Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Qeveria e Kokainës: Kapet 613kg kokainë kolumbiane me vlerë 180 milionë euro në Durrës

Kush fshihet pas 613 kg kokainë? Gazetarja bën deklaratën ‘bombë’: Ja grupet që janë në konflikt…

Kush fshihet pas 180 milionë eurove drogë? Në emisionin “Opinion” në “Tv Klan”, është debatuar në lidhje me operacionin e policisë dhe agjensive ligjzbatuese që çuan në sekuestrimin e 613 kg kokainë.

Gazetaja Klodiana Lala ka dhënë më shumë detaje rreth drogës së kapur ditën e sotme në Maminas.

Lala tha se droga është identifikuar ende pa ardhur në Itali e ndërsa për biznesmenin Arbër Çekaj Lala tha se ka ndryshuar mbiemrin pas ardhjes nga Tropoja në Tiranë.

“Droga është identifikuar para se të vinte në Itali. Itinerari ka qenë Kolumbi-Itali- Maltë – Durrës. Është porositur nga kompania Arbi Garden me administrator të vetëm Arbër Çekaj i cili pjesën më të madhe e kalon në Gjermani.

Arbër Çekaj është me origjinë nga Tropoja dhe mbiemrin e tij të origjinës e ka Kuliçi në vitin 1990 familja ka lëvizur nga Tropoja dhe ka ardhur në Manzë, xhaxhai i Arbër Çekajt një ish-gjykatës shumë i njohur bashkë me babain dhe xhaxhain tjetër kanë vendosur të ndryshojnë mbiemrin”, tha Lala.

Më tej gazetarja ka thënë se një vit më parë kanë tentuar të ekzekutonin kreun e grupit.

“Policia e shtetit ka identifikuar të paktën dy grupe kriminale njëri prej të cilëve vepron në zonën e Manzës dhe një tjetër në Shijak për të cilën policia është duke i monitoruar. Burime dhe informacione thonë se kanë shumë mbështetje të fortë në politikë. Grupi që vepron në zonën e Manzës është në një përplasje të fortë me një grup nga Shijaku dhe ka pasur tentativa për të eliminuar.

17 grupe kriminale janë me rrezikshmëri të lartë. Grupi që vepron në zonën e Manzës një vit më parë në afërsi të stadiumit Dinamo që është duke u verifikuar, është tentuar që kreu i grupit të ekzekutohet një vit më parë,” tha Lala.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Qeveria e Kokainës: Kapet 613kg kokainë kolumbiane me vlerë 180 milionë euro në Durrës

Kokaina nga Kolumbia, Lamallari: Po hetohen disa persona, edhe jashtë Shqipërisë

Intervista e zv Ministrit te Brendshem

Ora News

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Ish-shefi i Antikrimit: Kokaina u kap nga DEA. Labratorët e drogës janë në Shqipëri

Emri:  kokainaekapurnedurres3.jpg

Shikime: 402

Madhësia:  42.4 KB

Ish-shefi i Antikrimit Ekonomik, Arjan Hoxha, ka bërë një deklaratë të fortë lidhur me sasinë rekord të kokainës të kapur jashtë Portit të Durrësit. Në studion e Report Tv, ish-zyrtari Hoxha deklaroi se 613 kg kokainë u kap nga DEA Amerikane dhe jo nuk nga Policia Shqiptare.

Sipas tij, DEA kishte vendosur GPS brenda lëndës narkotike dhe më pas ka njoftuar policitë dhe institucionet për kapjen e saj, ndërsa ka ndjekur gjithë operacionin. “DEA ka teknologji shumë të përpara, i vendos GPS. Kjo lloj pajisje vendoset brenda lëndës ose afër saj, dhe e shoqëron gjatë gjithë udhëtimit. Pastaj bën njoftimin herë pas here të policive dhe institucioneve të tjera dhe bën dorëzimin e kontrolluar”, tha Hoxha.

Ai thotë se kokaina e mbërritur në portin e Durrësit do dërgohej në laboratorët e posaçëm të cilët sipas Arjan Hoxhës, ndodhen në Shqipër?
Kjo ishte sasia më e madhe e kapur …
Sa i përket aksionit, me vlerë qindra milionë euro, pjesa që e quaj alarmante do të thotë se derisa grupet kriminale kanë arritur të depërtojnë, kanë marrë aq shumë garanci sa të transportojnë në një ngarkesë të vetme aq shumë, kjo do të thotë se Shqipëria është kthyer në një vend magazinimi të drogërave të forta. Marijuana tani nuk përbën lajm, kjo është alarmante. Kapja e kokainës nuk është rezultat i Policisë së Shtetit, rezultat do ishte nëse do kishim ngjarjen të faktuar, kokat e grupeve kriminale të arrestuara dhe jo një shofer.
    Xhafaj e kundërshtoi ..?
Është procedim i nisur dhe zbuluar nga DEA. Në këtë procedim ka marrë pjesë dhe Drejtoria e Hetimit Doganor, si dh policia e shtetit, që bënë ekzekutimin e vendimit.

Çfarë na bën të besojmë se ka instanca tjera? 
Po të kishim, si e propagandojnë se e kemi bërë ne këtë procedim, ne sot do kishim të dokumentuar personat që janë përfshirë në trafik. Deri tani askund nuk thuhet se ky procedim është bërë në filan datë. Nuk kemi deri tani person ndaj të cilit është ngarkuar ky procedim penal. Ne kemi qenë vend që thjesht ka ardhur ngarkesa dhe është bërë ekzekutimi dhe sekuestrimi i kokainës. Shqipëria është kthyer në vend të sigurt të transportit të heroinës dhe kokainës, bazë e sigurt për grupet kriminale, që vetëm aty ku kanë siguri të plotë mund të sjellin një sasi kaq të madhe. Ata kanë investuar miliona euro, pasi kanë qenë të sigurt.

Nëse janë instancat e huaja, DEA, si e ndjek ajo drogën deri këtu, me çfarë metodash?
DEA ka teknologji shumë të përpara, i vendos GPS. Kjo lloj pajisje vendoset brenda lëndës ose afër saj, dhe e shoqëron gjatë gjithë udhëtimit. Pastaj bën njoftimin herë pas here të policive dhe institucioneve të tjera dhe bën dorëzimin e kontrolluar. Mban nën vëzhgim në distancë institucionet deri në finalizimin e operacionit. Ky nuk është sukses, por dështim i policisë shqiptare, pasi përderisa është kapur një ngarkesë kaq e madhe me dhjetëra raste të tjera kalojnë tonelata droge.

Kjo sasi rekord kokaine që ka hyrë, do të thotë se grupet kriminale këtu kanë garanci. Ajo që është më alarmante se lënda narkotike ka ardhur e pastër dhe do të përpunohej, tregon se kanë garanci më të tepër se vendet e tjera të rajonit dhe do bëhej në laboratorët në vend. Laboratorët në Shqipëri bëjnë përzierjen dhe droga shpërndahet sipas destinacioneve ku do shpërndahet.

Gjurmët e gishtave janë një nga llojet e provave që mund të na çojnë në zbulimin e autorëve, duke i lidhur me provat e tjera. Dy të arrestuarit do jenë të dyshuar gjatë fazës hetimore dhe më pas gjyqësore.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Kush e dekonspiroi operacionin e 613 kg kokainë? Zbardhen detaje nga lëvizjet e të dyshuarve

Emri:  auto_donaldo_lushaj1519915003.jpg

Shikime: 354

Madhësia:  49.7 KB

Porositësi kryesor i bananeve ku u gjetën edhe 613 kilogramëve kokainë Arbër Çekaj rezulton se ka dalë nga Shqipëria tre ditë përpara se prokuroria dhe policia të bllokonin ngarkesën e dërguar nga Kolumbia.

Sipas sistemit TIMS Arbër Çekaj është nisur të dielën nga Rinasi me destinacion Gjermaninë. Në këtë vend pronari i kompanisë “Arbri Garden” udhëtonte shpesh.

Sipas dosjes që ndodhet në prokurorinë e Krimeve të Rënda hetimi për kokainën është regjistruar në datën 27, pikërisht në ditën kur automjeti bashkë me kontenierin ka dalë nga kalata për tu zhdoganuar, pra pak orë përpara se të zhvillohej operacioni antidrogë.

Pasi mjeti dhe kontenieri kanë qëndruar në port për 19 ditë, shoferi Armando Pezaku dhe menaxheri i “Arbri Garden”, Donaldo Lushaj janë paraqitur për të kryer zhdoganimin. Siç thuhet në dosje, ky proces ka zgjatur katër orë, ku dhe është konstatuar nga hetimi doganor shqiptar që ka njoftuar menjëherë autoritetet për dyshimet.

Drejtuesit e operacionit të Prokurorisë dhe Policisë së shtetit kanë vendosur gjatë kësaj kohe që ta mbajnë nën vëzhgim mjetin për të parë se ku do të dorëzohej ngarkesa e kokainës. Ajo çfarë është parë nga skanimi tregojnë pjesëtarë të grupit të hetimit është shtresa e dyfishtë e salduar mes ngarkesës së bananeve dhe drogës.

Me vëzhgim automjeti i kompanisë “Pelikan Transport” është ndjekur deri sa ka hyrë në magazinat e “Arbri Garden” në Maminas. “Pritëm”, shpjegoi në anonimat një burim, “derisa nisi shkarkimi i pak pakove me banane dhe u ndërhy menjëherë”.

Por të vetmit të arrestuar janë ata që e shoqëruan ngarkesën të cilet do të dalin para Gjykatës së Krimeve të Rënda si të dyshuar për trafik ndërkombëtar droge sipas korridorit të ndjekur nga kontenieri, Kolumbi duke kaluar tranzit në Itali, në Maltë e mandej në Durrës.

Arbër Çekaj ndodhet në arrati për të njëjtën vepër, ndërkohë që nën hetim përveç kompanisë së tij është edhe kompania e transportit “Pelikan Transport”.

Por prokurorët dhe policia duhet të zbulojnë më tej nëse është apo jo Arbër Çekaj porositësi kryesor i 613 kilogramëve kokainë. Ajo që dihet është se një sasi kaq e madhe nuk mund të jetë për tregun e brendshëm.

Top Channel / Syri

Ushtar i larte Maska e Neteorm
    Anëtarësuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,336
    Postimet në Bllog
    8

Kokaina në Durrës, SHBA- DEA: Përgëzojmë policinë shqiptare, sasi rekord!

Ambasadori Donald Lu ka përgëzuar sot shtetin shqiptar për kapjen e kokainës në Durrës. Sipas amerikaneve, kjo është sasia më e madhe e kokainës apo heroinës që është kapur prej vitesh. “Është një tregues pozitiviv i vigjilencës së policisë, por edhe një shenjë shqetësuese se trafikimi i kokainës dhe drogave të tjera është në rritje”, thuhet ne njoftim.

Mesazhi i SHBA

“Ambasada e Shteteve të Bashkuara dhe Administrata Anti-Drogë e Shteteve të Bashkuara(DEA) përgëzojnë Policinë Shqiptare të Shtetit për kapjen e 614 kilogramë kokainë kolumbiane dje në Durrës. Kjo është sasia më e madhe e kokainës apo heroinës që është kapur prej vitesh. Është një tregues pozitiviv i vigjilencës së policisë, por edhe një shenjë shqetësuese se trafikimi i kokainës dhe drogave të tjera është në rritje. Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të ndihmojnë dhe mbështesin përpjekjet në zbatimin e ligjit për të parandaluar trafikimin e drogave në Shqipëri dhe për të arrestuar personat përgjegjës” – shkruhet në njoftim.

Ushtar i larte Maska e Neteorm
    Anëtarësuar
    04-01-2011
    Vendndodhja
    127.0.0.1
    Postime
    2,336
    Postimet në Bllog
    8

Ja hodhe edhe kesaj radhe mo Edvin, mire qe e kape se do te ishin hedhur qente sic e kane zakon...

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780

Citim Postuar më parë nga Lazo Lexo Postimin
    Ja hodhe edhe kesaj radhe mo Edvin, mire qe e kape se do te ishin hedhur qente sic e kane zakon...

Do ishte me mire per Ramen qe kjo sasi e madhe droge te mos ishte kapur. Se nje sasi kaq e madhe kerkon "emra te medhenj" nga mbrapa.
    Dhe shume emra,mbase nuk mjafton as vetem nje emer i madh.

Deri tani kan kapur vetem drogen dhe bananet,por Bota do grupet,do emrat, i intereson pak sasia e kapur e droges.

Kjo, sikur pjese te qeverise mos jene brenda kesaj droge,se po te jen brenda...saltojn nja dy kulla apo duhen shpikur tre-kater tenderime te reja.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Pyetja me e rendesishme ne kete kapje nuk eshte "Kush e porositi dhe kontrollonte sasine e droges se kapur?" por "Perse kokaina nuk u shkarkua ne asnje prej ndalesave te meparshme ne Mesdhe, por u shkarkuar ne Shqiperi?" Pergjigjia llogjike eshte e thjeshte: pasi Shqiperia sherben si laborator i perpunimit te kokaines dhe paketimit te saj, perpara se te shkoje ne destinacionin final, tregun evropian te shitjes.

Hetimet e prokurorise shqiptare do te jene te suksesshme vetem kur te mesojme se "u zbulua laboratori i perpunimit te kokaines" sic bene me laboratorin e nipit te Enver Hoxhes ne Xibrake disa vite me pare.

Arritje e madhe kjo shoku Rama! E ktheve Shqiperine jo vetem ne plantacion hashashi por edhe ne laborator kokaine e heroine! Mire hashashin qe ia faturove Tahirit, po kokainen cilit ministri te Qeverise do t'ia faturosh?

Albo

9. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Albo për postimin:

Duke_Of_Arberia (01-03-2018)

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Armata Kolumbiane përgënjeshtron palën shqiptare: Aksioni ishte i përbashkët

Emri:  armada-368x280-1-350x266.jpg

Shikime: 289

Madhësia:  22.3 KB

Armata Kolumbiane ka hedhur poshtë pretendimet e Policisë së Shtetit të Shqipërisë, se operacioni për kapjen e 613 kilogramëve kokainë në Durrës, ishte i palës shqiptare.

Mediat shkruajnë se në faqen zyrtare të ushtrisë kolumbiane thuhet se operacioni që u zhvillua në Maminas të Durrësit është i përbashkët.

Gjithashtu, Armata Kolumbiane, tregon se kontenjeri ishte nisur në mesin e janarit nga Kolumbia.

“Droga ishte nisur në mesin e janarit nga Kolumbia dhe i përkiste një grupi të trafikut të drogës ‘Clan del Golfo’. Clan del Golfo’ ka kontakte me disa porte në Evropë. Vlera e drogës së kapur shkon në 37 milionë dollarë. Do vijojmë operacionet e përbashkëta”, thuhet në njoftimin e Armatës.

Ndërkohë, media meksikane “Sipse” tha se kokaina e sekuestruar nga policia shqiptare i përket një nga strukturave më të rrezikshmet në Kolumbi, që ka kontakte me disa porte në Europë, ku dërgon drogën.

“Rreh 613 kg kokainë të kamufluar në një kontejner me banane u zbuluan në portin shqiptar të Durrësit në një operacion të koordinuar nga marina kombëtare kolumbiane, agjencitë ndërkombëtare dhe policia shqiptare,” e nis artikullin media meksikane.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Kokaina, flet nga Gjermania njeriu i bananeve, Arbër Çekaj: Jam nisur për në Shqipëri

Arbër Çekaj, pronari i kompanisë së bananeve, në kontejnerin e të cilës u gjetën 613 kg kokainë ka folur ekskluzivisht në një lidhje telefonike për News24. Ai mohoi akuzat dhe tha se është nisur për në Shqipëri dhe do të japë versionin e tij në Prokurori. Sipas Çekaj, kompania e tij është një biznes modës që furnizohet në shumë vende. Ai tha se nuk ka lidhje me kokainën.

“Jam në një situatë të pafavorshme që nuk ka lidhje me familjen time e as me personalitetin tim. Jam biznesmen modest. Ka shumë spekulime në media. Desha të jap versionin tim. Do vij në Shqipëri shumë shpejt. Jam nisur për në Shqipëri do shkoj në prokurori. Që nga viti 2012 jam regjistruar pranë QKR Tiranë, kompania ime shumë modeste që sot u bë shumë e njohur. Kompania merr mallra kudo. Arbër Çekaj nuk ka lidhje me drogën e gjetur apo gjëra të tjera”, deklaroi Çekaj.

INTERVISTA

Jam në një situatë të pafavorshme. Skam lidhje me ngjarjen. Jam biznesmen modest në Shqipëri. Kam një kontratë për 4 kontinente. Kam kontratë me një nga firmat më serioze. Kontejnerët s’kanë lidhje me kompaninë ‘Arbi Garden’. Asnjë person nuk është kapur në flagrancë. Ata kanë shkarkuar kontejnerin e parë, punonjësit ishin duke pritur. Nuk ka asgjë të paligjshme. Do shkarkoheshin 20 paleta. Unë jam pro kapjes së drogave, pasi s’merrem me to. Jam kundër tyre dhe as cigare nuk pi. Kontejneri rri aty gati 20 minuta, dhe më pas kthehet në port. Ai kontejner nuk është i ‘Arbi-Garden’. Më pas ai largohet. Pronë e imja janë vetëm bananet.

A prisni më kontejner ?
    Në javë porosis 4-5 kontejner me banane.

Ju e dini kush e ka ngarkuar drogën?
    Nëse do e dija do isha njeriu më i zgjuar.

Po si është ngarkuar?
    Dihet që në Kolumbi ka probleme me drogën. Unë di të them vetëm një gjë, se kontejneri nuk është ngarkuar për tek unë. Frutat janë ngarkuar për ‘Arbi-Garden’ s’kanë lidhje me drogën.

Ju thatë se jeni nisur drejt Shqipërisë? Kur u larguat?
    Më thanë se jam arratisur. Nuk arratisem me gruan time. Kam ikur nga Shqipëria dhe jo nga Rinasi. Jetoj në Shqipëri. Arsyeja ime është familjare dhe do kthehem. Jam larguar për në Gjermani nga dita e shtunë. Dhe jo nga Rinasi. Ju kërkoj publikisht juve dhe kolegëve tuaj, mos përhapi lajme për një familje të ndershme.

Kur mendoni të ktheheni, pse pritët kaq gjatë për të reaguar?
    Në momentin që kam dëgjuar lajmin, kam prerë biletën. Kam dëgjuar politikanët shqiptarë që thonë; ky është i PD, i këtij, i atij. Jam tropojan por as armën s’di ta përdor, s’kam lidhje politike. Do zbardhet e vërteta. Skam pasur kurrë probleme me autoritete gjermane, e as me ato shqiptare. Unë lëviz nga Kosova sepse bileta është më e lirë. Unë kam udhëtuar në Dyseldorf. Do kthehem nga Kosova për në Shqipëri. Po thuhen shumë të pavërteta. Bravo u qoftë atyre që kapën drogën, jam shumë i lumtur që u kap droga. Por s’duhen të bëhen gjëra pa pasur fakte. S’mbaj dot të pavërteta.

Jeni i gatshëm të shkoni në prokurori?
    Jam i gatshëm që të shkojë kudo. Kam kapur një avokat në Gjermani për të drejtat civile. Nuk jam as i krahut të majtë e as të djathtë, jemi një familje e thjesht. Skam vila e as saraje. Jetoj me babain në Sauk. Jam një qytetar i thjesht që nuk jam dënuar as me një gjobë dhe asgjë në Gjermani.

Kur do ktheheni?
    Do isha shumë shpejt në Tiranë po të mos bëhej gjithë kjo. Do vij shumë shpejt këto ditë, sapo të më thotë avokati në Gjermani. Do arrestohem patjetër. Po bëhet show politik. policia fare mirë mund ta bënte një gjë, që ta linte të shkarkoheshin paletat dhe të shihte se ku do shkonte droga. Do e shihte nëse ishte për Shqipërinë apo jo. Aty do t’i gjente trafikantët. Por ajo e dinte se s’do i gjente aty trafikantët, dhe për fat të keq kjo është Shqipëria jone. E vërteta do dalin pasi janë BE dhe gjermanët, avokatët dhe jo vetëm shteti shqiptar. Ju falënderoj shumë. Falënderoj gjithë shqiptarët dhe i kërkoj ndjesë familjes time.

vijon…

Koha Jone

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •