Feja dhe Spiritualiteti
Cilido qoftë kuptimi i vërtetë i dharma-s (spiritualiteti), kśatriyas (njerzit me mentalitet luftetari) kanë një farë madhështie mendore dhe një dharmácarańa të caktuar [mënyrë shpirtërore të jetës] bazuar në atë madhështi. Ata i luten perëndive të tyre imagjinare për një djalë, një grua, pasuri, emër dhe famë, Rudrës për egërsi dhe Cańd́a Shaktit për pamëshirshmëri, dhe gjithashtu i luten Prakrtit universal [Parimi Suprem Operativ], duke thënë: “Më jep bukuri, më jep fitore, më jep famë dhe më jep forcë për të mposhtur armiqtë e mi.” Ata duan gjëra të tilla nga perënditë e tyre imagjinare jo vetëm për veten e tyre, por edhe për ata që janë nën mbrojtjen e tyre. Megjithatë, ata edhe duan të mbajnë për vete të drejtën për të shpërndarë këto gjëra.
Në fakt, ajo ide shpirtërore që kanë kśatriyas (njerzit me mentalitet luftetari) nuk është e lirë nga ndikimi i materies. Për-shpirtshmëria (spiritualiteti) i tyre në të vërtetë është i kufizuar në përpjekjen për të fituar gjëra materiale ose në përpjekjen për të mposhtur materien. Nuk është e lehtë për intelektin e tyre të kuptojë thelbit e spiritualitetit, pra përparimin shpirtëror. Standardi i lartë që është i nevojshëm për luftën e përfshirë në sádhaná [praktikat shpirtërore] i mungon në një farë mase në shumicën e kśatriya-ve (njerzit me mentalitet luftetari) sepse mendjet e tyre janë jashtëzakonisht të shqetësuara dhe te trazuara.
Burimi: Epoka e Kśatriya
Publikuar ne: Shoqëria njerëzore
Shrii Shrii Anandamurti
Krijoni Kontakt