Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    i/e regjistruar Maska e forever
    Anėtarėsuar
    24-05-2002
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    396
    perse shkollohemi eshte pyetja?
    ne fillim ti bejme qefin mamit ene babit, pastaj kur na pelqen dicka angazhohemi shume shume dhe i futemi shkolles se larte qe te mesojme metoda per ti rene gjerave me shkurt me shpejt me mire, te lehtesojme proceset e specialitetit perkundrejt komoditetit tone personal, intelektual, social dhe ekonomik

nje ish zysha ime dikur, pyeste ndryshe: cfare humbisni po nuk shkuat ne shkolle te larte? atehere mua me ka cuditur kjo pyetje me shume se arsyet qe i kam nxjerre vetes per te vazhduar shkollimin pambarisht...
    Liebe! liebe, lass mich los!

yells `aziz! light!` Maska e AsgjėSikurDielli
    Anėtarėsuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Ta shkollosh veten, domethėnė ta bėsh veten tė papėrshtatshėm tė jesh skllav.

unė jam shkolluar, dhe ende shkollohem me kėtė parim. Dua ta zhduk injorancėn, dhe ta gjej lirinė time.

ASD

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542

Re: hmmm

Postuar mė parė nga ...just me
    Qafir Arnaut,

Nje pyetje per ju,
    Per ato 2 vajzat - how are they different from "the best and brightest from the garden variety state schools?" Pse jane te vecuara nga ky grup studentesh me te zgjuar nga state schools? How do they "out-compete"?
    Sepse shkuan ne Harvard? Sepse shkuan ne nje ivy league school? Po nga ana e personalitetit, si ndryshonin nga te tjeret?
    Nga ana e kualitetit studentet mund te jene njesoj. Avantazhi i nje dipllome nga nje gjigant si Harvardi eshte se kompanite te vijne vete e te rekrutojne(po flasim per gjigande si Goldman Sachs, GE, World Bank etj), plus dipllomimi atje te fut ne nje klub ekzluziv qe mund ta perdoresh shume lehte ne avantazhin tend(network, contacts etc). Nuk ka asnje shkolle ne Amerike qe ka 'brand equity' qe ka Harvard-i. Thjesht emri komandon rrespekt. Pikerisht ketu ta marrin ne kthese ato 2 vajzat. They are not necessarily smarter, or have better personality. It's the advantage of graduating from an elite school. Their friends will move to high places and these girls can also tap into that resource.

~@~ROZ@F@~@~ Maska e DhArMa
    Anėtarėsuar
    01-06-2003
    Vendndodhja
    22031
    Postime
    98
    Tamam thua Qafir Arnaut, IVY school eshte gjeja me e mire ne qofte se don te kesh te gjitha rruget e hapura.
    Puna eshte kur shohin bosat ne resume Harvard, Yale, MIT etj shkolla te tilla, eshte si me qene I bekume nga zoti.

Pse shkoj ne shkolle te larte??
    Sepse mendoj per te ardhmen time. Me ane te shkolles do te jem e zonja te gjej nje vend te mire pune, edhe te jetoj nje jete normale.
    Se dyti, e kam shume qef te shkoj ne shkolle edhe e ndiej veten bosh kur nuk shkoj
    Se treti, pak a shume eshte si tradite e familjes. Mamaja me thoshte "pa shkolle nuk ka!" Babai me thoshte: Ca do te punosh gjithe jeten Lopatolloge (me lopat)?

Ps: ....just me interes apo jo, puna eshte se keshtu eshte ne amerike, friends find you a job this is how things work, many things are not fair, but this is life; get used to it LOL
    Whoever said money can't buy happiness simply didn't know where to go shopping!

PEDAGOG Maska e Pyes_Lotin
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Chelsea
    Postime
    1,688
    Une pervete mendoj se po te vazhdosh college dhe Uni eshte e vetmja menyre qe pasi te mbarosh ato dhe te maresh kualifikime te duhura athere mudesh te gjesh nje pune te pershtashme per veten tende.....

P.S Thjesht mendimi im!!

ciao
    Jam JETUS jo TREGUS!.

i/e regjistruar Maska e zeus
    Anėtarėsuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Kėtu
    Postime
    944

Smile

------------------------------------------------------

Se ato nuk vijne dot te ne!

Per te ngritur nivelin kulturor dhe per te shtuar vlerat e vetes. Pse jo: edhe qe kur te dua te shpenzoj mos te vras mendjen ...

Nė botė ka 10 lloje njerėzish: ata qė kuptojnė sistemin binar, dhe ata qė nuk e kuptojnė!

Miss. Congeniality
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Where else babe?
    Postime
    180
    Shume te dashur Forumist!

Po jap edhe une opinionin tim, meqe edhe une jam nje nxernese ne universitetin e Yorkut te vitit te katert per Economics and business, specialized honors per International Business and econ.

Se pari dua te theksoj se cfare do te thote shkolla e larte ne pergjithesi per studentet e yorkut:
    Asgje me teper se nje proces per tu diplomuar dhe oper te patur nje diplome qe mund te et sherbeje si nje pashaporte per te gjetur nje pune normale, nje arsye kjo qe e kam lexuar shume here deri tani
    Se dyti, varet cfare aspirimesh ka nje individ dhe cfare do te arrije ne kete jete: Kjo pershembyll, varet se cfare do te vesh, ke deshire per te vazhduar udhetimin tend akademik per me teper apo jo, te vazhdosh per Master apo Phd, apoo Law School.
    Dhe qellimi im eshte nga shkolla e laerte, qe te kem mundesiu ti marr Canadase edukimin me te larte qe eshte e mundur dhe te rikthehem ne atdhe.

Kultura e nje individi nuk varet nqs ai vazhdon universitetin apo jo; une personalisht mendoj se nje neri ka nje kulture te gjere kur vazhdon per deget humane dhe jo shkemncat sociale, apo te aplikuara, sepse ne keto fusha rralle te jeper mundesia te lexosh frnz Kafken, apo Sigmund Froyed!

nejse ju uroj gjithe te mirat
    prane detit i pa lare
    prane drites i pa pare
    prane sofres i pa ngrene
    prane dijes i pa nxene

olta
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    34

Re: Re: hmmm

Ndjekja e studimeve te larta duhet te kete te beje me shume me ndjekjen e pasionit tend dhe gjetjen e vehtvetes se me nje pagese me te mire apo se keshtu do mami apo babi. Te gjithe te tjeret qe vazhdojne studimet per inat te kojshiut(se ne shqiptaret keshtu e kemi) humbasin vetem kohen. Natyra na ka percaktuar sasin me te madhe te energjise ne nje profesione te caktuar dhe rjedhimisht ndjekja e ketij destinacioni do na sikuroj suksesin maximal ne jete.
    globi

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Shkoni perpara pasqyres...
    Nga iktuus nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 27-03-2024, 04:21
  2. Sa shpesh shkoni nė Kishė?
    Nga elbed nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 15:31
  3. Sa herė nė javė shkoni nė palestėr?
    Nga lukova_beach nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 25-05-2006, 21:47
  4. Ne c'universitet shkoni?
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-10-2004, 00:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •