Pershendetje doja nje ndihm nga ju. Dua te martohem me nje vajz Greke. Te gjitha dokumentat qe kerkon Ambasada jon I kam kryer mbas shum sakrificave mbas 3 muajsh sepse ne nuk kemi shtet po njs. Me ne fund I mbarova dhe I dergova ne Shqiperi. Tani atje ne gjendjen civile me kerkojn (leje martese) qe ketu ne Greqi quhet (adhia gamou) origjinalen. Dhe me thon ne asnje menyr fotokopjo e ccila eshte e notorizuar nga Ambasada jon ketu ne Athin. Te cilen nuk e bera un nga koka ime po me tha ajo e zgjuara punojsja e Ambasades. Te kam ber kete fotokopje te (leje martese) me vulat tona qe atje do quhet si origjinale. Mos e jep ne as edhe nje menyr originalen sepse do te ta kerkojne ketu ne bashki per tu martuar. Ok I them. Tani te bej ca pyetje I them. Un kam kete prokur te cilen po edhe kete e kam ber ne Ambasad te gjitha levizjet ne Shqiperi do ti bej mamaja ime sepse skam mundesi te leviz. Duhet ta perkthje? E zgjuara me thot prap ore shok prokura eshte Shqip dhe etje flasin te gjith Shqip. Po moj zonje I them un po me kete prokur me duket se ne fund fare duhet te vej edhe ne Ambasaden Greke ne Tiran apo edhe ata jan Shqiptar??? Me thot qe nuk duhet prerkthyer sepse do ti dergoj me post. Un I them prap as edhe nje dokument nuk do perkthyer jo me thot se dergohen me post. D.m.th me post merin vesht I them ata Grekrit ooooo zoteri shum fliske me thot. Do maresh nje leje martese nga shqiperia nje certificate lindje nje familjare dhe nje certificate lidhje martesore pastaj kur ti maresh te gjitha keto do ti dergosh ne poste ne Ministri etj te cilat ok e kuptova dhe nuk do perkthesh as edhe nje leter. Tani mundet te me thot dikush cfar behet ketu se un nuk po mar vesh. Tani u ben 4 dokumente nga qfar kuptova un. A e din njeri aduhet originalja e (lejes se mareses) qe kam derguar atje dhe ketu dote ma kerkojn prap origjinalen apo jo. E kam fjalen per (adhia gamou) d.m.th (leje martse) Greke. Se ate te Shqiperis e di qe duhet sesben dhe kur ta mar ti perkthj ketu. Pastaj te martohem. Dhe kur te vej mamaja ime ne Ambasaden Greke per te ven vulat a duhet te ket me vete ate Prokuren apo jo dhe a duhet perkthyer? Dhe pasi te kem kryer te gjitha keto dhe mbasi do ti kem ketu ne Greqi a duhet vajtur prap ne ambasad per ndonje vul tjeter? Se ajo punojsa me nevrikosi pak dhe harova ti beja dhe ca pytje se ne tel haroje nuk e con as njeri telefonin ne Ambasaden ton. Me falni se ndoshta e zgjata shum por po mundohesha te jem sa me I sak me ju qe te kuptoni sa me mir. Pres pergjigjet tuaja dhe po kam haruar ndonje gje me tregoni faliminderit.....
Krijoni Kontakt