A besoni ne magji? Egziston si fenomen apo eshte tjesht nje koncept?!
A besoni ne magji? Egziston si fenomen apo eshte tjesht nje koncept?!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Magjia eshte pjese e botes frymore. Nje njeri qe beson ne Zot, duhet te pranoje edhe egzistencen e Djallit. Dikush qe pranon Bekimin duhet te pranoje dhe Mallkimin.
Per mua Magjia egziston, por sigurisht jo ne formen qe na paraqitet nga filmat. Ajo ndahet ne shume nen-dege, qe nese ka interes dhe kohe, mund te sqarohen me vone..
pershendetje te gjitheve,
miqesisht, huggos
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
duhet te qartesohet se c'kuptohet me magji.
1.magjia si nje loje prestigjatori qe e ka nje spjegim sipas parametrave tane te te konceptuarit apo
2.magjia ne kuptimin e mundesise per te ndryshuar vertet realitetin me menyra jo te zakonshme, psh me mendim, me rituale etj. sepse pikerisht ketu qendron intriga e magjise- mundesia per te ndryshuar realitetin thjesht me ane te vullnetit te magjistarit.
huggo flet per magjine e lidhur me boten frymore, qe ka te beje me shpritin dhe frymen. edhe une besoj se kjo lloj magjie qe ndikon drejteperdjrete ne frymen e njeriut ekziston. Psh magjia e zeze, une besoj se me te vertete mendime te keqija te drejtuara me intensitet drejt dikujt i shkaktojne atij trubullime mendore, prishje te paqes shpirterore ose magjia e bardhe qe eshte nje ndihme per njerezit .
une gjithmone kam dashur te bej nje hulumtim "serioz" ne lidhje me Magjine e Bardhe ne SHqiperi.
Ka shume njerez "te mire" plot jane sharlatane por mendoj se ka dhe disa prej tyre qe me te vertete ndihmojne njerezit ne hallet dhe problemet e jetes se tyre te perditshme.
gjithsesi termi Magji mbetet per tu sqaruar me tej gjate diskutimit.
Ajo qe eshte e paperceptueshme nga shqisat tona, dhe logjikisht e pa shpjegueshme, futet tek fenomenet paranormale (kupto magji).
Kohe perpara eklipset ishin pjelle e magjise se zeze, po ashtu shume fenomene te tjera natyrore, sot shume thjesht shpjeguar.
Une jam i mendimit se ka nje zgjidhje te logjikshme te cdo misteri qe i atribuohet magjise.
Summertime baby!
Plotesisht dakort. Duke mbeshtetur ate qe tha dhe armano pak me pare, une mendoj se magjia egziston si nje shkence me vete. Ne nuk shohim gjithcka.. por perreth nesh egzison bota frymore, ne te cilat zhvillohen shume gjera, te cilat ndikojne edhe tek ne.Postuar mė parė nga Ihti
Une jam i mendimit se ka nje zgjidhje te logjikshme te cdo misteri qe i atribuohet magjise.
Filmat e koheve te fundit, disi e kane kapur kete fakt, dhe po perpiqen ta cojne fantzine edhe me tej. Gjithsesi duhet te jete i njohur fakti se nje magjistar (prej verteti) nuk eshte njeri i zakonshem. Ai qe ka "access" ne boten frymore, nuk i takon fare kesaj bote te ngushte e te paditur. Porse bota frymore eshte nje kapitull me vete, qe meriton studim e perkushtim serioz. Nese doni une jam i gatshem te vazhdojme..
miqesisht,
huggos
detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller
"Magjite" e prestigjatorit si zhdukja e objekteve apo ndonje veprim tjeter interesant, nuk jane gje tjeter vecse nje levizje e shkathet qe kryhet ne nje te 24 pjese te sekondes, dhe eshte e padukshme nga shqisa e te parit! Kjo levizje mund te arrihet nga cdokush me praktike!
MINA TE PERSHENDES!
Kam shume njohuri mbi kete teme, per llojet e magjive dhe per personat qe merren me to.
Kete radhe dua te kap pak Magjine e Zezew!
Historite qe do te them dhe ngjarjet jane mese te verteta dhe reale.
MAGJIA E ZEZE?????????? CFARE ESHTE DHE FUQIA E SAJ............
Prisni vetem pak dhe do te mesoni gjera qe ndoshta nuk do ti kishit degjuar kurre ne jeten tuaj......
Me respekt ABIGAIL![]()
mina mos e mbyll temen akoma...........
ABIGAIL, te kthej pershendetjen dhe jam ne pritje!
Hej, vertete qe eshte hapur nje teme interesante ketu ne forum!
Une besoj shume ne magjine e zeze dhe kjo per faktin se jam prekur edhe indirekt nga ajo, ndersa per magjine e bardhe kam lexuar dicka por nuk e kam provuar ekzistencen e saj. Gjithashtu, besoj dhe ne syrin e keq, sepse e kam vuajtur dhe e vuaj ende. Pasi kjo puna e syrit te keq eshte me tip, ka tipa qe preken shume shpejt nga ai dhe te tjere qe nuk e kane problem.
Be the best, **** the rest
Ne pritje te ABIGAIL, HUGGOS dhe TRURIT.........
Krijoni Kontakt