Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e Lulko09
    Anėtarėsuar
    29-05-2016
    Postime
    9

Post Martes me Shtetas Grek.

Pershendetje doja nje ndihm nga ju. Dua te martohem me nje vajz Greke. Te gjitha dokumentat qe kerkon Ambasada jon I kam kryer mbas shum sakrificave mbas 3 muajsh sepse ne nuk kemi shtet po njs. Me ne fund I mbarova dhe I dergova ne Shqiperi. Tani atje ne gjendjen civile me kerkojn (leje martese) qe ketu ne Greqi quhet (adhia gamou) origjinalen. Dhe me thon ne asnje menyr fotokopjo e ccila eshte e notorizuar nga Ambasada jon ketu ne Athin. Te cilen nuk e bera un nga koka ime po me tha ajo e zgjuara punojsja e Ambasades. Te kam ber kete fotokopje te (leje martese) me vulat tona qe atje do quhet si origjinale. Mos e jep ne as edhe nje menyr originalen sepse do te ta kerkojne ketu ne bashki per tu martuar. Ok I them. Tani te bej ca pyetje I them. Un kam kete prokur te cilen po edhe kete e kam ber ne Ambasad te gjitha levizjet ne Shqiperi do ti bej mamaja ime sepse skam mundesi te leviz. Duhet ta perkthje? E zgjuara me thot prap ore shok prokura eshte Shqip dhe etje flasin te gjith Shqip. Po moj zonje I them un po me kete prokur me duket se ne fund fare duhet te vej edhe ne Ambasaden Greke ne Tiran apo edhe ata jan Shqiptar??? Me thot qe nuk duhet prerkthyer sepse do ti dergoj me post. Un I them prap as edhe nje dokument nuk do perkthyer jo me thot se dergohen me post. D.m.th me post merin vesht I them ata Grekrit ooooo zoteri shum fliske me thot. Do maresh nje leje martese nga shqiperia nje certificate lindje nje familjare dhe nje certificate lidhje martesore pastaj kur ti maresh te gjitha keto do ti dergosh ne poste ne Ministri etj te cilat ok e kuptova dhe nuk do perkthesh as edhe nje leter. Tani mundet te me thot dikush cfar behet ketu se un nuk po mar vesh. Tani u ben 4 dokumente nga qfar kuptova un. A e din njeri aduhet originalja e (lejes se mareses) qe kam derguar atje dhe ketu dote ma kerkojn prap origjinalen apo jo. E kam fjalen per (adhia gamou) d.m.th (leje martse) Greke. Se ate te Shqiperis e di qe duhet sesben dhe kur ta mar ti perkthj ketu. Pastaj te martohem. Dhe kur te vej mamaja ime ne Ambasaden Greke per te ven vulat a duhet te ket me vete ate Prokuren apo jo dhe a duhet perkthyer? Dhe pasi te kem kryer te gjitha keto dhe mbasi do ti kem ketu ne Greqi a duhet vajtur prap ne ambasad per ndonje vul tjeter? Se ajo punojsa me nevrikosi pak dhe harova ti beja dhe ca pytje se ne tel haroje nuk e con as njeri telefonin ne Ambasaden ton. Me falni se ndoshta e zgjata shum por po mundohesha te jem sa me I sak me ju qe te kuptoni sa me mir. Pres pergjigjet tuaja dhe po kam haruar ndonje gje me tregoni faliminderit.....

Anėtarėsuar
    29-05-2016
    Postime
    9

Post Pėr: Martes me Shtetas Grek.

Faliminderit te gjithve per ndihmen tuaj. Ky eshte forum jo lojra. Shum shpejt me ndihmuat dhe ju si forum faliminderit jeni te mrekullueshem. Vetem se se kte temen Ndhmoni njeri tjetrin duhet ta fshini se ne nuk jem per ndhime si Shtet dhe si njerez. Shtetin e kemi per te vjedhur dhe popullin per thashetheme dhe per gansterdhek. Paskemi qen shum popull I namur. Dhe shtet me te korreptuar nuk ma ha mendja se do te ket ne bot. Qe di vetem te sorrollas hallegjijt dhe te na rrjep nga leket. Dhe ne si ato dele prap degjojm rrim urt dhe votojm. Po ska gje me mir von se kurr besoj se nje dit edhe ne do behemi njerez te shkijm punet tona te ndimojm njeri tjetrin sic cdo rrac ben per njeri tjetrin dhe me ne fund Shteti jon te ngopet nga leket e hallegjive dhe te shikoj problemet e popullit dhe te jet aty kur nje Qytetar I saj ka helle dhe probleme dhe te ja zgjith pa sorollatur. Respekte. .....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-05-2012
    Postime
    390

Pėr: Martes me Shtetas Grek.

uuuuu, pse qysh e dina ti bre
    kollaj martohesh ...

lol

Anėtarėsuar
    29-05-2016
    Postime
    9

Citim Postuar mė parė nga DiGiT@LiFE Lexo Postimin
    uuuuu, pse qysh e dina ti bre
    kollaj martohesh ...

lol
    Po ik mor Korcar I degjeneruar qe I keni shfrytzuar gjeth Shqiptaret me e skeni len njeri pa mashtruar. Me lek qe I kan nxrierr me gjak e me shpirt. Dhe ashtu akoma jetoni. Nuk keni as zot as komb njerz te pa bes. Po ti mor legen per kte pun je ktu ti per tu tallur me njerzit? Un zgjidhjen e gjeta po pa ndihmen e as njeriu per veq paras se kaq shtet I bukur jemi. Thjesh I futa nje denoncim asaj shoqes atje ne bashki bashk me nje avokat. Edhe hoqen nga puna dhe qeshtja po hetohet po qe gje munt te vej edhe ne burg per arsye se u soll shum bukur nje grua te semur. Tani po deshe ti me jep ndonje lloj adrese apo ndonje tel qe te mumd te komonikonim bashk. Dhe ti sqaroja edhe ty germo germo se @@ e mia do gjesh. Se kshu ne anonime jeni shum trima ju. Po deshe mendoje dhe ktu me ke. Ok Shfqet??? Kur te vin mend zdo ti han as qent po njese. U be ftyra jote te tallesh me hallet e tjetrit. Po kshu si pona jote ka nxierr Shqiperia dhe nuk ecen kurr perpara. Sa do doja te te shkikoja nje her ca ftyre ke dhe po nuk e kishe te bukur te rregulloja pak sa.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lulko09 : 07-06-2016 mė 10:38

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-05-2012
    Postime
    390

@Lulko09

qenke cun i prekshem ti

Citim Postuar mė parė nga Lulko09 Lexo Postimin
    Faliminderit te gjithve per ndihmen tuaj. Ky eshte forum jo lojra. Shum shpejt me ndihmuat dhe ju si forum faliminderit jeni te mrekullueshem. Vetem se se kte temen Ndhmoni njeri tjetrin duhet ta fshini se ne nuk jem per ndhime si Shtet dhe si njerez.
    ngaqe e kishe me ironi prandaj e vazhdova dhe une

nqs e ke marre si ofendim/tallje postimin tim atehere te kerkoj te falur

persa i perket atyre fjaleve te tjera qe ke shkruajtur per mua, faleminderit

Citim Postuar mė parė nga Lulko09 Lexo Postimin
    Dhe ti sqaroja edhe ty germo germo se @@ e mia do gjesh.
    c'lidhje ka kjo ?
    eshte ne sig
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DiGiT@LiFE : 07-06-2016 mė 11:13

Anėtarėsuar
    29-05-2016
    Postime
    9

E mora me ironi se un kisha hall dhe doja nje ndihm. Dhe nuk mora as edhe nje. Dhe pash nje vajz qe kerkoj ndihm per nje histori dhe brenda 3 oreve nuk e di as un sa pergjigje mori. Dhe egjitha kjo vetem pse ishte vajz. Kurse un kisha 3 dit dhe ase edhe nje pergjigje. Ku nuk kam vajtur ku nuk kam pyetur sa telefonata kam ber e sa her kam len punen nuk gjeta nje rrug zgjidhje edhe pse isha ne regull ashtu sic thoshe ligji prap asnje gje. Dhe thash njeher te pyes popollin se eshte me shum I rrahur me halle sic cdo Shqiptar dhe prap as edhe nje pergjigje. Dhe mbas e gjithe kesaj me vjen ti me ate l3sh singu Germo plako germo. Dhe nuk mu duk as pergjigjia jote e logjikshme as ai singu jot I bur. Duket si tellesh me te tjeret. Po nejse c.renci ka ty ashtu te pelqen ashtu vazhdo. Tani po deshe bej ndonje hob tjeter dhe na ler ne hallet tona. Me qe kerkove falje ok e kuptoj se si e the mbasi me sqarove po do ta zgjatesh me tej prap ktu jam.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-06-2016
    Postime
    3

degjo vlai ....kur te mari mamaja lejen e marteses certifikaten e lindjes familiaren edhe lidjen martesore mamaja do ti dergoj ne ministrin e shqiperis ne tirane pastaj do vej ne ambasanden greke per vule apostil pastaj do ti dergoj ne greki ti do maresh dokumentat edhe do ti cosh per perkthim ne ministrin e grekise ne manastiraq....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Aristotelis : 07-06-2016 mė 17:11 Arsyeja: gabim

Anėtarėsuar
    29-05-2016
    Postime
    9

Flm shu shoku idi te gjitha levizjet se cfar duhet ber. Problemi e kisha ne bashkin ton ce nuk pranonis fotokopje te adia gamu per e zgjidha me nje avokat. Gjithsesi flm nga ti. Gjith te mirat.

i/e regjistruar Maska e luleshtrydhe
    Anėtarėsuar
    23-01-2009
    Postime
    152

Lexo ketu: http://www.punetejashtme.gov.al/file...jes_civile.pdf

Martesat
    Punonjësi konsullor, në rast se nuk parashikohet ndryshe nga legjislacioni i vendit pritës, lidh martesa dhe lëshon certifikata martese, për sa të paktën njëri nga bashkëshortët është shtetas shqiptar.
    Lidhja e martesave nga punonjësit konsullorë regjistrohet në regjistrin përkatës për
    martesat dhe njoftohet Ministria e Punëve të Jashtme, duke i përcjellë asaj dokumentacionin përkatës, për të kryer veprimet e mëtejshme.
    Lidhje martese në përfaqësi:
    1. Kur të dy shtetasit janë shqiptarë kërkohen këto dokumente:
     Certifikatë lindje e lëshuar për efekt lidhje martese. Kjo certifikatë merret vetëm pasi të jetë plotësuar afati i shpalljes së martesës;
     Karta e identitetit (Letërnjoftimi)
    Certifikatat e lindjes të lëshuara për efekt lidhje martese janë të vlefshme deri në 3 muaj nga data e lëshimit të tyre, dhe të jenë të vërtetuara në prefekturë dhe të legalizuara në MPJ.
    Informacioni për marrjen e një lidhje martese jepet në gjendjen civile ku banojnë shtetasit. Ajo lëshohet vetëm mbasi të jetë shpallur kjo martesë.
    2. Kur një nga bashkëshortët është shqiptar: a)Për shtetasin shqiptar
     kërkohen dokumentet si në pikën 1;
    b)Për shtetasin e huaj kërkohet:
     Certifikatë lindje në modelin ndërkombëtar (me emrat e prindërve)
     Certifikatë që nuk ka pengesë ligjore në vendin e tij për lidhje martese (vërtetim
    për leje lidhje martese)
     Certifikatë për vendbanimin
     Pasaportë
    Këto dokumente duhet të jenë legalizuara sipas legjislacionit përkatës, me vulën Apostille për vendet anëtare të Konventës se Hagës, ndërsa për vendet e tjera të legalizuara në MPJ respektive. Afati i përdorimit të këtyre dokumenteve për lidhje martese është 3 (tre) muaj me përjashtim të vendeve që kanë marrëveshje të veçantë, si dhe kur mënyra dhe një afat tjetër është përcaktuar në marrëveshje dypalëshe ose shumëpalëshe. Dokumentacioni duhet të jetë i përkthyer në gjuhën shqipe.
    Kujtesë:
    Martesa bëhet ose në qendrën e komunës ku shtetasi i huaj është rezident ose në një përfaqësi
    diplomatike ose konsullore, kur dy shtetasit janë shqiptarë, rezidentë të rregullt në atë vend. Në rastin e parë, akti i martesës duhet të legalizohet patjetër sipas legjislacionit në fuqi.
    Martesa jashtë shtetit, kurdoherë bëhet në kushtet kur shtetasit shqiptarë janë rezidentë me leje të rregullta qëndrimi.
    Po në rastin kur një shtetas shqiptar i ndodhur në një vend ku nuk ka një përfaqësi diplomatike apo konsullore shqiptare, dëshiron të martohet me një shtetas nga ai vend, si veprohet?
    Shtetasi shqiptar duhet që me anë të një prokure, të ngarkojë të afërmit e tij që të shpallin martesën në gjendjen civile përkatëse në Shqipëri dhe t’i dërgojnë atij me postë dokumentet e përmendura më lart, të legalizuara konform legjislacionit në fuqi, me vulën Apostille për vendet anëtare të Konventës se Hagës, ndërsa për vendet e tjera të legalizuara në MPJ respektive.
    https://m.youtube.com/watch?v=drMWD6kOyb4

Anėtarėsuar
    29-05-2016
    Postime
    9

Pershendetje dhe faliminderit per sqarimet qe me dhe. Po nuk e di a lexove ku eshte problemi im. Un nuk kerkoj te di se cfar duhet te bej dhe se cfar lloj dokumentacioni te bej. Se kam 3 muaj qe merrem me kete pun dhe I kam mesuar permendesh sa dhe ne enderr me dalin. Por problemi im ishte ne gjendjen civile ne Shqiperi. Qe nuk pranonin te mernnin fotokopjen e lejes se martese te bashkshortestime te ardhshme Greke. Po donin origjinalen gje kjo qe nuk behej sepse un me ate do martohem ketu ne greqi dhe po nuk pata origjinalen nuk behet martesa e thjesh. Gje kjo qe patjeter e di edhe shteti jon se keshtu thot ligji. Por per fat te keq punojsja atje thoshte te tjera. As un nuk di se ku kam marr tel e ku jam ankuar por as edhe nje pergjigje nuk mora nga askushi. Dhe kete zgjidhje e zgjodha me avokat ishte e vetmja menyr. Dhe vetem me avokat e pranoj dhe u bind qe keshtu thot ligji. Thjesht ne nuk kemi shtet per te na ndihmuar por per ta na sorrollat sa me sh qe eshte e mundur dhe te na rrjepin sa me shum nga leket. Besoj se e kuptove ku e kisha hallin. Gjithsesi faliminderit nga ana jote. Te uroj gjith te mirat...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lulko09 : 12-06-2016 mė 12:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •