Close
Faqja 36 prej 91 FillimFillim ... 2634353637384686 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 903
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

Për: thënie të bukura dhe shprehje nga njerëz të mëdhenj

"KUR Dikush nuk mendon për asgjë tjeter përveçse Parama Puruśa ENTITETI SUPREM KOZMIK (Viśńu). Kjo pikëpamje shpirtërore mund të quhet gjithashtu edhe "prema". Ai që e ka marrë kështu ne kete menyre Parama Puruśa THELBIN KOZMIK SUPREM si të vetin, merr gjithçka qe ka Parama Puruśa, dhe ka një kontroll te plote mbi të gjithë universin. Gjithçka do të kalojë përfundimisht nën kontrollin e ketij aspiranti shpirteror . Të mendosh Parama Puruśa dhe asgjë tjetër vervec TIJ është i JUAJI kjo është pra gjëja më e zgjuar qe duhet të bësh ne jete. Prandaj është thënë "mamatá": gjithçka bëhet e plote nga dashuria e Tij. Të gjithë do të ndiejnë afërsinë e Tij dhe do të kenë të njëjtin trajtim prej Tij si më të afërmit dhe te dashurit e Tij. Ai do t'i marrë të gjithë në prehër,ne gjirin e tij duke thënë: "Mos u shqetëso, unë kam ardhur për t'ju ndihmuar". kjo eshte, Natyra e vërtetë e devocionit me te larte dhe absolut e quajtur edhe Bhakti

Shri Shri Anandamurti
    Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 12-03-2023 më 15:20

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

Të jesh thellësisht i dashur nga dikush të jep forcë, ndërsa të duash dikë thellësisht të jep vlerë.

Lao Tzu

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

Një fjalë na çliron nga e gjithë pesha dhe dhimbja në jetë, ajo fjalë është "dashuri" .

Sokrati.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

-Dashuria është bukuria e shpirtit.

Shën Augustini.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

Një zemër që dashuron është më e vërteta e mençurive.

Charles Dickens.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

Dashuria është e vetmja përgjigje e shëndetshme dhe e kënaqshme për problemin e ekzistencës njerëzore.

Erich Fromm

Ushtar i larte Maska e Neteorm
    Anëtarësuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,335
    Postimet në Bllog
    8

Fotografia dhe instagrami janë dy gjëra të ndryshme. Fotografitë janë copë jetë të ngrira dhe kur plakesh të tzgjosh memorjet..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

Për sa kohë që e konsideroni identitetin tuaj të ndarë nga Brahma Supremi Zot dhe për sa kohë që jeni të angazhuar me 'Unin tuaj individual, do të detyroheni vazhdimisht të kryeni veprime dhe të merrni reagime dhe që, kur është në formë të mundshme, njihet si Sam. 'skara. Për të rritur këto fara të reagimit, sigurisht që do t'ju duhet të zgjidhni një formë të re fizike, me fjalë të tjera do t'ju duhet t'i nënshtroheni ciklit të lindjes dhe vdekjes në këtë evolucion ose Karma, (si demat që rrotullohen ne gurin e mullirit e ullirit). Si Moks'a ashtu edhe Mukti (Shpëtimi dhe Emancipimi) do të qëndrojnë larg jush, përtej aksesit tuaj. Nëse e bëni egon tuaj të ulët objekt të Atmanit tuaj, të gjitha veprimet tuaja mund të jenë burim kënaqësie, por jo shpëtimi juaj.

A'sana ma're kya,hua'jo gayii na man kii a's Jyon kothu'ke bael ko, ghar hi kos paca's

A nuk po lëviz demi rreth gurit te bluarjes se mullirit ? Vazhdon vazhdimisht gjatë gjithë ditës. Por megjithëse mund të ecë për 50 milje, ai nuk mund të përparojë asnjë centimetër pasi është i lidhur me kolonën e gurit të mullirit të ullirit. Po kështu, a nuk është e vërtetë që ata që punojnë me "Unë" të bashkuar si objekt janë të ngjashëm me këtë gur mulliri?

................................................ .. ............ Yavannaks'iiyate carma Shabhan' cashubhamevaca Tavannajayate moks'o nrna' kalpashataerapi Yatha laohamayaeh pashaeh pashaeh svarnam ayaerapi Tatha baddho bhavejjiiro karmabhishga shubhaeshubhaeh (Tan)

................................................ .. .......... Me fjalë të tjera, derisa të asgjësohen veprat, të mira apo të këqija, njeriu nuk mund të arrijë shpëtimin (Moks'a)

A është e mundur për një njeri në robëri që një zinxhir floriri të jetë më i mire dhe për këtë arsye ta mundojë atë më pak se një zinxhir hekuri?

Në mënyrë të ngjashme, robëria e veprave të këqija është po aq e rrezikshme sa ajo e veprave të mira. Prandaj për shpëtim ose emancipim është e nevojshme të çlirohemi nga robëria e aksion reaksioneve ose Sam'ska'ra.

Pyetja tani është: si të arrihet shpëtimi?

Kur është thelbësore të veprosh për të mbrojtur ekzistencën e per te jetuar, si është e mundur të mbash mënjanë ciklin e veprimit,aksionit apo punen?

Dihet nga thëniet filozofike se arritja e Mukti (emancipimit) ose Moks'a (shpëtimit) është e mundur vetëm përmes praktikave shpirtërore (Sa'dhana) Kjo ipso facto do të thotë se sigurisht ekziston mënyra për të hequr qafe Sam'ska 'ra .

Ekzistojnë tre procese për të fituar lirinë nga skllavëria e veprimit apo aksion reaksioneve.

A => Heqja dorë nga dëshira për të shijuar frytet e veprimit (Phalakam'ks'a Tyaga)

B => Heqja dorë nga krenaria e kryerjes së një veprimi (Kartrtva' bhimana tyaga)

C => Lënia e të gjitha veprimet te Brahma (Zoti)

E gjithë kjo duhet të merret parasysh në jetën individuale, por duhet pasur parasysh se tre rregullat e përmendura më sipër duhet të respektohen rreptësisht së bashku dhe jo veçmas. Për të qenë më të qartë, mund të thuhet se këto rregulla përfaqësojnë aspekte të ndryshme të të njëjtit proces.

(Bhagalpur, Ma'ghi Pu'rn'ima 1955)

Shrii Shrii Anandamurtiji
    Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 22-03-2023 më 19:01

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

Objektivi i jetes njerzore eshte qe te realizoje Entitetin Suprem , pa te cilin punet njerzore nuk mundet kurre te jene te nje natyre permanente,kur qenjet njerzore kerkojne te bejne dicka te natyres se perhershme, apo te ndertojne dicka te re,apo kur duan te nxisin mireqenjen njerzore ose kur duan te stabilizojne dicka me vlere per shoqerine, keta individe pra duhet te stabilizohen ne jeten dhe praktiken shpirterore , sepse pa devocion dhe pa frymezim shpirteror nuk mund te arrish asgje.

Shrii Shrii Anandamurti

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2004
    Postime
    6,031

Përgjegjësia juaj ndaj Tokës

“Ju jeni në këtë tokë. Ju duhet të bëni të gjitha detyrat e kësaj bote, të gjitha detyrat psikike, të gjitha detyrat shpirtërore, por [[presioni]] juaj në Tokë duhet të jetë minimal. Ju duhet të ushtroni sa më pak presion qe te jete e mundur mbi Tokën në mënyrë te atille që Toka të mos mendojë se jeni një problem dhe peshe e rende ndaj Tokës. Bëhu një pasuri per kete toke behu nje risorse e cmuar.”

burimi : (Kiirtana dhe vallëzimi / Urdhri psikik)

Shrii Shrii Anandamurti

Faqja 36 prej 91 FillimFillim ... 2634353637384686 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Aktoret e medhenj
    Nga Kryeplaku në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 27-03-2024, 06:17
  2. Shprehje
    Nga Eureka në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-01-2015, 14:46
  3. Shprehje të bukura në shqip
    Nga anaksimenus në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 371
    Postimi i Fundit: 04-06-2012, 11:02
  4. Njerëz të mëdhenj
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-10-2007, 15:54
  5. Shprehje....
    Nga Dita në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 03-03-2003, 13:01

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •