Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 92
    Pagan Warrior Maska e Hylltar
    Anëtarësuar
    18-03-2011
    Vendndodhja
    Në Fushat e Elyses
    Postime
    164

Për: Konflikti Ruso-Ukrainas, ku Rusia do paguajë një çmim të rëndë

Luftë Civile mes vëllezërish
    PAGANËT PO TRIUMFOJNË, IMAMËT PO BIEN, BOTËS SË SHPEJTI DO TI KTHEHET PAQA.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Hylltar për postimin:

projekti21_dk (28-02-2022)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-07-2014
    Postime
    201

Ndryshuar për herë të fundit nga King Bardhyl : 01-03-2022 më 08:53

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

..nderkohe jete njerezish, femijesh, grash e burrash po humbasin....,
    Kemi 2 forca krejtesisht te pabarabarta dhe rusia po luan si macja me miun me ukrahinen....,
    a ka mundesi ukrahina t`i rezistoje???? me cfare cmimi?? keto llogari duhet te bejne udheheqesit ukrahinas (nuk po merrem me putinin he per he)..
    nese rusia kerkon thjesht nje shtet te demilitarizuar, jashte natos, une do isha pro nje marreveshjeje, pasi ketu nuk kerkohet humbja e pavaresise se ukrahines,....m a ja vlen edhe 1 minute lufte, qofte dhe per jeten e nje femije te vetem???? pergjigja ime eshte "PAQE ME CDO KUSHT",
    Duaje te afermin tend si veten

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-07-2014
    Postime
    201

Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Kemi 2 forca krejtesisht te pabarabarta dhe rusia po luan si macja me miun me ukrahinen....,
    a ka mundesi ukrahina t`i rezistoje???? me cfare cmimi?? keto llogari duhet te bejne udheheqesit ukrahinas (nuk po merrem me putinin he per he)..
    nese rusia kerkon thjesht nje shtet te demilitarizuar, jashte natos, une do isha pro nje marreveshjeje, pasi ketu nuk kerkohet humbja e pavaresise se ukrahines,....m a ja vlen edhe 1 minute lufte, qofte dhe per jeten e nje femije te vetem???? pergjigja ime eshte "PAQE ME CDO KUSHT",
    Kjo eshte nje perle. Si nuk ke turp qe shkruan gjera te tilla? Kaq budallenj i konsideron njerezit?

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Zoti Krisht i ka bekuar ata qe perpiqen per PAQEN, se do te quhen bij Perendie. Flas si ORTHODHOKS. Ky eshte momenti.

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Vetem budallenjte mundet te arsyetojne mbi kerkesat e Putinit,qe tani jane kthyer si shkak i lufte dhe i krimeve. Te mbrosh kerkesat e Rusis sot eshte te mbrosh kerkesa kriminale.

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Vetem budallenjte mundet te arsyetojne mbi kerkesat e Putinit,qe tani jane kthyer si shkak i lufte dhe i krimeve. Te mbrosh kerkesat e Rusis sot eshte te mbrosh kerkesa kriminale.
    Nuk ka asnje lidhje kjo me "mbrojtje interesash". I jepem vetem paqes me cdo kusht. Me nje te cmendur si putini, s1mund te dilet ndryshe, ndryshe viktimat do shtohen..., pra nuk e keni kuptuar mesazhin dhe e prisja kete, gjithsesi une kam idete e mia,..., pasi une them se nese vazhdon kjo lufte eshte nje budallallek pasi kemi te bejme me 2 fuqi te pabarabarta
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 01-03-2022 më 18:17

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Nuk ka asnje lidhje kjo me "mbrojtje interesash". I jepem vetem paqes me cdo kusht. Me nje te cmendur si putini, s1mund te dilet ndryshe, ndryshe viktimat do shtohen..., pra nuk e keni kuptuar mesazhin dhe e prisja kete, gjithsesi une kam idete e mia,..., pasi une them se nese vazhdon kjo lufte eshte nje budallallek pasi kemi te bejme me 2 fuqi ta pabarabarta
    Mesazhi juaj eshte qe meqenese Putini eshte nje i çmendur dhe viktimat nga lufta e tije shtohen;"mire do jete qe ti hapet ruge,ti japim çdo gje qe kerkon,per hir te paqes...,keshtu lufta nderpritet dhe nuk vazhdon..."

Budallalliku, e di ku qendron ; se nuk i jepet te çmendurit çdo gje qe kerkon,sepse pastaj duhet t'ja japesh gjithmon...siç i dhane mbas Georgjise,Krimese e me radhe.

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar SERAFIM DILO për postimin:

Duke_Of_Arberia (03-03-2022)

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604

Ne gjykimin tim Ukraina duhet te kishte sherbyer si nje porte lidhese midis aleances euro-atlantike e Rusise dhe jo si porte ndarese. Duke refuzuar brutalisht kete te dyten Putini eshte duke shkaktuar nje nga krizat me te renda humanitare/ekonomike ne europe qe mbas luftes se dyte boterore. Dhe fatkeqsisht perendimi bashke me Ameriken jane ne rolin e spektatorit, arsyet dihen.
    Bisedimet mes paleve ne kete moment nuk duket te sjellin ndonje rezultat, pasi askujt nuk i leverdis te çedoje nga interesat e qellimet e veta.
    Putini mendoj qe eshte koshient per faktin se edhe nese vendoset ne gjithe territorin e Ukraines, nuk do kete kurre stabilitet (historia na e ka treguar kete ne Afganistan, Vietnam, Irak).
    Ndaj druaj se Ukraina do kthehet ne nje déjà-vu e Irakut, ku mbas nje dekade, Rusia do detyrohet te terheqi trupat e saj. Ndonese jo fitimtare dhe me nje ekonomi te dobesuar, Putini largohet nga nje vend ku perveç se ka rritur influencen e tij, krijon dhe precendentin e nje rasti te ngjashem me Gjeorgjine.
    Personalisht uroj qe te kete nje rezistence te madhe nga ukrainasit, kjo mund te ndikonte deri ne kapitullimin e Putinit.

Nga ana tjeter ky konflikt sherben si shuplake per shume vende te perendimit me politikat e tyre laksiste ndaj oligarkeve ruse.
    Dhe per tu kthyer tek fshati jone, aventurat me Open Balkans e shkembime kufinjsh jane tregues se mbas ketyre marreveshjeve ka nje fitues dhe nje humbes. E sigurisht Vuçiçi nuk angazhohet ne nje marreveshje per te humbur…
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-07-2014
    Postime
    201

Citim Postuar më parë nga Duke_Of_Arberia Lexo Postimin
    Ne gjykimin tim Ukraina duhet te kishte sherbyer si nje porte lidhese midis aleances euro-atlantike e Rusise dhe jo si porte ndarese. Duke refuzuar brutalisht kete te dyten Putini eshte duke shkaktuar nje nga krizat me te renda humanitare/ekonomike ne europe qe mbas luftes se dyte boterore. Dhe fatkeqsisht perendimi bashke me Ameriken jane ne rolin e spektatorit, arsyet dihen.
    Bisedimet mes paleve ne kete moment nuk duket te sjellin ndonje rezultat, pasi askujt nuk i leverdis te çedoje nga interesat e qellimet e veta.
    Putini mendoj qe eshte koshient per faktin se edhe nese vendoset ne gjithe territorin e Ukraines, nuk do kete kurre stabilitet (historia na e ka treguar kete ne Afganistan, Vietnam, Irak).
    Ndaj druaj se Ukraina do kthehet ne nje déjà-vu e Irakut, ku mbas nje dekade, Rusia do detyrohet te terheqi trupat e saj. Ndonese jo fitimtare dhe me nje ekonomi te dobesuar, Putini largohet nga nje vend ku perveç se ka rritur influencen e tij, krijon dhe precendentin e nje rasti te ngjashem me Gjeorgjine.
    Personalisht uroj qe te kete nje rezistence te madhe nga ukrainasit, kjo mund te ndikonte deri ne kapitullimin e Putinit.

Nga ana tjeter ky konflikt sherben si shuplake per shume vende te perendimit me politikat e tyre laksiste ndaj oligarkeve ruse.
    Dhe per tu kthyer tek fshati jone, aventurat me Open Balkans e shkembime kufinjsh jane tregues se mbas ketyre marreveshjeve ka nje fitues dhe nje humbes. E sigurisht Vuçiçi nuk angazhohet ne nje marreveshje per te humbur…
    E para, Perendimi nuk eshte spektator. F35 po marrin pjese masivisht ne operacione kunder aviacionit dhe ushtrise ruse. Mos e kerko ne gazeta kete lajm se nuk e gjen. Ne nje artikull qe lexova sot, autori perpiqej te kuptonte arsyen se perse ruset ende nuk kane arritur qe te vendosin superioritetin ne qiell. Arsyeja eshte aje qe te thashe me larte. Arsyeja se perse Putin kercenoi me arme berthamore ishte pikerisht sepse amerikanet po e grinin ne ajer dhe po ja bejne sallate forcat ajrore dhe tokesore. Gjithashtu ruset akuzuan amerikanet se dronet ajror amerikan kishin udhehequr nje sulm te flotes ukrainase ndaj asaj ruse.
    E dyta, nuk ka shans qe Putin te qendroje 10 vite ne Ukraine. Ashtu sic kane thene ndermjet te tjeresh edhe Biden dhe Makron, kjo lufte do zgjase, por jo nje dekade. Nuk ka kellqe Rusia te perballoje nje lufte kaq te gjate. Ruset ngecen ne kete histori por edhe ishin te detyruar sepse ishin pa rrugedalje.
    Nuk ka nevoje Amerika apo Perendimi per porta lidhese me Rusine. Shtetet gjykohen dhe vleresohen ne baze te fuqise dhe kapacitetit qe kane. A e kuptoni qe Rusia eshte nje shtet i pjerdhur? A mund te krahasohet Rusia me Ameriken, me aksin Berlin-Paris apo me Pekinin? Absolutisht jo! Eshte shume me poshte se te gjitha ato tre fuqi. Rusia vendosi qe ta shesi te ndenjuren te Kina qe pret me durim kur ky frut te piqet dhe ti bjere ne goje Kines, ata(kinezet) nuk heqin dore nga synimi qe kane per Siberine. Kjo lufte u fitua qe pa filluar nga Amerikanet dhe Anglezet. Ata arriten qe ta ndajne dyshen Rusi-Gjermani. Tani po tallen me kercenimet per bomba atomike te Putinit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga King Bardhyl : 03-03-2022 më 13:03

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 01-02-2018, 02:44
  2. Përleshje me grushta mes deputetëve ukrainas
    Nga {A_N_G_E_L_69} në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 26-05-2012, 06:03
  3. Rikthehet konflikti ruso-çeçen
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2012, 16:13
  4. Zhan Zhak Ruso-Jeta dhe vepra
    Nga StormAngel në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-05-2005, 22:12
  5. Kush do t'i paguajë më shumë se 1 milionë dollarë
    Nga Anton në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 05-07-2002, 04:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •