Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    i/e regjistruar Maska e dori_85
    Anëtarësuar
    31-10-2005
    Postime
    20

Kallo në këmbë

peshendetje te gjith mjkeve apo student te mjekesis qe frekuentojn kete forum po un doja te me ktheni pergjigje te thjeshta per pyetjet q do bej kam nje antar te familjes sime qe ka si nje kallo posht kembes dhe nuk i sherohet nuk ka doktor ne kete deg qe skam vajtur apo mjek popullor desha te di se ca lloj semundje esht kjo dhe a ka shpres qe ajo te iki faleminderit pres pergjigje

Perjashtuar Maska e Cappuccino
    Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Cka eshte kallo se nuk e kuptoi?

i/e regjistruar Maska e friendlyboy1
    Anëtarësuar
    25-06-2002
    Postime
    769
    kallot jan nga mbipesha

Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Citim Postuar më parë nga friendlyboy1
    kallot jan nga mbipesha

Me sakt ore se asgje nuk kuptova? Nga mbipesha mund te lindin qindra probleme....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Big Apple
    Postime
    1,256
    Citim Postuar më parë nga friendlyboy1
    kallot jan nga mbipesha

kallot jane lekure e vdekur qe krijohen zakonisht ne kembe ose duar nga puna e rende fizike zakonisht --- ose psh-- kur te vrasin kepucet e reja ne dasem

ka kremera zbutese, dhe ushquese per lekuren....trajtohen shume lehte nga dermatologet
    TBD

Anëtarësuar
    01-12-2005
    Vendndodhja
    N'bisht t'ballanes
    Postime
    311
    Larsus

Dini ndonje sinonim tjeter per kete fjale "Kallo" ?

Perjashtuar Maska e shkodrane82
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    Sunshine State
    Postime
    1,750
    Kallo eshte ajo lekure qe mbledhet e rrudhet sidomos ne thembra dhe tek
    mbarimi i gishterinjve. Zakonisht fshataret ose njerez qe jane mundu shume
    gjate jetes se tyre i kane. Kam pare dhe njerez qe e heqin lekuren e vdekur
    me brisk, rrijne duke e hollu pak nga pak.

Dhe dicka tjeter qe ti ban kembet me kallo eshte ndejta zbathur, mbaj mend
    qe ne Shqiperi njerezit perdornin vazeline dhe glicerine per sherimin e tyre.
    Ketu ne Usa akoma s'kam degju per te, dhe Mecidus emer tjeter sdi per te.

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Callus jane. Pervec se te prish lekuren e njollos si me ngjyre kafe. Une i kam neper duar (how ladylike!) se kam perdorur shume gershere te vjetra ne Shqiperi. Mund te kem qene kalamani bastard i Eduard Doregersheres (Scissorhands) per nje arsye a tjeter nuk i shqisja nga dora. Njerez qe shtrengojne fort lapsat kur shkruajne e kane tek gishti i mesem kallon, shkrimtaret e kane tek kyci (mgjs varet shume tek konstrukti i kockave). Neper kembe i kam se luaja futboll dhe jane shume me te dallueshme ne kemben e djathte me te cilen gjuaja topin. Njerezit me lekure me te erret qe mund te nxihen ne diell, medium-zeshkanet dmth, kane shanse me te larta per te zhvilluar kallo nqs merren me aktivitete qe vrasin lekuren. Ka dicka te beje me melaninin e lekures. S'besoj se ka sherim pervec se mund te zbusesh shtresen e siperme te lekures, por ne te njejten kohe kallot nuk jane bezdisese dhe nuk parandalojne ndo nje aktivitet. They're simply not sightly, thjesht nje problem estetik.

Ndryshuar për herë të fundit nga Leila : 24-02-2006 më 20:38
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    30
    Kallot nuk kane te bejne me melaninen e lekures, qe eshte pigmenti qe i jep ngjyren lekures dhe flokeve. Kallot jane lekure e vdekur, pra kryesisht keratine. Ato formohen ne vendet me ferkim te larte ku lekura vdes shpejt dhe nuk eliminohet siç duhet. Behen te dhimbshme sidomos kur mikroorganizma zene fole aty duke u ushqyer me keratinen.
    Duhet te shkosh tek dermatologu ose podologu qe ka kabinet me aparetet e posaçme per te kruajtur kallon dhe ai do te te rekomandoje kremerat qe duhet te vesh pas seances.

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Pse zeshkanet kane me shume kallo se sa nje qe nuk nxihet dot ne diell (dhe qe bejne te njejten pune)? Pse stretch marks, shenja mbi lekure kur hapet lekura, gjinden me PAK tek personat qe nuk nxihen dot ne diell? etj. etj. Ka plot nuk nxihen dot ne diell, nuk kane as edhe nje kallo, e asnje shenje mbi lekure kur kane shtuar peshe apo kane kaluar shtatzani. Nje e njohura ime filloi te vishte syze dhe iu ngurtesua lekura anash fytyres ku e piqnin syzet. Sa me shume melanin te kete njeriu aq me e ngjeshur eshte lekura, por jo aq e bute sa lekura e dikujt qe nuk nxihet. Prandaj personat me prejardhje Afrikane e perdorin kremin zbutes me bollek dhe do gjesh nje pjese e madhe e tyre qe vuajne nga stretch marks. C'mu kujtuan vitet e shkolles fillore & gjimnazit kur coheshin cupkat dhe ia benin me ze te larte ne klase, "Anybody got lotion?"
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •