Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-09-2014
    Postime
    992

Për: Testi i PISA-s: Kosova me nivelin më të dobët arsimor

Ata nuk kane informasionin e duhur qe zoti(kafshe bote magjike dhe potente) u kap dhe u denua nga Alieni shume kohe me pare dhe nuk di ku ka koken. mua me duket se keta nuk jane besimtare te pakten nga gjuha e djajve qe eshte jugore dhe tenton oratorine kunder Alienit apo pushtuesit si quhet nga ata por jane matjane qe ngrohin veset e gjarprit(mbretit)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-11-2017
    Postime
    169

Keqedukimi eshte fenomen mbarekombetar, jo vetem ne Dardani.
    Analfabetizmi eshte rritur ne te gjitha trevat, dhe kjo pasqyrohet nga gjendja shoqerore aktualisht, Krimi dhe papunesia.

Duhet nje program i njejte edukativ per te gjitha trevat Shqiptare, nje nivel i njejte si dhe subjekte mesimore te njejta.

Po ashtu, institucionet mesimore duhet te jene LAIKE, feja tw mesohet si kronologji historike dhe jo te shitet si ideologji.

Trushperlarjes te mos i jepet platform mediatike.

Ne vend qe te shohim telenovelat Turke etj, te transmetohen programe edukimi, si dokumentare dhe mesimdhenje.

Ne nuk jemi Komb idiot, por moskokeçares.

Fqinjet tane qe na duan te keqen vetem sa ngazellohen mga deshtimet tona si komb.

Shtetet tona udheheqen nga harbute.

E di sesa e turpshme eshte te krenohesh vetem me nje figure Kombetare, qe ka vdekur tash 550 vjet?!

Me çfare figurash moderne mund te krenohemi?!

Ata Shqiptate qe perparojne sot e bejne kete ne vendet e huaja duke perfaqesuar ato.
    Ata qe deshtojne, kthehen ne Shqiperi dhe behen Rrepera, Police apo Pokitikane!

i/e regjistruar Maska e Luftetari Ilir
    Anëtarësuar
    21-06-2013
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    41

Une personalisht kam kaluar neper sistemin e edukimit ne Kosove, edhe sot jam nje nga studentet me te dalluar ne Gjermani edhe e konsideroj qe gjermanet nuk jane me te mire. Une ndihem i pergatitur dhe i krahasueshem me cdo gjerman ne matematike, shkenca, histori, politike dhe ngjarje te perditshme. Bazen nga Kosova e kam te mire, pjesa tjeter varet nga angazhimi im personal ne studime.

Sistemi i edukimit ne Kosove eshte i mire per ata qe interesohen per te mesuar, por deshtimi eshte qe nuk ka sistem per ata qe refuzojne te mesojne. Nese nje nxenes ne Kosove meson me rregull edhe i merr notat me merite, eshte lirisht i krahasueshem me kedo neper bote. Problemi qendron te 90% e nxenesve qe nuk mesojne gjate tere vitit edhe ne fund ju falet nota 5 ne diten e fundit te mesimit. Me nota kalojne shkelqyeshem, por kur vjen puna te bejne dicka, nuk jane ne gjendje. Kurrikula eshte e mire, arsimtaret jane ne rregull, literatura eshte pak e vjeter por ne rregull. Problemi qendron te mungesa e sistemit per nxenesit e painteresuar per mesim, qe per fat te keq jane 90%+. Me vjen keq kur i shoh shoket e femijerise qe ne fund te vitit i ngrisnin notat nga 1 ne 5 edhe e kalonin vitin me sukses te shkelqyeshem, pa qene te pergatitur as per 3-sh. Kur nje nxenes pret qe ne fund i falet nota, gjate vitit nuk mundohet. Nese e di qe 1-shi i mbetet aty, i kap librat edhe meson. Kjo casje e gabuar pedagogjike po na kushton, edhe ne PISA.

Shqiptareve ju duhet qe urgjentisht ta kuptojne qe notat duhet te merren me merite, edhe qe me "intervenca" edhe me blerje te notave nuk i bejne nder femijeve te tyre. Pas perfundimit te shkollimit, notat mbesin vetem numra. Ne momentin qe e kalojme kete kompleksin e "notave te mira", nxenesit detyrohen te mesojne edhe gjerat rregullohen vet. Askush nuk ka deshire me kalu me mesatare 2 apo 3. Nese e dijne qe nuk ka meshire, mesojne edhe i arrijne 4-shet edhe 5-shet vet. Ne momentin qe bazohen ne falje te notave, rrijne me 2-sha gjate shkollimit, edhe dalin te shkelqyeshem ne fund. Edhe cka fitojme? "Badihavxhinj" te kafeneve...
    VETËVENDOSJE!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •