Close
Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 111

Tema: Pse jetojme?

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

Mon dieu...

.........................
    Then learn that mortal man must always look to his ending,
    And none can be called happy until that day when he carries
    His happiness down to the grave in peace (Sophocles, Oedipus rex)
    .........................

Edi-
    Per zotin, e ke qare fare ate "freudian psychology" Duke qene se nuk ta morra vesh mire ate punen e ndarjes se shkencave, cfare i kishe ato me lart, prova apo argumente?

Byrazer-
    Te me kishe quajtur Athine, Artemis, Nemesis a ku di une...nuk do me kish ardhur keq. Por Ariane??????? Mos dhente zoti!
    Nga hendeku ku je futur s'besoj te dalesh. Je i zoti per loje fjalesh, kurse une, edhe pse nuk jam keq nga llafet, s'me ben shpirti ti caprashit. "Kur mos kem njeri"...kjo krenaria jote po ma luan kafazin. A thua po cmendem?

Te dyve-
    Nuk bete nje argument per te qene, o qe u befshi lemsh u befshi. Po s'kini faj ju...fajet i kam une qe nuk e lashe ujin te zere myk. Kur do te zgjoheni nga endrra?????
    Summertime, and the livin' is easy...

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565

Ē'je ti ē'je ti

Zotėrote nuk ju pėrgjigje pyetjeve. Po e shikon veten ngushtė tani dhe kėrkon ta kthesh shkrimin tim nė njė lojė fjalėsh siē ja bėn Korēarit me ato "trashendencat".

Jepi duman temės dhe pėrgjigju me fakte, prova e ēfarėdo gjėje tjetėr qė mund tė mė bėjė ti lė ėndrrat mbrapa dhe tė shijoj realitetin aq shumė sa e shijon ti.

Kėto hileēka ja bėn Korēarit se ai i shkreti ka rėnė nė dashuri me ty por me mua nuk kanė efekt, se nuk tė dua hiē fare, as nė ėndrrat mė tė bukura.

Korēar!
    Deri tani sikur po punon mirė ajo kontrata qė bėmė. Ka lezet.
    Edi

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666

Ton Dieu! car le mien n'est pas lą...

Vazhdimi i Sofokliut :
    ... dhe atje do te shikoje se c'eshte barazpesha qe gjithe jeten e gjalle kerkoji te arrinte dhe qe femrat ja refuzuan duke i thene : "Qenke shume i zgjuar!"

Nejse, Cupke e xhaxhit e di si i thone nje llafi : "Dhelpra kur nuk i arrin dot rrushte thote qe jane te... pabere, ose te bere tej mase."

Po merr malet me duket mua! "Mon Dieu...", "Mos e dhente Zoti." : ta kam llafin qe kur ke filluar te besosh ne Zoti?
    Ahh po ja di marifetin ketij muhabeti une. Qullash qullash Edi po ta mbushi mendjen me duket mua, qe Zoti egziston. Ja pse te thashe qe do fitoje o Edi sepse une kam rene ne dashuri me kete kurse kjo ka rene ne dashuri me ty (qe te te mbushet mendja shikoje postin e fundit, vetem ty te ka buzeqeshur ). Per kur e keni sebepin?
    Kjo eshte fatkeqesia e "njerzorit", sdi nga tja mbaje i shkreti se gjerat qe do ai, dhe rrjedhimisht ato qe sdo, nuk realizohen as me hir as me pahir.

Megjithate i zbulova vetes nje talent te ri : profecine. Parashikova qe Cupka do perulej dhe... parashikova qe Edospeci do fitonte dhe...
    Megjithate nguroj te behem profet se nuk kam Zot...

P.S. Cupke paske nje shtytje te bezdishme, ate qe mundohesh te mbeshtetesh argumentat tend me ligjerata te huazuara. Shpalose talentin tend se nuk trembemi po he.

P.S.2 O Edo per cfare marreveshje e ke llafin mer daje?
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Eh mor Korēar!
    Sa thellė shkon ironia e kėsaj teme.
    Lakmojmė gjithnjė pėr ēmimin e parė dhe nuk dimė tė gėzohemi me tė dytin. Prandaj Korēar si ti qė mendon se nuk ke fituar dhe unė qė kam fituar vėndin e dytė ndihemi njėsoj. Biles unė mund tė ndihem ca mė keq sepse isha kaq afėr ēmimit tė parė dhe nuk e morra dot.

Sebepin e kemi nė 36 qershor. Je i ftuar tė vish dhe do tė presim si krushk, me kėngė e me valle si nė dasmat Pėrmetare. Mos ki merak se nuk i kemi me iso kėngėt.

Marrėveshja qė kam zėnė nė gojė ėshtė pėr armpushimin dhe bisedimet tona pėr paqe. Vėrtet kėrkova paqe por nuk ma priste mėndja qė ti lėshoje armėt kaq kollaj. Qysh kėrkon zemrėn e njė ēupe duke kursuer gjakun tėnd?! Kėto gjėra duhet ti dish mė mirė se unė por mbase ke qėnė pa gjumė kur ke shkruar atė postin e fundit.

Me dashje, pa dashje po i pėrgjigjemi kėsaj teme.

ps: Ato tė qeshurat e ēupkės pėr mua mbase kanė qėllim tė tė bėjnė ty xheloz. Mbase duhet ti shikosh si provokime dhe jo si prova pėr fitoren time.
    Edi

Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602

ueeeeee....

Edi...
    Me bejne veshet mua apo po behemi gati te te hame dasmen ty. Hey, une thashe qe ti gjeje ti nuse korcarit dhe jo ai ty.
    Me sa po shof, ti ka mesuar mire djallezite...vetem kujdes me cupkat se...ka nga ato qe jane darling angels, por ka edhe nga ato qe te therin fare Jo per gje por...na humbet kuptimin e jetes pastaj (lol)

Byrazer...
    Me qafsh, kur thua se qenke sevdallisur pas meje me vjen te vras veten me bishtin e kacise C'na thua o i uruar....une kujtova se meshkuj si puna jote duhet te kene ne dispozicion nje harem te tere...dmth duhet ta nderrojne kuptimin e jetes perdite. Ti thua se te pelqeka vetem kuptimi im i jetes

Nuk jam dorezuar jo, por keto postet e fundit jane vetem llomotitje dhe nuk meritojne ndonje kritike te ashper. Apo e humba betejen vertet? Epo c'ti besh, keshtu eshte kur lufton me "profetet" e te madhit zot....nuk fiton kurre.

Ligjeratat ti kam dhene me referenca, dhe vetem per te reflektuar. Me eshte dukur interesante se c'fare thone te tjeret per kuptimin e jetes. Ty pse te shqetesojne kaq shume? Ahhhhh....e gjeta...."self-reliance" hehehehe...po transhendon vetveten me duket. Urime! Me ne fund po merremi vesh.
    Summertime, and the livin' is easy...

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666

Self made man... you mean?

Na korbe aman te keqen vetem me bishtin e kacise jo, me cfare te duash ti tjeter vetem me bishtin e kacise jo. Me bishtin e luges po te duash... hajde de! Amon mi amon se shaka po baj . C'eshte kjo me bishtin e kacise mezi e kemi cupen si yll... me gjemba.

Une nuk e di kuptimin e jetes tende rrjedhimisht nuk mund te them me pelqen apo jo, fundja ti mund te jesh dhe murgeshe (bej te qarte se nuk kam asgje kunder murgeshave). Ne te kunderten ajo qe me pelqen (hajt po e them me se fundi) eshte ajo qe ke brenda qepes, he mi he brenda radakes dhe ti.

Se cthe ti "self-reliance" qe cke me te, ose une e quaj pavaresi te gjitheanshme me perjashtim te njeres ane...

O Edo ai posti tend i fundit me ka pelqyer me shume nga te tera cke zhgaravitur. Po ben perparime, po kot si thone po te rrish me qorin behesh ēaker, ne kuptimin e mirefillte.

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Korēar,
    Kush ėshtė qori nė kėtė mes?
    Me ēupkėn e shoh qė e paske ndruar taktikėn. E pe qė ajo nuk gjunjėzohej para madhėshtisė tėnde dhe ke filluar ta ndjellėsh me mirėsinė shpirtėrore. Besoj se kjo metoda e dytė tė jep shancet mė tė mira pėr tė fituar prandaj vazhdo. Unė hoqa dorė.

Pėr tu rikthyer tek tema. Pse jetojmė?
    Unė bėra argument mbi njė tė mbinatyrshėm qė udhėheq tė bėrat dhe tė pabėrat e kėsaj bote. Pra jetojmė pėr ti mbushur mėndjen asaj fuqije qė jemi tė aftė pėr njė mbretėri tė mėtejshme pas vdekjes. Me sa kuptova ti je dakort me thėniet fetare por nuk pranon ekzistencėn e njė fuqie tė tillė. Pra ti beson tek njė fuqi njerėzore qė ka marrė pėrmasat e tė mbinatyrshmit. Deri kėtu jemi nė rregull dhe e vetmja gjė qė ka ngelur ėshtė qė tė tė bind ty qė ekziston nje fuqi e tillė, edhe pse ti u shprehe qė kjo gjė ėshtė e pamundur.

Pėr tu bindur pėr fuqinė e njė tė mbinatyrshmi mbase duhet tė bindemi pėr dobėsinė tonė si njerėz. Kemi kontroll tė tokės dhe kjo tregon se jemi qėnia mė e zgjuar. Kemi arritur tė mbijetojmė kur kafshė tė tjera janė zhdukur. Megjithatė edhe ne si njerėz kemi dobėsitė tona. Vėshtirėsitė mė tė dukshme janė nė historinė e njerėzimit. Sa luftra janė bėrė e sa kanė vdekur? Prodhojmė bomba, armė e fishekė pėr tė shfarosur njeri tjetrin.
    Prishim natyrėn reth nesh edhe pse e dimė shumė mirė qė nuk mund tė rrojmė pa tė. Kemi qindra shekuj nė kėtė botė por nė vėnd qė tė pėrparojmė drejt njė shoqėrie vėllazėrore po sjellim gjithnjė e mė shumė urrejtje kundėr njeri tjetrit. Ndėrtojmė makinėn por harrojmė mbeturinat qė na helmojnė ajrin e pastėr. Ndėrtojmė uzina e fabrika por harrojmė pėr sėmundjet kanceroze qė shkaktohen. Prodhojmė kemikate dhe harrojmė pėr radiocionin qė shkakton vuajte pėr breza tė tėrė.

Siē edukojmė Nėnė Terezėn edukojmė dhe Hitlerin. Hitleri ishte njė ekstrem por dhe ai lindi nga e njėjta farė qė kemi lindur tė gjithė. Nuk ishte as i pari dhe as i fundit. Sa njerėz vuajtėn pėr dobėsitė e atij individi?
    Sa tė tjerė do vuajnė nė tė ardhmen? Sa vdiqėn nė Shqipėri (Kosovė)? Po nesėr...?

Tė gjitha kėto mė lart tregojnė dobėsitė tona qė pengojnė njė harmoni tokėsore. A mund tė imagjinosh jetėn e stėrgjyshit tėnd? Ēfarė do thoshte ai po tė jetonte tani? Pse e kujtojmė tė shkuarėn si vitet e bukura tė jetės tonė?
    Cila ėshtė siguria mė e madhe qė ti ke nė kėtė jetė pėr tė ardhmen?

E vetmja siguri qė unė ndjej ėshtė qė nesėr do zhduket nata, do vijė dita e do lindė dielli. Kėtė e them sepse vjen nga natyra dhe tė paktėn deri tani njerėzit nuk kanė patur mundėsi ta prishin.

Na pėlqen shumė e shkuara sepse na kujton ditėt e bukura. Na pėlqen e ardhmja sepse na jep shpresė pėr njė dite mė tė mirė.
    Por e tanishmja....e tanishmja ėshtė pėr tė ardhur keq.

Nė kėtė botė nuk ka ngelur asnjė pėllėmbė pa njė pronar. A nuk ėshtė e llogjikshme tė mendojmė se dhe ne jemi pronė e njė fuqie mė tė madhe qė sjell ditėn dhe natėn, jetėn dhe vdekjen?

ps: Kam mbajtur qėndrim ekstremist pėr ato mė lart por kur ke tė bėsh me dobėsitė e ēupkave dhe djalkave pe Korēe tė gjitha duhet ti presėsh.

Mė falni pėr dobėsitė e mia...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 21-06-2003 mė 00:13
    Edi

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666

Nje hap para e dy mbrapa...

Edo ne ky posti i fundit te kishte zene syte kenaqsia e atij komplimentit tim me duket. Po kaq shume tu be qejfi o te hengert ndonje lope (se si me erdhi keshtu)?

Mos me zhgenje se tashme je bere si femija tim i adoptuar dhe mua fillon e me vjen keq nganjehere (kur po behem i meshirshem dhe une dhe...).

Ato qe ke thene jane kliska, i themi ne nga korca, pra svlejne asgje. Ti thua se dobesia e njeriut eshte "ligesia" (term qe permbledh shume nenkuptime por qe te gjithe e kuptojme) e njeriut. Une e di se ne bote ka te liga e te mira, pra keto te dyja perfaqesojne gjithckane. Por me sa di une hipoteza e Perendise eshte gjithckaja, pra Zoti eshte vete gjithckaja. Pa dashur per te bere personifikime, pa dashur te "NJEREZOJ" te ashtuquajturin Perendi, mua me duket se perderisa gjithckaja eshte Zoti atehere ky Zot eshte i mire dhe i lig. Po jo do me thuash ti Zoti eshte vetem i mire. Atehere une te them se perderisa Zoti eshte vetem i mire dhe se njeriu eshte i mire dhe i lig, ky i fundit atehere e tejkalon Zotin pasi permbledh gjithckane, ne ate cfare ai eshte. Njeriu paska shpikur dicka me shume, ligesine. Kusuri eshte thjesht matematike : e mira=1, sikurse e mire + e lige=2...

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Korēar,
    Zura nė gojė Hitlerin pėr dobėsinė qė ai kishtė tė bėnte keq por dhashė dhe shėmbuj tė tjerė qė tregon dobėsi tė tjera.
    I mbinatyrshmi ėshtė i plotfuqishėm. Ai zotėron dhe mirėsinė dhe ligėsinė. I butė si delja dhe i egėr si ujku por ndryshimi midis kėtyre drejtimeve ėshtė llogjika e tij. Kėtė llogjikė ai ua dhuroi dhe anėtarėve tė mbretėrisė sė tij. Kjo llogjikė dallon tė mirėn nga tė ligėn, lindjen nga vrasjen. Dmth aftėsia dhe mundėsia pėr tė bėrė keq ekziston brėnda njeriut por jemi ne ata qė me llogjikė zgjedhim veprimet tona. Kėtu ėshtė ndryshimi. Po tė mos kishim lirinė e veprimit atėherė do ishim vetėm kuklla, apo jo?

Do tė flas si ēupka tani.....
    Shikoje realitetin, shiko faktet. Realiteti ėshtė qė ne si njerėz kemi dėshtuar tė ndėrtojmė njė shoqėri ideale. Ēfarė na ka penguar pėr kėtė? Asgjė. Jemi ne tė paaftė pėr tė lėnė mėnjanė interesat tona vetjake pėr tė ndėrtuar njė utopi. Jemi e vetmja qėnie qė i bėjmė keq vetes me vetėdije.

Kur ne jemi kaq tė dobėt si nuk mund tė jemi pronė e njė fuqie mė tė madhe? Kush e krijoi natyrėn kaq perfekte? Kush i rotullon planetet reth diellit? Kush na dha mėndjen? Mezi po pres tė lexoj pėgjigjen tėnde qė njė harmoni kaq perfekte lindi nga njė shpėrthim (kaos).
    Edi

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Shoqeria ideale... Mbase shoqeria ideale nuk egziston ( dhe une jam i sigurt qe nuk egziston sepse shoqeria ideale eshte vetem nje projekt i njeriut dhe se Perendia nuk deshiron nje shoqeri ideale perderisa ka krijuar nje shoqeri jo-ideale - gjithmone neqofte se Perendia egziston ), duke supozuar se idealja vjen nga nje ide perfekte. Perfektja pra nuk mund te egzistoje pasi perfektja nuk nenkupton ate cka njeriu ka me te cmueshme : LIRINE.

I dont f... know kush e ka krijuar natyren "kaq perfekte" (ti kundershtohesh vete kur thua se natyra eshte perfekte dhe njeriu apo ajo qe krijon njeriu nuk jane perfekte, sepse natyra nuk eshte perfekte perderisa njeriu eshte pjese e natyres dhe se njeriu eshte jo-perfekt). Sidoqofte diferenca midis meje dhe teje eshte se ti mesa duket e paske gjetur se kush e ka krijuar natyren atehere kur une jam akoma duke kerkuar... diference thelbesore kjo. Po te them dhe nje gje :
    cdo gje e gjetur eshte gje e vdekur, pra inegzistuese.

P.S. Une kete debat po e vazhdoj vec per te miren tende, qe te te ēliroj syte e zene nga dylla. Po bej nje akt bamiresie ne kete rast. Sepse ne te vertete ky debat nuk ka asnje interes per mua.
    Medito mire per keto cpo te them se sjane kliska. (E di qe po e pa Cupka do ti ngrihen kacabunjte se do thote : "Temen po ci duket vetja ketij!")

Faqja 9 prej 12 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A do tė mund tė jetojmė pėrgjithmonė nė tokė ?
    Nga Action nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 11:26
  2. Tė jetojmė sipas Kur’anit
    Nga intel inside nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 23:42
  3. Ne kemi jetuar me shqiptarė, dhe do vazhdojmė tė jetojmė!
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 09:46
  4. Si ta jetojmė Javen e Madhe?
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Postimi i Fundit: 10-04-2006, 16:44
  5. Ja si jetojmė tė ngujuar nė kulla 140 vetė tė njė fisi"!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 17-11-2004, 21:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •