Arbër Xhaferri ka bërë shumë për kombin e kështu edhe për veten e vet, se vetëm kështu mund të bësh edhe për veten e vet.Postuar më parë nga Albo
Dodon, shqiptaret ne FYROM po i fitojne te drejtat, Xhaferi largohet pasi nuk eshte ai qe po negocion keto te drejta per palen shqiptare.
Nje realitet i ri politik ka lindur ne FYROM per shqiptaret me zgjedhjet e fundit parlamentare dhe ky realitet e nxorri Xhaferin nga skena politike. Xhaferi mbrojti "status quo" ne FYROM dhe levizja ushtarake e shqiptareve e gjeti ne koalicionin sllavo-bullgar qeverises.
Arber Xhaferi beri shume per Arber Xhaferin, por shume pak per shqiptaret qe jetojne ne FYROM.
Fakti se ka marrë pjesë në koalicion, nuk do të thotë asgjë të keqe sepse shqiptarët e kanë pranuar dhe pranojnë këtë shtet, kështu që pjesëmarrja në qeverisje të këtij shteti është më e mirë se mospjesëmarrja.
Shqiptarët fakt që janë duke marrë disa të drejta , por ende nuk kanë marrë të drejtat që u takojnë me marrëveshjen e Ohrit, vetëm zbatimi i shpejtë dhe i plotë i kësaj marrëveshje mund ta shpëtoj Maqedoninë nga ndarja (gjë që është shumë në interes tonin për momentin), dhe zvarritja e moszbatimi i saj patjetër që do të çojnë deri në ndarjen e Maqedonisë dhe krijimin e shteteve etnike siç e thotë edhe vet Xhaferri.
Unë për vete personalisht mendoj se i duhet dhënë edhe një shans realizimit të shpejt dhe të plotë të marrëveshjes së Ohrit.
Krijoni Kontakt