Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-01-2003
    Vendndodhja
    Scandinavi
    Postime
    4

Ku jane besimtaret Shqiptare

Ku ndodhen besimtaret Shqiptare?
    Cfare ju ndodhi popullit Shqiptare qe dikur ishte nje popull qe jo vetem besonte ne Perendine por e Lavderonte Zotin gjithashtu jo vetem me fjale por me vepra.
    Zote me shume ka fetare se sa besimtare.Pasi besimi ne Zot nga feja ka shume ndryshim mendoj une.Pasi fe ka shume por Perendia eshte NJE dhe eshte vetem nje rruge per tek Perendia.
    Lutem qe Shqiptaret te kthehen tek Zoti dhe te respektojne njeri tjetrin.besimi tek Zoti i vertete do sjell paqe ne Shqiperi dhe ne bote.Mos adhuroni njerezit apo systemet e ndryshme ne bote por ngrihuni sa nuk eshte vone dhe adhuroni Zotin.
    Kush eshte mendimi juaj?Pasi mendimi juaj eshte teper i flefshem dhe pse mund te jete ndryshe nga mendimi im.
    Faleminderit qe shpenzuat kohen tuaj per te lexuar kete leter.
    Perjetesia 777

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

Re: Ku jane besimtaret Shqiptare

Postuar mė parė nga Perjetesia777
    Ku ndodhen besimtaret Shqiptare?
    Cfare ju ndodhi popullit Shqiptare qe dikur ishte nje popull qe jo vetem besonte ne Perendine
    Je i sigurt qe populli Shqiptar besonte 'dikur'? Anecdodal evidence suggests the contrary.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Pjertesia, edhe une jam i pajtimit me ty ne shume gjera(ndoshta pse jemi te dy ne Scandinavi "eller hur").
    Si mendon ti se duhet shkuare drejte Zotit?
    Une mendoj se shkohet me vepra, pune duke i ndihmuar te varfurit etj, jo me lutje se nuk besoj se ka Zoti aq kohe te degjojne lutjet e 6 miljarde njerzish por ndoshta me lehet i shef veprat(kjo ishte pak qesh e ngjesh).
    Mire mbetesh!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Iliria
    mos u mundo qe ta krahsosh zotin me nje njeri gabimtar dhe te trshe si puna jote.
    ai nuk ka natyre njerezore, dhe si i tille eshte ne gjendje te beje gjithcka don.
    perjetesia ka shume te drejte kur thote se shqipetaret duhet te kthehen tek zoti dhe se rruga per tek ai eshte nje e vetme.
    dhe kjo padyshim eshte rruga e besimit ne te dhe gjithashtu duke e shprehur kete besim me pune qofshin lutje apo bamiresi.
    per mendimin tim ne shqiperi ka shume besimtare por ka edhe nga ato qe luhaten ne mes besimit dhe mosbesimit gjithashtu ka akoma ateiste dhe komuniste pra ne kete vend gjityhesecili mund ta gjeje grupin qe i perket.
    ju pershendes.
    Injoranca nuk zhduket me top

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Indrit, une mundohem te sqaroj se Zoti dhe feja jane dy te kunderta qe nuk kan lidhje me njera tjetren.
    Mendo mire se cka shkruan ne Kuran se ti ate e lexon dhe ajo qe ngjan ne jete, akan lidhje me njera tjetren?
    Fillo nga Arabia Saudite ku eshte varri i Muhamedit dhe kaloje krejte boten?

Kombi mbi te gjitha

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Sa mire do te ishte sikur me te vertete feja te ishte aq e paster dhe e drejte sa thuhet!!

Por, ne rast se sot ka fetare dhe jo besimtare faji i vetem per kete i mbetet fese e cila i dettyron njerezit te mos duan t'ia dijne per zotin.
    Me thoni nje gje te mire qe kane pare shqipetaret nga feja. Dhe ne rast se ka qelluar ndonjehere te kene marre dicka te mire prej saj e kane paguar 5-fish me vone.

Pra mos beni pyetje te tilla si "pse humbi besimi i shqipetareve ne zot?" apo "ku jane besimtaret?" pasi besimtaret jane aty por nuk kane se ku te besojne. Feja u ka sjelle vetem mundime dhe poshterime prandaj kane zgjedhur rrugen tjeter, ate te mosbesimit dhe te indiferences ndaj zotit. Dhe mire kane bere.

Pershendetje S.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    gaboheni Iliria
    Zoti dhe feja nuk jane dy te kunderta por feja eshte ajo qe i tregon njeriut rrugen per adhurimin e atij qe e meriton kete adhurim dhe ky padyshim qe eshte zoti.
    Nese ajo qe ngjan ne bote dhe ajo qe thuhet ne kuran jane te kunderta per mua nuk ka ndonje problem pasi jo te gjithe njerezit kane nje mendje . ne kuran thuhet: Ne ju drejtuam atyre dy rruge.
    a e di cilet jane keto rruge jane rruga e besimit dhe mosbesimit.
    gjithashtu thuhet perseri: thuaj te drejten nga zoti yt dh kush te doje te besoje dhe kush te doje le te mohoje.
    po ashtu zoti yne thote: ti profet nuk mund te udhezosh ate qe do ti por allahu udhezon ate qe don vete.
    pra nese dikush e ndejek rrugen e fese se drejte kjo nuk eshte merite e tij por meshire nga zoti.
    dhe mesoje se njeriu kurre nuk do te jete ne gjendje ta njohe dhe ta besoje ashtu sic duhet krijuesin e tij pa ndihmen e fese.
    ju pershendes.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    SuNrIsEr
    tani po te pyes une a ka sipas teje ndonje menyre per te adhurruar kete zot?

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Me pune adhurhet Zoti, jo me lutje.
    Ata qe punojne ju ndihmon, kush i lutet e mjeron.
    Shif boten muslimane qe i lutet 5 here ne dite dhe shif boten qe punon e bile as nuk i lutete vec ne raste te ceremonive formale!

Indriti, ti merr citetate sa te duash e kun te duash por realitete ska me shume se nje.Shife boten ne te cilen jetojme ose ktheju asaj ne te cilen kemi jetuar. E verteta eshte nje.
    Zoti nuk eshte i semure psiqikisht qe te kerkojne nga ne qe ti lutemi , thjeshte se Ai na krijoje apo jo dhe ai mund te bejne me ne cka te done.Per cfare arsyeje ti lutemi ne atij?
    Dogmat fetare jane vetem per te shfrytezuar njeri tjetrin, per te percare dhe lene njerzit prapa te paedukuar e analfabet.
    Ti do me thuash se Kurani nuk thot ashtu, e di por shife jeten.

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-03-2003
    Vendndodhja
    Rumani
    Postime
    10
    Edhe une jam e mendimit qe te Zoti shkohet me pune dhe jo duke ndenjur nga 4 -5 ore duke u lutur dhe duke qare hallin qe ke .
    Veprat tona jane adhurimi qe tregojme ne ndaj Tij jo lutjet e stergjatura . Per te gjetur rrugen drejt Tij nuk eshte nevoja per ndertesa te medha me flori e nuk e di une cfare duhet vetem une dhe Ai .
    flm. bye bye
    Mace mace pis pis pis
    c'ka dollapi qe leviz
    eshte miu kaca miu
    gjithe pjatat i lepiu

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Plavė e Guci
    Nga Davius nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •