Kryeministri i Republikės sė Kosovės, Hashim Thaēi vizitoi Fabrikėn Liri dhe kompaninė Renelual Tahiri nė Prizren
Nė kuadėr tė vizitave qė ėshtė duke iu bėrė bizneseve tė vogla, tė mesme dhe tė mėdha, kryeministri i Republikės sė Kosovės, Hashim Thaēi, sot ishte pėr vizitė nė komunėn e Prizrenit. Mė kėtė rast kryeministri Thaēi vizitoi kompaninė Liri dhe kompaninė Renelual Tahiri, tė dy kėto kompani tė suksesshme nė zhvillimin e afarizmit tė tyre.
Nė tė dy kompanitė kryeministri Thaēi u njoh nga afėr me procesin e punės dhe tė mbarėvajtjes sė punės, duke theksuar pėrkushtimin e Qeverisė sė Kosovės, se pėrmes Fondit tė Punėsimit, do tė ndihmojė bizneset kosovare nė zgjerimin e kapaciteteve ekzistuese, nė hapjen e bizneseve tė reja, pėrmes aplikimit me projekte konkrete nė kėtė fond, tė cilat do tė ndikojnė direkt nė uljen e papunėsisė dhe rritjen e mirėqenies sociale pėr tė gjithė qytetarėt e Republikės sė Kosovės.
Nė vazhdim, po e prezantojmė tė plotė fjalėn e Kryeministrit Thaēi nė Fabrikėn Lirinė Prizren:
Fabrikėn Liri e kam vizituar edhe vite mė parė. Ka qenė e vendosur nė pjesėn e qytetit dhe ka pasur 30 punėtorė. Ne jemi takuar nė ndėrkohė, natyrisht. Ndėrsa, sot kur e vizitoj, shoh njė mrekulli tė re, njė objekt tė ri, me teknologji tė re, dhe me mbi 120 tė punėsuar.
Prandaj, jam kėtu sė bashku me ministrin Beqaj pėr tė inkurajuar edhe kompaninė Liri dhe gjithė afaristėt, biznesmenėt, ndėrmarrjet e vogla dhe tė mėdha kėtu nė Prizren, qė tė punojnė sa mė ngushtė me Qeverinė e Kosovės, nė mėnyrė qė ky partneritet tė rritet dhe tė forcohet.
Kam besim se ashtu si kompania Liri, qė mund tė jetė pėrfituese nga Fondi i Punėsimit prej 1.5 miliardė eurosh, pėr tu zgjeruar dhe rritur numrin e punėtorėve, tė njejtėn mundėsi mund ta shfrytėzojnė edhe kompanitė tjera.
Jam kėtu vetėm pėr tė uruar dhe pėrgėzuar pronarin e kompanisė Liri, njė biznesi familjar, pėr suksesin e tyre, pėr prodhimin e tyre, pėr krijimin e vendeve tė reja tė punės, natyrisht edhe pėr pagesėn shumė tė mirė qė i bėjnė punėtorėve.
Ėshtė shembulli shumė i mirė, njė shembull i cili duhet tė merret edhe nga tė tjerėt tha kryeministri Thaēi pas vizitės nė Fabrikėn Liri nė Prizren.
Ndėrsa, pasi ka vizituar repartet e prodhimit tė kompanisė Renelual Tahiri, Kryeministri Thaēi ka theksuar:
Kompania Renelual Tahiri ka qenė prej mė tė fuqishmeve, prej mė tė suksesshmeve, prandaj jemi sot kėtu sė bashku me ministrin Beqaj pėr ti uruar dhe pėrgėzuar, pėr suksesin e tyre.
Ėshtė njė kompani me njė pėrvojė prej 40 vitesh, kanė diku rreth 200 punėtorė, duke pėrfshirė edhe nėnkontraktorėt, qė punojnė me kėtė kompani.
Ėshtė modeli i njė suksesi tė mirėfilltė. Me kėtė lloj biznesi, por edhe me bizneset tjera, Qeveria e Kosovės mendon dhe punon qė tė thellojė bashkėpunimin, qė tė shikojmė tė gjitha mundėsitė pėr tė krijuar kushte dhe rrethana, si dhe klimė mė tė pėrshtatshme pėr avancimin e biznesit.
Kam besim tė plotė se nė kuadėr tė thellimit tė partneritetit nė mes tė Qeverisė sė Kosovės dhe biznesit kosovar, dhe nė kuadėr tė Fondit tė punėsimit, njė fond prej 1.5 miliardė eurosh, do tė mund tė jetė pėrfituese edhe kjo kompani dhe shumė kompani tė Prizrenit dhe gjithė Kosovės. Natyrisht, gjithmonė duke pasur parasysh zgjerimin e potencialeve, zgjerimin e prodhimit, rritjen e prodhimit, por edhe krijimin e vendeve tė reja tė punės.
Tash kur i kemi rritur pagat e tė gjithė punėtorėve kosovarė, edhe kėtė hapėsirė pėr tė ulur numrin e tė papunėve do ta mbushim bashkėrisht. Qeveria e Kosovės dhe biznesi privat do tė krijojnė kushte mė tė mira pėr ēdo familje, do tė krijojnė vende tė reja tė punės, dhe do tė rrisin kėshtu mirėqenien sociale tė qytetarėve tė Kosovės.
Krijoni Kontakt