Close

Rezultati i Sondazhit: A jeni dakort me ndertimin e varrezave greke?!

Votues
112. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • JO

86 76.79%
  • PO

20 17.86%
  • Abstenoj

1 0.89%
  • Nuk e di

5 4.46%
Faqja 0 prej 12 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 119
  1. #-9

Arrow Berisha: OK varrezave të ushtarëve grekë

Cdo kerkese e Greqise qenka nje urdher per shtetin Shqiptar!. E cuditshme sa poshte kemi rene si komb me keta politikane plehra!. Po hallet e shqiptareve kur do zgjidhen nga qeveria greke, sic psh ceshtja came?! A di diplomacia shqiptare cdo te thote ti vesh KUSHT nje shteti tjeter?! Si pranohen kaq lehte te tilla marreveshje ne demin tone?!

__________________________________________________ ________________________________

• Nga Tedi Blushi
    Grekët qe humbën jetën gjate Luftes se Dyte Boterore ne territorin shqiptar do te prehen ne varreza memoriale te vecanta. Një fakt të tillë e pohon vetë ekzekutivi në Progres-Raportin e Shqipërisë për vitin 2008, që do t’i dorëzohet Komisionit Europian ditën e martë

TIRANE-Ndërtimet e varrezave memoriale të ushtarëve grekë të rënë gjatë Luftës së Dytë Botërore në territoret shqiptare, kanë marrë miratimin e qeverisë Berisha. Ndryshe nga sa është pretenduar më parë, një fakt të tillë e pohon vetë ekzekutivi në Progres-Raportin e Shqipërisë për vitin 2008, që do t’i dorëzohet Komisionit Europian ditën e martë. Duke u ndalur në çështjet e bashkëpunimit rajonal, e më konkretisht në marrëdhëniet me Greqinë, qeveria veçon “gjallërimin e veprimtarisë së komisioneve dypalëshe për këtë problem dhe punën që është bërë për nënshkrimin e marrëveshjeve përkatëse”.
    Katër
    Varreza memorial që ka nisur të ndërtohet në Çiflig të Korçës, do të pasohet nga një tjetër varrezë memoriale për ushtarët grekë, e cila parashikohet të ngrihet në rrethin e Kolonjës. Kjo do të jetë varreza e katërt për martirët e ushtrisë greke brenda territorit të Shqipërisë. Vendi i saktë ku do të ndërtohet kjo varrezë memoriale ende nuk është përcaktuar. Parashikohet që të jetë në një fshat afër qytetit të Ersekës, ku mundësisht të ketë rrugë të asfaltuar, në mënyrë që objekti të bjerë sa më shumë në sy dhe të jetë i arritshëm për vizitorët në çdo kohë. Me ndërtimin e kësaj varreze kompletohet e gjithë zona juglindore e vendit, duke filluar nga Gjirokastra, Përmeti, Kolonja e Korça, e cila pretendohet nga nacionalistët grekë se është pjesë e Vorio-Epirit. Vendndodhja e memorialit të Kolonjës është një nga pikat që do të negociohet dhe në takimin e përbashkët të ekspertëve shqiptarë dhe grekë që do të zhvillohet gjatë muajit tetor në Tiranë.
    Dy shkolla
    GSH publikoi pak javë më parë lajmin e hapjes së 16 shkollave të reja për minoritetin grek në qarkun e Gjirokastrës. Por veç tyre, ekzekutivi pohon se janë hapur së fundmi edhe dy shkolla të reja, respektivisht në Bularat e Derviçan. “Gjatë këtij viti shkollor, për një mësim më të mirë dhe më cilësor në shkollat e minoritetit grek u hapën dy shkolla model në Derviçan dhe Bularat. Theksojmë se krijimi i këtyre shkollave nuk ka prekur shkollat e tjera (nuk janë mbyllur shkollat e tjera). Në bashkëpunim me pushtetin lokal, transporti i nxënësve për në këto shkolla bëhet falas”, - citojmë nga dokumenti i Progres-Raportit.
    Pronat
    Në të dhënat për progresin e Shqipërisë që qeveria do të çojë drejt Brukselit, një kapitull të veçantë zë edhe çështja e pronave. “Kemi besim që mund të realizohen dy kompensime monetare brenda këtij viti”, - shprehet ekzekutivi në këtë kontekst. Por në fakt, realiteti është krejt ndryshe. Vetëm dy ditë më parë Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave bëri të ditur shtyrjen pa afat të shpërndarjes së fondit për kompensimin financiar prej 500 milionë lekësh të reja. AKKP sqaroi konkretisht se kompensimi monetar është pezulluar deri në një afat të dytë, kur dhe të ketë përfunduar rivlerësimi i tokës sipas vlerave reale.

(d.b/GazetaShqiptare/BalkanWeb)
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 19-10-2008 më 04:01
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

2. #-8
    i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    vota ime ishte per JO veq se bera nje gabim me PO
    We are all Aliens

3. #-7
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Varrezat greke ne shqiperi do te ishin si te lejosh ndertimin e varrezave Naziste ne Izrael...

4. #-6
    Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Perse i lejon saliu keto "mauzole" te nguliten ne token Shqiptare?

ne emer te kujt vepron? kush ia dha te drejte atij te fuse çibane te ketille ne token Shqiptare?

saliu vepron si perhere hajdut, naten, vjedhurazi ...

por edhe kjo ka nje spjegim:

saliu ndodhet ne gjendjen me te mjerueshme politike - vetem qeveria greke eshte ajo qe e suporton qendrimin e tij kryeminister, te gjitha te tjerat ia kane bere "naften" me kohe ...

gjithashtu, ne njerin nga ato mauzole mund te varroset ndonje dite edhe vete saliu, sepse mbase nuk do te gjendet toke Dhqiptare qe ta pranoje ate paranojak anti-shqiptar, mashtrues, hajdut, kriminel ...

5. #-5
    ..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    C eshte ky budallik me brire i rradhes i kryeministrit?Po per varrezat e cameve ne Cameri behet fjale?Ca turpi!
    Dhe ato qe votojne Po le ta argumentojne dhe te shohim c fare xhavahiresh antikombetare do nxjerrin.

6. #-4
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Absolutisht JO!
    Sui generis

7. #-3
    i/e regjistruar Maska e skampin
    Anëtarësuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjë
    Postime
    947
    bythlepiresat lejojne keto turpe dhe na dalin edhe si patriote pastaj.
    te gjithe te tredhur dolen politikanet tane.
    Kujdes nga shkjau
    Kujdes nga greku
    Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
    AT GJERGJ FISHTA

8. #-2
    Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Ej, a ka mundesi te rregullohet Poll, une votova PO gabimisht. MAD MAD MAD

9. #-1
    2010 Triplete Maska e oliinter
    Anëtarësuar
    14-11-2004
    Postime
    2,806
    cfare te bej berisha? ai eshte serb dhe duke qen i tille ka per aleate edhe greket. eshte e natyrshme kjo gje.

felliqsira
    vari leshte

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    berisah nuk mund ta bej nje gje te till po nuk e lejon vet populli nje gje te till .
    We are all Aliens

Faqja 0 prej 12 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kështu foli Tahir Zemaj
    Nga Nice_Boy në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-01-2014, 18:52
  2. Çështja e varrezave greke në Shqipëri
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 296
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 10:08
  3. Vilktimizimi i ushtarëve shqiptar në ish Armatën Jugoslave
    Nga sibishi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-12-2008, 14:55
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-08-2006, 00:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •