Alvi, mos u prek, permendja tende ishte ne sherbim te temes, me tregu qe ndryshe nga kosovaret ne shqiptaret nuk i shohim ish-jugosllavet (s'po them serbet, ngaqe teper vone e morrem vesh qe keta ishin ndryshe nga kroatet, sllovenet, malazest, etj) si armiq.
Gjithashtu ti admirosh serbet, qofte per sportet (une pervete i kam admiruar ata) nuk eshte KRIM.
Ato shkrimtaret i permenda me tregu jo injorancen tuj, por qe koncepti lirise, shijes, qytetarise, per mua nuk erdhi nga televizioni serbo-malazes. Shembull, nje komshi imi qe vizitoi jugosllavine, tregoi qe atje pa femra me te bukura se ne itali.
Sidoqofte tregimi tij, nuk me çoi ne konkluzionin qe sllavet jane femra me te bukura se italianet, ate pershtypje s'e kam dhe sot megjithese Kurnikova eshte star i webit. Sepse varet çfare quajme BUKURI. Nuk di sa kupton.
Tani sa i perket temes (megjithe çfare thashe me lart jane po ne lidhje me ket) une e dhashe mendimin tim. Shqiperia do te rregullohet kur gjendja ne rajon te stabilizohet. Ky stabilizim vjen vetem nepermjet marredhenieve te ndersjella te fqinjeve te gjithe ballkanit.
Po spati STABILIZIM BALLKANIK kurre s'do te kete as PROGRES as MIREQENIE BALLKANIKE.
Tani e gjitha varet çfare kerkojme ne jete. NDER apo MIREQENIE. Cilen nga te dyjat. Kete Dita, nuk arrin ta kuptoje, ajo kerkon dhe mireqenie si dhe nder, te dyja ne te njejten kohe. Kjo eshte e pamundur. Po ti Alvi si mendon per kete?
Krijoni Kontakt