Derri dhe Gomari
po ecnin nje dite
ne mes pyllit bari
te shkerthente syte

po ishte mengjes
me kujtohet mire
dhe bari me ves
shkelqente ne brire

jo ata shkonin mire
shoke te pandare
por dhelpra me kandar
ne prite qe pa gdhire

u doli perpara
u ndali dhe hapin
donte me shakara
te na tallte tr..apin

qe e kish lene te ujku
ish burri i pare
po jo s'harrohet ftujaku
keci gjoksecare

per kete e denoi pylli
'me vdekje ne litar
keshtu te mos harrohet ylli
miku yne i pare'

por ajo s'harroi dashurine e saj
me ledhe vaj e derte
'ndaloni se ju caj'
u tha dhe lotin hidhte

po s'u ndal gomari
ndersa derri ndenji
'Ah une truthari
c'me ndodhi c'me gjeti'

dhe e mbertheu pas
ndersa dhelpra ikte
organin si pras
ia futi nder vithe

dhe i leshoi bishtin
por derri e pa
mbylli syte dersiti
opa ja me tha

dhe ne goje ia futi!