Close
Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 131
    alvi
    i/e ftuar
    O Dita, po sikur te jete qeveria e Kosoves ajo qe nuk do qe keto marrdhenie te lidhen?
    Ndoshta ata nuk duan te lidhin marreveshje me "rebelat" sic na quajne ne te Shqiperise?
    Ndoshta eshte nje hipokrizi nga ana e Rrugoves.
    Eshte e mundur apo jo?
    Nano po futet ne krevat me cin ti dale perpara, ndoshta eshte Rrugova ai qe nuk do, dhe ne ja veshim kot fajin qeverise Shqiptare.
    Sic te pata thene, un nuk i di shkaqet e verteta po as ti nuk i di.
    Prandaj gjithska ngelet ne kuadrin e hamendjes.

alvi
    i/e ftuar
    he se jena ne pune dhe duhet me i nderpre ka i here.

So
    A e di ti Dita pse nuk jam partizan i te tillave politika une?
    Na ishte njehere nje njeri qe sundonte Shqiperine dhe ai tha.
    ne dhe bar do hame dhe parimet nuk i shkelim.
    Si perfundim bar hengrem me te vertete.
    Nga te interesuarit per investim ne shqiperi, te vetmit qe ja vlejne te permenden jane: Turqit (500 vjet pushtim), Greket (s'ka nevoje per prezantim), Serbet (gjithashtu s'ka nevoje per prezantim) dhe Italianet ( na kan vrare e prere e pushtuar sa here u eshte dhene mudnesia)
    Alternativa...........?

kerkuesi
    Anëtarësuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    weve!
    Kete e ke shkrujt me siper
    "O mariglen

Emigrante ka sa te duash . Ka arabe, ka ruse , afgane. Njerez qe kur marrin 300 dollare muaji u iken truri. Une njoh plot prej atyre.
    Po ata 500.000 shqiptaret ku do vene ?? Ata fermeret, pastruset, hekurthyesat etj.
    Do vene ne Shqiperi te punojne ne Shqiperi ne fabrikat me pronesi greke ?????
    Bankat me te medha ne Shqipri i ka Greku."

Eshte e vertet qe emigrant ka sa te duash por jo Rus pasi edhe rusia po e stabilizon tregetine. Emigrantet qe mund te thith greqia mund te jene kurd dhe arab.

Keta emigrante duan rreth 10 vjet qe te stabilizohen ne greqi si dhe Greqise i duhen po 10 vjet qe te zgjedhe ata qe i duhen (tregut grek)
    Kjo do te thote destabilizim pasi nuk jane pak por 500 000.

Tjeter, nqs greku ti kthen ata emigrante do filloje nje rryme antigreke aq e madhe saqe asnje nga firmat greke nuk do ta ndjeje veten te qete ne shqiperi. Per rrjedhoje ato fabrikat greke do detyrohen te behen me bashkpronare shqiptare nqs duan te rrine ne shqiperi.

Ndersa ata 500 000 shqiptare qe do kthehen do jene te gjithe te kualifikuar dhe do ti hapin vet vendet e punes me leket qe do sjellin. Pra si rrjedhoje do rritet prodhimi vendas.
    Sa per bangat greke qe jane ne shqiperi ato do falimentojne pasi deri tani ato jane mbajtur nga dergesat e lekve te shqiptarve qe punojne ne greqi dhe qe dergojne lek per familjet. Nqs te gjithe keta shqiptar do kthehen nje pjese e mire e lekve te tyre do ti fusin ne bangat shqiptare si rrjedhoje forcohen edhe bangat tona.

Nuk dua te them qe shqiperia fiton nga kjo levizje e emigrantve por mendoj se greqia humbet me shume. Une nuk e marr si levizje te mire ne interesin shqiptar por ju pergjigja asaj qe ke shkruar dy tema me pare
    Me ke kuptuar keq derman.

Vazhdojme.
    "Mielli serb ne ne hyn pa dogane.
    Akoma se ke marre vesh???????????"

Nuk eshte dogana e vetmja taks. Ka shume lloje taksash. Une e di qe tregtari serb nuk do kete te njejten ngarkese nga taksat si ne tregetine e mbyllur por perseri duhet te kuptosh qe shteti i merr taks serbit ne disa menyra dhe nje pjese ja jep shqiptarit.
    Nqs tregtari shqiptar nuk eshte i zoti qe edhe me kete perkrahje ta konkuroje serbin atehere futet ne loje nje tregetar tjeter qe luan me mire ne lojen ekonomike.

Tjeter
    "Shikoji gjerat nga lart dhe me prespektive. mos fol kot."

Prespektiva eshte hapja e tregut ngadal ngadal. Ne pretendojme qe ta hapim tregun edhe me shtete shume here me te fuqishme se serbet dhe po ikem me keto ide si te tuat atehere i bie qe mos ta hapim fare dhe te mbyllemi.

Ndersa shume nga ju marrin shembull ameriken bejne gabimin me te madh. Nuk mund te krahasosh ekonomine e amerikes me ate shqiptare. Per ekonomi te ndryshme duhen zbatuar strategji te ndryshme. Amerika ka nje ekonomi te tille me anen e te ciles i imponon rregullat e lojes botes, ndersa shqiperia nuk mund ti imponoje rregulla askujt.

Tani qe te kalojme ne thelb te debatit. Edhe pse jam pro hapjes se tregut shqiptare prap jam shume pesimist per sipermarsin per te cilin u hap kjo teme. Nqs ai sipermares eshte ashtu sic e pershkruajn gazetat atehere duhet bere shume kujdes pasi mafjoza kemi me ton ne shqiperi dhe skemi nevoj per me shume.
    PAUCA SED MATURA

Konservatore Maska e Dita
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Postuar me pare nga Marigleni

Amerika ka nje ekonomi te tille me anen e te ciles i imponon rregullat e lojes botes, ndersa shqiperia nuk mund ti imponoje rregulla askujt.

Mariglen,

e lexova krejt shkrimin tend, por zgjodha kete pjese per ta komentuar shkurt.

Eshte e vertete qe Amerika imponon rregullat e lojes, ne nje kohe qe neve ne Shqiperi rregullat e lojes na i imponon FMN-ja, por perderisa ngritja e barrierave eshte e mundur per nje shtet cdo shtet ka te drejte ta realizoje kete gje. A e ka provuar shteti shqiptar kete gje? Pra te dale njehere me interesat e veta dhe te mos degjoje thirrjet e vazhdueshme per hapje te pakufi te tregut?

Me pelqeu ajo qe kishe shkruar, qe ti vete je per nje hapje graduale. Eshte zgjidhja me e mire, por a e degjon kush?

Dhe paragrafin e fundit ta citoj krejt sic e ke shkruar dhe nuk ka nevoje per koment.

Tani qe te kalojme ne thelb te debatit. Edhe pse jam pro hapjes se tregut shqiptare prap jam shume pesimist per sipermarsin per te cilin u hap kjo teme. Nqs ai sipermares eshte ashtu sic e pershkruajn gazetat atehere duhet bere shume kujdes pasi mafjoza kemi me ton ne shqiperi dhe skemi nevoj per me shume.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-10-2002
    Postime
    66
    MARIGLEN NORA

1. nickun tim shruaje sic duhet
    2 per cfare emigrantesh te kualifikuar e ke fjalen ti ? Mos fol kot. Emigrantet aty jane fermere dhe me se shumti pllakaxhinj. Nuk punojne as ne marketing as ne IT. Mos pirdh kot se koti. Ata po u kthyen do mbytin tregun vendas me oferta pune por qe skane ku te punojne.
    Po ne dhe frutat dhe perimet imarrim nga greku. Po bojkotuam ushqimin grek ne vdesim per te ngrene. Le te tjerat pastaj.

Greku e di se per cfare ka nevoje dhe i gjen menjhere. punen e krahut e bejne te tere. Ka republika ruse sa te duash.

kerkuesi
    Anëtarësuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    Dita
    Ja pse e respektoj debatin me ty pasi ti nuk e kundershton debatusin thjesht per inertesi sic bejne ca ketu.
    Tani me larte ke shkruajtur
    "Eshte e vertete qe Amerika imponon rregullat e lojes, ne nje kohe qe neve ne Shqiperi rregullat e lojes na i imponon FMN-ja, por perderisa ngritja e barrierave eshte e mundur per nje shtet cdo shtet ka te drejte ta realizoje kete gje. "

Sic e the dhe vete eshte FMN qe na imponon rregullat e lojes se ekonomise. Pse? Sepse ne kemi nevoj per investus pasi na mungojne per arsye qe s´hyne ne pune per diskutimin tone. Edhe nje here ne na duhen investus.
    Kete eshte perpjekur te thote dhe alvi.
    Tani do thuash ti qe "Edhe une aty e kam qellimin se do na drejtoje rregullat serbia po ta leme te futet ne ekonomine shqiptare"
    Ketu ndryshon puna pasi serbia nuk arrin te beje as 1/10 e investimit Serb dhe si rrjedhoje eshte e paperfillshme.

Nga ana tjeter Imagjino sikur 1/10 tjeter te investimit ta beje Kroacia me te cilen po hapim tregun Akoma me tej 1/10 Bullgaria 1/10 Rumania ........e keshtu me radhe FMN-se i ngelet te luftoje konkurencen per kontrollin e saj qe ka pas me pare dhe keshtu qe nuk do ta kete me te njejten force por do leshoje pe ashtu sic do beje dhe greqia.
    Ne kete menyre qeveria shqiptare dhe ekonomia vendase do kete me lirshmeri veprimi dhe do fitoje me shume terren vendimmarrjeje.
    ¨Me kupto drejte

Tani te them ate per te cilen jam pak pesimist

Ato qe thashe me larte mua vete me duken pak si shume por nuk eshte se jane te paarritshme. kriteret per ta pas jane
    1-Politike e qete dhe qytetare
    2-Ndarja e pronave
    3-Nje shtet elastik dhe i forte

Po bej nje supozim supersticiozi (edhe pse nuk i kam qejf)

Nje kryeminister si puna e Metes me nje PD ne opozite (por me kryetar z Topi) dhe paralel PDr mendoj se ato qe shkruajta me larte do ishin 90% te realizueshme.
    PAUCA SED MATURA

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-03-2003
    Vendndodhja
    Albanistan
    Postime
    146
    Republika ruse ka, por s'ka budallenj shqiptare atje.

kerkuesi
    Anëtarësuar
    13-09-2002
    Vendndodhja
    ne vendin tim
    Postime
    1,171
    waveny !
    Me vjen keq per thyerjen e emrit tend

Qe te mos zgjatemi e lagu apo s'e lagu.

Thithja e 500 000 emigrantve te rinj do nje kohe prej 2-3 vjetesh
    Pastaj do dhe nje rregjistrim qe te ha rreth 3 vjet.
    Te sjell kriminalitet te ri
    Ju duhet kohe te pershtaten me jeten greke
    Sjellin semundje te reja
    .............

Edhe njehere nuk them se ekonomise tone nuk do ti sjelle demtim, por per mendimin tim, ekonomise greke i sjell me shume se ne.
    PAUCA SED MATURA

ZGALEMI I FURTUNES Maska e Randi
    Anëtarësuar
    21-01-2003
    Vendndodhja
    N.Y U.S.A
    Postime
    147
    Asnje shtet,sigurisht dhe asnje popull nuk kane humbje nga invesitoret e vertet kur vijne te infestojne ne vendin e tyre,dhe aq me teper SHqiperia kur dihet ekonomia dhe niveli i te pa puneve.Nje logjike e imja e dhjeshte (pasi nuk jam ekspert dhe analist),me ben te dyshoj per "sinqeritetin"e ketyre biznismenve serb per disa arsye:e para gjendja aktuale e sebise sot kerkon me shume se kurre dhe ka nevoje per parate e ketyre biznismeneve. e dyta per vete situaten e pa qarte qe mbi zotron ne vete Serbine,dhe akoma me shume gjendjen e pa sigurte ne te cilen ndodhen biznismenet ne SHqiperi(ne shqiperi biznismenet vendas nuk ndihen te sigurte). e treta duke pasur parasysh kush jane serbet dhe raportet qe kane pasur me ne shqiptaret,nacionaliteti i tyre kurre nuk do ta kishte lejuar nje gje te tille ,kete e them pasi une kam jetuar atje per disa vjet dhe e di mire se kush jane serbet per ne,(kur dihet se me ritjen e investimeve ai shtet dhe ai popull do te kene te mira materiale...),
    dhe a beson kush nga shqiptaret se do kete serb qe ta doje nje gje te tille qe populli dhe shteti jone te forcohet ekonomisht.Une po ua them KURRE,KURRE.....KURRE,sikur miljarda $ te fitonin ne SHqiperi.Dikush mund te thote se ata erdhen ne SHqiperi dhe u
    priten"mire"...........sigurisht qe po,duke pasur parasysh faktin se korupsioni, trafiku, droga....dhe parate e pista nuk njohin kufij,ndershmeri,ligje nuk ka ndarje,per ta mbi gjithcka eshte
    paraja.Si perfundim dua te them se asnje shqiptar te mos shpresoje se me ardhjen e ketyre"biznismeneve"serbe ne SHqiperi ekonomia shqiptare do te ndryshoje sa do pak.Une vetem per nje gje "gezohem",se me ardhjen e ketyre serbeve ne SHqiperi ndoshta do te permbushe nje vendim timin mare para 10 vitesh
    TE VRASI NJE SERB.

RANDI
    Budallai eshte gjithmone i bindur se asnje me shpejt se ai nuk e kupton njeriun e mencur.

:q qetesi

Perjashtuar Maska e {Princi}
    Anëtarësuar
    27-10-2002
    Vendndodhja
    Buried Alive
    Postime
    266
    Postuar më parë nga waveney
    o Alvi

Biznesi ka nevoje per shtetin.

Shikoje vet. Cdo klase politike ne usa ka lidhje me biznesin.

Biznesi i jep para per periudhen elektorale kurse nga ana tjeter
    marrin ndihma me forma te ndryshme si puna e celikut. Biznesi i celikut ka lidhje te forta me partine e bushit.
    Athere kur biznesi ka nevoje per shtetin pse sduhet te bejme biznes me serbin???

Ideja qendron ketu qe po ngatrrohetthjesht interesi ekonomik me ate kombetar....
    ekonomikisht ne jemi shtet i rrenuar edhe partnershipet sna prishin pune qofte edhe me grek edhe arab ....Se alvi ojes me duket po menjanohet ktej thot qe ska gjo te keqe me bo tregti me sebet..sa kujtohet tregtia me venet arabe ..i dridhen komet...nejse se po dal nga tema...

sa per intereset serbe mos u friksoni se se u hapen 2-3 biznese serbe ne shqiperi sna mori lumi kur amerika edhe rusia kishin hyre ne lufte te ftohte ...ne ny ishte popullata rusisht folese 6 %.....rrjedhojat?? amerika eshte superfuqia nr 2 ne bote ...rusia si lan dot miliardat dollare qe i ka borgj usa-s edhe komunitetit europian...

prandaj moj beni legjende dicka qe sja vlen.....thjesht merreni si zhvillim ekonomik i shqiperise...

Faqja 6 prej 14 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çfarë mendoni për Ahmet Zogun?
    Nga honzik në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Jezuiti italian që adhuronte Shqipërinë
    Nga PLaku-i-Detit në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-08-2004, 06:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •