Simbas mendimit tim, atyre ju duhet dhene nje status ashtu siq pershembull e ka mbreteresha e Britanise se madhe ku edhe pse ajo eshte "kryetarja e shtetit", ajo ne te vertete nuk pyetet fare per asgje pasi kryeministri Blair eshte praktkisht kryetari i shtetit dhe vec ai merr vendimet kryesore. (Disagree ? look at the war in Iraq !) njesoj si presidenti yne ne shqiperi qe eshte jo me teper se nje kukull politike. Nese te ishte familja mbreterore ne fuqi, te pakten nuk do te kemi dy partite kryesore shqiptare duke u grindur per nje persident dhe duke u bere gaz i botes (mind you they said they did not, well not until the outsiders interveened anyway). Duke ndollur dicka e tille, vendi dhe ne shqiptaret vuajme.
Arsyeja numer nje qe vizitoret vizitojen angline eshte qe te shohin pallatet mbreterore dhe kopshtet e saje. Kjo i sjell ketije shteti pothuajse 1 te 4 e te ardhurave qe te flasesh per rehatine angleze....heh...dhe pra ky shtet nuk ka shume madheshti natyrale siq i ka shqiperia. Edhe neve kemi pallatet tona mbreterore edhe pse ato nuk jane te rinovuara dhe te permendura.
Une mendoj qe nese familja mbereterore shqiptare te jete ne karrigen e presidentit ajo do te kete shume gjera pozitive persa i perket te ardhurave shteterore dhe rregullimit territorial. Siq e dime te gjithe shqiperia u mor si nje shtet serioz vetem kur mbreti ishte ne fuqi dhe si rrjedhoje nese familja do te ishte ne fuqi gjithashtu, atehere ky shtet do te njihet si shtet ndoshta jo i fuqishem por si shtet tamam dhe i plote. Edhe nese jeni numer nje kundra monarkise, kjo gje nuk mund te mohitet.
Ndoshta po e pikturoj figuren time si monarkist (pasi ende nuk jam prezatuar plotesisht) por une vec deshiroj qfare eshte e mire dhe qe zgjat per vendin tim, pasi sebashku me te gjithe edhe une kam pare politikanet shqiptare qe kane ardhur ne post dhe kane shkaterruar shqiperine ne vend se ta rregullojne. Te pakten nje mbreti i jepet e drejta simbas kushtetutes te shkarkoje nje kryeminister i cili nuk punon per vendin ose qe populli nuk e do !
Krijoni Kontakt