Unė si gjithmonė u shmangem debateve tė kota dhe polemikės sė pafund!
Gjithėsesi Albo ta ka dhėnė pėrgjigjen dhe me shumė zemėrgjerėsi,
unė do tė shtoja thjesht dy gjėra qė nė gjuhėn qė do tė mė kuptosh.
Jam shumė dakort me ty nė pikėn qė ti pėrfundon postimet…
Pra, tė mbyllet kėtu debati!
Si e tha Albo, ti nuk je orthodhoks, ndaj ske si ta kuptosh predikimin me nuanca tė theksuara teologjike…
Ti je bėrė pre ( dhe ky nuk ėshtė faji yt ) i propagandės ku jeton!
Pėrshkallėzimi ushtarak nė Ukrainė shkon paralelisht me njė Histeri kolektive qė ka pėshtjellė tėrė Perėndimin.
Kjo duket qartė nė ēensurėn mė ekstreme tė ēdo lloji tė informacjonit qė vjen nga Ukraina lindore….
Vėrejmė bojkotimin e gjithėēkaje ruse, nga atletėt, futbolli, formula uno, orkestrat sinfonike e opera&balet, konkurset e maceve dhe qenėve, deri tek kultura ruse si Dostojevski ….
Ridikolizimi i ēensurės kėtu nuk ka fund, sikurse dizinformacjoni, devijimi me dashje i lajmeve,
dhe shtyrja e urrejtjes ndaj ēdo gjėje ruse, sikur tė pėrbėnin “rrezik rradioaktiv” !
Ja pra ti lexon nėpėr internet komente dashakeqe dhe luftėnxizitėse dhe mjaftohesh me kaq.
Kėtu pra qėndron gabimi yt dhe jo vetėm i yti…
Duke u mjaftuar dhe pa kėrkuar opozitėn e informimit…, pikė bazė e demokracisė sė vėrtetė!
Liria e fjalės = 0
Ky trumbetim nė njė kor idealistėsh qė patriku moskovit qėnka pro-luftės,
duke e “justifikuar” nuk qėndron!
Pasi po ta dinin nė perėndimin e largėt, qė njė kryebari orthodhoks lutet gjithmonė pėr popullin besimtar,
presidentin, ushtrinė, etj, nuk do tė bėnin kėsoj Gafash!!!
Edhe kryepiskopi ynė po kėshtu lutet!
Po kėshtu lutet edhe kryepiskopi i Ukrainės…
Edhe patrikėt e tjerė orthodhoksė, nuk mbajnė anėn e askujt!
Disa shembuj;
Nė luftėn ruso-japoneze, patriku i Rusisė lutej pėr popullin dhe ushtrinė ruse…
ndėrsa mitropoliti i Tokios pėr popullin dhe ushtrinė japoneze….
Kėshtu me rradhė, ngjarjet e kohėve tė shkuara, konfliktet midis Bullgarisė dhe Rumanisė,
po kėshtu ato midis serbėve dhe bullgarėve…
Kėto janė fakte!
Pra kisha ruse me pėrfaqėsinė e saj, nuk ka se si tė sillet ndryshe,
thjesht pėr tė fituar simpatitė e injorancės fetare qė mbretėron nė Perėndim.
Jam i bindur qė, kurrė nuk do tė gjesh fjalė tė shqiptuara “ proluftės “ nė rradhėt e asnjė eprori tė asnjė kishe orthodhokse…
Kuptohet qė, ai vend me kishėn e saj autoqefale, qė nuk merr pjesė nė konflitin nė fjalė, e ka tė lehtė tė pronuncohet.
Por gjithnjė, tė gjithė janė hapur kundėr luftės dhe derdhjes sė gjakut, pėrfshirė edhe patrikun qė po flasim.
Por ska se si tė pretendohet qė njė patrik tė “bėjė hasha” tė mohojė detyrėn e tij .
Pra tė shprehet nė mbrojtje dhe lutet pėr besimtarėt e kishės qė udhėheq!
Tek e fundit, nė perėndimin ku ti dhe unė jetojmė, jemi mėsuar me deklarata hapur politike, tė krerėve fetarė, por kjo nuk ka si tė pretendohet pėr primatėt e Kishės Katolike Apostolike,
pra orthodhokse!
Unė tė kėrkoj ndjesė qė duke zgjatur postimin, tė kam lėnduar ndoshta ( mė beso, nuk ėshtė fare qėllimi im ), por kėrkova tė pėrgjigjem me njė gjuhė qė ėshtė mė e kuptueshme pėr tė gjithė.
Pra pa u thelluar nė shpjegime teologjike….
Jam i mendimit qė nuk ėshtė as rasti dhe as nevoja qė, anėtarėt e njė forumi, dhe mė pak akoma qė besimtarėt e njė kishe autoqefale, tė marrin pjesė nė orkestrėn histerike propagandiste!
Mė e mira ėshtė qė tė qėndrojmė asnjanės dhe thellojmė vetė informimin tonė,
nėse dėshirojmė.
Tė tjerat ēdo njeri i di vetė!
Patriku i gjithė rusėve tha:
“ nuk ka falje pa drejtėsi “
E unė jam shumė dakort!
Pasi teoria me praktikėn, qėndrojnė larg…..
Pėrshėndetje
Krijoni Kontakt