Close
Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 145
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2007
    Postime
    63
    Ari32
    Pershendetje por Jezusi tha une jam dera edhe jeta askush nuk mundet me ardh para,Atit perveq se nepermjet meje pra na jemi te siguruar nepermjet fjales se tina pra kem baz kshtu qe mundesh me shiku edhe vet tek Efesianve kapitulli 1 vargu12 por te gjith ata qe pranuan ai udha pushtet te behen bijt e Pėrendis atyre qe besojn ne emrin e tina. Pra besimtari krishter kit pushtet eka prej fjales se Zotit qe ne jem femi te Zotit jo sepse e meritojm po me an te hirit

Fitore Partia Demokratike Maska e amela1
    Anėtarėsuar
    03-07-2008
    Vendndodhja
    tra la la world
    Postime
    172
    une besoj vetem gjerat faktike,nuk mund te besoj gjera qe askush nuk i di se si jane ne te vertet.
    shkurt mund te them se nuk egziston!

i/e regjistruar Maska e King_Arthur
    Anėtarėsuar
    27-04-2006
    Vendndodhja
    Detroit U.S.A por me zemer dhe shpirt ne elbasanin tim.
    Postime
    2,411
    dhe une jam i nje mendimi me kete larte perderisa eshte e pa faktuar nga asnje une nuk besoj

Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anėtarėsuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137
    une kam nje pyetje ???

psh femijet qe fatkeqsisht kan vdekur qoft ne ndonje aksident apo vdekje natyrale a jan te shpetuar dhe a ekziston gjykimi per ta , pra cili eshte mendimi i juaj reth kesaj pyetje

..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Nese do besoje ne "Parajse" ateher normalisht do besosh dhe ne "Ferr"
    Cdo gje e mir,e ka dhe te keqen ne kete jet!

PershendeTje !!
    Feel the pump √

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Nese e pyet nje te krishtere ai do te pergjigjet se ferri ekziston dhe eshte vend real ne te cilin do te shkojne te gjithe ata qe nuk e kane sakrificen e Shpetimtarit te tyre per mekatet e tyre dhe qe nuk jane larguar nga mekatet e tyre. Nga kendveshtrimi krishter ekzistenca e ferrit ka shume kuptim.

Nese e pyet nje ateist (person qe nuk beson boten shpirterore dhe Zotin) ai do te te thote se ferri nuk ekziston dhe eshte 'fantazi e fese per t'i mbajtur ne injorance njerzit'. Nga kendveshtrimi ateist ekzistenca e ferrit nuk ka kurrfare kuptimi.

...

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Mund te kesh besimin e krishtere dhe te mendosh se ferri nuk ekziston.

Njeriu vdes, mbyll syte. Askush nuk e di ēfare ka me tutje.

Gjithesesi mendoj se si parajsa e si ferri jane "emertime" per te obliguar sjelljen e njeriut ne te mire e ne te keqe, asgje me shume ...
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Larguar Forum komunistesh Maska e YlliRiaN
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Postime
    1,221
    cdo njeri pak mu nal e mendu ka me kuptu nje sen qe me te vertet ekziston ferri.duhet pasur parasysh shume sene qe te bojn me besu qe ka nese jo ne boten shpirtrore atehere o vllazni a nuk jena tu jetu ne ne kosove ne ferre a besoj qe po

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Perpjekje per te mohuar ekzistencen e ferrit jane te hershme,pasoje e ndjekjes se nje logjike njerezore.

Do te doja te dija,se si muslimanet,pararoje e kesaj "logjike",i pergjigjen kesaj pyetje?
    Shpjegimi,qe Mesuesi jep,eshte i njeanshem,i paplote dhe vetem besnik i asaj,qe ai beson.

Shembelltyra e Lazarit tregon fare qarte ekzistencen e ferrit,dmth pasojen e atij paralajmerimi te bere ne Eden,se po te hash nga ky frut,ke per te vdekur(ndare nga Perendia).

Eshte e vertete,se eshte pak e veshtire te gjesh nje arsyetim te plote te ekzistences se ferrit,po sikurse eshte e vertete,se cenimi i kesaj teorie(mohimi i ferrit) sjell cenimin e te gjithe doktrines se krishtere,dmth doktrines se shpetimit,te misherimit te Krishtit,dhe cenon gjithashtu imazhin e te qenurit ne nje lumturi perjetesie.

PSE?Nuk do te jape pergjigjen time sot,por do te pres ato tuajat.

Edhe dickaitimet nga predikuesi jane shume te njeanshme,ne krahasim me kontekstin biblik.
    Mos harro-Krishti(thote shen Petro-ja)vajti tu predikoje shpirtreve te humbur nga permbytja(ne ferr?????)

Kisha Ortodokse,e verteta e krishtere,e ka denuar si herezi cdo synim te cenimit mbi ekzistencen e ferrit,jo nga deshira per ato,qe do te shkojne atje,por nga pergjegjesia,qe ajo ka per te ruajtur te verteten e dhene nga Zoti Krisht ne menyre te pacenuar.
    http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=86546
    Ja ketu e ke

Kurse per temen a beson se ekziston ferri ? Po besoj
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar Maska e Solomoni
    Anėtarėsuar
    18-10-2008
    Postime
    134

Punet e Perendise jane shpesh te mistershme

TEMA E ANETARITune kam nje pyetje ???

psh femijet qe fatkeqsisht kan vdekur qoft ne ndonje aksident apo vdekje natyrale a jan te shpetuar dhe a ekziston gjykimi per ta , pra cili eshte mendimi i juaj reth kesaj pyetje

PERGJIGJE NGA SOLOMONI: Mendoj se kėta nuk do te jene ne Librin e Jetes - Pra pėr ta nuk do te kete gjykim, po as nuk do te shkojne ne Parajs (dhe as ne Ferr). Eshte shpirti ai qe do te shpetohet dhe shpirti ka nevoje per nje tempull, domethene trupin e njeriut qe te krijohet e te skalitet. Keta femije nuk e kane patur kohen e duhur.
    Por ju mos u shqetesoni shume. Punet e Perendise jane shpesh te mistershme!!!

Faqja 10 prej 15 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  2. Fragmente nga Shėn Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  3. A ekziston lufta kundėr Islamit?
    Nga Kryeplaku nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  4. A ekziston flamuri qė u ngrit mė 28 Nėntor 1912 nė Vlorė?!
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 07:57
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •