Po shpirtin si ta largoj?
Ku mund te shkoje nje shpirt i urryer nga nje tjeter?
pa fjale...urime![]()
Po shpirtin si ta largoj?
Ku mund te shkoje nje shpirt i urryer nga nje tjeter?
pa fjale...urime![]()
LuM i RrEmByEr
Pluhur, komplimentet e mia pėr poezinė pa titull por qė fillon me "Nga varri i saj veē dy brigje mė ndajnė", postimi #8.
Urime!
The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.
Te falenderoj Vjosa dhe Tahox. Eshte shume e rendesishme qe krijimet e dikujt te mirepriten nga te tjeret.
![]()
![]()
Ne hene mberriti britma ime. Bile me tutje. Henen gjysmake e pashe te kridhet e trembur. Qetesia e asaj epoke e ish matufepsur, e kish fjetur. Pas shperthimit tim ajo u plotesua dhe leshoi drite drejt tokes te shihte ckish ngjare. Kush e zgjoi nga ai gjume shekullor? Njeri nuk pa. Une isha fshehur. I ra tokes rreth e qark shtate here pa me pare e pastaj mendoi se kishte pare enderr. Tamam ashtu qe! Toka qe bosh prej kohesh, qyshkur nje njeri qe si kujtohej emri i kish vrare te gjithe e me pas kish vrare veten
Buallaqja! Per gjithe ato zjarre kuomash mbante diellin fajtor. Per hedhjen e hirit ne det fajin e kishte Era. Rrafshimin e maleve e bene te drridhurat e tokes nga perkedhelite e Eres. Budallaqja! Matufja! Ta dinte ajo si ia kish mbathur Era kur pa cu bera maleve nuk do flinte e qete por do lutej si plak te kalonte andej ndonje komete, ta merrte e te zdukej bashke me te.
Ne akt dhe une lutem te kalojne kometet ketej ama pasi te kem gjetur menyre te ngjitem ne Hene. Pastaj, hipur mbi komete te bej ndonje xhiro nga fatlumet qe do me dalin para...
Per hedhjen e hirit ne det fajin e kishte Era.( ke shume poetike ne shkrimet e tua... jane gjetje te kendshme...., nese nuk doma merrje per ters... me krejt dashamiresi dhe me shume admirim per cka shkruan , do te thoja se po qe se gjithnje personazhet e tua do jene "ere, shi, mal, det... hene e toke etj, kur te mbarosh se shkruara e kur te te vije koha ti radhitesh per nje liber....(gje qe ta deshiroj shume shpejt e te suksesshem) do te te tingelloje gjithe metafora, gjitha proza dhe gjithe filozofia e perdorur , si nje liber per femije, kur nderkohe nuk eshte as liber per femije per njerin nga faktet qe permenda me lart. filozofise)
....
Macia duke u lutur te mos me kesh keqkuptuar....
(me admirim elinda)
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Mace, ke te drejte qe deri tani personazhet e mi kane qene ato qe permend. Mirepo kjo me diferencon nga te tjeret qe personazhe kane njerez te dashuruar apo te humbur. NUk besoj se do i hynte ndonje femije ne pune ky lloj shkrimi gjithe metafore sepse nuk do e kuptonte. Megjithate te falnederoj per komentin tend. Qe ketej e tutje do sjell ne forum pjese te tjera qe nuk kane te bejne aq shume me temat e mesiperme. Dmth jane te ngjashme por kane ndryshime. Nuk te keqkuptoj Mace, perkundrazi je shume e mirepritur me komentet e tua. Te falenderoj qe e lexove dhe pelqeve.![]()
Njė piktor portretesh mė thotė
- E shikon atė pyll?
- Ai nuk ėshtė pyll - i pėrgjigjem
- ato janė veē disa pemė!
- Ai ėshtė pyll i errėt - vazhdon
Aty fshihen me mijėra njerez.
Pamjet e tyre,
ato mijera fytyra,
nuk mund ti harroj.
Cdo shkendije drite qe prek token eshte nje vrases.
Gjysmat te vrara e gjysmat vrases.
Une isha ne mes e pikturoja kokat e prera.
piktoret tone te zote
Ne ato 5 dekada
nuk ben portrete kokpreresh
por vetulla diktatoresh
edhe ne irak
piktoret me talent
Sadamin pikturuan
E jo mijrat ne gropa
Ata qe ishin ne europ
te lire te bejn cte duan
Kodra e Pikaso
Zhgarravina na dhuruan
Pra nje art bojaxhijsh
qe kurre sme frymezoj
Hic mos u lodh me ta
djaj lyer me boj
Muzgu ose pluhuri..
Nuk te ben te ndryshem Stili ose simbolika qe perdor.
Idete, Mendimet, ndjenjat ...ato jane qe triumfojne ne nje veper Letrare.
Mos imito asnjerin...
Na mbyten imituesit..
Shkruaj thjesht e bukur
te ec pena si flutur..
....
plot libra ka bere KADAREJA edhe kur vjen puna asnji personazh i tij ste ben te qeshesh a te qash..
Plot vjersha ka bere Agolli dhe me "Romantikja" e me mallengjenjsja Personazhe e tije eshte nje Kamariere e nje pijanec me Rrog te madhe qe cdo dit Pi te klubi shkrimtareve..
pun boshe..
Ke te kujtosh nga herojt e Romaneve shqiptare ose te huaj...
asnji...te gjithe kot jane...perjashto DIJEn e Stermillit ..
Nuk harrohet ama Zhan velzhani e Zhaveri..te Hugoit.
Nuk harrohen Marko qe kerkon Nenen e tije...nuk harrohen nxenesit e ZEMRA te Edmond d'amicis..Ferucio i vogel ose Garoni zemer bardhe...
Kush e ka lexuar NORMAn BETYnin...ate mjekun Kanadez??
Andej nga shkon era e vjeteruar e maleve kur vendin ia ze fryma e re, shkoja dhe une i rrenuar nga te ftohtet. Era shpejtonte ti tregonte trupit tim se nuk kish humbur aspak forcen dhe se debimi i saj ishte i padrejte. Lodhja e trupit nga meria e eres me gezonte. Kur era sapo ish debuar nga sherbimi ftohes qe i kryente majes se malit doja qe debimi im te mos kish shok. Ama kur ajo i rrefeu trupit tim ndodhine e saj u gezova se kuptova qe dhe ajo vajze do debohej nga dikush. Detyra ime tani e tutje ishte te deboja sa me teper vajza derisa te vinte rradha e saj.
Debimi I eres ishte vertet I padrejte. Per tiu shmangur u struka rreth nje zjarri te ndezur nga vajza te hijshme. Cme shikon ashtu?! - i thashe eres tek me shikonte egersisht- nuk e shikon qe po te ndihmoj? Pas pak do provosh forcen tende mbi trupin e njeres prej ketyre!
jam e vemendshme ndaj shkrimeve te tua.
Kane nje perplotesi, ne panevojen e shume fjaleve.
me kenaqe....
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Krijoni Kontakt