusht, jane tirane e njerez te djallezuar. Djalli i imponohet vullnetit te lire te njeriut me force apo mjete te tjera. Zoti ia ka dhene dhe ia respekton njeriut vullnetin e lire per te zgjedhur.

Kemi edhe problemin tjeter te madh: problemin e demokracise. Lajmi e ben te qarte qe BE nuk eshte e ngritur mbi parime demokratike. Pse? Sepse nuk respekton vullnetin e qytetareve hungareze e polake qe zgjodhen qeverite e tyre me vote, dhe zgjedhin te mbrojne traditat e tyre si popuj. Dhe kjo deshmon nje krisje te madhe brenda BE-se, nje krisje qe do te sjelli edhe fundin e saj se shpejti. Nje organizate qe nuk respekton vullnetin e gjithe vendeve anetare te saj edhe ne ceshje besimi e tradite, nuk rron gjate ne historine e njerezimit. Per te njejtat arsye, edhe populli britanik doli nga BE-ja pasi nuk donte nje grusht burokratesh ne Bruksel te diktonte cdo aspekt te jetes britanike, edhe sa peshq mund te peshkonin peshkataret ne det!

Dhe se fundi, nen petkun e gjoja mbrojtjes se "vlerave te BE-se", fshihet urrejtja dhe lufta ndaj besimit e tradites se krishtere te kontinentit plak. Pas 30 vjetesh, po behet e qarte qe BE punon per te prishur e shkaterruar te gjithe traditat e krishtera shekullore te ketyre popujve, dhe per ti zevendesuar me vlerat e fondacionit te George Soros.

Fundi i Bashkimit Evropian eshte afer... dhe problemi i madh qe do te lindi kur te mos kete me BE do te jete: kush do ti ruaje vlerat e nje organizate qe nuk ekziston me?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 15-03-2022 më 09:05

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    180

Albo,
    nga pyetjet qe ben, me duket se qenke fare i painformuar mbi institucionet Europiane dhe disa nga proceset fondamentale demokratike ne BE.
    Po te dergoj kete link ku mund te informohesh mbi aktivitetin e parlamentit europian, dhe biles edhe si zgjidhen deputetet e ketij parlamenti.
    Qytetaret evropiane zgjedhin ne menyre eksplicite deputetet e parlamentit europian.
    Dhe qytetaret e e PL + H kane zgjedhur te tyret dhe e bejne kete cdo legjislature.
    Dhe sic mund ta imagjinosh edhe vete, jo te gjithe deputetet e PL dhe H e mendojne si qeveria PL e H.

Ligjet e BE i ben shumica e deputeteve qe krijohet ne parlamentin e BE nepermjet votimeve, nuk i bejne qeverite e PL apo H.
    Nese do te testosh se sa popujt e PL dhe H e duan BE, shko ti ne PL ose ne H dhe thuaji atyre nese kane deshire te dalin nga BE dhe te rrine vetem ne dore te qeverive te tyre nacionaliste perkatese dhe degjo se cfare do te te pergjigjen.

Kur GB deshi te dale nga BE e beri dhe askush nuk i dergoi raketat. Dhimbje barku pati sic ka ne cdo ndarje, por nuk pati levizje ushtrish apo gjakderdhje. Kjo eshte forca demokratike e BE qe shume nuk din ta shikojne.
    Kjo eshte ajo qe ata te rriturit neper zyrat e KGB nuk munden ta kuptojne, ka arritur shekulli 21, por ato akoma mendojne e bejne sipas shekullit ogurzi 20.

Nuk arrij ta kuptoj se pse Trumpistet e kane hale ne sy BE, gati njelloj si Putini. Kete te fundit e kuptoj pse, por ata te paret nuk arrij ti kuptoj cduan nga BE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shaboni : 15-03-2022 më 12:56

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet në Bllog
    22

Medemek, ti thua:

- Ai polaku dhe ai hungarezi, duhet ti hapin kufijte e tyre dhe te lene miliona njerez nga bota e trete qe te vershojne ne Poloni dhe Hungari dhe te ndryshojne komplet popullin e ketyre vende, kulturen e traditat e tyre, sepse sic e the shume qarte me lart: "keshtu do shumica e europarlamentareve". Jane lehtesisht te korruptueshem keta europarlamentaret vallle? Pyete njehere George Soros se ta tregon se sa lehte korruptohen. Nje pension i majme mjafton per ta per ti ngritur e ulur kartonat me dirigjim te plote nga jashte.

Edhe Edi Rama ne Shqiperi te njejten politike pro-be po ndjek. Hapin e pare e beri, e zbrazi Shqiperine nga shqiptaret. Tani po e mbush me afganistaneze, bangladeshiane, indiane, pakistaneze, ukrainas, nigeriane.

E cfare te keqe ka ne kete mes?

Shqiptaret kane ate shprehjen: "te kane hedhur trute e gomarit". Por ne fakt, ne kete rast, kjo do te ishte nje fyerje per gomarin. Duhet ta kthejme ne "Te kane hedhur trute e Angela Merkel", karriera e se ciles mori fund ne momentin qe hapi kufijte e Gjermanise per emigrantet e Sirise e Afrikes. Dhe prape burokratet e BE nuk vune mend nga ajo qe ndodhi. Pse? Sepse Sorosi me shoke jane te vendosur qe te shkaterrojne cdo demokraci ne faqen e dheut, pasi pushteti duhet te kaloje nga duart e njerezve te lire, ne duart e tyre, qe ta kontrollojne gjithe boten kollaj.

Evropa e Bashkuar ishte hapi i pare per krijimin e nje Qeverie Boterore.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 16-03-2022 më 11:03

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    180

Une tregova cndodhi ne Europe ne 2-3 vitet e fundit me keto vende dhe BE lidhur me problemi e refugjateve.
    Une nuk them asgje nga ato qe ti shkruan me siper, prandaj te lutem mos fol ne emrin tim!

Ja cfare them une:
    Shume nga ata qe shkruajne, lexojne ne kete forum, ne nje moment te jetes se tyre kane vendosur te emigrojne.
    Shume nga ta, tani jane qytetare te vendeve ku jetojne.

Personalisht nuk kam asgje kunder emigranteve te luftes, politike dhe ekonomik.
    Kur mundem, me cfare kam mundesi perpiqem ti ndihmoj, psh duke bere kurse gjuhe ne kohen time te lire.

Une jam kundra atyre qe shkaktojne emigrimin.
    Une kuptoj medyshjet, ankesat, pakenaqesine e popujve native kur "rrihen" nga vale te medha emigrimi.
    Por une jam kunder atyre ishmigranteve qe posizionohen kunder emigranteve te rinj.

Europa e bashkuar eshte tentativa e pare e krijimit te nje shteti/qeveriseje (process akoma ne progres) ne menyre paqesore.
    URSS u krijua nga lufta e pergjakshme civile ruse
    USA po ashtu.

Fakti qe ky process eshte paqesor dhe demokratik, ben qe processi eshte i gjate, me te ngjitura e me te zbritura dhe pa resultat te garantuar.
    Europen po e krijojne europianet.
    Miqte (USA) ndonjehere ndihmojne, ndonjehere pengojne varet se si u leverdis.
    E njeta dhe per armiqte, ndonjehere pengojne (psh. kur duke vepruar skutherisht financojne levizjet nacionaliste te shteteve te BE), e ndonjehere pa dashur ndihmojne (psh. kur vendosin te bejne lufte ne Europe, ose kur kercenojne ndonje nga shtetet e BE)

OKB mbase eshte tentativa e pare e krijimit te nje qeveriseje boterore, por te gjithe e kemi parasyve , falimentimin e saj.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,340
    Postimet në Bllog
    22

Shabon,

Kjo nuk eshte nje ceshtje emigracioni. Problemi i emigracionit eshte simptome e problemit. Problemi eshte i thjeshte:

- A jane qytetaret evropiane ata qe vendosin me vullnetin e tyre te shprehur me voten e lire apo jane burokratet ne Bruksel e kreret e disa shteteve qe imponojne "vlerat" e tyre mbi gjithe popujt e Bashkimit Evropian?

Dhe pyetja tjeter:

- A respekton BE te drejten e cdo populli per te ruajtur e trasheguar traditat e tyre dhe pse ky insistim me force per "vlera te perbashketa" qe nuk jane vlera natyrale por artificiale per shume prej ketyre popujve?

Eshte njesoj si une te te punesoj ty, dhe te te them: nuk mjafton qe ti te besh punen e mire per te cilen une te paguaj, por dua qe ti te vishesh, sillesh, mendosh, besosh keshtu sic dua une!

Eshte nje shkelje flagrante e te drejtave me themelore te njeriut!

Sa per debatin se sa demokratike eshte BE: Populli gjerman hyri ne BE me nje te rene te lapsit te Helmut Kohl. Asnje referendum nuk u mbajt ne Gjermani per hyrjen ne BE, dhe asnje vullnet i qytetareve nuk u regjistrua me vote. Helmut Kohl kish frike se gjermanet nuk do te pranonin hyrjen ne BE dhe sic doli me pas ne drite, ai u pagua mire per sherbimin e bere. Doli nje politikan i korruptuar.

Cdo organizate, qe nuk respekton njerezit qe e mbajne ate organizate ne kembe, qytetaret taksapagues, eshte e prirur per te deshtuar. Eshte vetem ceshtje kohe. Dhe kete fenomen nuk e gjejme vetem ne BE, e gjeme ne mbare boten Perendimore, perfshi SHBA dhe Kanada. Tirania ka ngritur koken e saj gjithandej.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 17-03-2022 më 09:41

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 28-12-2015, 12:49
  2. Me shume se 50.000 vete u ngjiten ne "Malin e Shenjte" te Polonise
    Nga neokastra në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-08-2013, 17:18
  3. Basha pret kampionin e botës në "tai e kik" Ismail Keta
    Nga Albo në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-02-2013, 11:09
  4. "Po shiten vlerat kombetare"
    Nga fashion_girl në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-01-2011, 23:48
  5. Raporti i KE: Organizata "Mjaft" ka mungesë transparence me fondet
    Nga REALIST në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-02-2010, 21:46

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •