Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 74
    _____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Tedi, nuk eshte veshtire me i zgjidh gjerat kaq lehte. Shteti nuk ka ku ti gjeje ato 17 milonat qe duhen per ishpronaret e tokes, bile as ato 17 milonat qe duhen per uje drita e kushte minimale jetese atje.
    Shteti nuk PJELL para, ato dalin nga taksapaguesit shqiptare, asnje nuk do te deshironte te keterfishohej ne taksa per pagesa te tilla, te shperbleheshin pronare jofiktive e te pataksuar kurre, as asfaltohet bregu i lumit kur lana ne qender te Tiranes qelbet akoma nga era shures.
    Ne ēdo shtet, ēdo marredhenie midis tij dhe shtetasve jane marredhie FORCE. 40 000 persona jane nje force e sterbollshme per ta hedhur poshte qeverine e bashke me te shtetin, ēfare do shteti qofte ky.
    Me pak se kaq mjaftuan per ta rrezuar Salen, apo harruat. Prandaj qe te mos kete gjak e turbullira duhet KOOPERIM, ASOCIM QYTETAR. Ēfare kuptoj une nga kjo?
    Po ja. Ai milioneri lab qe i kishin rremby te nipin, deklaroi se do jepte 10 milione dollare vetem per nje tekė, per te eleminuar kundershtaret e tij imagjinare, pse mos ta jape kete shume per Republiken, keshtu paguhen ose pronaret e tokes ose sistemohen ne vend tjeter bathoraxhite. Bile une propozoj qe nga Bathore ai vend te marre emrin e tij, ne shenje kujtimi mbarenacional. Bile atij ti ngrihet atje nje LAPIDAR gjigand, se e meriton.

Si konkluzion o Tedi, dhe qeveria dhe opozita kane rene dakort qe te zbatojne lidhin e Sales, pra per shperblim te pronareve te para 46-es dhe keshtu qe fjalet jane te kota.

Dhe perderisa kane rene dakort te dyja partite me te medha te vendit te zgjedhura me shumicen e votes se shqiptareve, atehere i bie qe ti bindemi kesaj gjeje.

Dhe perderisa, si qeveria, ashtu dhe opozita dhe shumica e popullit qe i ka votuar eshte bindur, i bie qe ti behet derman ketyre 40 000 personave.

Pra ti jepen parate e shperblimit pronareve te ligjshem dhe te sistemohen e te jetojne si njerez keta te tjeret.

Keshtu puna dhe filozofite nuk i ka njeri mangut.

Perderisa keta nuk jetojne si njerez, po si kafshe, tregon qe ka dicka nuk funksionon.

Nese je ti burre, shko dhe dergoi te gjithe ne Verilindje nga kane ardhur dhe te shohim nese ja del dot.

Ornament, meqe postuam ne te njejten kohe, nuk pata mundesi te lexoja shkrimin tend.

Se ku ti gjeje shteti per te paguar pronaret, po te citoj dicka teper te vogel nga nje gazete:

Kreu i KLSH-sė Kėrēuku, relatoi nė parlament se gjatė vitit 2002, buxheti i shtetit, ishte vjedhur me njė shumė prej 2 miliard e 400 milion lekė

Dhe nje gje te tille ne e kemi komentuar ne kete forum vitin qe shkoi.

alvi
    i/e ftuar
    sa mire i zgjidhet te gjitha.
    U pyten Permetaret, Tropojanet, Vlonjatet, Sarandiotet, PDja, PSja dhe banoret e Bathores, kujt i rruhet se c'mendojne pronaret e ligjshem.
    He me te pifsha dolline, drejt Evropes dhe botes dhe ne, me stil te vecante, tonin, alla-shqiptarce.
    Hajde te bejem bamiresi me token e tjetrit, pa VK se c'mendon ai tjetri i zoti i tokes.
    O Tempora o mores, nuk di njeriu te qeshe apo te qaje.
    Nejse un po e terheq veten nga ky diskutim. SI pronar toke ne Bathore, askujt nuk i intereson mendimi im.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-03-2003
    Vendndodhja
    Oakland, CA
    Postime
    738
    Mire nga Pd qe sprisja gje si parti e injoranteve qe eshte, po PS si pranon keshtu te institucionalizoje antiligjin edhe anarkine? Duket se komunizmi sundon akoma kembekryq ne shqiperi gjersa bythoraxhinjte zgjidhin sipas kanunit ne Tirane kerkesat e tyre kreshnike qe nuk kane pike te drejte ndersa PS i aprovon. Turp per PS!

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    bashkohem me mendimin e shokut qe i ngeli fjala b**** ne goje, intelektuali gramoz se bashku me intelektualin fino duhet te therrisnin akademiket caushi dhe kulla per te mos u perkulur para presionit se fatosin e dime qe ia mbath sa here kalon ndonje zog nga kryeministria... eh keshtu e ka kjo bote nuk mund te jesh edhe intelektual edhe trim.

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    O Alvi une mendoj se pronaret duhet te demshperblehen financiarisht... mendoj se shteti mund te merrte nje kredi dhe pastaj ajo te shlyhej permes nje takse nga te gjithe ata qe kane probleme me pronaret e vertete.... ose psh te ardhurat qe mund te merren nga koncesionet ne hidorcentrale apo fusha te tjera ti kalojne ish-pronareve..... por praktikisht eshte e pamundur te arrihet nje kthim fizik i prones pasi asnje force politike nuk mund ta realizoje dot nje projekt te tille.

Ty ornament qe thua se shteti nuk ka mundesi po te kujtoj vetem nje statistike. Per te njetat tarifa doganore dhe te njejeten sasi malli qe konsumohet nga popullsia, Maqedonia apo Serbia vjelin tre here me shume te ardhura sesa Shqiperia, nuk po futem pastaj te diskutoj vjedhjet dhe korrupsionin.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Alvi ne Bathore..pasi degjon ne radio vendimin e qeverise iken me inat..

Na me Alvke..ku vete bre..prit mo prite..te llafosemi..
    Une jam pe Devolli e ndakorte qe te kam zene tokat e gjyshit po ama nje pule e ke nga une cdo vit te ri falas..ce o merzitesh..pse o per nje cop tok o do prishim qef ne o..
    hajde o torobelle hajde..tėmėn e sėmes bre me kta pronart e socem..lol

Shka po ik bre zotni Alv po thot Ndou pi Kalivacit.. paja mar ktu e ta bisedojna i fije i ket pun..Mos xej kryt mer burre per toka te gjyshit.. aiii kola ka dek e ska ca bethen..hajt more se pi meje i ke cdo muj ka i kacile ve rose edhe kshu lahena per bukuri..

Na mo Alvush ku vete a der bardh..Po une nuku u merzita kur Sali qeni na prishi koprativen e ti murzitesh qe te kemi zene ca Toka te gjyshit.. Po ne jemi tanet.. Nuku e dinje ti se Gjyshi jot me gjyshin tim kan qėne ne Brigad pest mo..
    Po gjyshi im e ka shpetuar Gjyshin tend ne tenden e qypit e ti nashti zemronec per ca toka qe nuku jan kushedi ca..
    Le qe une do te jap per fest te Flamurit nje sheleg ..edhe u lame qe thua ti..lol.

E more Shoke..

Bathorizmi...pra zenja e tokes se tjetrit pa pyetur as te zotin as qeverine nuk eshte gje e mire.. Po gjithe Shqiperia eshte nje Bathore..

Po gratacielat ne Bllok nuk jan Bathorizem?

A kish Tirana nje oaz te gjelberuar me Bllokun...kish..
    A nuk kish drejt cdo qytetar mbas Hapjes Bllokut ta kish at oaz si vend shplodhjeve e freskimi gjat ditve te nxehta...kish..
    A nuk donte cdo qytetar te kish grataciel te veten ne ate oaz..donte..
    E kush e ndan at pun qe Ti ben grataciel e un nuk bej..cila drejtesi..cili gjyq..cili ligj..
    Ligji i atij qe ne momentin x nuk pret radhe po sulmon para tjereve..
    E ky ligj eshte Bathoriz
    Ne pallatin e Hasanit me 100 familje ka perpara nje lulishte..qe nga koh e Enverit..
    Ne at lulishte kane shplodhur mullaqet 40 vjet tere banoret..
    Vjen 1990 dhe Kjo lulishte qe e ka humbur pak gjelberimin e dikurshem..behet tash nje OBJEKT i LAKMUAR..
    Hmmm..thote Conja ta kem ta bej Hotel ketu..
    Hmmmm thote Jorgua..ta kem te hap nje super market ketu..
    hmmm thote Nashua..ta kem te bej nje grataciel ketu..
    hmmmm thote Nazmiu do i them Arben Males tja bejme marifetnė kesaj Lulishtes e ta marrrėm na ..
    Hmmm thot Zydiu..do ja luj trullin me ato miqt ne Bashki e do e nxjerr pron timen kte lulishte me letra fallco..

Pra te gjithe sulen..
    Por njeri eshte me i forti me i shkatheti dhe diten e Rremujave ndersa mileti shkon ne protesta Ai me banden e tij me kallasha hedhin ca makina gure mbi lulishte e thote..Kjo eshte e IMJA..
    E mileti nuk flasin..
    Pushtetari Lagjes ka fut nje dor pare ne Xhep dhe nuk ndihet..
    Kjo eshte bathorizem..

Votoni pra per nje PARTI qe premton se po erdhi ne PUSHTET do bej QILIZEM nga e para e do vej drejtesi e ligj..
    Pse votoni per hajduta..

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Alvi, token ne Bathore ik e kerkoje ne gjykate sic e kane kerkuar te gjithe ish-pronaret. Gjykatat interpretojne ligjin dhe te japin token ose te kompesojne per te nese toka juaj eshte qender banimi. Ti them keto, pasi une jam familje e shpronesuar dhe i kam bere keto dokumenta me vite te tera vete si familje.

Nuk jane banoret e Bathores ata qe te kane marre ty pronen, eshte rregjimi i Enver Hoxhes ai qe te shpronesoi ty dhe familjen tende. Token kerkoja atij qe ta morri dhe jo banoreve te shkrete te Bathores.

Ju "te qyteteruarit" e tjere qe po na i klasifikoni shqiptaret e veriut si kafshe, me ato qe shkruani vetem sa tregoni diskriminimin krahinor dhe mendjen e ngushte qe kini. Ata banore te Bathores jane te varfer por me nder dhe asnjehere nuk i kane lypur ndonjerit prej jush ndihmen, si per ato 50 vjet qe rregjimi komunist i la ne urri dhe izolim, edhe sot qe vazhdon e njejta praktike diskriminuese ndaj shqiptareve nga veriu.

Mos u tallni me fatkeqesini e te tjereve pasi i ndillni nje fatkeqesi me te madhe vetes tuaj. Ata jane njerez te varfer por me nder.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22
    Dhe ajo qe ju nuk arrini te kuptoni eshte se banoret e varfer te Bathores po u japin nje leksion gjithe banoreve te Shqiperise qe kane tashme vite qe jetojne pa uje, pa drita dhe pa kurrfare shprese per rregullimin e gjendjes.

Protesta e banoreve te Bathores eshte mbase protesta e pare ne Shqiperi qe behet jashte kuadrit te politikes. Shqiptaret ne mbare Shqiperine solidarizohen me banoret e Bathores pasi ashtu si ata, edhe ata nuk kane uje, drite dhe shprese se keto probleme jetike per jeten do te zgjidhen se shpejti.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Greqi, rikthehen protestat
    Nga ClaY_MorE nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 195
    Postimi i Fundit: 05-03-2010, 11:27
  2. Protestat studentore nė Francė!
    Nga Davius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 17-04-2006, 08:45
  3. Protestat qytetare pėr rrėzimin e qeverisė Nano
    Nga Albo nė forumin Portali i forumit
    Pėrgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 22-04-2004, 02:10
  4. Edhe nje bathore tjeter
    Nga sn0m nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-06-2003, 23:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •