Postuar mė parė nga
Duke_Of_Arberia
Sero, e ke te cunguar informacionin, rrjedhimisht edhe llogjiken.
Sa per te ta rifreskuar pak, raporti i zgjedhjeve te 2015-es fliste masivisht per forma te ndryshme te blerjes se votes, per intimidim me heqje nga puna, kercenim nga njerez me precedente penale, perdorim parash te pista, shfrytezim te medias si mjet manipulativ, ushtrim presioni nga policia ne favor te partise ne pushtet, kandidate me te kaluar kriminale, etj etj. Eshte shume e gjate lista.
Tani pyetja qe une te bej ty, me shume qetesi, eshte kjo: a jane raportuar ndonjehere te gjitha keto kritika ne nji raport te vetem mbas 1997-es e deri me sot??? Nese po hajde na i trego, pavaresisht se ne te dy e dijme se te gjitha keto njeherazi i ka bere vetem nje njeri, Rama mbas 25 vitesh pluralizem!
Mirepo i vetmi argument i yti eshte Saliu! Qetesohu e merre shtruar, ka ikur Saliu, nuk rikthehet me!
Prandaj hajde bejme nje bilanc te shikojme se ē'kane bere qeverite e kaluara, ēfare kane ndertuar, ēfare arritjesh mund te kene patur ne politiken e jashtme, per te kuptuar nese realisht mund te jene barazuar ndonjehere me monstruozitetet e Rames. Une them qe Rama eshte i pakonkurueshem, ti me thua jo. Shume mire, hajde t'i analizojme me fakte. Eshte menyra me e sakte per te patur nje gjykim te ftohte objektiv, keshtu e evitojme edhe kete prirjen tende per te folur ne ajer.
Megjithate edhe pa i vleresuar, une mendoj se nuk duhet te riciklohen me kurresesisht figurat e te kaluares! Le t'ja lejme historise, ndaj jo me kot populli ia ka dhene me te drejte verdiktin per t'u larguar gradualisht apo menjehere nga pushteti e politika.
Ja pra kete gje po perpiqem te te shpjegoje ne 6-7 postimet e fundit duke te sjellur fakte qe ilustrojne qartesisht se figure me djallezore dhe destruktive se Rama nuk kemi patur!
Megjithate jam i bindur se edhe kesaj here do replikosh prape me ndonje kunder-argument periferik te tipit XH21, ZH62, bileta e motoskafit etj. Qe me teper sesa nxjerrjen cullak te te palarave te Rames, i shkojne ne favor ruajtjes se Status Quo-s.
E di si me ngjajne keto i nderuari Sero? Fiks si ato perrallat qe tregonin Enveri me Ramizin. Duke evituar me kokefortesi ta vinin gishtin mbi plage, e drejtonin ate sa te sovjetiket, sa te kinezet, e sa te Tito.
Uroj qe edhe ti mos t'i besh me vetedije, nga brumosja apo nga kokefortesia, se jo per gje por ne te treja rastet do ishin me gazmore se dyfjaleshi yt i preferuar "malesia madhe"!
PS: Abyssus abyssum invocat = hapi i pare i gabuar, te ēon tek te tjeret e gabuar...
Me krahe te lehta!!!
Krijoni Kontakt