Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    i/e regjistruar Maska e Lekë Rezniqi
    Anëtarësuar
    06-06-2002
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    240

A jeni krenarë që jeni Shqiptarë dhe pse?

Z. Moderatorë, të nderuar anëtarë të forumit,

ju fotj këtu të shprehim mendimet tona se me çka ne do të mund të mburreshim që jemi Shqiptarë.
    Kam fjalën për gjërat konkrete.
    Do të doja të sqaroja.
    P.sh. Krenohem sepse jam nga i njëjti vend me Ilir Sulin, nënkampionin botëror në peshëngritje.
    Krenohem se jam Shqiptar sepse në këtë vend gjenden Ujëvarat mahnitëse të Mirushes... etj, etj. gjëra...

Shkrime të këndshme...

Leka nga Prishtina
    Ti Shqipëri më jep nder më jep emrin Shqipëtar.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,996
    Postimet në Bllog
    22
    Krenohem se jam nga ajo krahine e Shqiperise qe i ka dhen me shume rilindesa e burra shteti se cdo krahine tjeter e Shqiperise. Oborri mbreteror dhe qeverite e mbreterise shqiptare kane dale ne numer nga po kjo krahine. Kemi patur gjithmone nje dashur per dijen dhe nje perkushtim karakteristik per kombin. Kurbeti i hershem qe ka qene karakteristike per ate krahine, na ka bere qe te biem ne kontakt me qyteterimet e zhvilluara te kohes, dhe ate qyteterim e kemi eksportuar edhe ne Shqiperi. Permetare ka ne Rome, Paris, Stamboll, Athine, Kajro, Izrael, Australi, SHBA e deri ne Argjentine. Tradita dhe kultura permetare jane mbase te vetmet virtyte qe nuk kane te cmuar.

Nga ky vend i vogel kane lindur baballaret e kombit shqiptar me te cilet krenohet nje Shqiperi e tere.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-04-2003
    Postime
    7
    Une nuk mendoj qe historia jone na e lejon qe te themi " Jam krenar qe jam shqiptar,,
    Ne kemi nje histori qe nuk ka asnje gje per te qene krenar . Kemi luftuar gjithmone per liri nga pushtuesit(pjesen me te madhe te ekzistences si komb)dhe kjo eshte nje gje normale per nje komb te pushtuar,nuk eshte gje per te qene krenar.Ne cdo moment kritik te historis te kombit tone eshte gjetur nje TRADHETAR qe te shese interesat kombit per interesa driteshkurtera vetjake, gje qe eshte per te ardhur turp.
    Politikanet tane te ndritur per pak s'e cuan popullin e mencur shqiptar ne lufte civile pasi e armatosen gjer ne dhembe.
    Kjo eshte nje nder njollat me te zeza qe ne shqiptaret i njohim vetes.

Nuk e mohoj qe jam shiptar sepse prinderit e mi jane shqiptare.

Nuk jam naiv te them qeam krenar qe jam shqiptar. sepse historia e jone nuk na lejon t'a themi nje gje te tille.

zemerdragoi Maska e greendrag
    Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

Ëngjëll11

Historia jonë...çfarë ?!
    Moj xhan po në ç'libër e ke studiuar historinë ti ?!
    Në është një gjë e sigurtë për të cilën duhet të jemi krenarë është pikërisht e kaluara e vendit tonë.
    Ke të drejtë moj zemër që është gjetur gjithmonë një TRADHËTAR për të shitur interesat e kombit në ndonjë moment kritik të historisë,po sipas kësaj filozofie i bika që duhet të jenë krenar ato kombe që duke mashtruar një shqiptar ,kanë lyer më pas duart me gjakun e mijrave Shqiptarëve të tjerë.
    Shumë mirë kështu...
    TURP të më vijë mua edhe të tjerëve që JEMI KRENAR QË JEMI SHQIPËTARË kur të parët tanë kanë qenë të ndershëm e bujarë!!!
    Po edhe ata tradhëtarët paskan pasur të drejtë që na kanë shitur përderisa neve si komb nuk vlekemi dhe shumë.
    Shitna edhe ti nderin tonë moj Ëngjëllushe e të qofshin falë ...
    Po sa do të shisni ju nuk ka kush të ja u bleje as në Itali,as në Greqi,as në SHBA e as mbrapa diellit,se një njeri që s'respekton veten e tij,nuk do ta ketë kurrë mik të vërtetë asnjë rob i zotit.
    Kush jeton per te luftuar nje armik,ka interes ta lere te jetoje.
    HENA TURRAVRAP HAPESIRASH I LEH QENIT,
    QIELLIN KAPERDIJN BABEZITSHEM RE,
    SA E KRISUR KJO EPOKE E DREQIT,
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

JAM KRENAR QË JAM SHQIPTAR

PËR UJRAT E VALBONËS,OSUMIT EDHE VJOSËS,PËR GJUHËN TONË SHQIPTARE QË S'ËSHTË AS LATINE E AS ARABE,PËR MIQTË QË MË KANË HAPUR DERËN ,PËR NJERËZIT QË MË KANË SHKOLLUAR E VJERSHAT E NAIMIT E MIGJENIT MË KANË MËSUAR,PËR ATA QË MË KANË MËSUAR TA DUA VËNDIN TIM SE NË ASNJË VEND TJETËR SHPIRTI S'MË GJEN QETËSI.
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-04-2003
    Postime
    7

Re: Ëngjëll11

Postuar më parë nga greendrag
    Historia jonë...çfarë ?!
    Moj xhan po në ç'libër e ke studiuar historinë ti ?!
    Në është një gjë e sigurtë për të cilën duhet të jemi krenarë është pikërisht e kaluara e vendit tonë.
    Ke të drejtë moj zemër që është gjetur gjithmonë një TRADHËTAR për të shitur interesat e kombit në ndonjë moment kritik të historisë,po sipas kësaj filozofie i bika që duhet të jenë krenar ato kombe që duke mashtruar një shqiptar ,kanë lyer më pas duart me gjakun e mijrave Shqiptarëve të tjerë.
    Shumë mirë kështu...
    TURP të më vijë mua edhe të tjerëve që JEMI KRENAR QË JEMI SHQIPËTARË kur të parët tanë kanë qenë të ndershëm e bujarë!!!
    Po edhe ata tradhëtarët paskan pasur të drejtë që na kanë shitur përderisa neve si komb nuk vlekemi dhe shumë.
    Shitna edhe ti nderin tonë moj Ëngjëllushe e të qofshin falë ...
    Po sa do të shisni ju nuk ka kush të ja u bleje as në Itali,as në Greqi,as në SHBA e as mbrapa diellit,se një njeri që s'respekton veten e tij,nuk do ta ketë kurrë mik të vërtetë asnjë rob i zotit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-04-2003
    Postime
    7
    Green... Engjell11 eshte "Mor" jo moj.
    Besoj qe ne DEMOKRACI secili ka te drejte te thote mendimin e tij . Po te ishim aq te zgjuar dhe te vlefshem ne shqiptaret nuk do te ishim katandisur sic jemi . Ti krenar hajde jeto puno studjo ne Shqiperi jo ne Itali.
    Do te te sugjeroja qe perpara se te komentosh mendimet e te tjereve lexoje edhe nje here librin tend te historise dhe pastaj krahasoje me historite e kombeve te tjera
    Po te kujtoj dy thenie te urta te popullit tone:
    Shqiptari gjithmone e ka mbajtur koken lart.
    Kalliri i grurit bosh e mban koken perpjete, ndersa ai plot e mban te perkulur.
    Gjeje ne je i zoti c'far eshte krenari apo burracakeri???

Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

MOR Ëngjëll

nuk me ka merzitur te qenit Shqiptar qe po jetoj e punoj ketu ne Itali PËRKOHËSISHT si shumë të tjerë...
    Në je i zoti gjeji ti kuptimet e atyre dy thënieve të urta që ke shkruajtur me sipër por n.q.s të interesoka edhe mendimi im ato të dyja nuk kanë lidhje fare me atë çfarë ti ke dashur të hamendësosh sespse e para nuk është proverb por nje thenie qe ka te beje me mbijetesen e shqiptareve ndaj çdo perpjekjeje per te na pushtuar.
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

_____________ Maska e ornament
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Mendoj qe kjo çeshtje e gjen zgjidhjen vetem ne nje kahje.

Shembull; po te pyesim si me lart:

1) A jemi krenare qe jemi shqiptare? - pergjigja eshte JO. NUK JEMI. Ngaqe me standartet e sotme te civilizimit nuk ka asnje aresye qe shqiptaret ne krahasim me te tjeret te jene krenare. Nje popull krenar nuk emigron totalisht neper bote vetem per nje çap buke.

Ndersa po te pyesim ndryshe:

2) Qenia shqiptar a na ben krenar? - pergjigja eshte PO! NA BEN KRENARE. Qenie do te thote RACE, GEN, TRADITE, etj. Qenia si e tille e tejkalon civilizimin. Nje race mund te kaloje mbi dhjetra civilizime. Raca jone si e vjeter eshte e tille. Ajo ka pare shume civilizime suksesive. Ky i sotmi eshte vetem njeri prej tyre, i cili do te fanitet mbrapa si te paret. Prandaj po ti kqyresh me verejtje shqiptaret ata kane gjestikulacione (sillen) prej krenaresh. Kjo menyre sjelljeje eshte instiktive. S'ka nevoje per heronj. Nje shqiptar nuk eshte krenar ngaqe Skenderbeu ishte shqiptar, por eshte krenar ngaqe eshte TRIM. Pra te dyve dhe Skenderbeut dhe shqiptarit krenaria ju vjen nga TRIMERIA, ndersa trimeria ju vjen nga RACA, pra te qenit shqiptar.

Anëtarësuar
    23-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    272

Ornament

Po he mer pra fol içik tina se ktu i nxorem bojen ene zyshave te historise qe na kan mesu nai gjo se çar esht bo ne bot der tani.
    SOT AS TRUPI IM SME NXE.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  2. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  3. Kristo Frashëri: Dilema për Himarën
    Nga Qafir Arnaut në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  4. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •