Pershendetje
Te dashur bashkatdhetar,patriot,intelektual,te rinj e te reja shqiptar, qe merni pjese ne kete forum! Ne radhe te pare ju uroj te gjitheve nje bashkim sa me te shpejt ne trojet tona Shqiptare,e te gjithe se bashku te punojme e te mesojme ne vendin tone,ku aty na bashkon
. toka ,gjuha ,kultura ,traditita ,bujaria ,besnikeria, aty ku te paret tane e lane me gjak ate toke per ta fituar ,aty ku prehen kockat e gjysherve tane,aty ku dikur do prehen dhe kockat tona.Gjithashtu ju uroj ta mbani koken lart, dhe te jeni krenar qe jeni Shqiptare dhe kemi nje histori aq te dhimshme por dhe aq krenare nder shekuj,dhe se fundi ju uroj suksese dhe lumturi ne jeten e cdo njeriu qe i thote vetes Shqiptare
Prezantimi
Une jam nje lexuese e vjeter e ketij forumi ,por nje antare e re,ku sot u regjistrova per here te pare. Kam lindur ne Tirane ,kam kryer shkollen 8 vjecare tek shkolla e kuqe ,ku sot eshte nje nder shkollat me te bukura ne kryeqytet ,per arsye ekonomike kam fillur pune qe ne moshen 15 vjece, dhe te mesmen jam detyruar ta kryej naten ,e megjithese isha nene femijesh .Femijeria ime ka qene shume e veshtire ,kemi vuajtur per copen e bukes.Me vone mbasi u futa ne pune jetova me kushte me te mira ,por jo si i kan sot femijet e mij .Ne moshen 27 vjece kam merguar ne Gjermani,dhe jetoj e lumtur me burrrin dhe tre femijet e mij.Ne vitin 2001 shkova mbas 11 viteve ne Shqiperi pasi kisha babain ne gjendje te rende ,ku u cmallosa me vendlindjen dhe me te afermit.
Dy dite para se te vdiste babai, me la nje amanet,e me tha ;Bije ma bej hallall se je rritur ne varferi,mos i harro me tha se sa ke vuajtur por, koken mos e kthe me mbarapa, vazhdo jeten.Kurre nuk e haroj kete amanet te babit , ku dhe ne keto momente qe po shkruj kete fraze me mbushen syte me lote .
Dy nga femijet e mij jane antare te ketij forumi,dhe jam shume e gezuar qe femijet e mij me ane te ketij forumi jane munduar dhe mundohen te pervetsojne gjuhen e tyre Shqip, kulturen artin traditatat e historin e vendlindjes se tyre.
Ky forum me pelqen shume nga larmia e shkrimeve te antareve te soj, qe dhe tek disa antare theksohet zgjuarsia dhe inteligjenca e te riut Shqipetar panvarsisht nga rrymat politike apo fetare.Ketu mund te theksoj disa antare qe me kane lene pershtypje te vecante edhe pse te merguar me vite ,jane te prokupuar dhe marin pjese ne hallet e shqiperse,ne situtaten e sotme ,ku mbizoteron nje korrupsion i theksuar.Keta antare jane si me poshte vijon;Albo ,Redi,Dita,Brari ,Drini,dhe shume e shume te tjere ,te cilet nuk kursejn kohen duke ja kushtur ketij forumi,qe per ne emigrantet eshte nje xhevahir ne kuptimin e mire te fjales.
Do mundohem te mar pjese regullisht ,dhe do shkruaj idete e mija ne kete forum ,e megjithese jam nena e tre femijeve,do ta gjej kohen .
Ju pershendes te gjithve pa perjashtim ,dhe ne vecanti dy femijet e mij qe marin pjese ne kete forum.
Me shume respekt Lexuesja
Krijoni Kontakt