Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    carpe diem Maska e drini_në_TR
    Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585

MAQEDONI, Cërvenkovski: Skenaret e Gjeorgjevksit, thirrje për lufte

Lajmi i ores 6:15PM

Branko Cërvenkovski
    SHKUP (21 Prill) - Kryeministri maqedonas Branko Cërvenkovski ka deklaruar sot pasdite se promovimi i konceptit të ndërrimit të kufijve do të thotë thirrje e drejtpërdrejt për luftë etnike dhe ndarje të shtetit. "Skenaret e tmerrshme të promovuara publikisht nga ana e liderit të VMRO-DPMNE-së Lubço Georgievski dhe përkrahja për to nga ana e njerëzve kryesorë të PDSH-së janë të papranueshme", u shpreh Cërvenkovski. Sipas tij shpallja nga ana e opozitës respektivisht mes Gjeorgjevskit, Arbën Xhaferit dhe Menduh Thaçit, tregon qartë një koordinim të plotë në funksionomin mes këtyre dy partive. "Kjo është ndarje e shtetit dhe shkatërrim i sovranitetit të tij", tha Cërvenkovski dhe shtoi se Qeveria fuqishëm qëndron pas integritetit territorial, karakterit unitar të Republikës së Maqedonisë dhe ndërtimit të saj si shoqëri integruese multietnike. Kryeministri tha se paqia, stabiliteti, siguria, kthimi i personave të zhvendosur, zbatimi i Marrëveshjes kornizë, lufta kundër krimit, korrupsionit dhe varfërisë, si dhe sigurimi i kushteve për zhvillim ekonomik mbesin prioritetet e qeverisë. dxh/dxh (MIA/BalkanWeb)

-------------------

Mendoni se eshte dicka per t'u shqetesuar? Si mund te komentohet largimi i Arben Xhaferrit nga drejtimi i PDSHse si dicka taktike per te, apo nje terrheqje e tij nga politika?
    Une shpresoj qe kjo ndodhi (e me siperme), te mos ndjell negativitete ne rajon, dhe sidomos ne trojet Shqiptare atje. Gjithcka do te shkoj edhe me mire, por me kohe.

drini.

_____________ Maska e ornament
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Mendoj qe shqiptaret e maqedonise duhet ta shohin te ardhmen e tyre ne kuader te shtetit MAQEDON i cili nuk eshte SLLAV, as GREK. Te pakten shqiptaret nuk duhet ta konsiderojne te tille duke e braktisur ate nga pjesmarrja ne jeten politike te vendit. Te gjitha tentativat e tjera per krijimin artificial te republikave fantoma Illiriane ose Turkmenistane jane te destinuara te deshtojne, koha nuk punon per to.
    Gjithashtu shqiptaret e maqedonise duhet te jene te ndergjegjshem e te mos jetojne me enderra patriotike fallse.
    Shqiptaret e shqiperise me aq sa i njoh une jane po aq te lidhur me ta shpirterisht sa ç'jane ndoshta gollot, shkiet e turqit e maqedonise. Ata do ta ndiejne veten po aq te ulet e neperkembet ne nje shqiperi etnike te dominuar nga Tirana, sa sot ne nje republike maqedone multietnike.
    Me falni per gjuhen e drejtperdrejt por une s'jam politikan.
    Personalisht mendoj qe dhe shqiperia duhet te ndahet ne DY pjese, veç TOSK e veç GEG. Pra te jetohet ne nje konfederate shqiptare. Kuptohet qe kjo s'ka per te ardhe lehte e me vota, por pasi te rrjedhe shume gjak e vuajtje.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Postuar më parë nga ornament

Personalisht mendoj qe dhe shqiperia duhet te ndahet ne DY pjese, veç TOSK e veç GEG. Pra te jetohet ne nje konfederate shqiptare. Kuptohet qe kjo s'ka per te ardhe lehte e me vota, por pasi te rrjedhe shume gjak e vuajtje .
    Fali O Zot se s'dine c'flasin...!
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Anëtarësuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Goca ti je e vogel dhe pa pervoje, serbet dhe kroatet jane po aq te lidh (ne mos me teper) se Geget dhe Tosket.
    Besoj te ka kallxu babi ça u be atje, si arriten dhe u ndane ata, s'eshte e pamundur te ndodhe edhe tek ne e njejta gje. Kur jeton ne mijami me jevgj e kulufe nga çdo ane, s'ke faj, te duken gjithe vellezer e miq.

Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Mendoj se kultura e trojeve Shqipëtare, dhe kjo ndyshmëri veçse e pasuron Kombin tonë.

Në mitologji Gegët(illirët) ishin Titanët, dhe Toskët (pellazgjët) Olimpikët, dhe ata flisnin një gjuhë. Babai i Zeusit të Dodonës (Zoti i pemës së dushkut) ishte Kroni, që ishte një titan (Geg). Zeusi i mposhti gegët me lapthit (labët), por kur hiku në Kretë e la të sundonde Ilirinë dhe Pellazgjinë Martin, që ishte sunduesi dhe kryetari i Gëgëve.

Tosk dhe Gegë = Pellazgjë dhe Ilirë = NJË KOMB = Shqipja si lajmëtarja dhe plotësuesja e dëshirave të Zeusit = Shqiponja Dykrenare = Tosk + Gegë

ekuacioni u zgjidh

drini.
    Ndryshuar për herë të fundit nga drini_në_TR : 21-04-2003 më 15:59

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Meqe e di ku do dale kjo teme nqs. postoja pergjigjen qe kisha nder mend..., po ju le te vazhdoni komentet per shtetin maqedon, duke theksuar perseri qe s'na kane luajtur mendte deri ne ate pike sa te bejme gjera te tilla mespermes shqiptareve. Duhet pranuar qe jemi pak te luajtur mendsh, por jo deri ne ate pike...

Hajt shendet te gjitheve nga mua ketu!
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Anëtarësuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Po qe s'e ke keq ti, une them te mbledhim fonde e keto "len e gjen" (dmth legjenda) ti shtypim trakte dhe ti hudhim me avion mbi truallin shqiptar, qe ata kulufet atje mos ti quajne ÇEÇENE geget e zbritur ne Tirane.
    Ose ti shperndajme te pakten ne forum, qe keta trimat ketu mos ti quajne GREKE, VLLEHE e ARUMUNE ose agjente te tyre, tosket e jugut. Si thu ti?

ZGALEMI I FURTUNES Maska e Randi
    Anëtarësuar
    21-01-2003
    Vendndodhja
    N.Y U.S.A
    Postime
    147
    shkruar me pare nga Ornament:
    ........serbet dhe kroatet jane po aq te lidhur (ne mos me teper) se Geget me Tosket.
    Une nuk e di dhe as nuk mundem ta imagjinoj ne krahasim te tille qe behet nga shoku ne fjale dhe nuk e kam idene se ku bazohet qe shkruan ne kete menyre.Per sa i perket Kroateve dhe Serbeve ata nuk kane pothuajse asgje te perbashket nermjet tyre....nder te tjera dhe me kryesoret ata nuk jane nje komb dhe nuk flasin nje gjuhe te berbashket,pa llogaritur dallimet e tjera.
    Une keto qe ti them nuk ikam vetem te lexuara ne per gazeta, por te jetuara vete (pasi kam jetuar ne te dy vendetdhe i di mire te perbashkat e tyre) dhe them me bindje te plote qe ti nuk ke asnje te drejte te besh te tilla krahasime,dhe aq me teper te thuash qe nje dite mun te vij qe Geget dhe Tosket te "ndahen"Kjo pervec qe eshte cmenduri eshte naivitet.....
    Fali o zot se s'dine c'flasin!!!!!

RANDI
    Budallai eshte gjithmone i bindur se asnje me shpejt se ai nuk e kupton njeriun e mencur.

:q qetesi

Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Randi!
    Falemnderit që e ndave njohurinë dhe eksperiencën tënde mes nesh. Të rifutemi në temë, si mendoni se do të shkoj gjëndja në Maqedoni? Unë nuk e di aq mirë situatën shoqërore dhe opinionin publik atje, megjithatë shpresoj që të mos ringjallen acarime. Shqiptarët atje do të pavarësohen më shumë me kalimin e kohës, por çka i duhet atij trualli, porsi Shqipërisë dhe Dardanisë është drejtësia institucionale. Kjo do e vër jetën më shumë në binare...
    megjithatë si mendoni?

drini.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-12-2002
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    5
    Se pari doja te thoja faleminderit per hapjen e ketyre temave sepse jane sume interesante dhe na japin njohuri te ndryshme dhe gjithashtu mund te shikojme se si mendojne bashkeatdhetaret tane mbi keto tema. Une mendoj se grupet etnike ne Maqedoni do insistojne qe te ndahen, gje qe une mendoj eshte gabim, duke pasur parasysh trendet e sjelljeve te gupeve etnike ne Ballkan. Ne historine e Ballkanit ceshtja e Maqedonise mbahet si nje ceshtje e rendesishme duke pasur parasysh qe eshte nje konflikt qe ekziston. Eshte e rendesishme sepse perfshin si ceshtje jo vetem Maqedonin por edhe Greqine, Bullgarine dhe Shqiperine. Greket thone se Maqedonia ishte e Grekeve dhe se Aleksandri i Madh ishte Grek (tipike greke). Vetem vonasi kane filluar ta quajne Maqedonine Maqedoni sepse me perpara e quanin Greqia e Veriut. Bullgaret nga ana tjeter thone se Maqedonasit jane vllezerit sllav (idea e sllavismit kryesuar nga nena Rusi ne dekadat e para te shekullit). Plus, dhe qe Maqdonishtja eshte nje lloj djalekti i Bullgarishtes. Une kam disa miq te mijt ketu ne shkolle qe jan Bullgare dhe sa here qe ulemi ne ndonje bar dhe hapet muhabeti Maqedonise zihemi sepse ata sinqerisht besojne qe Maqedonia duhet te jete e tyrja.
    Pastaj, mbetet Shqiperia qe ka argumentin e grupit etnik shqipetar. Ne librat e historise se Ballkanit thuhet qe Shqiperia synon per idene e nje Shqiperie te "Bashkuar", me te madhe por une mendoj qe kjo nuk eshte e vertete. Ne pak kemi hallet tona, nuk besoj se qeveria jone do shtynte per nje bashkim te tille. Pra sic mund ta shikoni, te pakten nga njohurite qe kam une, se nje ndarje e Maqedonise nuk do ishte aspak nje mendim i mire. Gjeja e fundit qe na duhet ne rajon eshte nje lufte me me shume se dy antar. Shpresoj mos t'ju kem merzitur.
    Ani
    P.S. Deni, mos e njeh gje Kiken aty ne L.A.?
    Do we find life's meaning in those big moments or the small ones?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Thirrje Per Shqiptaret E Maqedoni Ta Mbeshtesin -aksh-n.evetmja Alternativ
    Nga beni33 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2008, 00:32
  3. Lexo: "Marrëveshja Kornizë" - Ohër 2001
    Nga StormAngel në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 01-04-2007, 06:13
  4. Intervistë: Hoxha i Prizrenit (Samidin Xhezairi)
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Postimi i Fundit: 03-07-2006, 19:20
  5. Celularet pergjues kane marre thirrje nga Shqiperia dhe SHBA-ja
    Nga YaSmiN në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 12-05-2006, 20:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •