Ne sa mbledhje Ekumenike ke marre pjese personalisht ti Matrix?
Une kam qene nje here, ne Graz te Austrise me At Joan Pelushin...
Me sa di une, por qe eshte mese e sigurte, nuk thuhet ne asnje vend, se Ekumenizmi do te thote, te gjithe jemi njelloj, nuk kemi dallime, ose pak rendesi kane dallimet, pak rendesi kane Sinodet etj si keto...qe te garantoj, se jane shpifje ekstremistash...
Ekumenizmi, ka si parim, ate qe te thashe me pare, per tu perpjeke te shohim tek njeri tjetri te PERBASHKETEN, HYJNOREN, TE MIREN, pa prekur fare QOSHET ku njerezit struken pasi ndahen nga njeri tjetri.
MOSKOMUNIKIMI ka qene nje nga arsyet me te forta ne SKIZMEN Lindje-Perendim, apo jo?
Tashti, te ushtrosh nje aktivitet te perbashket me nje te huaj apo te jashtem, nuk ka te beje fare me degjenerim doktrinor, edhe ne rast se ndodh pa dashje ndonje shkarje, eshte Zoti qe gjykon, edhe Sinodi kishtar.
Por duhet te kuptosh se Sinodet edhe ata qe morren pjese ne to, nuk kane MOHUAR asnjehere ndonje kontakt normal me ata qe jane jashte Kishe, por ato kane vene ne dukje se duhet qe Kisha te ruhet nga Persona apo Levizje qe ndergjegjshmerisht jane anti apo pseudo-kristiane, gje qe nuk mund ta pergjithesosh me te gjithe heretiket!
Po neser, nqs ti mbyllesh ne vetvete, ai heretiku qe humbet pasi nuk njohu tjeter te vertete, sepse nuk iu dha snje variant tjeter, do te te akuzoje ty ne Diten e Gjykimit, per ate se ku ishe ti ne jeten tokesore, qe nuk vajte ti tregoje mbi te verteten?
Ketu pra eshte burimi i ketyre levizjeve Ekumenike, e aspak ne shpifje se ato po perpiqen te ngrejne doktrina te perbashketa, dmth po gjejne nje te mesme te perbashket.
Ia kalofsh mire Matrix!
Krijoni Kontakt