Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 123
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Po,de,more Kreksi,te them te drejten,je futun ne nji lami,ku nuke ke asepake elemente te njohjes se thell te historis se popujve.Te shqipetari nuke ka bracikefal,e bile ase dolikocefal.Historia e Romes ,themelimi,i Romes,ne nji liber ku kame punue edhe une,periklen e nante,koha kure u themelue Roma,ne muejin prill,753,data 21 .Shumica e dijetareve mundohen te ja veshin petkun Etruskeve se jane popull tjeter,mirepo nuke kane suksese,sepse etrusket e folen gjuhen Ilire,dhe pluse ishin ilir.pastak kasta ose para,ardhesit e romulusit dhe remis,ishin ilire,ose te themi Trojane.si kane mundun te banojne afer Etruskeve,pse etrusket ju dhane toka,trojaneve?Po te kishe ditun pakez histori,kishe me pa pjesen jugore te italis me plote ilir,pellazge.Te gjithe historianet e dijne qe pase zberthimit te vullkaneve u shkatruen shume civilizime.mirepo kolonet ilir,i mueren tokat dhe filluen te punojne,sepse ne to me vite skishte popullate.Iliret e kolonizuen krejte jugun e italis,kurse etrusket u terhjeke ne veri,edhe pse ishin pellazge,shumica erdhen ne Shqiperi.prape po them se kafkat nuke jane baze,per kurgja,shikoji mumijet ne egjypt,80% kokat e tyne jane PELLAZGE ILIRE.Kafkat jane dy,ato para 48 dhe 50,kurse keto tjerat jane bashkedyzime.Kafka 50 ashte atlantida me siguri,kurse kjo tjetra raca ma e re,.Po ti shikojshe kokat sot do sheh se jane perzirje shume e madhe,mirepo tek shqipetaret jo,te franqezet jo,te italiant jo,gjermanet e vjeter.Pra popullata europiane ashte e mbushur me kafka Shqipetare.TE THEM KREKSI;QKA MENDON SE USHTRIA ROMAKE I QONTE BIJTE E VET;NE LUFTA;DHE LEGIONE ?Krejte legionet thuaje se ishin ILIRE.E TI FLEJ DATHUN,SHQIPETARET SUNDUEN PLOTE 900 vjet me romen,500 vjet me turkun dhe kure nuke u perzien,gjithmon qendruen te njejt,TE SHQIPETARI SKA SHANSE PUSHTUESI;SEPSE SHQIPETARI E LAKON SHPINEN DHE PRET MOMENTIN,pase 100 vjete largohen anmiqet.Kurse e mbajne fjalen dhe paguejne tatimin PUSHTUESIT,vetem mose ti prek ne familje.SHQIPETARI NUKE JETON NE RAFSHE;NUKE I BESON RAFSHIT ASE NJERIUT NGA RAFSHI.KESHTU THOJNE PLEQNIJA,dhe AMIN.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Kutje:
    "Po,de,more Kreksi,te them te drejten,je futun ne nji lami,ku nuke ke asepake elemente te njohjes se thell te historis se popujve.Te shqipetari nuke ka bracikefal l"

E çka t'ju theme me teper kutje, ne nuk qenkemi Brakicefal sipas teje kurse shkenca e ka vertetuar se ne jemi mbi 80% te kêsaj race ?

.....merru me perrla te Romes ...çka te thëmë....
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Për: Deshifrimi i gjuhës së lashtë etruske dëshmon se Etruskët ishin Ilirë!

= vijimi=

The best Greek one who speaks in the area of ​​Fanal and Yanina. There, in the latter city, a school run by very successful Psalida.

A student of this Psalida embarked on a journey of observation in Greece, and, when I write, he came to Thebes. He is a young man full of intelligence and education is better cared for than most of our college students. I note this fact to prove that the spirit of inquiry is not entirely made off-the Greeks.

The journalist also refers to Mr. Wright, author of the beautiful poem horœ Ionicœ as able to give details of the language and the character of these men, Romans name and degenerate Greeks. However, Mr. Wright, all good poet and scholar he is, erred in saying that the Albanian dialect Romaic is one that is closest to the Hellenic (Greek). It is well known that the Albanians speak a Romaic as corrupt as the Scottish or Italian Aberden Naples. Yanina, where they speak the purest Greek one after the Lantern, is not located in Albania, but in Epirus, although it is the capital of the possessions of Ali Pasha, and in Albania proper, since Delinachi up-Argiro Castro and Tepalen (I'm not gone further than the city) is a Greek talk even more corrupt than Athens. I had for a year and a half in my service, two of these singular mountaineers, whose mother tongue is Illyrian, and I've never heard them or their countrymen, that I have seen, not only in their homes, but meeting twenty thousand in the army Vély Pasha, I have never heard praise the purity of their language to the contrary, they are often mocked their provincial barbarism.

I have about twenty-five letters, some of which are written by the Bey of Corinth, others by notaries, the Cogia-bashi, the drogueman caimacan of the Morea, which today governs the no Vely Pasha. I was assured that these letters were precious samples of their epistolary style, I also received some special Constantinople, they are written in a style hyperbolic, but the characters are those of true Greek.
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e illyrianboyful
    Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Kush të bëri nga Toka kaq të përsosur
    Postime
    309

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    lirishtë çdo =a= ështê e barabart me =asht, apo =është ...provoje, hiqe "a"-jen nga keto qe i permene, do e gjeni s per çfare beghet fjalë...

=====================
    a ccenare- asht shenje
    a ccopiare= asht cift
    a ddensare= behem i dendur
    a diritura= asht e drejt rrezja..
    a ppalto= kontrate ( shih fjalen shqipe pale)
    a p par e nte= shihesh në te..... i dukshem ( shih fjalen pare)
    a pic are= i fiksuar ( fjala pike )pik=ngjit, therrur...kapur...sudyr, agjystim=barazim...
    a parire=asht shfaqur..
    a rrafare= kap , mberthej ( shih fjalen rraf, rrah)=kapse, kamca...
    a ro tino= asht rrrota qe rrot-ullohet..;mulli ( fjala rrote)
    a scia = gdhend ( ashkla)
    a spetto = dukje ( folja pe)
    a s pir are= merr ajrin... ( folja pi )
    a sordare= shurdhoj ( shurdh)
    a ttendarsi= shtrirje ( tendos)
    a vvelamento== helmim ( helm por dhe fjala vel, velitem)=fala mento=humb, v=germanike njihet si F...volke=folke, shqip=aty ku shprehen, flasin ne kuvend...
    a vvenire= arrij ( folja vijne)
    a zzuffarsi= grindje ( folja zihem )
    ======

sa i përket kësaj teme Kreksi është më së ngati të vëtetes " A " është e barabart me ËSHTË dhe " O " të Gegënishtës që flitet edhe sot kështu,

bile bile Gegënisht Ashtu" O "

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Deshifrimi i gjuhës së lashtë etruske dëshmon se Etruskët ishin Ilirë!
    ....etruskët ishin Dolikocefal e ne jemi Brakicefal; si mund te themi atëhere se edhe etrusket ishin si ne ilirë ? ...më jepni ARGUMENENTE flora, e kerkoj vetem prej teje...lol !

perpos kêsaj fatkeqêsije flora te tetem, lexojeni dy here kete tekst, e di q e jeni lexuese e ashper....por jo e vetem ti...ka edhe te tjere qe lexojne me vemndje, ka edhe tjere qe dijne te lexojne gerrma por jo permbajtje..
    ===========================

Perkthimi i sakët nga Enigma faqe 322 --- 323 Botim viti 1991 nga origjinali, mirëpo në versionin e botuar shqip nuk e kamë hasur këtë
    permbajtje; ATHUA PSE ? Pse iu fshihen lexuesit shqiptar intrigat ?
    "Për të dëshmuar se shqiptarët Toskë tê sotëm e kanë marrur emrin nga Etruskët të cilët erdhen nga Italia për tu vëndosur në këto vise të quajtur Toskënia dallohet nga gjysma e shqipëtarëve tjerë".

"Dhe për t'iu bërë ballë këtyre toskëve që imigruan në Shqipëri, pjessa tjetër e shqiptarëve ishin indigjenë, vëndas, në viset që quhët Gheghënia....!
    "Edhe një dëshmi tjetër se shqipëtarët Toskë janë pasardhësit e Etruskëve të vjetër, të ardhur nga Italia...dhe vëndosën në Shqipërinë e mesme, në ato vise ku Pol Emili i kishte shkatërrrua rreth 168 164 para krishti, dhe nga kjo kohë, edhe sot dialekti i tyre, mëgjithëse të vëndosur më afër Greqisë dhe nê kontakt më ta, ngjanë më shumë si tek latinët se sa tê grekëve të vjetër."
    Pra, gjuha shqipe që gjuhëtarët dhe etnologet e kanë anashkaluar apo harruar, gjuhë e cila ka aftëisnë të na japi provat e egzistencës dhe mbijetesës së Pelazgëve dhe se ende edhe sot kjo gjuhë neve na mundëson ta deshifrojmi gjuhën Etruske ose të quajtur gjuha shqipe e dialektit Toskë që fllitet sot në Gadishullin Ballkanik dhe më gjerë ...." RD. Enigma 1991,

????????????????????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

te lutem flora, na e sqaroni enigmen...unë vetem se e kam sjellur njê pjes nga libri...
    Kreksi, kam lexuar pak këtë temë në Enigma, dhe qasja e Robert d'Angelly për këtë tezë edhe argumentet racionale që ka pruar qëndrojn mjaft.

kuptuar, se Toskët Kishin ardhë në jug, nga Italia me Piron e Epirit, por, përse jo e kundërta?

se toskët kishin shkuar në toskan të italis nga Toskëri shqiptare, përse mos të ishte kështu??? a osht i mjaftueshëm se toskërishtja i ngjan më shumë latinishtës edhe përshkak të largësis
    e jo greqishtës së lasht.

dhe se Gegënishtja madje më largë se Toskët nga greqia është më ngat Greqishtës së lasht se sa Toskërishtja.

Unë themë se nuk është një argument i paluhatshëm, por e mundshme sepse për mu Toskët jan Yllë-Ilirët edhe Gegët jan Hellë-Hella-s-Hellen't

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682

Citim Postuar më parë nga shendelli Lexo Postimin
    Deshifrimi i gjuhës së lashtë etruske dëshmon se Etruskët ishin Ilirë!

Me një analizim të artefakteve etruske mund të vërehet se gjuha aq misterioze etruske në të vërtetë nuk ka kurrfarë misteri në vete dhe është shumë lehtë të deshifrohet. Qartë mund të vërehet se fjalët e shkruara etruske në të vërtetë janë pothuajse 100% të njëjta me fjalët e sotme shqipe! Ajo që bie në sy është: pse qindëra shkencëtarë deri tani nuk e kanë vërejtur këtë, apo nuk kanë dashur ta vërejnë?

Ekzistojnë deri tani shumë vepra dhe studime shkencore të cilat kanë tentuar, por njëanshëm, që këtë gjuhë ta shpallin për greke, madje edhe sllave, mirëpo siç mund të shihni edhe ju vetë nga këta shembuj, është fare e qartë se bëhet fjalë për gjuhën ilire gjegjësisht shqipe, me pothuajse vetëm disa variacjone në disa fjalë, por shumica janë madje plotësisht të njëjta me fjalët shqipe që edhe sot janë në përdorje! (shih p.sh. fjalën "mendja").

Siç e dinë ndoshta shumica, besohej se etruskët ishin popull i vjetër që krysisht jetoi në trojet e Italisë së sotme dhe përreth. Shpjegimet klasike të deritashme kanë qenë të mbështjellur me një perde të misterit, dhe është thënë se ata janë zhdukur dhe kanë lënë pas veti vetëm artefakte arkeologjike me domethënie të çuditshme.

Teorisë se ata mund të jenë në të vërtetë ilirë, shkenca klasike praktikisht nuk i ka lënë mundësi të ekzistojë, kjo edhe më shumë nga ana e armiqëve të shqiptarëve. Ka pasë raste që studjuesit e pavarur janë bërë objekt i përqeshjes me thënje si "po, ata tash thonë ndoshta se edhe banorët e Antlantidës kanë qenë ilirë", e kështu me radhë. Është fakt se shumë arritje historike dhe vepra artistike, si dhe shkencore, në të vërtetë u takojnë ilirëve/shqiptarëve, mirëpo fatkeqësisht, kjo në shumicën e rasteve i është përshkruar të tjerëve, kështu që sot kemi "antikën greke", "filozofët grek", "zotat grek në Olimp", emrat e të cilëve, për habi, nuk kanë kurrfarë domethënie greke por shqipe - hyjnesha Afrodita (Afërdita), Zeusi (Zoti), Hera (Era), etj.

Do t'i tregojmë edhe disa pjesë nga punimet e vjetra etruske, meqë fatkeqësisht pothuajse asnjë nga muzeumet dhe institutet shkencore, të cilat kanë artefakte etruske, nuk shprehet i gatshëm t'i japë këto në analizim, prandaj shumica e skemave këtu është marrë nga librat e ndryshëm mbi etruskët.

Kjo është pamja e një pllake nga Magliano, Itali.

Më poshtë shifni disa fragmente që i kemi ndarë për t'i deshifruar:

Qartë mund të vëreni fjalinë MADI NY MENDYA,e që përbëhet nga fjalet MADI = madh, i madh; NY = në; MENDYA = mendja

Pas fjalëve "madi ny mendya" vinë fjalët "hija e panjohur", prandaj mund të jetë që bëhet fjalë për Zotin (I Madh në Mendje - hije e panjohur).
    U bete me keq se Greket...nuk late gje pa shqiptarizuar..keshtu dhe greket dhe punta tyre qe arriten deri aty me prova te vertetojne qe shen Maria eshte me origjine greke

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Citim Postuar më parë nga illyrianboyful Lexo Postimin
    Kreksi, kam lexuar pak këtë temë në Enigma, dhe qasja e Robert d'Angelly për këtë tezë edhe argumentet racionale që ka pruar qëndrojn mjaft.

kuptuar, se Toskët Kishin ardhë në jug, nga Italia me Piron e Epirit, por, përse jo e kundërta?

se toskët kishin shkuar në toskan të italis nga Toskëri shqiptare, përse mos të ishte kështu??? a osht i mjaftueshëm se toskërishtja i ngjan më shumë latinishtës edhe përshkak të largësis
    e jo greqishtës së lasht.

dhe se Gegënishtja madje më largë se Toskët nga greqia është më ngat Greqishtës së lasht se sa Toskërishtja.

Unë themë se nuk është një argument i paluhatshëm, por e mundshme sepse për mu Toskët jan Yllë-Ilirët edhe Gegët jan Hellë-Hella-s-Hellen't
    Në kohên e Pirros ishte fshirê edhe emri etruskë, mandej, Pirro Iu afrua Romës por pa e pushtuar...u perqendrua pastaj vetem në Jug e Sicili...asnjëherë nuk arrijti në Toskanë...shihe harten...është e kunderta sepse thuhet qê pas pushtimit të Epirit 168 para krishti, romakët deportuan epirotet si robër në itali...e jo anasjelltas....kjo ka ndodhur rreth 100 vite pas Pirros....

Anëtarësuar
    24-08-2012
    Vendndodhja
    Postime
    309

Në kohên e Pirros ishte fshirê edhe emri etruskë, mandej, Pirro Iu afrua Romës por pa e pushtuar...u perqendrua pastaj vetem në Jug e Sicili...asnjëherë nuk arrijti në Toskanë...shihe harten...është e kunderta sepse thuhet qê pas pushtimit të Epirit 168 para krishti, romakët deportuan epirotet si robër në itali...e jo anasjelltas....kjo ka ndodhur rreth 100 vite pas Pirros....
    Nuk të të kuptova se ç'po dëshiron të thuash, dhe cilën tezë e përmban, atë se Toskët erdhën nga Toskana apo atë se Toskët shkuan në Toskan nga Toskëria?

Për mu për asnjërën nuk ka fakte të pa diskutueshme!

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Disa here i kam kshilluar Thenje per shqiptaret si dhe tjerat site qe mos te nxitohen ne disa drejtime, ne kemi Akademin tone...
    Ms te nxitohemi aste shkrimet Mezape as etruske as pellazge se keto mbishkrime jane skitishte qe do thote pelalzgjike dhe kuptohen sot permes gjuhes sllovenishte...NUK na duhen keto drejtime, por, kur nuk degjoni nenen e degjoni njerken...çudi me neve,, nuk i besojmi akadeise sonê...tragjike !

https://docs.google.com/viewer?pid=bl&srcid=ADGEESjrQxgnLN3NSHNdeANo0MX7xMFe6vSEU41BtK5m xuvBFw8uslk0sihvnUKPe6bRnwcYdberExjnZze5NwGWScqTB7 1iUlXWdKnciHxIZ-3ttMz-wjLhLn_vIsAmAbzT93pni4Ru&q=cache%3AUR7z_SY2V14J%3Awww.korenine.si%2Fzbornik i%2Fzbornik11%2Fvodopivec_prim_mesapskih.pdf%20ASS TAIZALLES%20ILIRAILAZIOVA&docid=bf758c301107960688e6c5329be1cd1a&a=bi&pagenumber=10&w=138

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  2. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  3. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •