Kokaina bëhet nga gjethet e bimës së kokës, e cila është bime e cila mbin në Amerikën e Jugut.
Peruja, Bolivia dhe Çili të gjithë kanë një gjurmë të prodhimit të kokainës, por shumica e kokainës vjen nga Kolumbia. Bimët e Kolumbisë kanë më shumë alkaloide të nevojshme për të prodhuar kokainë.
Duhen rreth 450-600 kilogramë gjethe të freskëta koka kolumbiane për të krijuar 1 kilogram bazë kokainë. Si bëhet kokaina nga nje fabrikë me pamje të si punishte? Procesi kërkon tre hapa të gjerë, por shpesh ka hapa të tjerë që ndodhin para se kokaina të arrijë në perfundim. Le të hedhim një vështrim në proces.
Si prodhohet kokaina?
Hapi i parë se si bëhet kokaina është rritja dhe korrja e bimës së kokës. Gjethet e ndryshme të bimës përmbajnë sasi të ndryshme të alkaloideve të nevojshme të kërkuara.Pasi bimët e sakta të rriten në zona të mbrojtura, gjethet korren dhe thahen. Para se të thahen gjethet, ato zhyten në benzinë për të ndihmuar në ndarjen e alkaloidit.
Më pas benzina kullohet nga gjethet dhe ato thahen.
Pas tharjes, gjethetzhyten në një substancë që përmban gëlqere.
Ekzistojnë disa procese të ndryshme që përdoren për të ndihmuar në nxjerrjen e kokainës nga gjethet e thara.
Acid dhe kalium shtohen më pas në përzierje për të çuar më tej procesin.
Përzierja tretet në aceton dhe pastaj ngjyhet përsëri në acid. Më në fund, e gjithë përzierja kullohet dhe pasta që rezulton lihet të thahet.
Kjo është ajo qe quhet Guri i kokainës.
Një metodë e dytë gjithashtu ka që përzierja të ngjyhet në aceton, por hapat e përfundimit përfshijnë shtrydhjen e përzierjes nga dora dhe më pas ngrohjen e saj në një mikrovalë për të tharë gurin e kokainës.
Si shtohet ajo ne peshë per te perfituar?
Në mënyrë që të fitojnë më shumë para në kokainë, shumë shpërndarës shtojnë përzierje për ta ndihmuar atë të shtohet ne peshe. Disa nga këto janë mjaft të padëmshme, por të disa shtojnë toksicitetin e kokainës. Mesatarisht eshtë vlerësuar se kokaina e gjetur në rrugë është normalisht vetëm dyzet për qind e pastër.
Pjesa më e madhe është e përzier me sodë buke, e cila në thelb është e padëmshme.
Shpërndarës të tjerë përdorin një substancë të tillë si levamisole.
Ky është një përbërës që përdoret për të vrarë krimbat në bagëti dhe mund të shkaktojë probleme me gjakun e një personi kur gëlltitet.
Një program mjekësor detoksimi është mënyra më e mirë për të pastruar sistemin tuaj në rast se ka substanca të tjera të përziera në të cilat mund ta bëjnë detoksimin më të rrezikshëm.
Si kthehet kokaina ne krak – CRACK?
Duke përzierë ose amoniakun ose një përzierje të sodës së bukës dhe ujit, kokaina në pluhur mund të shndërrohet në një lëng që më pas nxehet.
Kjo nxehje bën që substanca të ngurtësohet në një gur që është kokainë e pastër.
Burimi : blogushqip.com
Krijoni Kontakt