Shpetimtari nuk eshte nje qenie hyjnore e sjelle ne toke.
Shpetimtari eshte nje gjendje e mendjes; udhetimi i shpetimtarit prej nga lart eshte ne fakt udhetimi per brenda vetes.
S. Davies
The secret book ofJohn; the Gnostic Gospel
Shpetimtari nuk eshte nje qenie hyjnore e sjelle ne toke.
Shpetimtari eshte nje gjendje e mendjes; udhetimi i shpetimtarit prej nga lart eshte ne fakt udhetimi per brenda vetes.
S. Davies
The secret book ofJohn; the Gnostic Gospel
Per sa i perket te ashtuquajturve intelektuale ata kane nje intelekt te grades "C", te ashtuquajturit Karmiket kane nje intelekt te grades "B", dhe ata qe quhen Bhakta (devotet) te cilet jane edhe personat me inteligjent, kane nje intelekt te grades "A", Keshtu pra uroj dhe shpresoj qe ju te gjithe djem dhe vajza ,meshkuj dhe femra ,te kerkoni te jeni inteligjente te grades A, dhe te levizni drejt shtegut te drejte dhe te panjollosur te Bhaktit apo Devocionit.
Shrii shrii Anandamurtijii
Çfarëdo që të bëni, kudo që të shkoni, mbajeni Atë-Zotin gjithmonë në mendjen tuaj.
Kujtoje Atë-Zotin vazhdimisht dhe duke e kujtuar vazhdimisht Atë-Zotin do ta arrish, sepse siç thashë dje dhe me perpara “si mendoni, ashtu edhe bëheni”. Meqë po mendoni për Të-Zotin, një ditë do të bëheni Ai.
-Shrii Shrii Anandamurti
“Duhet t’u jemi mirënjohës njerëzve që na bëjnë të lumtur, ata janë si kopshtarët e mirë që e bëjnë të lulëzojë shpirtin tonë’
Marsel Prust ka lindur më 10 korrik të vitit 1871 në Paris, dhe ka vdekur në vitin 1922.
Konsiderohet si njëri nga shkrimtarët më të mëdhenj francez i të gjitha kohëve; puna kryesore që Prusti e zhvilloi gjatë karrierës së tij është vepra “Në kërkim të kohës së humbur”, të cilën e botoi mes viteve 1913-1927.
Me talentin e jashtëzakonshëm, ai arriti të rreshtohet në mesin e të mëdhenjve si Dante, Balzak apo Xhojs – duke arritur të krijoi universin e tij të plotë.
Janë të famshme edhe thëniet e tij, për artin, jetën, dashurinë…
KultPlus, jua sjell njërën prej tyre.
“Duhet t’u jemi mirënjohës njerëzve që na bëjnë të lumtur, ata janë si kopshtarët e mirë që e bëjnë të lulëzojë shpirtin tonë”.
/ KultPlus.com
https://www.kultplus.com/trashegimia...shpirtin-tone/
Yoga eshte rruga e progresit ,rruga e zhvillimit per cdo qenje njerzore , asnje dhe askush nuk mund te qendroje larg nga shtegu i Yoges ,yoga eshte dharma (karakteristika e lindur e jetes njerzore) keshtu qe ne jeten individuale duhet te praktikojme YOGA dhe ne jeten kolektive duhet te inkurajojme te tjeret te praktikojne YOGA , ky eshte ilaci dhe balsami sherues per te gjitha shqetesimet ne te gjitha nivelet e jetes njerzore ,ato te sferes fizike,psiqike,dhe shpirterore.
Cfare mund te beje nje qenje njerzore?
Qenjet njerzore nuk mund te krijojne asgje origjinale. qenjet njerzore nuk mund te krijojne pese faktoret themelore ne univers (faktorin eterik,ajror,luminoz,ate te lengshem,dhe ate solid) gjithshka qe mund te bejne qenjet njerzore dhe qe jane ne gjendje te arrijne jane thjesht kombinime dhe perzierje te lendeve kimike dhe fizike, nga ato pese faktore te cilat jane krijuar me pare nga Entiteti Suprem Kozmik BABAI SUPREM ,AI ka krijuar te gjithe universin ,te panumertat galaktika,yjet, planetet,kometat,etj,etj, AI ka krijuar kete planet dhe e ka bere te pershtatshem per qenjet njerzore mijera dhe miliona vjet perpara se te vinin ketu. Tani ka disa individe te ardhur ne kete planet vetem per nje perjudhe te shkurter kohore te cilet thone :
" Ne jemi pronare te kesaj bote fizike"
A ka gje me te trashe se ky afirmim ?
A ka injorance me te madhe se kjo thenje e tyre ?
Kjo nuk eshte gje tjeter pervecse shprehja maksimale e injorances dhe arrogances se tyre , jane te verbuar nga interesi personal.
Heret a vone te gjithe duhet te pranojne faktin se jo vetem ky planet por i gjithe universi eshte prone e perbashket kolektive e te gjithe qenjeve njerzore dhe jo vetem e rraces njerzore, eshte absolutisht esenciale te ndertohet nje shoqeri e bazuar mbi kete ideal nese qenjet njerzore duan te mbijetojne ne kete toke planet.
“Nuk mund ta jetosh jetën duke kënaqur të tjerët”
Thënie të veçanta nga Anne Hathaway
“Vetmia është gjëja që preferoj më pak në jetë. Gjëja që më shqetëson më tepër, është të përfundoj e vetme, pa pasur pranë dikë që të kujtohet apo kujdeset për mua”.
“Bukuria më e madhe e muzikës është se ajo mbërrin, atje ku fjalët nuk mbërrijnë dot”.
“E kam mbështetur përherë barazinë. Askush nuk e ka marrë ndonjëherë guximin të më thoshte se nuk mund ta bëja diçka, vetëm se isha vajzë”.
“Je thjesht njeri. Nuk ke se si ta kesh gjithçka në vijë në çdo moment të ditës”.
“E dini kur e ndiej se po bëj më të mirën? Kur nuk e kam parë veten në pasqyrë për ditë të tëra dhe jam duke bërë gjërat që më lumturojnë”.
“Nuk mund ta jetosh jetën duke kënaqur të tjerët. Zgjedhjet duhet të jenë të tuat”.
“Ndonjëherë njerëzit më të mirë janë të mbushur me tatuazhe, ndërkohë ata më paragjykuesit i takon në kishë çdo të dielë”.
“Mendoj se gjëja për të cilën duhet të shqetësohesh më së shumti në jetë, është se si i trajton njerëzit e tjerë”.
“Një eksperiencë e keqe në dashuri, nuk ka pse të jetë një arsye për të pasur frikë të nisësh një histori të re dashurie”.
“Unë mundohem të mos dal në takime romantike me personat që njoh në punë. Kjo gjë mendoj se e bën jetën më të lehtë”.
Bota.al
https://bota.al/nuk-mund-ta-jetosh-j...qur-te-tjeret/
Ndryshuar për herë të fundit nga sirena_adria : 29-07-2022 më 23:35
Kjo e jona eshte nje mbeshtetje subjektive dhe nje rregullim objektiv
Fusioni i lumtur midis botes objektive dhe objektit dhe synimit subjektiv, nderkohe qe leviz drejt objektivitetit Suprem duhet te mbash nje pershtatje te duhur me boten objektive , kur shoqeria njerzore do te sistemohet ne kete ide Supreme.... njerzimi i te gjithe universit do te bashkohet dhe ne e presim me ankth kete moment te lumtur.
Ndryshuar për herë të fundit nga ATMAN : 30-07-2022 më 14:56
Ka njerez qe flasin, flasin, flasin….derisa gjejne dicka per te thene.
(Sacha Guitry)
Nuk lejohen adresa Interneti ne Firme. Stafi i Forumit.
"Një person është një zotëri i vërtetë kur nuk ka dallim midis mendimeve, fjalëve dhe veprimeve të tij."
Krijoni Kontakt