Interesat vetjake nuk favorizojnë rritjen e popullsisë, sepse kjo do të nënkuptojë ndarjen e pronave të zakonshme me koston e grumbullimit të tyre. Kapitalizmi do të donte zhdukjen e klasës intelektuale pasi kjo do t'i jepte hapësirë të lirë shfrytëzimi. Klasa intelektuale zakonisht i përket grupit të të ardhurave të mesme. Kapitalistët inkurajojnë planifikimin familjar dhe kontrollin e lindjeve për të kontrolluar rritjen e kësaj klase të mesme, prandaj këto masa janë krijim i rendit kapitalist.
Për shkak të besëtytnive shekullore, njerëzit e thjeshtë nuk marrin ndihmën e këtyre masave. Janë intelektualët e klasës së mesme që i adoptojnë këto praktika dhe bëhen viktima të tyre. Një urdhër proutist do ta kundërshtonte me forcë këtë lëvizje. Ekziston një potencial i jashtëzakonshëm për ruajtjen e popullsisë së botës. Me përparimin shkencor mund të jetë e mundur që qeniet njerëzore të jetojnë me tableta ushqimi. Lavdia e vërtetë e njerëzimit qëndron në krijimin e kushteve për përshtatje me proceset natyrore dhe jo në frenimin e proceseve normale me masa artificiale.
“Sterilizim artificial” nënkupton sterilizimin artificial të meshkujve apo femrave. Kjo ka disa efekte negative në mendjen dhe trupin e qenieve njerëzore. Sterilizimi sjell ndryshime të gjëndrave dhe ndryshime në sekretimin e hormoneve të gjëndrave që në fund ndikon në shprehjen mendore. Për shkak të këtyre ndryshimeve një burrë mund të bëhet si një eunuk. Sipas Prout, vetëm personat me aftësi të kufizuara shume te rënda dhe kriminelët e lindur duhet të sterilizohen.
Është e sigurtë se do të vijë një ditë kur qeniet njerëzore do të bëjnë foshnja nga epruveta në laboratorë. Kur kjo praktikë te jete e përhapur, natyra do të rrëmbejë fuqinë riprodhuese ose gjeneruese nga burrat dhe gratë, në të njëjtën mënyrë si ndryshimet fizike që kanë evoluar tek qeniet njerëzore nga forma origjinale e Australopitekut. Është interesante të diskutojmë ditët e ardhshme të qytetërimit njerëzor kur fuqitë riprodhuese të njerëzimit do të kapen dhe foshnjat do të prodhohen në laboratorë.
Është një instinkt i përgjithshëm në qeniet njerëzore për të krijuar diçka. Të frymëzuar nga ky instinkt, njerëzit krijojnë gjëra të reja, bëjnë shpikje të reja dhe ndërmarrin kërkime. Është jashtë kësaj nxitjeje krijuese që qeniet njerëzore prodhojnë fëmijë. Kjo nxitje krijuese, kur përdoret për të realizuar makrokozmosin ose mendjen kozmike brenda vetes, quhet prema [dashuri]. Ky realizim arrihet përmes sádhaná-praktikes shpirterore. Përndryshe, instinkti krijues quhet káma [impuls seksual]. Një pjesë e rëndësishme e kësaj nxitjeje krijuese harxhohet në prodhimin e fëmijëve. Kur te prodhohen foshnjat laboratorike dhe fuqia riprodhuese e qenieve njerëzore te rrëmbehet nga Prakrti, nxitja e tepërt krijuese mund të devijohet në krijimin e gjërave të mira, duke rezultuar në zbulime më të mira, shpikje më të mira dhe ndjekje më të mira të jetës. Ky aspekt nuk është konceptuar kurrë më parë. Asnjëherë më parë askush nuk ka menduar për potencialin e madh të gjithanshëm të qenieve njerëzore. Prandaj, Prout është një teori e re.
Do të ketë dy lloje të foshnjave laboratorike - mekanike dhe biologjike. Foshnjat mekanike do të jenë si kukulla qe punojne me energji elektrike. Organet e ndryshme të këtyre foshnjave mund të vihen në veprim nga nënstacione të ndryshme. Këto nënstacione mund të vendosen brenda trupit. Këto foshnja nuk do të kenë dallim gjinor apo sistem nervor. Duke qenë të privuar nga një sistem nervor, ata nuk do të jenë në gjendje të bëjnë sádhaná dhe nuk do të përjetojnë dhimbje dhe kënaqësi. As nuk do të jenë në gjendje të riprodhohen. Ata do t'u shërbejnë qenieve njerëzore si shërbëtorë të heshtur dhe të bindur sipas udhëzimeve të zotërinjve të tyre.
Krahasuar me foshnjat mekanike, foshnjat biologjike do të jenë perfekte. Ovalet dhe spermatozoidet, të dyja janë komponime kimike, mund të krijohen në laborator. Embrionet, të krijuara nga bashkimi i spermatozoideve dhe vezëve, mund të zhvillohen edhe në laborator. Foshnjat e krijuara me një metodë të tillë do të quhen foshnja biologjike. I gjithë trupi, duke përfshirë trurin, mund të krijohet, por është përtej qëllimit të përpjekjes njerëzore për të krijuar mendje. Ashtu si në evolucionin natyror të qenieve njerëzore, natyra do të vendosë një mendje pa trup në embrionin e foshnjave laboratorike. Kjo shpjegon pse një foshnjë laboratorike nuk do të jetë e lirë nga saḿskáras [momenti reaktiv]. Me zhvillimin e shkencës mjekësore, foshnjave laboratorike mund t'u jepet një jetë e gjatë në krahasim me qeniet njerëzore normale. Mund të jetë e mundur që njerëzit e ardhshëm të heqin gjymtyrët e tyre dhe të lëvizin kudo lirisht vetëm me trurin e tyre. Pjesët e ndryshme të trupit të një foshnjeje biologjike mund të zëvendësohen, por truri nuk mund të zëvendësohet, sepse ai është një tru me një grup të veçantë saḿskarash, dhe për këtë arsye zëvendësimi i trurit do të nënkuptonte zëvendësimin e personalitetit. Truri është një koleksion qelizash nervore, tërësia e të cilave është personaliteti. Nuk është e mundur të ndryshohet truri pa ndryshuar qelizat nervore dhe për pasojë edhe personalitetin.
Me ardhjen e biologjisë, Prakrti do të rrëmbejë fuqinë riprodhuese të qenieve njerëzore dhe për këtë arsye ata nuk do të jenë në gjendje të riprodhohen. Në vend të kësaj, ata thjesht do të krijojnë më shumë foshnja laboratorike. Foshnjat biologjike nuk do të kenë shumë lidhje, megjithëse do t'i nënshtrohen kënaqësisë dhe dhimbjes. Atyre nuk do t'u kërkohet të përballen me shumë luftë fizike, sepse përmes shpikjeve shkencore një tabletë ushqimi mund të jetë e mjaftueshme për t'i mbajtur ata te ushqyer për ditë të tëra së bashku. Ata do të mbeten pa lidhje familjare, pasi foshnjat laboratorike do të prodhohen në laboratorë nga komponimet kimike. Ata gradualisht do të zhvillojnë një tendencë neverie ndaj kënaqësive të kësaj bote. Nuk është e vështirë të imagjinohet një ditë kur foshnjat laboratorike mund të mendojnë se natyra ka humbur të gjithë hijeshinë e saj, se jeta nuk ia vlen të jetohet dhe se nuk ka asnjë dobi as të hahet. Është më mirë të mos mendojmë më tej për këtë. Megjithatë, nuk duhet të harrohet se foshnjat laboratorike do të jenë sadhaka të mëdhenj, ose aspirantë shpirtërorë, pasi do të jenë më të vetëdijshëm për papërsosmëritë e tyre. Prandaj, sa më shumë kohë të lirë të kenë, aq më shumë sádhaná do të bëjnë.
Burimi: Shkenca dhe Kontrolli i Popullsisë
Botuar në: Zgjimi i grave
Shrii Shrii Anandamurti
Krijoni Kontakt